Definitief geen Antillen-vluchten vanaf Eindhoven Airport

22 februari 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DEN HAAG - De hoop van TUIfly om vanaf Eindhoven Airport vluchten naar de Antillen aan te bieden is definitief de grond in geboord. Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie heeft een wetsvoorstel ingediend om Schiphol exclusief aan te wijzen als luchthaven voor Caribische vluchten.

Boetes voor geluidshinder Zaventem nog niet geïnd

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - De Brusselse regering is afgelopen nacht begonnen met het opleggen van boetes aan luchtvaartmaatschappijen die de zeer strenge geluidsnormen van het hoofdstedelijk gewest overtreden. Dat meldt de VRT. Het Brusselse Gewest int de boetes voor geluidshinder van vliegtuigen voorlopig echter nog niet.

Prijzenoorlog op Amerikaanse luchtvaartmarkt

22 februari 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

NEW YORK - De prijzenslag op de Amerikaanse luchtvaartmarkt is in alle hevigheid losgebarsten. Na Delta Air Lines verkopen vanaf nu ook United Airlines en American Airlines tickets tegen bodemprijzen in een nieuwe tariefklasse.

Braziliaanse GOL op winst door reorganisatie

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - De Braziliaanse KLM-partner GOL heeft over 2016 een winst geboekt van omgerekend 299 miljoen euro. Dat is elf procent meer dan een jaar eerder.  

Airbus ziet winst dalen door hogere kosten

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - Vliegtuigbouwer Airbus heeft in 2016 minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Vooral de hogere kosten die het bedrijf maakte voor het opvoeren van de productie van de A350 en het verhelpen van problemen met de motoren van de A320 drukten het resultaat.

Surinam Airways met A340 voor TUIfly naar Canarische Eilanden

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Airbus A340 van Surinam Airways vliegt deze zomer voor TUIfly Nederland onder andere naar Gran Canaria en Tenerife. Dat melden bronnen binnen het bedrijf. 

Overig nieuws

Overig nieuws

ParkFlyRent van start op Eindhoven Airport

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - ParkFlyRent, het bedrijf dat bij Schiphol geparkeerde auto's verhuurt, breidt uit naar Eindhoven Airport. Vanaf 1 maart kunnen klanten hun auto gratis bij de luchthaven parkeren. De auto kan vervolgens worden gehuurd door andere reizigers.

Air China verbindt Barcelona met Shanghai

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

BEIJING - Air China start een nieuwe route van Barcelona naar China. Met ingang van 5 mei vliegt de Chinese luchtvaartmaatschappij drie keer per week van de Spaanse stad naar Shanghai. Het is de tweede route van Air China vanaf Barcelona.

Powerbank in brand aan boord van Chinees vliegtuig

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

BEIJING - Een powerbank heeft gezorgd voor brand aan boord van een vlucht van de Chinese luchtvaartmaatschappij Spring Airlines. De cabinebemanning wist het vuur te bedwingen, waarna het toestel een voorzorgslanding maakte.

F-35 Joint Strike Fighter kan nog goedkoper

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - De kosten van de Lockheed F-35 Lighning II, beter bekend als Joint Strike Fighter of JSF, kunnen in de toekomst nog verder omlaag. Dat zegt luitenant-generaal Chris Bogdan, verantwoordelijk voor het F-35 programma vanuit het Pentagon. 

Kenya Airways start vluchten naar Victoria Falls

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

NAIROBI - Kenya Airways biedt vanaf 18 mei rechtstreekse vluchten aan tussen Nairobi en Victoria Falls in Zimbabwe. Op de populaire toeristenroute wordt drie keer per week gevlogen.

Harde wind zorgt voor vertraging op Schiphol

22 februari 2017

SCHIPHOL - Verschillende vluchten van en naar Schiphol hebben woensdagochtend vertraging opgelopen door de harde wind. "Als het hard waait is er wat minder capaciteit", zegt een woordvoerder. Het gaat om vertragingen van tussen de tien minuten en een half uur.

Copyright Reismedia BV 2017