KLM: Mexico-Stad - Amsterdam, 13 februari 2016

7 maart 2016

Als tweede traject op onze terugreis naar huis vlogen we per KLM van Mexico City naar Amsterdam. De KL686 werd uitgevoerd met een 747-400 combi (PH-BFD). Vijf minuten voor het sluiten van de gate kwamen we bij het toestel.

Een behoorlijk vertraagde aanvoer vanuit Cancun (zie een vorig verslag), onduidelijkheid over transfers naar de internationale terminal, het ontbreken van Engelssprekend luchthavenpersoneel, een sukkelend treintje tussen beide terminals die maar één keer per vijftien minuten reed en tien minuten nodig had om de afstand te overbruggen en bij beide terminals de maximale loopafstand die je kon afleggen in de bewuste terminals, zorgden ervoor dat we gestrest en vermoeid aankwamen bij de gate. Wij hadden het gehaald, naar later bleek onze koffers niet.

Vooraf hadden we stoel 22A en 22B gereserveerd. Dit zijn standaardstoelen helemaal voorin het economy gedeelte. Na het sluiten van de deuren bleken de stoelen 21A en 21B nog vrij te zijn. Deze stoelen hebben, direct bij de toegangsdeur gelegen, een zee van ruimte. Van de vriendelijke bemanning mochten we na de start ruilen van stoel zodat we voor deze nachtvlucht gelukkig de benen konden strekken. Het nadeel is wel dat op rij 21 de zit van je stoel aanzienlijk smaller is doordat de leuning het tafeltje herbergt, aangezien er geen stoel voor deze rij staat.

Om 22.10 begonnen we aan een behoorlijke aanloop en krakend koos het 27 jaar oude toestel het luchtruim. De vlucht naar Amsterdam zou 9.40 uur gaan bedragen. Een stevige staartwind zorgde ervoor dat we regelmatig harder dan 1200 km per uur vlogen waardoor het lekker opschoot. Eerst kwamen de nootjes voorbij, toen het warme handdoekje en tenslotte het diner: lasagne of kip. De maaltijden smaakten goed en waren voldoende wat omvang betrof. Hierna gingen de lampjes uit en heb ik gelukkig een 3-tal uurtjes kunnen slapen. Anderhalf uur voor de landing werd er een ontbijt uitgedeeld met ei, broodbeleg en yoghurt en daarna volgde al snel de daling op Schiphol waar we om 14.35 uur lokale tijd met een stevige klap op de baan stonden.

KLM: 8 (vlotte vlucht, vriendelijke personeel, stoel is toch wel wat minder)
Mexico City: 2 (wat een chaotische luchthaven, slechte afstemming tussen afzonderlijke terminals en weinig bereidheid om pax te helpen).
Schiphol: 8 (snelle afhandeling aan de gate, lekker die priority-securityline, jammer dat je daarna voor de paspoortcontrole richting Schengenterminal voor onze doorvlucht 40 minuten moet wachten).

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017