TUI: Amsterdam - Orlando Sanford 30 mei 2016.

14 september 2016

Op 30 mei 2016 vertrokken we met de OR 317 weer eens richting Florida. Daar waren we al drie jaar niet meer geweest, tijd om dus weer door de parken te rennen! Toen we boekten, stond in de gegevens dat we met de Dreamliner zouden vliegen, maar ruim van tevoren kregen we al bericht dat deze in verband met onderhoud niet kon vliegen en dat we met een 767 zouden vliegen. Aan de ene kant wel jammer; aan de andere kant is de indeling van een 767 met haar 2-4-2 indeling voor ons tweetjes gunstiger.

Ik had van tevoren stoelen gereserveerd: Comfort class 14 H en 14 I (in ieder geval de twee stoelen aan de rechterkant van het toestel) net voor de nooduitgang. Mijn man was bang dat hierdoor de stoelen niet ver genoeg naar achteren konden, maar dat viel reuze mee! Nadeel is echter dat het raam zich niet helemaal naast de stoel bevindt, waardoor je eigenlijk tegen het schot aanzit en dat scheelt 1 centimeter ruimte.

De pushback was om 09.19 uur en we klommen snel naar de 10 kilometer hoogte. Het entertainment aanbod bleek niet van geweldige kwaliteit, maar toch kon ik nog twee films vinden die mijn interesse hadden. Het personeel begon met het uitdelen van water en wat knabbeltjes. Meteen gevolgd door het eten: kip of pasta. Ik heb de kip genomen en ik heb zelden zo goed in een vliegtuig gegeten! De kip, in een lekkere champignonsaus, met aardappelschijfjes en groenten smaakte echt goed. Tevens was er nog een salade met een apart verpakt broodje en een dessert van mini-tompoes, soesje en nog iets. Hulde aan de catering!

Onze vlucht was rustig en er was geen turbulentie. Heerlijk! Ook het tempo zat er goed in, dus we zagen onze aankomsttijd steeds eerder worden. Na het eten kwam men nog regelmatig langs met water en ondertussen werd er een soort pauze ingelast. Zo’n anderhalf uur voor aankomst op Sanford kwam de caféronde, waarbij je drinken en hartige broodjes kon kopen. Vooral de broodjes Kwekkeboomkroket hadden een enorme aftrek, dus die waren heel snel op! Ze smaakten goed en je knapte er van op!

Rond half één plaatselijke tijd landden we op Orlando Sanford. Wat een luxe eigenlijk. Een vliegtijd van 8 uur en 10 minuten en de rest van de dag nog voor je! Oké, op Orlando moesten eerst de passagiers voor Miami er uit en toen mochten wij het toestel verlaten, maar het is daar wel relaxt
aankomen. Tijdens het wachten bij Immigrations werd er op de televisies een enorm leuk filmpje getoond over het verloop van je reis om de U.S. in te komen en wat je wel en niet mocht meenemen. Bij een kind haalde men een grote hagedis uit de koffer, waarop oma in paniek riep:”You’re kidding!” en het kind riep dat de hagedis anders zo alleen thuis was. Kortom, je vermaakte je wel gedurende het half uurtje wachten tot je Immigrations door was. Daarna de koffer ophalen, door de douane en hoera, welkom terug in Orlando!

Vlucht: Voordeel: lekker rustig, geen turbulentie en zeer goed eten
Nadeel: raampje niet meteen naast stoel
Een 10!
Personeel: Aardig, goed ingespeeld op de lange vlucht. Ook een 10.

Naam inzender is bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017