Air New Zealand: Auckland - Queenstown, 30 januari 2012

9 februari 2012

Na een lange reis vanaf Amsterdam met KLM en ANZ via Hong Kong begon het leuke vliegen vanaf Auckland. Op 30 januari 2012 vloog ik de NZ 647 (Stoel 17C) met de in "All Blacks" kleuren gespoten A320 van Air New Zealand naar Queenstown. Dit was een prachtige vlucht in het mooie zomerse weer.

De captain bleef gedurende de 1,5 uur durende vlucht ons op alle moois links en rechts onder ons te attenderen. Gaaf, wat een liefde voor het vak en wat een manier om je klanten het naar de zin te maken.

De landing op Queenstown (ZQN) tussen de bergen is spectaculair. Het is een klein vliegveld waar je alleen met daglicht mag landen. Je hebt veel turbulentie tijdens de landing. Ik heb genoten van deze supervlucht!

Op 3 februari vloog ik met hetzelfde toestel terug (NZ 644 nu stoel 17C) weer een prima vlucht. Helaas viel er door de bewolking nauwelijks iets te zien.

De NZ 647 verdient de ultieme 10 de NZ 644 krijgt een 8 (door het mindere weer).

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020