KLM: Bonaire - Amsterdam, 9 maart 2016

17 maart 2016

Na een heerlijke week op Bonaire zat onze vakantie er weer op. De KL765 vertrekt om 21.10 lokale tijd. Perfect omdat we nog de hele dag hebben om vakantie te vieren. Het vakantiehuis waar we zitten, kunnen we houden totdat we weggaan en de auto leveren we gewoon op de airport in: sleutel achter de zonneklep en klaar. Super relaxed allemaal; echt vakantie.

Dus op de laatste dag nog heerlijk gesnorkeld bij Andrea I en II (een echte aanrader), op ons gemak ingepakt, gedoucht, gegeten en rond 19u richting de airport gereden. Een kleine twee uur voor vertrek kwamen we daar aan en het was nog heerlijk rustig op Flamingo International Airport. Via de KLM-app al ingecheckt (14 H en J: Economy Comfort). Hopla door de douane en security...stelt allemaal niet veel voor. De lounge ook niet: drie kleine winkeltjes. Eentje met drank, eentje met boeken en souvenirs, en eentje met parfums en andere luxe artikelen. Deze laatste ging echter al dicht...dus de laatste dollars hebben we nog in de pocket.

Net als op de heenreis kwam het toestel vanuit Aruba mooi vroeg aan de grond (45 minuten voor schematijd). En ondanks dat we op Bonaire helemaal vol kwamen te zitten, gingen de deuren een half uur voor geplande vertrektijd dicht. En in no time hingen we in de lucht, de nacht in. Na een prima maaltijd (voor airline-begrippen) geprobeerd wat te slapen. Na wat draaien en hangen een redelijke positie gevonden en zowaar een uur of 4 geslapen. Wel lekker dat de leuning net iets verder naar achteren kan en er wat meer beenruimte is. Voor een nachtvlucht vind ik de Economy Comfort wel een fijn product, voor dagvluchten doe ik het eigenlijk nooit.

De vlucht verliep zeer rustig, geen huilende kinderen, turbulentie of andere verstoringen. Maar daar helpt een goede hoofdtelefoon ook bij. Anderhalf uur voor aankomst werd het ontbijt geserveerd. Prima. Beide maaltijden was er ook een goede glutenvrije maaltijd aan boord. Zoals het hoort. Ook nu hartelijk personeel dat een goede balans wist te vinden tussen aandacht geven en lekker doorwerken.

Nog tijdens de inname van de ontbijtspullen werd de daling ingezet, prima want het werd een mooie lange glijvlucht. Gelukkig deze keer geen polderbaan en dus stonden we snel aan E17. Dan begint een lange wandeling (door alle verbouwingen) en je moet echt goed opletten om de juiste te route te volgen. Bij ons was een hele groep mensen per abuis in de lange wachtrijen bi de transitbalies terecht gekomen...die hebben veel tijd verloren.

Een stukkie lekker lopen is niet erg na een lange nachtvlucht dus lekker de gang erin gezet. De bagage kwam ook snel de honderd procent controle viel qua wachttijden reuze mee.

Al met al stonden we op de geplande aankomsttijd (11.30) alweer bij de auto. Prima vlucht, prima product. Het grootste kritiekpunt is en blijft de lousy IFE-systemen in de A330-200. Klein schermpje met slechte kwaliteit. Verder geef ik een 9 voor het geheel. Schiphol krijgt een 7 voor de soms lastige bewegwijzering tijdens alle verbouwingen.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017