Swissport

SCHIPHOL - Swissport biedt ruim honderd van haar medewerkers op Schiphol met een tijdelijk dienstverband per 1 februari een contract voor onbepaalde tijd aan. Het afhandelingsbedrijf zegt daartoe te hebben besloten om - naar eigen zeggen - “een nog aantrekkelijkere werkgever te zijn voor bestaande en toekomstige medewerkers”.

SWISS A320neo cabine

ZÜRICH - Passagiers van SWISS kunnen extra comfort tegemoet zien aan boord van de Airbus A320neo. De Zwitserse luchtvaartmaatschappij heeft de eerste twee toestellen van dat type in ontvangst genomen die zijn voorzien van het moderne Airspace-cabineconcept.

United Airlines Boeing 767

CHICAGO - United Airlines heeft boekjaar 2021 afgesloten met een verlies van bijna twee miljard dollar. Door de coronacrisis lag de omzet uit passagiersvervoer bijna de helft lager dan in 2019, toen de coronacrisis het vliegverkeer nog niet beïnvloedde.

Gerecyclede 747

BRUSSEL - Een van de gevolgen van de coronacrisis is dat de gemiddelde leeftijd van vliegtuigen in het Europese luchtruim is gedaald. Dat blijk uit een inventarisatie van Eurocontrol. Dat betekent een breuk in de ontwikkeling in het afgelopen decennium: sinds het herstel van de financiële crisis werden vliegtuigen gemiddeld juist steeds ouder.

KLM roze A330

SCHIPHOL - Na het aangekondigde vertrek van topman Pieter Elbers moet KLM op zoek naar een geschikte opvolger. Er werden al diverse namen genoemd, van zowel heren als dames. Mocht er een vrouw tot CEO worden aangesteld, dan voegt die zich in een zeer select rijtje in de luchtvaartsector.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Airbus wil op korte termijn zesduizend nieuwe medewerkers aannemen

19 januari 2022 | Door: 
Niek Vernooij

TOULOUSE - Airbus heeft door het herstel van de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie en plannen op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe technologieën dringend behoefte aan nieuw personeel. Alleen al in de eerste helft van dit jaar willen alle bedrijven binnen de groep zesduizend nieuwe personeelsleden aannemen.

BARIN: coronabeleid voor luchtvaart inconsistent en mist gevoel van urgentie

19 januari 2022 | Door: 
Lolke van der Heide

SCHIPHOL - De BARIN heeft de Nederlandse overheid gevraagd de quarantaineplicht voor volledig gevaccineerde en negatief geteste reizigers uit zeerhoogrisicogebieden meteen op te heffen. Joost Hasperhoven, de secretaris-generaal van de branche-organisatie, noemt de huidige regels ‘inconsistent’ en vindt dat in Den Haag ‘het gevoel van urgentie’ voor de luchtvaartbranche ontbreekt.

Luchthavens Curaçao en Bonaire kruipen na goede tweede jaarhelft richting oude niveau

19 januari 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De luchthavens van Curaçao en Bonaire hebben in 2021 aanzienlijk meer passagiers verwelkomd dan in 2020, maar zijn nog vrij ver verwijderd van het pre-coronaniveau. Dat blijkt uit vervoerscijfers van beide Caribische luchthavens. In de tweede helft van het jaar was een duidelijk herstel zichtbaar.

Overig nieuws

Overig nieuws

Aspirant-piloten verliezen gezamenlijke rechtszaak van ABN AMRO

19 januari 2022 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - ABN AMRO hoeft tientallen piloten van de rechter geen compensatie te betalen. Zij hadden een zaak aangespannen omdat ze vonden dat de bank hun eigenlijk nooit een lening had mogen verstrekken voor een dure opleiding tot verkeersvlieger. Hun vorderingen zijn afgewezen door de rechtbank in Amsterdam.

Brussel keurt Franse noodsteun aan Air Austral goed

19 januari 2022 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - De Europese Commissie is akkoord met een steunpakket van de Franse staat aan Air Austral. De luchtvaartmaatschappij, die is gevestigd op het eiland Réunion, krijgt twintig miljoen euro aan extra kapitaal om de klappen van de coronapandemie op te vangen.

Lufthansa hervat drie wekelijkse vluchten naar Delhi

19 januari 2022 | Door: 
Onze redactie

MÜNCHEN - Na een onderbreking van meer dan een jaar hervat Lufthansa haar lijndienst van München naar Delhi. De vluchten naar de Indiase hoofdstad worden drie keer per week  uitgevoerd met een Airbus A350-900. Het vertrek vanaf München is op dinsdag, donderdag en zondag.

BARIN-webinar over 'Fit for 55' met Samsom, Luiten, De Nooijer en Van de Weijer

18 januari 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL – De Board of Airline Representatives in the Netherlands (BARIN) houdt op vrijdag 21 januari een webinar met als thema ‘Fit for 55’, het pakket aan Europese beleidsvoorstellen om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Diverse sprekers gaan in op de uitdagingen die er zijn richting een CO2-neutrale luchtvaart in 2050.

Saudia stunt met prijzen op Schiphol: voor 350 euro in de zomer naar Indonesië

18 januari 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Saudia voert dit jaar voor het eerst passagiersvluchten uit tussen Schiphol en Jeddah, waar reizigers kunnen overstappen op vluchten naar vele andere bestemmingen. Gezien de onzekerheid over mogelijke reisrestricties en de beperkte naamsbekendheid van Saudia loopt het nog niet echt storm voor de zomermaanden. Met extreem lage ticketprijzen probeert de luchtvaartmaatschappij Nederlanders nu te verleiden om een ticket te kopen.

Icelandair krijgt toestemming voor chartervluchten tussen VS en Cuba

18 januari 2022 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Icelandair mag chartervluchten gaan uitvoeren tussen de Verenigde Staten en Cuba. Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft daar toestemming voor verleend, ondanks protesten van luchtvaartmaatschappijen die al actief zijn op dezelfde markt.

Nieuws van Partners

8 dagen RIU Oliva Beach Resort Fuerteventura, all inclusive €489 p.p.

In hotel RIU Oliva Beach Resort in Corralejo is de service onzichtbaar, maar op het moment dat je iets nodig hebt in dit hotel op Fuerteventura, is het eigenlijk al geregeld. Het prachtig gelegen RIU Oliva Beach is bijzonder kindvriendelijk, dus jong en oud vermaken zich. En met een ligging in het schitterende en unieke duingebied Grandes Playas, met een 4 kilometer lang zandstrand, is het hier echt ultiem genieten. Prijs €506 per persoon (7 dagen), vlucht en transfer, All Inclusive verblijf met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 10 januari.

8 dagen Lanzarote Village Hotel Lanzarote, All Inclusive €488 p.p.

Het Viersterren Lanzarote Village is een stijlvol hotel met de zee en het strand van Playa de los Pocillos voor de deur. Over de gezellige wandelboulevard is het een leuk stukje lopen naar het centrum van Puerto del Carmen. De kamers van Lanzarote Village zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien. Prima dus voor een workation week. Prijs €455 per persoon (9 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Eindhoven. Vertrek 9 januari.

Boek je zakenreis in de nieuwe online bookingtool van e-Business Travel

In onze online bookingtool kun je vluchten, hotels, een auto of trein snel en eenvoudig zelf boeken. Je hebt er toegang tot een wereldwijd aanbod van reisproducten. Wij kijken desgewenst mee of je de goedkoopste en meest efficiënte keuze hebt gemaakt. Vraag ons om een demo!

Video

SWISS belooft extra comfort voor passagiers in Airbus A320neo

20 januari 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ZÜRICH - Passagiers van SWISS kunnen extra comfort tegemoet zien aan boord van de Airbus A320neo. De Zwitserse luchtvaartmaatschappij heeft de eerste twee toestellen van dat type in ontvangst genomen die zijn voorzien van het moderne Airspace-cabineconcept.

Zien: Emirates A380 vliegt rondjes om Burj Khalifa voor Expo-promo

19 januari 2022 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Nadat in augustus vorig jaar een advertentiecampagne van Emirates viral ging omdat een stewardess annex stuntvrouw op de top van de Burj Khalifa klom, daar zet de luchtvaartmaatschappij dit jaar een tandje bij. Naast de dame figureert nu ook een bont gekleurde Airbus A380 in de spectaculaire nieuwe promo voor de Expo 2020.

In beeld: Belgische vogel vliegt zonder vliegticket van Brussel naar de VS

13 januari 2022 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - Een vogel is eerder deze week zonder ticket aan boord gekomen van een United Airlines Boeing 787 op Brussels Airport. Het beestje werd pas opgemerkt toen het toestel al onderweg was naar de VS, waardoor het mee moest naar de andere kant van de oceaan.

Topvacatures

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen