EVA Air: Bangkok - Amsterdam, 24 februari 2015

6 maart 2015

Onze vlucht vertrok in de middag vanaf Bangkok International Airport! Ons vliegtuig type B777-300ER stond al klaar voor vertrek. Het boarden verliep erg snel en makkelijk (EVA hanteert zones waardoor je nooit in de rij staat om in te stappen).

Eenmaal aan boord onze standard economy stoel opgezocht. Met een vertraging van 40 minuten (dit door drukte bij vertrek) kozen wij het luchtruim. Het prettige van deze dagvlucht is dat iedereen lekker actief is en er zaten veel Nederlandse toeristen aan boord, waardoor er zowaar voldoende gespreksstof was over Thailand en haar mooie plekken en eilanden.

Wij kregen bij vertrek een borrel met een nootje (altijd na 40 minuten een standaard service). Vervolgens kregen wij een heerlijke lunch aangeboden. Was zowaar ook echt heerlijk.....het cabinepersoneel (Thais/Chinees en Taiwanees) waren keurig maar spreken zeer slecht Engels. Met wat standaardzinnen kom je er altijd wel uit.

Wij hadden onze eigen entertainment (wel erg verouderd) en minimaal aan goede series en films. Dus raampje gesloten en proberen wat te slapen. Het was een open bar dus tijdens het uitrusten konden wij volop kiezen uit drankjes en hapjes (prima geregeld en hier werd voldoende gebruik van gemaakt).

De warmte aan boord was extreem, hier heb ik het cabinepersoneel op aangesproken maar hier is weinig aan gedaan. Het was soms met een bezweet hoofd in je stoel zitten.

Na 10 uur vliegen kwamen zij met het avondeten en dit was wederom weer heerlijk. Ondanks onze vertraging hebben wij de tijd goed weten in te halen. Met zeer veel turbulentie tijdens de hele vlucht kwamen wij rond 19.30 uur NL'se tijd aan op Schiphol!

Kortom een goede reis gehad met wel enige sauna hitte. Vlucht geef ik een ruime 8,5 en mocht ik weer naar Thailand moeten, kies ik weer voor KLM en EVA Air. Qua tijden ideaal en minimaal last van een jetlag!

R. Azzaro

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017