Garuda Indonesia: Amsterdam - Londen, 12 augustus 2015

21 augustus 2015

Met een Boeing 777 en full-service naar Londen voor een kleine prijs, dat leek mij wel wat. Garuda Indonesia heeft het vijfde recht op vluchten tussen Amsterdam en Londen Gatwick. Het toestel komt rechtstreeks uit Jakarta en maakt op Schiphol een tussenstop om later door te vliegen naar Londen.

Mijn vlucht GA88 stond gepland om te vertrekken om 10:20. Ruim van tevoren was ik aanwezig op Schiphol. Online inchecken was niet gelukt, ik vermoed omdat mijn paspoort bijna was verlopen. Geen probleem, ik kon namelijk wel online een stoel uitkiezen en servicevoorkeuren aangeven. Het inchecken op de luchthaven was daarom geen punt voor mij. Veel tijd was ik daaraan niet kwijt, want er stond bijna niemand bij de incheckbalies. Wie neemt er dan ook meer dan 30kg bagage mee naar Londen?

De nieuwe securitycheck op Schiphol verliep erg snel. Ik was er binnen 5 minuten doorheen. Dat zag er allemaal erg goed uit. Eenmaal bij de gate viel op dat er veel Indonesiërs lagen te slapen, die hadden net een hele lange vlucht achter de rug. Het instappen begon snel en ging vlekkeloos.

Het cabinepersoneel verwelkomde mij hoogst vriendelijk aan boord. We vertrokken een paar minuten te laat vanaf Schiphol vanwege een verlate passagiers. De service in de lucht was verbluffend. Het beeldscherm in de stoelen is voorzien van alle luxe. Een film kijken in 40 minuten is wel een uitdaging te noemen, maar er waren ook kortere programma's en spelletjes beschikbaar. Ik had gekozen voor een fruitmaaltijd. Heerlijk met aardbei, druiven en verschillende meloensoorten.

We arriveerden op tijd op Gatwick. Een onoverzichtelijke en lelijke luchthaven. Er is een noordelijke en een zuidelijke terminal, verbonden door een monorail voertuig. Het duurde daarom even voordat ik bij het station van Gatiwck was aangekomen.

Vanuit daar vertrekken er meerdere treinen per uur naar London Victoria. Wel een prijzige aangelegenheid die trein. Ik geef deze vlucht een 9,5. Goedkoop en een perfecte service.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017