Cityjet: Londen - Amsterdam, 30 november 2015

16 december 2015

Na een weekendje Londen vlogen we met Cityjet terug van LCY naar AMS. Deze vlucht wordt uitgevoerd in codeshare met KLM. Online inchecken en stoelkeuze verliep prima. LCY is ideaal om van en naar Amsterdam te vliegen maar je merkt wel dat LCY te klein wordt. De terminal is druk en daardoor geeft het ook een beetje een smerige indruk. Je ziet overal afval op de tafels en op de grond.

We vlogen om 15.25. Instappen begon iets later. Ik schat dat er ongeveer 45 passagiers aan boord zaten, dus lekker de ruimte. De deuren waren gesloten en vertrek kon beginnen. Echter had deze Avro een technisch probleem. De gezagvoerder gaf in de speech aan dat men druk met het technisch probleem bezig was. Maar de passagiers aan het linkerraam hadden al door dat de vlucht geannuleerd werd want de wandelwagens werden al weer onder de vleugel geplaatst en touwen werden gespannen om passagiers terug naar de terminal te begeleiden.

Er was veel onduidelijkheid onder de passagiers aangezien de gezagvoerder veel te snel en onduidelijk zijn speech overbracht. In de kleine vertreklounge bij de gate kregen we te horen dat het volgende toestel even zou wachten en alle passagiers kon meenemen. In tegenstelling tot de gezagvoerder was de speech van de gronstewardess zeer duidelijk te verstaan.

Ze vroeg of wij haar wilden volgen naar de transferbalie voor een nieuwe instapkaart. Wat hier gebeurde kon ik bijna niet voorstellen. Er zaten 2 tot 3 medewerkers achter de Cityjet-balie en iedereen werd zeer snel en vriendelijk geholpen.

Passagiers met kinderen kregen prioriteit. Zo soepel en klantvriendelijk had ik het nog nooit meegemaakt. En het duurde maar even of ik zat al weer aan boord van de volgende vlucht. De service aan boord is erg goed. Personeel was zeer vriendelijk. Echter ook deze gezagvoerder sprak te snel en te onduidelijk. Je vlucht wordt geannuleerd, je komt een paar uur later thuis, en toch heb ik een fijn gevoel aan deze Cityjet ervaring overgehouden. Vlucht 9.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017