SAS: Alicante - Oslo Gardermoen 21 april 2016

18 mei 2016

Eerst de huurauto inleveren, dit zou een eenvoudige procedure zijn en inderdaad dit was het geval. De te volgen richting voor de inleveringsbalie perfect aangegeven op het vliegveld Alicante. In enige minuten was dit dan ook geregeld. Een korte wandeling naar de vertrekhal om de bagage in te leveren, geen bagage automatisering in deze nieuwe hal. Twee balies open en een lange wachtrij.

De security redelijk druk, maar toch een vlotte doorloop, jammer dat de tafels om spulletjes weer te vergaren erg beperkt zijn. Het is blijkbaar niet de gewoonte om de vertrekgate ruim van te voren aan te geven, pas op het laatste moment van boarding is dat duidelijk, de bestemmingsplaats ik ook geen item bij de gate C47. Vlucht SK 4676, vertrek 13.20, aankomst 17.05 Oslo, een Boeing 737/800.

De boarding begon 12.55 en verliep traag en de vertrektijd werd dan ook niet gehaald, de afduw was om 13.35. De take off landinwaarts was om 13.43, 22 uur voor vertrek boardingpassen aangevraagd, bleken er nog maar twee plaatsen vrij, niet de allerbeste 32 a/b stijf tegen het toilet aan. Gelukkig wel genoeg beenruimte, maar geen verstelbare rugleuning.

Eén van de beweegredenen om SAS te boeken is o.a. de comfortabele zitplaats. Even zicht op Benidorm en Valencia, daarna in de bewolking tot de Zeeuwse kust, kraakhelder boven Nederland, de bollenvelden duidelijk te zien en de verder bekende contouren van NL.

Een rustige vlucht met rustig grijsvolk aan boord, een turbulente landing bij stralend weer, precies op tijd geland en om 17.30 rolde de bagage al op de band. Alicante: 6, SAS: 7, Oslo Gardermoen : 8.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017