Bangkok Airways: Bangkok - Koh Samui, 29 juli 2014

11 augustus 2014

Bangkok Airways is samen met Thai de enige luchtvaartmaatschappij die tussen Bangkok en Koh Samui vliegt, omdat Thai ruim €100 meer kostte hebben we voor Bangkok Airways gekozen. Daarbij gaf het toestel ook de doorslag: ATR-72, weer eens iets anders dan een 737.

Omdat we de bagage vanuit Amsterdam niet direct konden doorsturen moesten we langs de paspoortcontrole om onze bagage op te halen en direct weer in te checken. Omdat onze vlucht vanuit Amsterdam ruim anderhalf uur vertraagd was was dit allemaal erg krap geworden. Gelukkig geen problemen en snel kunnen inchecken.

De Duty Free is niet heel bijzonder in het domestic terminal, dus zijn vrij snel doorgelopen naar Bangkok Airways gates. Er was daar een soort café met gratis eten en drinken: koffie, thee, sapjes, sandwiches en diverse zoetigheidjes, ik had nog nooit zoiets gezien! Het boarden ging via een bus omdat de ATR niet op een aviobrug aangesloten kan worden. Er reden twee halfvolle bussen, netjes gescheiden in twee zones: 1 voor voorin en 2 voor achterin.

Het toestel zag er van buiten spectaculair uit, mooie beschilderingen. Van binnen zag het er echter allemaal wat gedateerder uit, wel schoon. Dit was mijn eerste vlucht in een ATR en was zeer verbaasd over de herrie tijdens de take-off, de motoren bleven voor een minuut of 3-4 op volle toeren draaien. Gelukkig werd alles wat rustiger na de take-off en begon er alsnog een cateringronde. Het zag er vrij simpel uit, maar sprak ons beide niet aan, dus niet gegeten.

De vlucht duurde een krappe vijf kwartier en was verder niet bijzonder. De aanvliegroute komt langs Koh Phangan en gaat mooi langs Koh Samui om vervolgens 180 graden te draaien richting de landingsbaan. De luchthaven van Koh Samui is klein, maar prachtig. In plaats van de standaard Cobus 3000 wordt je opgehaald met een pretparkachtig treintje om vervolgens naar de aankomsthal gereden te worden. De aankomsthal is aan alle kanten open en schitterend versierd met hout en bloemen, fantastisch om te zien. Al met al geef ik de vlucht een dikke 10! Bangkok Airways doet zeker haar slogan eer aan: "Asia's boutique airline".

D. Aalders

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017