KLM-vlucht uit Kaapstad maakt voorzorgslanding in Nice

20 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTELVEEN - Een Boeing 777-300ER van KLM heeft maandagochtend een voorzorgslanding gemaakt op de luchthaven van Nice. Het toestel, dat de beroemde Orange Pride-beschildering draagt, was op weg van Kaapstad naar Schiphol.

Wizz Air breidt uit flink uit op London Luton

20 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - Wizz Air breidt in het zomerseizoen van 2018 flink uit op de Londense luchthaven Luton. De Hongaarse budgetmaatschappij stationeert vier extra Airbus A320’s op Luton en opent vijf nieuwe routes naar bestemmingen in Cyprus, Slowakije, Estland, Oekraïne en Albanië.

Leasebedrijf Avolon sluit deal voor 75 Boeing 737 MAX toestellen

19 november 2017 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing en leasebedrijf Avolon hebben zondag een deal gesloten voor de aanschaf van 75 Boeing 737 MAX-vliegtuigen. De deal omvat 55 MAX 8's, 20 MAX 10's en een optie voor 20 MAX 8's. De deal werd tijdens de Paris Air Show deze zomer al aangekondigd als een memorandum of understanding en is nu definitief rondgemaakt.

Kenya Airways wil in 2018 joint venture met Air France

19 november 2017 | Door: 
onze redactie

NAIROBI - Kenya Airways wil begin 2018 een joint venture overeenkomst sluiten met Air France. De maatschappij heeft reeds een soortgelijke samenwerking met KLM. Air France hervat met ingang van 25 maart 2018 na achttien jaar de vluchtuitvoering tussen Parijs en Nairobi.

Air France vanaf januari weer naar Sint Maarten

19 november 2017 | Door: 
onze redactie

MARIGOT - Air France heeft bekend gemaakt dat ze vanaf 13 januari weer rechtstreeks naar Princess Juliana Airport (SXM) op Sint Maarten gaat vliegen. Het gaat voorlopig om een vlucht per week op zaterdag met een Airbus A340. De maatschappij voert de vluchten uit tot eind maart 2018.

Voormalige KLM 747 vliegt op 27 november naar Twente

18 november 2017 | Door: 
onze redactie

HENGELO - Op 27 november maakt de voormalige KLM Boeing 747-400, de PH-BFR, haar laatste vlucht naar Twente Airport. De vlucht wordt uitgevoerd door KLM in opdracht van de nieuwe eigenaar, APOC Aviation. Het vliegtuig wordt na aankomst duurzaam gedeassembleerd door AELS. Bij slecht weer zal deze vlucht later of op een andere dag plaatsvinden, aldus AELS.

Overig nieuws

Overig nieuws

Mugabe niet langer naamgever van luchthaven Harare

20 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HARARE - De Zimbabwaanse despoot Robert Mugabe heeft niet lang kunnen genieten van de vernoeming van Harare International Airport. De grootste luchthaven van het land werd krap twee weken geleden naar hem vernoemd, maar door zijn aanstaande vertrek dreigt daar een einde aan te komen.

Airlander 10 crasht en breekt in tweeën

19 november 2017 | Door: 
onze redactie

CARDINGTON - Het hybride vliegtuig de Airlander 10, het langste luchtvaartuig ter wereld, is zaterdag in het Verenigd Koninkrijk neergestort en in tweeën gebroken. Nog geen 24 uur na een succesvolle testvlucht. Twee personen raakten lichtgewond, aldus de BBC.

Spirit Airlines-piloten de straat op

18 november 2017 | Door: 
onze redactie

DALLAS – Zo'n 60 piloten van Spirit Airlines zijn de straat op gegaan om te protesteren tegen het uitblijven ven een nieuw cao. Dat meldt Dallas News. De actie vond plaats voor de E-terminal van Dallas Fort Worth Airport.

Schiphol opent nieuw duurzaam gebouwd mortuarium

18 november 2017 | Door: 
Yves Kremer

SCHIPHOL – Schiphol heeft een nieuw mortuarium geopend waar Zorg Diensten Groep overledenen faciliteert die via de luchthaven Nederland binnenkomen. Doordat het gebouw zich op de grens van landside en airside bevindt, kunnen overledenen makkelijker van en naar het vliegtuig worden gebracht.

Vliegtuig en helikopter botsen boven Engeland

17 november 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

LONDEN - Een helikopter en een klein vliegtuig zijn vrijdag in de lucht ten noordwesten van Londen met elkaar in botsing gekomen. Dit meldde de BBC. Hulpdiensten zijn onderweg naar het betrokken gebied bij Waddesdon in het graafschap Buckinghamshire.

Gezocht: deelnemers aan rubriek 'In de Wolken'

16 november 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Voor de maandelijkse rubriek 'In de wolken' in Luchtvaartnieuws Magazine is de redactie op zoek naar mensen die regelmatig in het vliegtuig stappen voor een zakelijke reis. Graag horen wij onder andere van u voor welke luchtvaartmaatschappij u kiest u en waarom juist voor deze en niet voor aan andere.

videobeelden

Southwest laat 'allergische' passagier van boord verwijderen

16 november 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

BALTIMORE - Een passagier van Southwest Airlines is op de luchthaven van Baltimore behoorlijk hardhandig van boord gehaald door de politie. De vrouw zei na het zien van twee honden aan boord ‘dodelijk allergisch’ te zijn voor de dieren, maar zij kon dit niet met medische papieren bewijzen.

Vogel doorboort neus A319 van American

16 november 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

MIAMI – Een American Airlines-vlucht van Mexico City naar Miami kreeg een onaangename verrassing tijdens de daling richting Miami Airport. Het toestel kwam hard in aanvaring met een vogel, die met zijn snavel de neuskegel doorboorde en bleef vastzitten. Het vliegtuig is veilig geland, meldt Fox News.

Copyright Reismedia BV 2017