Hololei

DOHA - Het Nederlandse besluit om Schiphol te krimpen is onverstandig, omdat het de luchtvaart op zich niet duurzamer maakt. Dit zegt Henrik Hololei, de DG voor Mobiliteit en Transport tegen Luchtvaartnieuws Magazine. Ook betreurt hij het feit dat Brussel hierover niet is geconsulteerd.

Qantas A350-1000

SCHIPHOL - Qantas plaatste onlangs een grote bestelling bij Airbus. Zowel voor lange afstanden als binnenlands wordt er straks voornamelijk met in Europa gebouwde vliegtuigen gevlogen. Boeing had het nakijken, en de vraag is waarom de Amerikanen opnieuw een belangrijke bestelling aan hun neus voorbij zien gaan. 

Aegean Airlines Eindhoven

EINDHOVEN - Aegean Airlines is deze week begonnen met een lijndienst tussen Athene en Eindhoven. De Griekse luchtvaartmaatschappij vliegt twee keer per week op de route met een Airbus A320 of A320neo. De eerste vlucht werd feestelijk verwelkomd op de Brabantse luchthaven.

Willie Walsh 2021

SCHIPHOL - Wereldluchtvaartorganisatie IATA heeft geschokt gereageerd op het besluit van het Nederlandse kabinet om Schiphol gedwongen te laten krimpen naar 440.000 vluchten per jaar. “Dit kost banen, die nooit meer terugkomen”, waarschuwt topman Willie Walsh.

Ryanair Boeing 737 MAX

SCHIPHOL - Op de Belgische luchthaven Brussels Airport gingen vrijdag tien van de 34 inkomende en vertrekkende vluchten van Ryanair niet door. Op de luchthaven van Charleroi worden de komende dagen 127 vluchten geannuleerd. Dat is 36 procent van alle Ryanair-vluchten op de Waalse luchthaven, schrijft de Waalse krant Le Soir.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Ministers Harbers vindt Lelystad Airport eerder praktisch dan politiek probleem, gemeente Lelystad blijft optimistisch

24 juni 2022 | Door: 
ANP/Reismedia

DEN HAAG - Het openen van Lelystad Airport is niet zozeer een politieke kwestie, maar "vooral een probleem in de praktijk", zegt althans minister Mark Harbers (Infrastructuur). Zolang de luchthaven een milieuvergunning regelt en het kabinet een knoop doorhakt over laagvliegroutes, kan er een besluit worden genomen over de toekomst van de luchthaven.

KLM noemt inkrimping Schiphol dramatisch, moet mogelijk kleine vliegtuigen wegdoen

24 juni 2022 | Door: 
Reismedia

AMSTELVEEN - Het besluit van het kabinet om Schiphol fors te laten krimpen "is dramatisch voor KLM en voor de bereikbaarheid van Nederland, terwijl de gewenste impact op klimaat en leefbaarheid niet wordt behaald”, zo reageert de luchtvaartmaatschappij in een verklaring. “Als KLM slots moet inleveren, dan zal zij van haar kleinste toestellen afstand moeten doen om zich vervolgens met haar grotere toestellen in een lagere frequentie meer op ‘dikkere’ Europese vervoersstromen te richten.”

Kabinet besluit: Schiphol moet met 12 procent inkrimpen

24 juni 2022 | Door: 
Reismedia/ANP

SCHIPHOL - Het kabinet heeft vrijdag in de ministerraad besloten dat Schiphol de handhavingspunten voor geluidsoverlast niet langer mag overschrijden. Dit komt er in de praktijk op neer dat Schiphol maximaal 440.000 vluchten per jaar kan afhandelen, een krimp van 12 procent ten opzichte van het huidige maximum van 500.000 vluchten per jaar (dat in 2019 voor het laatst gehaald werd). De nieuwe bovengrens kan naar verwachting vanaf november volgend jaar worden ingevoerd.

Overig nieuws

Overig nieuws

TU-studenten: hyperloop alternatief voor luchtvaart op korte afstanden

25 juni 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

ROTTERDAM - Capsules die mensen met 1000 kilometer per uur door een buis laten zweven op weg naar hun bestemming. Studenten van de TU Delft geloven erin dat je over 20 jaar in een half uur van Amsterdam naar Parijs reist. Met een expositie in Rotterdam laten ze het publiek zaterdag kennismaken met hun visie én hun nieuwe prototype.

Ryanair zegt alleen in België last van staking te hebben

24 juni 2022 | Door: 
ANP

BRUSSEL - De stakingen van het cabinepersoneel van Ryanair hebben nauwelijks tot annuleringen geleid. De Ierse prijsvechter claimt dat 2 procent van de vluchten op vrijdag getroffen zijn door de werkonderbrekingen en dat is alleen in België gebeurd. In Italië, Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn er geen vluchten uitgevallen. De luchtvaartmaatschappij laat weten dat de "overgrote meerderheid" van het cabinepersoneel gewoon werkt.

Garuda: geen gedwongen annuleringen vanaf Schiphol in juli

24 juni 2022 | Door: 
Reismedia

SCHIPHOL - Garuda Indonesia hoeft in juli geen tickets te annuleren vanwege de capaciteitsbeperking op Schiphol, zo meldt de Indonesische luchtvaartmaatschappij in een verklaring. “We zijn verheugd te kunnen meedelen dat Garuda Indonesia erin geslaagd is om zich voor de maand juli aan de door de slotcoördinator opgelegde passagierslimieten te houden zonder al eerder geboekte passagiers te hoeven te annuleren.”

Embraer heeft eerste definitieve order binnen voor E-jets Passenger to Freighter-programma

24 juni 2022 | Door: 
Reismedia

SAO JOSE DOS CAMPOS - Embraer heeft de eerste definitieve order binnengehaald voor het onlangs gelanceerde Passenger to Freighter-programma (P2F) voor de E-jets. Nadat in mei Nordic Aviation Capital al een intentieovereenkomst tekende voor tien toestellen, plaatst nu een klant die anoniem wil blijven een definitieve order voor maximaal tien exemplaren.

Nieuwe veiligheidsvideo Malaysia Airlines: irritant of briljant?

24 juni 2022 | Door: 
Reismedia

KUALA LUMPUR - Malaysia Airlines heeft deze week haar nieuwe veiligheidsvideo onthuld. Die trekt veel bekijks op het internet en maakt de tongen los. Sommigen vinden ‘m briljant, anderen vinden het irritant om straks (vanaf augustus) tijdens elke vlucht naar een "hysterische musical" te moeten kijken. Eén ding is zeker: de video trekt wel de aandacht.

Topman TUI treedt voortijdig af

24 juni 2022 | Door: 
ANP

HANNOVER - De topman van het Duitse reisconcern TUI treedt voortijdig af. Fritz Joussen stopt op 30 september bij TUI en wordt dan opgevolgd door financieel directeur Sebastian Ebel. Waarom Joussen vertrekt werd niet gemeld door het bedrijf.

Topvacatures

Video

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen schrappen vluchten wegens pilotentekort

23 juni 2022 | Door: 
Rob Somsen

WASHINGTON - Verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moeten vluchten schrappen of zelfs routes laten vervallen door een tekort aan piloten. Vervoerders als American, Delta, United trekken zich met name terug van kleinere luchthavens.

Passagiersvliegtuig vliegt in brand na mislukte landing op Miami Airport

22 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MIAMI - Een vliegtuig van prijsvechter Red Air is dinsdag tijdens de landing in brand gevlogen op Miami Airport. Door nog onbekende reden klapte het neuswiel in, waardoor de romp over de baan schuurde en het toestel vlam vatte. Alle inzittenden konden worden geëvacueerd.

Airbus A321XLR beleeft langverwachte luchtdoop

15 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HAMBURG - Airbus heeft voor het eerst een testvlucht uitgevoerd met de A321XLR. De Extra Long Range-versie van de A321neo is een paradepaardje voor de Europese vliegtuigbouwer, die verwacht haar marktaandeel ten opzichte van grote rivaal Boeing met het type uit te bouwen.

Nieuws van Partners

Online broker LYNX haal het maximale uit uw beleggingen

Als belegger verwacht u veel van een online broker. Logisch, want alleen zo kunt u het maximale uit uw vermogen halen. Wij helpen u met een snel en betrouwbaar handelsplatform, een uitgebreid productaanbod, goede service én lage tarieven.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen