Delta Airlines: Amsterdam - Seattle, 15 juni 2014

20 augustus 2014

Zondag 15 juni was de start van onze (mijn vriendin en ik) vakantie in Canada en de Verenigde Staten. Aanvankelijk wilden we een dag later rechtstreeks op Vancouver vliegen met KLM, echter de prijs voor een economy class ticket Amsterdam - Vancouver via Seattle met Delta Airlines was beter geprijsd. Bijkomende voordelen waren een dag langer vakantie, een extra vlucht en we hadden door de tussenstop al een stempel in onze paspoorten waardoor het passeren van de grens met de auto soepeler verliep.

Vlucht DL233 werd uitgevoerd met een Airbus A330-300 (N810NW) en zou volgens schema vertrekken om 1015u. Via internet hadden wij stoelen 14 en 15C gekozen aan het gangpad. Eigenlijk wilden we naast elkaar zitten, echter omdat wij enigzins laat waren met inchecken waren er geen stoelen naast elkaar meer beschikbaar. Op Schiphol aangekomen bleek de vlucht te zijn vertraagd tot 1040u in verband met een late binnenkomst van de voorgaande vlucht. Hierdoor begon het boarden ook wat later, echter het process verliep wel voorspoedig en voordat we het wisten zat iedereen aan boord en konden de deuren dicht.

Na een taxirit vanaf de E-pier naar de polderbaan (36L) kwamen we om 1102u los van het asfalt en was de vakantie toch echt begonnen. Na ongeveer een uur vliegen kwam men langs met de maaltijdservice waarbij we konden kiezen uit kip of beef. Uiteindelijk kozen we beide voor beef wat werd geserveerd met wortelen, aardappelpuree en een warm broodje. Het toetje bestond uit een brownie, de complete maaltijd smaakte goed en is vergelijkbaar met de maaltijden bij KLM.

Gedurende de vlucht komt men regelmatig langs met drinken en snacks, het leek erop dat men elk uur een ronde deed. Dit werd door ons zeer gewaardeerd en was duidelijk vaker dan de overige maatschappijen waarmee we in het verleden de oceaan zijn overgevlogen. Tevens was het personeel zeer vriendelijk tegenover de reizigers wat natuurlijk ook een pluspunt is.

Voor de landing kregen we nog een warme lunch waarbij we konden kiezen tussen een calzone en een broodje kip. Mijn vriendin koos de calzone en ik ben voor het broodje gegaan en het smaakte ons goed. Wat betreft het comfort aan boord in de economy class? In een woord: prima en beduidend beter dan op al onze eerdere trans-atlantische vluchten. De stoelen zaten goed en doordat de stoelen vrij dun zijn heb je ook iets meer beenruimte wat zeer aangenaam is.

Het IFE-systeem is tevens zeer modern en werkt middels een touchscreen, veel beter dan de onhandige afstandsbedieningen met een draadje. Ook het aanbod en de kwaliteit van het scherm was onverwacht goed, ongeacht vanaf welke hoek je erna keek. Kortom: Delta heeft ons positief verrast met hun onboard product en comfort.

Na de zeer comfortabele vlucht van 09u en 45min landen we om 11:44u lokale tijd op baan 16C van Seattle-Tacoma International Airport. Vanwege het goede onboard product en comfort van Delta en het vriendelijke personeel geef ik deze vlucht een welverdiende 10!

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017