Continental Airlines: New York - Amsterdam, 28 december 2011

7 januari 2012

Om 18:21 uur (twintig minuten vertraging) zou de Boeing 757-200 van Continental Airlines vertrekken van Newark naar Schiphol. Na een redelijk vlotte incheck bleek dat het toestel nog een half uur aan de gate bleef staan vanwege sterke staartwind onderweg. Dit was om te voorkomen dat er vroeger dan 07:00 op Schiphol zou worden geland, zo werd gezegd, in verband met een boete daarvoor. Had men beter iets later kunnen boarden.

Wij zaten met z’n vieren op rij 24CDEF.Na een vlotte start kregen we al gauw te maken met turbulentie en die zou volgens de crew nog wel even duren. Men probeerde contact te leggen met ons omringende vliegtuigen op dezelfde route om te kijken of het op een andere hoogte beter zou zijn.

De cabincrew begon aan de maaltijd en ik moet zeggen dat in tegenstelling tot de heenvlucht deze crew vrij stug en onvriendelijk was. Ook het uitdelen van de maaltijd ging slordig; ik geen broodje, mijn kinderen geen drinken, niks geen sorry. De turbulentie hield zo’n beetje de halve reis aan. Het prima AVOD-systeem maakte veel goed. Veel films en spelletjes om de tijd te doden. De stoelen waren voor mij met 190 centimeter net aan en ik blijf een Boeing 757 eigenlijk een te klein toestel vinden voor zo'n route.

Na een vlotte landing op de verste baan een heel lang stuk taxiën naar de G-pier. Eindelijk weer thuis.

Eindwaardering: een magere 6.

H. van der Leeuw

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen