EasyJet: Amsterdam - Londen, 11 juni 2016

6 juli 2016

Ten gevolge van de verjaardag van de Engelse koningin vond zaterdag 11 juni de 'Trooping the colour' plaats in Londen en ik besloot dit spektakel eens niet op TV maar eens live mee te maken. De snelste manier om in Londen te komen is vliegen en de goedkoopste optie was met eesyJet van Amsterdam naar Londen Gatwick.

De vlucht stond gepland voor 07.05 uur. Na eerst een bakkie koffie op Schiphol, besloot ik vroeg in te checken om nog wat te winkelen. Mijn boardingpass had ik al op mijn telefoon gezet wat super is. Na de gebruikelijke veiligheids- en paspoortcontrole kon je door lopen om nog wat te winkelen of iets te eten en/of drinken. Tegen zessen besloot ik naar de H-Pier te lopen aangezien hier mijn vlucht vertrok.

Even na 06.30 uur begon het instappen en het toestel zat snel vol. De crew was geheel Nederlands. Het toestel vertrok vlot naar de startbaan voor de vlucht die ongeveer vijftig minuten duurde. Na een geheel bewolkte vlucht landden we op Gatwick, dat bestaat uit de Noord en Zuid hal. Via een monorail kom je in de Zuid hal waar tevens het treinstation aan ligt. Elk kwartier vertrekt hier vandaan de Gatwick Express die je in een halfuur naar het centrum van Londen brengt. Je komt aan op Victoria vandaar ging mijn reis per metro verder. De vlucht geef ik een 8.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017