United Airlines: Honolulu - Amsterdam, 23 juli 2008

23 juli 2008
Na een prachtige vakantie in het zuidwesten van de VS en Hawaii begonnen wij op woensdag 23 juli 2008 aan onze lange terugvlucht met United Airlines van Honolulu via Los Angeles en Washington DC terug naar Amsterdam. We waren al vroeg op het vliegveld van Honolulu, rond 13.30 uur, terwijl onze vlucht naar Los Angeles pas om 22.30 uur zou vertrekken. Voor mij als vliegtuigspotter geen enkel probleem, ik had een mooi plekje gevonden met uitzicht op de start- en landingsbanen. Mijn vrouw, 16-jarige dochter en 13-jarige zoon hebben zich vermaakt met rummicub en winkelen.

In het begin van de avond zagen we op de schermen dat onze vlucht, UA 86, met vertraging zou aankomen. We zouden nu pas om 23.00 uur vertrekken. Omdat we in LA al weinig tijd hadden om over te stappen op de UA 946 naar Washington DC, begon ik mij wat zorgen te maken. We hadden tenslotte nog een hele reis voor de boeg en om in LA al het vliegtuig te missen zagen wij niet zo zitten.

Ik zag dat er om 20.45 uur ook een UA vlucht naar LA zou vertrekken, de UA 84. Ik moest proberen om ons op deze vlucht te krijgen, dan zou ik een stuk rustiger zitten. Ik ben toen naar de balie van UA gelopen en de zaak daar uitgelegd. De man aan de balie zei toen: "International connection ? No problem at all, get your family over here, and I will transfer you." Direct mijn vrouw en de kids gehaald en een uurtje later waren we al in een Boeing 767 op weg naar LA.

Er waren geen economy plaatsen meer beschikbaar, en we werden zonder bijbetalen in de economy-plus gezet met extra veel beenruimte, wat een perfecte service! Er was geen personal inflight entertainment beschikbaar, maar dat hebben wij niet gemist. We waren zelf ruim voorzien van I-pods en een portable DVD speler dus dat was voor ons niet zo'n probleem.

De vlucht verliep verder goed en er kon alleen tegen betaling iets gegeten worden, een trend die je tegenwoordig bijna overal op binnenlandse vluchten ziet. Na ongeveer 5 uur vliegen ruim op tijd in LA aangekomen voor het vervolg van onze vlucht.

Na ongeveer 2,5 uur wachten op LAX aan boord gegaan van de UA 946, een Boeing 777. Op tijd vertrokken richting Washington DC. Omdat deze 777 alleen gebruikt wordt voor binnenlandse vluchten ook hier geen personal inflight entertainment, en ook alleen eten tegen betaling. We kochten voor iedereen een snack-box van 6 dollar, maar dit viel een beetje tegen.

Er zat niet veel in, een klein broodje en wat pinda's e.d. Na ongeveer 5,5 uur aangekomen op Washington Dulles. Daar moesten we overstappen in een Boeing 767, maar we behielden hetzelfde vluchtnummer.

Na ongeveer 3 uur wachten, inclusief een vertraging van ongeveer drie kwartier, vertrokken richting Amsterdam. Dit vliegtuig was wel uitgerust met personal inflight entertainment en ik heb vaak gekeken naar de flight tracking. Ik vind het leuk om te kijken waarboven we op een bepaald moment vliegen. We kregen kort na vertrek een prima warme maaltijd. Na een vlucht van ruim 7,5 uur op vrijdagmorgen 25 juli 2008, om 07.30 aangekomen in Amsterdam.

We hebben het in een tijdsbestek van 24 uur twee keer donker en twee keer licht zien worden, een bijzondere, maar erg vermoeiende ervaring.

De service aan boord van United Airlines is prima, op al onze vluchten. De flight attendants zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Toen ik b.v. een keer ‘s nachts een kopje koffie wilde, werd dat speciaal voor mij vers gezet. Dat heb ik ook wel eens anders meegemaakt. Al met al een geslaagde vliegreis in drie bedrijven en bij een volgende vakantie naar de VS is United Airlines zeker weer een kandidaat. Ik geef de totale vliegreis dan ook een 8, en als men weer teruggaat naar het serveren van warme of koude maaltijden op alle vluchten geef ik een 9.

F. Borgman

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020