Frankfurt Airport begint jaar met flinke passagiersgroei

Frankfurt Airport
13 februari 2018 - 9:00 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Frankfurt Airport

FRANKFURT - Frankfurt Airport is het jaar begonnen met een passagiersgroei van 7,6 procent. In totaal reisden in de eerste maand van het jaar ruim 4,5 miljoen passagiers via de grootste luchthaven van Duitsland. Europees vliegverkeer was de grootste aanjager.

Het aantal passagiers op Europese vluchten steeg met 12,9 procent, terwijl intercontinentaal verkeer met 2,6 procent omhoog ging. Het vrachtvervoer liet een stijging zien van 1,3 procent. In totaal vonden 36.816 starts en landingen plaats, een groei van 8,6 procent.

Ook de andere luchthavens in het portfolio van moederbedrijf Fraport lieten een groei zien, waaronder Ljubljana, Fortaleza, Porto Alegre, Lima, Varna, Burgas, Antalya, Hannover en Sint Petersburg. Het vervoer op Xi’An Airport in China daalde licht. De veertien Griekse luchthavens die Fraport exploiteert lieten eveneens groeicijfers zien, behalve die van Thessaloniki. Daar werd aan de start- en landingsbaan gewerkt, waardoor de luchthaven enige tijd gesloten was.

Frankfurt Airport wordt meerdere keren per dag met Schiphol verbonden door KLM en Lufthansa en staat in de top drie van grootste Europese luchthavens.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen