Aeroflot: Moskou - Amsterdam, 21 januari 2016

8 februari 2016

Na twee dagen AGROFARM beurs in Moskou kon ik op de 21e januari weer naar huis. Ik had gekozen voor de SU 2694 van 14.45 uur lokale tijd. Na het inchecken bij de balie heb ik nog even de lounge op de F-terminal bezocht. Een klassiek ingerichte lounge met veel bruin leren stoelen. Er waren de nodige drank en hapjes en een prima internet.

Aeroflot had een A319 ingezet voor deze vlucht. Een schamel beetje mensen moest blijkbaar in Amsterdam zijn. Ik had de hele rij 13 (D, E en F) voor mij alleen. Veel comfort dus voor een hele redelijke prijs. De prachtige blonde stewardessen, deze keer weer allemaal in het blauw en helaas niet in het kekke rode uniform, heetten mij weer persoonlijk welkom. In het slechte maar charmante Engels is dat toch wel heel grappig. "Mister Niemeijer, we are so happy that you choose Aeroflot again!"

Voor de start warden wij gede-iced. Dat blijft toch altijd een spectaculair gezicht. Door de ruimte op mijn rij kon ik wat foto's maken. Er lag zoveel sneeuw op Sheremetyevo dat zelfs de pushback trucks voor de grotere vliegtuigen met sneeuwkettingen rondreden. Voor Russische begrippen was het met min dertien graden Celsius overigens niet koud.

De service aan boord is prima. Een complete maaltijd, kip met pasta, drankjes en koffie toe. Mooi op tijd (een half uur voor planning) landden wij op Schiphol. De looproute van de G-pier naar de uitgang is nog steeds niet logisch in mijn ogen. Daar moeten ze op Schiphol nog maar eens goed over nadenken.

De vlucht en de service waren prima ik kan niets negatiefs opnoemen. Ook één dingetje dan. Witte wijn in een kartonnen beker (wel een grote volle beker) is toch niet: je van het! Daarom slechts een negen en een half.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017