Garuda dreigt aantal vluchten naar Schiphol te halveren

23 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Garuda Indonesia dreigt het aantal vluchten tussen Jakarta en Schiphol te halveren en de lijndienst naar Londen zelfs geheel te schrappen. Volgens topman Ari Askhara moeten diverse routes sneuvelen als de regering vasthoudt aan plannen om de ticketprijzen te limiteren.

Wegvallen WOW Air klap voor toerisme op IJsland

23 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

REYKJAVIK - De toeristische sector op IJsland merkt de gevolgen van het wegvallen van WOW Air. Volgens de centrale bank krimpt de economie dit jaar met 0,4 procent. Dat wordt onder andere veroorzaakt door het faillissement van de prijsvechter, die in maart over de kop ging.

Air India: snel extra capaciteit dankzij nieuwe motoren

23 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

DELHI - Air India hoopt binnen enkele maanden zeventien vliegtuigen die vanwege een onderdelentekort aan de grond staan weer in dienst te nemen. Dat meldt een hoge vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij aan Indiase media. Twee toestellen kunnen naar verluidt in juni weer vliegen.

KLM breidt netwerk in China verder uit

23 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM breidt het netwerk uit met tientallen nieuwe bestemmingen in China. Dat wordt mogelijk door de samenwerking met China Eastern Airlines. Het aantal steden dat KLM in China aanbiedt gaat omhoog van 14 naar 63, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Eurowings schrapt gratis hapje en drankje aan boord

23 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - Eurowings schrapt vanaf 4 juni het gratis hapje en drankje in Economy Class. Op Europese vluchten moeten reizigers voortaan bijbetalen als ze iets willen gebruiken aan boord, meldt de Lufthansa-dochter. 

Staking legt vliegverkeer Inverness plat

23 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

INVERNESS - Een staking bij de luchtverkeersleiding legt donderdag het vliegverkeer op de luchthaven van Inverness plat. De Schotten staken voor beter salaris. Om de eisen kracht bij te zetten wordt het werk 24 uur lang neergelegd. 

FAA: nog geen tijdpad voor terugkeer 737 MAX

23 mei 2019 | Door: 
ANP

WASHINGTON - Het hoofd van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) heeft gezegd dat er nog geen tijdstip is bepaald waarop de Boeing 737 MAX weer mag gaan vliegen. Toestellen van dit type staan wereldwijd sinds half maart aan de grond.

Ryanair bereikt akkoord met Belgisch cabinepersoneel

23 mei 2019 | Door: 
ANP

BRUSSEL - Ryanair een akkoord bereikt met het cabinepersoneel in België over verbeterde arbeidsvoorwaarden. Het gaat om de circa vijfhonderd in België gestationeerde stewardessen en stewards van de Ierse budgetvlieger.


Overig nieuws

Overig nieuws

Egeria neemt vliegtuigschilder MAAS Aviation over

23 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MAASTRICHT - Investeringsmaatschappij Egeria neemt een meerderheidsbelang in vliegtuigschilder MAAS Aviation. Tegelijk neemt oprichter en grootaandeelhouder Darragh Hall na bijna veertig jaar afscheid van de onderneming, die vestigingen heeft in Nederland, Duitsland en de VS.

Airbus BelugaXL landt voor het eerst in Hamburg

22 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

HAMBURG - De BelugaXL, het nieuwe transportvliegtuig van Airbus, is dinsdag voor het eerst in Duitsland geland. Het toestel vloog vanaf Toulouse naar de Airbus-vestiging in Hamburg-Finkenwerder. Daar vinden tests plaats in het kader van de certificering van het walvisachtige vliegtuig.

Alrosa stuurt laatste Tu-134 naar museum

22 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MOSKOU - De Russische luchtvaartmaatschappij Alrosa voert donderdag de allerlaatste vlucht uit met een Tupolev Tu-134. Het toestel wordt van Mirny overgevlogen naar Novosibirsk, waar het vliegtuig een plaats krijgt in een museum.

Oproep: kandidaten gezocht voor rubriek De Zakenreiziger

21 mei 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Voor de maandelijkse rubriek ‘De Zakenreiziger’ in Luchtvaartnieuws Magazine is de redactie op zoek naar mensen die regelmatig in het vliegtuig stappen voor een zakelijke reis. Graag horen wij onder andere van jou voor welke luchtvaartmaatschappij je kiest en waarom juist voor deze.

Weer dodelijke crash watervliegtuig Alaska

21 mei 2019 | Door: 
ANP

ANCHORAGE - Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen toen een watervliegtuig crashte in Alaska. Het gaat volgens een lokale krant om een toestel van Taquan Air, de maatschappij die vorige week ook al betrokken was bij een dodelijk incident in het luchtruim.

SAS voegt Luxemburg aan routenetwerk toe

20 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

STOCKHOLM - SAS breidt het routenetwerk uit met Luxemburg. Met ingang van 4 november wordt de luchthaven drie keer per week verbonden met Stockholm. Op de route zet SAS een Bombardier CRJ900 met negentig stoelen in.

video

Nieuwe beelden van dodelijke Superjet-crash

16 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - In Russische media zijn duidelijkere, niet eerder vertoonde beelden gepubliceerd van de crashlanding van vlucht SU1492 in Moskou. Bij dat incident met een Sukhoi Superjet van Aeroflot kwamen begin deze maand 41 inzittenden om het leven.

Spider-Man geeft veiligheidsinstructies bij United Airlines

14 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHICAGO - Passagiers van United Airlines krijgen vanaf 1 juni voor vertrek veiligheidsinstructies met de hulp van Spider-Man. De superheld vormt het middelpunt van de nieuwe veiligheidsvideo, die tegelijk de nieuwe film Spider-Man: Far From Home promoot.

Embraer 190 maakt pauselijke entree

13 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MANDALAY - Een Embraer 190 van Myanmar National Airlines heeft zondag door een defect aan het voorste landingsgestel een neuslanding moeten maken. Bij het incident, dat plaatsvond op de luchthaven van Mandalay, raakte niemand gewond.

Passagiers overmeesteren doorgedraaide man op Ryanair-vlucht

11 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MANCHESTER - Een doorgedraaide passagier is tijdens een Ryanair-vlucht van Manchester naar Gran Canaria overmeesterd door medepassagiers. Op videobeelden is te zien dat hij door enkele personen in de galley tegen de grond wordt gedrukt, terwijl hij dreigt iedereen te vermoorden.

Copyright Reismedia BV 2019