KLM: Milaan - Amsterdam, 27 januari 2016

8 februari 2016

Na ons succesvolle bezoek aan onze verkoopmaatschappij in Italië was het tijd om weer naar huis te gaan. Op 27 januari vlogen mijn collega en ik dus terug naar Amsterdam vanaf Milaan Linate met de KL 1622 van 19.45 uur. Op het kantoor hadden we al ingecheckt. We hadden dus ruimschoots de tijd om nog even langs de Skyteam lounge te gaan.

Na een drankje en een hapje besloten we nog even een Italiaans ijsje te halen. Het boarden begon sneller dan verwacht zodat wij nog al likkend in de bus naar het vliegtuig (B737-800) stonden. Hetgeen ons op de nodige opmerkingen van medereizigers kwam te staan.

Doordat de kist slechts half vol zat (ik zat 10D, redelijk goed zitcomfort) was de boarding snel rond. Blijkbaar was het niet druk en mochten we ook snel de lucht in! Ruim voor de geplande 19.45 hingen we al in de lucht. Nadat de lampjes stoelriemen vast waren uit gegaan begon er een grote herverdeling over het vliegtuig zodat iedereen echt heel ruim zat.

De bemanning had er ontzettend veel zin in. Ondanks de vele gold en platinum card houders waren er geen Business Class stoelen bezet. De purser begon daarom een soort business service in de Economy Class. Allerhande drankjes, ook de betere wijnen, op een dienblaadje die hij vrolijk ronddeelde. Dit werkte door het hele vliegtuig zeer stemmend verhogend. De overige bemanningsleden deelde extra broodjes en extra koffie uit. Het was echt LEUK. Ik heb de bemanning daarom ook via KLM Twitter een compliment gegeven. Binnen een uur had ik een reactie terug van de KLM om weer te bedanken voor het compliment! (Zo blijven we bezig!)

Ruim voor we het Nederlandse luchtruim ingingen gingen de lampjes riemen vast al weer aan. Er raasde een storm over Nederland. De kist ging redelijk op en neer. Zeer ongebruikelijk voor mij was dat wij mochten landen op de korte baan Oostbaan. De landing was prima de piloten verstonden hun vak. Binnen no time stonden we aan de gate en konden we naar onze auto toe. Deze vlucht: een super ervaring met de KLM: gezellig, leuk, mooi op tijd en dus niets op aan te merken: 10 met een griffel!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017