Vrouw opgepakt na bommelding op TUI-vlucht

17 december 2018 | Door: 
Reismedia/ANP

ORANJESTAD - Een vlucht van TUI fly die vanaf Aruba naar Nederland zou vertrekken is maandag aan de grond gehouden na een bommelding die later vals bleek te zijn. De Nederlandse vrouw die de melding deed is aangehouden.

Oneworld probeert China Southern binnen te slepen

17 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

GUANGZHOU - Luchtvaartalliantie Oneworld probeert China Southern binnen te slepen als nieuwste lid, nu de maatschappij per 1 januari uit SkyTeam vertrekt. Dat bevestigt Oneworld-directeur Rob Gurney tegenover de South China Morning Post.

Grote vraagtekens rond komst Airbus A350 bij KLM

17 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM lijkt alsnog af te zien van de Airbus A350. Het type had in 2021 bij de vloot moeten komen, maar de kans is groot dat het type alleen bij Air France en dochter Joon in dienst komt. KLM gaat dan de toekomst in met de Boeing 787 Dreamliner. 

Merkel wil nieuw regeringstoestel na Iberia-vlucht

17 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BERLIJN - Na het debacle rond de G20-top in Argentinië, waar bondskanselier Angela Merkel te laat arriveerde doordat haar regeringstoestel kapotging, is voor de Duitse regering de maat vol. Er moet een nieuw regeringstoestel komen.

Aer Lingus met platte bedden in Business Class naar Schiphol

17 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

DUBLIN - Normaal krijgen Business Class-passagiers op Europese vluchten slechts een Economy-stoel met daarnaast de middenstoel vrij, maar Aer Lingus pakt het vanaf eind volgend jaar luxer aan. De Ierse maatschappij introduceert een Business Class met platte bedden op de lijndienst tussen Schiphol en Dublin.

Star Alliance lounge op Schiphol in maart open

17 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De nieuwe Star Alliance lounge op Schiphol moet in maart 2019 de deuren openen. De luchtvaartalliantie onthulde afgelopen zomer in Luchtvaartnieuws Magazine de plannen voor een eigen wachtruimte, die broodnodig is op Schiphol.

WestJet toont eerste Boeing 787-9 Dreamliner

17 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CALGARY - WestJet heeft de eerste beelden vrijgegeven van haar nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner. De Canadese luchtvaartmaatschappij neemt volgend jaar het eerste van tien bestelde toestellen in ontvangst. De Dreamliner wordt vanaf april ingezet naar Europa.

KLM serveert sterrenmaaltijden op vluchten naar Mexico

17 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Passagiers die met KLM in Business Class naar Mexico vliegen kunnen vanaf 2 januari 2019 proeven van gerechten van topkok Mikel Alonso. De sterrenchef is bekend van restaurant Biko in Mexico-Stad en combineert de Mexicaanse met de Baskische keuken.


Overig nieuws

Overig nieuws

Vier doden bij helikoptercrash in Portugal

16 december 2018 | Door: 
ANP

LISSABON - Een traumahelikopter is zaterdagavond neergestort in een bergachtig gebied in de buurt van Porto, in Portugal. De vier inzittenden, twee piloten, een verpleegkundige en een arts zijn om het leven gekomen.

Piloot omgekomen bij ongeluk op vliegveld Hilversum

15 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HILVERSUM - Bij een ongeluk op vliegveld Hilversum is zaterdagmiddag de 36-jarige piloot om het leven gekomen. Het eenmotorige toestel, een Europa AL met registratie PH-BGV, stortte door nog onbekende oorzaak neer.

Singapore Airlines vaker tussen Singapore en Cairns

15 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SINGAPORE - Singapore Airlines voert het aantal vluchten tussen Singapore en Cairns op. Vanaf 5 juni 2019 vliegt dochtermaatschappij SilkAir dagelijks met een Boeing 737 MAX 8 richting Australië. Op dit moment vinder er nog vijf vluchten per week plaats.

Nederland wil meer F-35's kopen

14 december 2018 | Door: 
Reismedia/ANP

DEN HAAG - Het kabinet wil meer F-35 gevechtsvliegtuigen aanschaffen. Dat staat in een brief die aan de NAVO is gestuurd, meldt minister Ank Bijleveld. Ze schrijft het bondgenootschap dat het kabinet van plan is om volgend jaar extra in Defensie te investeren.

Turkish Airlines vanaf nu naar Lusaka

14 december 2018 | Door: 
Onze redactie

ISTANBUL - Turkish Airlines opent vrijdag haar nieuwe lijndienst tussen Istanbul en Lusaka in Zambia. De maatschappij vliegt de route twee keer per week met een Airbus A330-200, die op de terugweg een tussenstop maakt in Dar es Salaam in Tanzania.

Southwest-vlucht keert terug vanwege vergeten mensenhart aan boord

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - Een Southwest-vlucht naar Dallas heeft zondagnacht moeten terugkeren naar Seattle, nadat ontdekt werd dat er nog een mensenhart in het vrachtruim lag. Het orgaan had in Seattle van boord gemoeten.

video

Emirates versiert A380 met wereldsterren Real Madrid

15 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBAI - Emirates heeft opnieuw een Airbus A380 getooid in de kleuren van Real Madrid. De luchtvaartmaatschappij sponsort de club en heeft daarom één van haar ruim honderd superjumbo’s voorzien van afbeeldingen van diverse stervoetballers.

Corendon Boeing 747 aangekomen op Schiphol

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - De oude KLM Boeing 747 voor Corendon is vrijdagmiddag om 15:30 voor het eerst - en voor het laatst - geland op Schiphol. Het toestel wordt bij het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp gezet als publiekstrekker.

Hawker Hunter stort neer voor kust Hawaii

13 december 2018 | Door: 
Niek Vernooij

HONOLULU - Een Hawker Hunter, een in Engeland gebouwde straaljager uit de vijftiger jaren, is woensdag neergestort voor de kust van Hawaii. Dat gebeurde kort nadat het toestel was opgestegen in Honolulu. De piloot wist zich in veiligheid te brengen met zijn schietstoel, zo is te zien op videobeelden.

Omwonenden en vertegenwoordigers praten over toekomst Schiphol

8 december 2018 | Door: 
Doron Sajet

AMSTERDAM -In de Amsterdamse Amsterdome, ooit de koepel van luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol, spraken omwonenden en vertegenwoordigers van Schiphol zaterdag met elkaar over de toekomst van de luchtvaart. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) sloot de Luchtvaartdag af.

Copyright Reismedia BV 2018