Onur Air: Istanbul - Amsterdam, 21 januari 2016

2 februari 2016

Na vier dagen Turkije vloog ik met een vriend terug vanaf Istanbul Atatürk naar Amsterdam. Om 09.00 ging de check-in open en kregen wij de stoelen 25A en 28F. Onze vlucht zou om 11.15 vertrekken. Eenmaal bij de gate hoorden we dat vlucht vertraagd was wegens een technische reden en dat nieuwe vertrektijd 12.50 zou zijn.

In de tussentijd zijn we maar wat gaan eten. Toen we terug kwamen bij de gate waren ze al begonnen met boarden. We werden met een bus naar het toestel gebracht. Ons toestel bleek op een buffer aan de overkant van de terminal te staan waar ook nog een startbaan tussen lag. Dus het was een lange busrit waarbij we de halve luchthaven hebben gezien.

Onze vlucht werd uitgevoerd met een Airbus A320 (LZ-FBD). Dit toestel is gehuurd van Bulgarian Air. Aan boord hoorden we van de cockpitbemanning dat de vertraging nog langer zou duren. Het toestel had vertraging opgelopen tijdens de vorige vlucht en was daardoor te laat binnen gekomen (achteraf heb ik dit na gekeken op Flightradar24 maar de vlucht naar Amsterdam zou de eerste vlucht van de dag zijn voor dit toestel).

Het toestel moest nu wachten omdat het druk was op Atatürk. Ondertussen kwam de cabin crew langs met water en een cakeje. Uiteindelijk kregen we om 13.37 pushback en om 14.00 uur stegen we op vanaf baan 35L. De vlucht zelf was weinig bijzonder. De beenruimte is minimaal aan boord. Verder is er de mogelijkheid om eten en drinken aan boord te kopen. Daarnaast kwam de cabin crew nog langs voor de verkoop van tax free artikelen.

Uiteindelijk landde het toestel om 16.26 op de Polderbaan en parkeerde het toestel op G8. De vlucht verdient een 6. Voor een ticketprijs van 74 euro retour inclusief bagage kun je niet al te veel verwachten. Ze brengen je van A naar B en meer niet.

M. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017