KLM: Amsterdam - Bonaire, 2 maart 2016

16 maart 2016

Op woensdag 2 maart vertrokken we voor een weekje winterzon naar Bonaire (via Aruba). Een voorovernachting op Schiphol (CitizenM...absolute aanrader!) maakte dat de vakantie de avond tevoren al begon. En bovendien is de dag van vertrek dan helemaal stressvrij.

Onze vlucht KL765 zou vertrekken om 12.35 en zo geschiedde (ongeveer). Boarden ging prima, vooral doordat de security al eerder is gedaan. Volgens mij een echte verbetering. Eerst mensen met geld en kinderen aan boord en dan de rest, een prima idee. File is er toch altijd in de gangpaden...Omdat 2 mensen niet op tijd kwamen opdagen moest hun bagage weer uit de bellie van de A330-200 worden gevist. Gelukkig ging dat snel zodat we op tijd vertrokken.

Een prima (dag)vlucht gehad. KLM's cabin crew blijft hoge ogen gooien: hartelijk personeel, klantgericht en met humor. Uitstekend! Ook de maaltijden waren goed verzorgd. Mijn vrouw had een glutenvrije maaltijd besteld en die was keurig op voorraad. Omdat de bijzondere maaltijden altijd eerst worden uitgeserveerd, komt het voor dan de één klaar is met eten en de ander nog moet beginnen. Onze cabin attendant vond dat onze vakantie beter kon beginnen en gaf ons beiden tegelijk het eten met een extra wijntje erbij. Kijk, dat is klantgerichtheid!

We hadden stoel 24A en 24B gereserveerd bij het inchecken. Ook dat is een aanrader: de stoel heeft dezelfde (beperkte) recline als de andere economy stoelen en bevind zich voor de toiletgroep en net achter de vleugel. Dus niemand achter je die aan je leuning zit te rommelen...het voelde als een privé hoekje in het vliegtuig. Natuurlijk heb je enig geluid van het toilet maar dat valt grotendeels weg tegen het achtergrond geruis. De toiletgroep geeft ook ruimte om vaak even te gaan staan zonder direct andere passagiers te storen.

De vlucht verliep verder zonder gedoe, gewoon recht naar Aruba. De tegenwind was merkbaar in de snelheid: harder dan 880 km/u ging het niet, maar desondanks waren we keurig op tijd op AUA. Iedereen moest van boord omdat het toestel werd schoongemaakt. De handbagage mochten we aan boord laten (met wat gemengde gevoelens...). Dus van boord, door de transitgangen, 2x gescreend en via de taxfree shops weer naar de gate. Een beetje omslachtig, maar het gaf ons de gelegenheid een lekkere fles Ponche Aruba te kopen om de vakantie in te luiden.

Een kwartier voor de geplande tijd was iedereen weer aan boord en na 25 minuten landden we op een donker maar heerlijk warm Bonaire. Aah, die warmte als de deuren open gaan en je de trap afdaalt...genieten. Onze ruimbagage stond in no-time voor ons en toen kon onze vakantie beginnen! Deze vlucht krijgt een dikke 9.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017