Tegenstanders Maastricht Aachen Airport stappen naar de rechter

13 februari 2018 - 12:01 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Emirates

MAASTRICHT - Verschillende actiegroepen rond Maastricht Aachen Airport slepen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor de rechter. Daarmee moet een stokje worden gestoken voor de geplande uitbreiding van het aantal vrachtvluchten op de Limburgse luchthaven.

Volgens de tegenstanders, verenigd in De Alliantie, minacht de minister de omwonenden en wordt er niet geluisterd naar tegenargumenten. Zo vrezen de omwonenden extra geluidsoverlast. Daarnaast wordt er gewezen op de aanwezigheid van toeristische regio’s, scholen, ziekenhuizen en chemische industrie in de directe omgeving. Daardoor zouden het risico op gezondheidsschade en de kans op grote vliegongelukken te groot worden.

Door de krapte op Schiphol wijken maatschappijen als Emirates en Turkish uit naar Maastricht. De luchthaven heeft ruimte om nog meer vrachtvluchten op te vangen en wil graag fungeren als toegangspoort tot Nederland voor de luchtvrachtsector.

Via een procedure bij de kantonrechter willen de omwonenden de uitbreidingsprocedure stopzetten en hun mening laten gelden. Het kortgeding dient op 14 februari in Den Haag.

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

KLM Pieter Elbers
17-02-2019, 13:07
Copyright Reismedia BV 2019