Luxair: Luxemburg - Frankfurt, 27 april 2012

14 mei 2012

Na afloop van een conferentie in Luxemburg vloog ik onlangs met een overstap in Frankfurt terug naar Amsterdam. Vliegveld Findel in Luxemburg is net als veel andere kleine(re) luchthavens een verademing. Vanuit het centrum van de stad ben je er met de bus in een klein kwartier, de terminal is zeer overzichtelijk, er gelden overal korte wachttijden en ze hebben zeer vriendelijk veiligheidspersoneel in dienst.

Na de security zijn er voldoende winkels en horecagelegenheden om de wachttijd goed door te brengen. Ik vloog met een Embraer 145 van Luxair naar Frankfurt, een klein toestel dat vol zat met zakenmensen. Omdat het toestel slechts aan een kant boven de stoelen opbergruimtes heeft voor de handbagage, werden we allemaal verzocht onze grotere rolkoffertjes onderaan de trap van het vliegtuig af te geven zodat deze alsnog onder in het toestel naar Frankfurt vervoerd zouden worden.

Een Embraer 145 is tamelijk klein, wat al te merken is tijdens het zoeken naar de juiste zitplaats. Het plafond is erg laag, waardoor ik met mijn 1,92 meter niet helemaal rechtop kon lopen. Het toestel komt overigens absoluut niet claustrofobisch over.
Wat wel een probleem bleek te zijn, was de onduidelijke aanduidingen voor de verschillende zitplaatsen. De Embraer 145 kent een 1-2 opstelling. De A-stoel bevindt zich bij links van het gangpad en aan de rechterkant zijn de D- en F-stoelen te vinden. Er werden op meerdere rijen kleine discussies gevoerd over wie waar mocht of wilde zitten.

De vlucht naar Frankfurt verliep rustig en snel. Het cabinepersoneel wist iedereen in dat halve uur van water of sinaasappelsap te voorzien. Ook kregen we uiteraard wat zoutjes. We vlogen op redelijke hoogte boven Frankfurt waardoor we door de relatief grote raampjes het gehele vliegveld zagen liggen. Schitterend om te zien was tevens een opstijgend toestel onder ons.

Nadat we om het vliegveld heen gevlogen waren, landden we keurig op tijd en werden we kort daarna per bus naar de terminal vervoerd.

Cijfer: 8

M.G. Verhagen

Voor de aansluitende vlucht Frankfurt - Amsterdam met Lufthansa klik hier.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020