Malaysia Airlines: Kuala Lumpur - Amsterdam, 13 november 2015

23 december 2015

Niet wetende dat dit onze (hopelijk voorlopig) laatste vlucht met Malaysia Airlines van Kuala Lumpur naar Amsterdam zou zijn, stapten we om kwart over elf in de gereed staande Boeing 777. Uiteraard met frisse tegenzin, want het is nooit leuk om Zuidoost-Azië te verlaten en terug te keren naar het koude Nederland.

De stoelen 24A en 24C hadden we ruim tevoren gereserveerd, dus we waren verzekerd van een leuke plek aan het raam. De kist was weer tot de laatste plek gevuld, dus de twee gereserveerde plaatsen waren een goede keuze. Precies op schema vertrok de MH016 naar Amsterdam voor een lange vlucht van zo'n 13 uur.

Al snel na de start werd het diner opgediend. Nog vol van onze laatste eetpartij op Jalan Hang Lekir downtown KL kozen we toch maar voor de Maleisische maaltijd. En die was zoals altijd zo lekker dat de hele tray weer leeg kon worden teruggegeven aan de crew.

Tot mijn blijdschap viel ik al snel in slaap, en werd boven Iran wakker. Zo te zien vloog men toch weer over Iran en de Zwarte Zee. Op de heenweg vlogen we over Egypte, omdat de Kaspische route niet meer veilig zou zijn. Na een film en wat snacks en drankjes werd het tijd voor ontbijt. Gelukkig was er voldoende nasi lemak, dus dat werd nog even flink smullen.

Een kwartiertje voor de landing kwam de laatste vluchtinformatie uit de cockpit, met de mededeling dat het flink stormde, en dat de landing ruw kon zijn. Maar zoals gewend van Malaysia Airlines werd de kist een half uur voor schematijd zachtjes op de grond gezet.

Helaas stopt Malaysia Airlines met haar passagiersvluchten op Amsterdam in januari. Het zal even wennen zijn om met een andere luchtvaartmaatschappij naar Azië te vliegen. Malaysia Airlines was door haar service altijd eerste keus. Het is echter begrijpelijk dat er na alle ellende van de voorgaande jaren even pas op de plaats gemaakt moet worden. Mijn hoop is echter wel dat Malaysia Airlines over een paar jaar, sterker dan ooit tevoren, weer terugkeert op de route Amsterdam - Kuala Lumpur.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017