Airberlin Stuttgart - Düsseldorf: 20 november 2015

23 november 2015

Na een paar dagen in Duitsland gezworven te hebben nam ik vrijdagavond 20 november de AB 6847 van 19.20 uur terug van Stuttgart naar Düsseldorf. Het was bedroevend slecht weer in Stuttgart. Het platform stond onder water. Het vliegtuig stond helemaal aan het eind van de bebouwing. We werden er met een bus naar toe gereden.

Ik mocht onder een paarse MILKA paraplu van een aardige mevrouw schuilen voordat we allemaal via de vliegtuigtrap de kist in konden. Ik had stoel 19C helemaal achterin. Het zitcomfort is redelijk voor zo'n betrekkelijk klein vliegtuig. De kist was bijna afgeladen, er was slechts één stoel vrij. Ondanks het noodweer ging de Dash 8-400 mooi op tijd weg.

De service was prima. Je kunt vooraf op het vliegveld een (Duits) magazine of (Duitse) krant pakken. Tijdens de vlucht worden een drankje en een zakje zoutjes geserveerd. De vlucht duurt slechts 50 minuten en kwam mooi op tijd aan. Helaas werden wij hier ook weer naar het eind van Düsseldorf getaxied. De Dash werd nabij het treinstation geparkeerd. Het duurde 15 minuten alvorens de handbagage gelost werd en wij het vliegtuig uit konden.

Op Düsseldorf International Airport was het gelukkig wel droog. Een bus bracht ons terug naar de B-terminal. Jammer van deze vertraging aan het eind. De vlucht verdient een 8, Düsseldorf Airport verdient dit maal een 4. Normaal heb ik eigenlijk alleen maar goede ervaringen op Düsseldorf.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017