EasyJet: Berlijn - Amsterdam, 7 april 2016

19 april 2016

Op 7 april stond ik op de avondvlucht van 19.30 uur van EasyJet vanaf Berlin Schönefeld naar Amsterdam geboekt. Doordat mijn gasten veel eerder weg wilden besloot ik maar naar het vliegveld te gaan om aldaar op mijn laptop wat werk voor de zaak te gaan doen. Na mijn huurauto te hebben afgegeven bij AVIS liep ik de Terminal B binnen en zag dat er om 16.00 uur ook nog een vlucht van EasyJet naar Amsterdam was (EZY4565).

Met net minder dan een uur ben ik naar de EasyJet balie gegaan of er nog over te boeken viel. De dame dook in haar computer en zag dat er nog ruimte op deze vlucht was. Ik trok mijn creditcard en was benieuwd wat het omboeken mij zou gaan kosten. De dame keek verbaasd. Nee meneer dat is gratis want U bent heen al met ons gevlogen en u heeft Speedy Boarding faciliteiten. Nu keek ik verbaasd! Omboeken bij de KLM of Lufthansa kost al gauw 60 euro als je je stoel al in dezelfde klasse kan omzetten. Wat een luxe! Ik kreeg ook nog stoel 2D lekker voorin dus. De prijs van het hele ticket was overigens net iets meer dan 97 Euro...

In het compleet aftandse vliegveld loop je achtereenvolgens na de security over trappen, lange gangen, door een winkel, weer lange gangen, Burgerking snackbar, Ierse pub en weer gangen en trappen naar gate 60. De wachtruimte voor de gate stelt ook niet veel voor. Ook die is weer compleet aftands. Duitse armoede! Wanneer komt het vliegveld Berlin Brandenburg ooit af (je ziet het liggen vanaf Schönefeld)? Er is inmiddels een vertraging van 4 jaar met de oplevering! De Duitse “Gründlichkeit und Pünktlichkeit” bestaan blijkbaar niet meer.

Het boarden ging redelijk soepel. We moesten als passagiers vrij ver over het platform lopen om bij de A319 te komen. Maar in een aangenaam zonnetje is dat best prettig voor een luchtvaart liefhebber. Kerosine lucht maakt mij high. Strak om 16.00 uur rolde wij van het platform naar de startbaan om dan om 16.10 uur het luchtruim te kiezen. De stoel naast mij bleef ook nog leeg!

De service aan boord is nul, maar dat weet je. Ik kocht voor 2,50 Euro een blikje cola. Het zitcomfort was goed te doen voor deze korte vlucht. De bemanning (geheel mannelijk, ook nog met een Nederlands captain) was redelijk communicatief. Kortom een prettig vlucht. Na precies een uur landden wij op de Polderbaan van Schiphol. Dus ruim voor de geplande 17.30 uur. Uiteraard moesten we nog wel naar de M-pier rijden. Maar toch 10 minuten voor 17.30 stond ik in het luchthavengebouw.

Mijn waarderingen: Berlin Schönefeld een 3, EasyJet een 10 (Op tijd, communicatieve bemanning, goede ticketprijs en gratis omboeken). Jammer dat ik er met de auto wel weer ruim twee uur overdeed om thuis te komen. Nederland = fileland.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017