Home

Coronacrisis doet ook Stobart Air de das om

12 juni 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Nadat eerder Air Antwerp al het loodje legde vanwege de coronacrisis heeft nu ook het Ierse Stobart Air alle vluchten gestaakt. Al voordat de luchtvaartmarkt inzakte had de luchtvaartmaatschappij het moeilijk, onder andere door het om vallen van Flybe.

Sinds maart 2020 half miljoen vluchten minder

12 juni 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er van en naar Nederland zo'n 487.000 minder vluchten uitgevoerd. Dat blijkt uit cijfers van de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol die zaterdag zijn gepubliceerd. Ook voor de komende zomer spreekt de organisatie nog over uitdagende tijden.

Nieuw pensioenakkoord voor grondpersoneel KLM

12 juni 2021 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

SCHIPHOL - Air France-KLM heeft vrijdag overeenstemming bereikt over een pensioenregeling voor het grondpersoneel van KLM. De meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vrijdag na sluiting van de beurs.

United Airlines vanaf Schiphol voorlopig alleen naar Newark en Chicago

12 juni 2021 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - United Airlines vliegt vanaf Schiphol voorlopig alleen naar New York (Newark) en Chicago. De routes naar Washington, Houston en San Francisco blijven vooralsnog opgeschort, meldt Senior Country Manager Rudy Horn van United Airlines in Luchtvaartnieuws Magazine.

Coronacrisis nekt KLM-dochter Air Antwerp

11 juni 2021 | Door: 
Rob Somsen

ANTWERPEN - Air Antwerp stopt ermee. De Belgische luchtvaartmaatschappij, die in 2019 werd opgericht door KLM en CityJet, vloog tussen Antwerpen en Londen. Het coronavirus deed het bedrijf de das om.

Air France: capaciteit in zomer 65 procent van pre-coronaniveau

11 juni 2021 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Air France heeft deze zomer vluchten naar bijna tweehonderd bestemmingen wereldwijd in de planning staan, waarvan 110 binnen Frankrijk, in Europa en het nabijgelegen Noord-Afrika. Het gaat onder meer om 81 seizoensgebonden routes, waarvan 23 compleet nieuw zijn. De capaciteit komt op 65 procent ten opzichte van de zomer van 2019.

LVN Podcast: pech met Dreamliners, piloten eisen baan en gedoe rond vrachtvluchten

11 juni 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: problemen met de Boeing 787 Dreamliner van KLM, voormalige Martinair-piloten eisen een baan bij KLM, klachten over korte vluchten vanaf Maastricht Aachen Airport en de geluidsoverlast op Rotterdam The Hague Airport. 

Topdrukte in de zomer: Lufthansa met Boeing 747 naar Mallorca

11 juni 2021 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - Mallorca is razend populair onder Duitsers deze zomer. Door de explosief groeiende vraag naar tickets zet Lufthansa daarom in juli zowel de Boeing 747-8 als de Airbus A350-900 in op vakantievluchten naar het Spaanse eiland.

Overig nieuws

Overig nieuws

Transavia heeft voor een dagje nieuwe (en jonge) topman

12 juni 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL – Transavia had deze week voor één dag een nieuwe topman. CEO Marcel de Nooijer stond zijn stoel af aan de 16-jarige Micha, in het kader van het initiatief JINC Baas van Morgen. Daaraan deden 550 kleine en grote bedrijven mee.

Vliegbasis Leeuwarden maakt zich op voor vertrek laatste F-16's

11 juni 2021 | Door: 
onze redactie

LEEUWARDEN - Het tijdperk van de F-16 op vliegbasis Leeuwarden loopt ten einde. Op 1 juli vertrekken de laatste toestellen naar vliegbasis Volkel. Gloednieuwe F-35’s nemen de taken van de gevechtsvliegtuigen in Friesland over.

Uniek Boeing 747-blusvliegtuig krijgt nieuw leven als vrachtkist

11 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ORLANDO - De Boeing 747-400 Supertanker, het grootste blusvliegtuig ter wereld, krijgt een nieuwe carrière. Het toestel werd in april buiten gebruik gesteld, maar krijgt nu opnieuw een leven als vrachttoestel, bij het Amerikaanse National Airlines.

Emirates hervat vluchten naar Franse bestemmingen

10 juni 2021 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates hervat binnenkort haar vluchten naar twee Franse bestemmingen. Vanaf 2 juli vliegt de maatschappij weer van Dubai naar Nice en vanaf 9 juli ook weer naar Lyon. Naar beide steden vliegt staan aanvankelijk vier keer per week gepland.

Willie Walsh zou geen supersonisch vliegtuig kopen

10 juni 2021 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - IATA-topman Willie Walsh zou als hij nog topman van een luchtvaartmaatschappij zou zijn absoluut geen supersonische vliegtuigen aanschaffen. Dat zei hij donderdag tijdens de A4E Aviation Summit.

KLM en BCG langer samen in digitale luchtvaartoperaties

10 juni 2021 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM en Boston Consulting Group (BCG) verlengen hun in 2018 gestarte samenwerkingsverband op het gebied van digitale luchtvaartoperaties. De samenwerking is er onder meer op gericht om dankzij kunstmatige intelligentie vertragingen te beperken en de operationele efficiëntie te verbeteren.

video

Exodus van Britten uit Portugal na wijziging reisadvies

7 juni 2021 | Door: 
onze redactie

FARO - De afgelopen dagen heeft er een exodus van Britten uit Portugal plaatsgevonden. Zij wilden nog snel naar huis voordat in de nacht van maandag op dinsdag het reisadvies verandert en ze bij terugkeer tien dagen in quarantaine moeten. Dat leidde met name op zondag tot lange rijen op Faro Airport in de Algarve. Ook stegen de prijzen van vliegtickets naar het VK tot vele honderden ponden, ondanks een verdubbeling van het vluchtaanbod.

Geweldige service: tijdens pushback krijgt passagier zijn verloren telefoon terug

7 juni 2021 | Door: 
onze redactie

LONG BEACH - Een passagier van Southwest Airlines verloor zondag zijn of haar telefoon op de luchthaven van Long Beach, Californië. Toen dat ontdekt werd, was het vliegtuig al bezig aan de pushback, maar dankzij uitstekend teamwork van het grondpersoneel en de piloten lukte het toch nog om de telefoon terug te geven. Daar was wel wat acrobatiek voor nodig.

Vlucht Delta Air Lines wijkt uit nadat passagier cockpit bestormt

5 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ALBUQUERQUE - Aan boord van een binnenlandse vlucht van Delta Air Lines ontstond vrijdag paniek nadat een passagier probeerde de cockpit binnen te komen. Bemanningsleden en passagiers slaagden erin de man te overmeesteren, waarop een ongeplande landing werd gemaakt in Albuquerque.

DAT zwaait Nederlands getinte MD-82 uit naar Iran

4 juni 2021 | Door: 
onze redactie

BILLUND - De Deense luchtvaartmaatschappij DAT (Danish Air Transport) heeft haar enige McDonnell-Douglas MD-82 uitgezwaaid. Het toestel, inmiddels een zeldzaamheid in Europa, vloog vorige week vanuit Billund naar de Iraanse hoofdstad Teheran toe.

Recent

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen