US Airways: Amsterdam - Miami, 31 december 2010

25 januari 2011

Op 31 december vertrokken we naar Schiphol voor een vakantie van twee weken in Florida. De tickets waren maanden van tevoren al geboekt bij US Airways, dat na een rondgang langs de boekingssites als goedkoopste uit de bus kwam. Voor 435 euro boekten we een retourtje Amsterdam-Miami, met overstap in Philadelphia.

Het vliegtuig was een Boeing 757-200, een op het oog wat klein vliegtuig om de plas mee over te steken. De vlucht van Amsterdam naar Philadelphia vertrok om 12:50 na een flink eind rijden vanaf de Polderbaan. Van tevoren was door de piloten verteld dat de vlucht 7 uur en 20 minuten zou duren, een behoorlijk snelle oversteek voor de tijd van het jaar.

Het personeel aan boord was wat al wat op leeftijd maar daar was tijdens de vlucht niets van te merken. Na een uur begonnen ze met het uitdelen van het eten; een soort stoofpotje van vlees, groenten en aardappelpuree. Niet mijn favoriet maar vanuit ervaring kan ik zeggen dat het eten goed was. Tijdens de vlucht werd regelmatig drinken ingeschonken en we kregen vlak voor de landing nog een lekker pizzabroodje.

Het vliegtuig was voor ongeveer 70 procent gevuld, waardoor we tijdens de vlucht op de plaatsen bij de nooduitgang konden gaan zitten en zodoende nog even hebben geslapen. Het enige nadeel is het gebrek aan een persoonlijk scherm met entertainment. Tijdens de vlucht werd er een film gedraaid op de schermen die uit het plafond komen, maar ik had niet het idee dat ernaar werd gekeken. Dat zal ook te maken hebben met de 5 dollar die betaald moet worden voor een headset.

Na een rustige vlucht kwamen we aan in Philadelphia, waar we 2 uur moesten wachten op de aansluitende vlucht naar Miami. Het vervelende aan Amerika is dat de koffers op de heenvlucht niet automatisch worden doorgelabeld naar de eindbestemming. Ze moeten worden 'gecleared' in Amerika dus dat betekent een gang naar de bagageband en een nieuwe controle.

Na 2 uur wachten kwam het vliegtuig aan dat ons naar Miami zou vervoeren, een oudere Boeing 737-400. Deze vlucht, die iets korter duurde dan drie uur, was goed gevuld. Onderweg kregen we wat te drinken en een snack die bestond uit een mars of een zakje chips. Ook deze vlucht verliep prima waardoor we om 21:00 plaatselijke tijd in Miami landden.

Beide vluchten verliepen prima en wil ik beoordelen met een 8.

W.J. Haan

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen