Videos

Bombardier test CS100 op London City Airport

21 maart 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Vliegtuigbouwer Bombardier voert de komende tijd testvluchten uit met de nieuwe CS100 op London City Airport. Met het toestel moeten vanaf de Londense zakenluchthaven verre bestemmingen non-stop haalbaar worden.

Airbus A400M geland op Twente Airport

21 maart 2017 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Op Twente Airport is maandag een Airbus A400M geland. Het viermotorige militaire transportvliegtuig voert de komende dagen een aantal waterbaktesten uit op de start- en landingsbaan van de luchthaven. De tests worden uitgevoerd in samenwerking met het NLR.

NH Airtime: Op bezoek bij 's werelds enige Jetstream-simulator van AIS Airlines

18 maart 2017 | Door: 
Doron Sajet

LELYSTAD AIRPORT - KLM, Transavia, TUI Nederland en Corendon Dutch Airlines, het zijn de vier Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die bijna iedereen wel kan opnoemen. Maar deze keer laat NH Airtime je kennismaken met een nog niet zo heel bekende airline van eigen bodem: AIS Airlines.

Saab 340 verliest propeller tijdens vlucht

17 maart 2017 | Door: 
onze redactie

SYDNEY - Een Saab 340 heeft tijdens een binnenlandse vlucht in Australië een propeller verloren. Het lukte de vliegers een veilige landing te maken op de luchthaven van Sydney. Het toestel, dat was opgestegen in Albury, had nog zestien kilometer te gaan tot Sydney Airport.

Britse sterren nemen passagiers in de maling voor Red Nose Day

15 maart 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - British Airways en de Britse sterren David Walliams (Little Britain), Emma Bunton (Spice Girls) en Tom Daley (olympisch schoonspringer) trokken hun lolbroek aan voor een hilarische video, waarbij passagiers op Londen Heathrow in de maling worden genomen in het kader van Red Nose Day.

Zorgeloos de grens over met gezichtsscan op luchthavens

15 maart 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTERDAM - Reizigers hoeven in de toekomst steeds minder vaak hun paspoort of andere documenten te laten zien op de luchthaven. Op de Passenger Terminal Expo in Amsterdam worden deze week de laatste trends op het gebied van luchthavens getoond. Biometrische data zijn daar het toverwoord.

WestJet-toestel laag over Caribische zee bij doorstart

11 maart 2017 | Door: 
onze redactie

PHILIPSBURG - Een Boeing 737 van WestJet is bij een doorstart op de luchthaven van Sint Maarten opvallend laag over de Caribische Zee gevlogen. Dat is te zien op videobeelden, die toeristen bij Maho Beach op het Caribische eiland hebben gemaakt. Dit zou gebeurd zijn op 7 maart, toen sprake was van slecht weer op Sint Maarten.

Vliegtuig Alaska Airlines botst tegen de-icing truck

11 maart 2017 | Door: 
onze redactie

BOSTON - Een Boeing 737-900ER van Alaska Airlines is vrijdag op de luchthaven van Boston tegen een de-icing truck gebotst. Daarbij is de truck met hoogwerker omgevallen en deels op de vleugel terechtgekomen. De medewerker die zich in de truck bevond moest aan zijn verwondingen worden behandeld.

Topdrukte op Maastricht Aachen Airport door TEFAF

11 maart 2017 | Door: 
onze redactie

BEEK - De Maastrichtse kunstbeurs TEFAF is weer begonnen en dat betekent traditioneel topdrukte voor Maastricht Aachen Airport. Zakenjets van kunstliefhebbers- en verzamelaars vliegen af en aan vanuit heel Europa en daarbuiten.

Stewardess vindt nieuwe nier in cockpit

11 maart 2017 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Jenny Stansel, een stewardess van Alaska Airlines, was dringend op zoek naar een nieuwe nier. Ze heeft een donor gevonden: gezagvoerder Jodi Harskamp, werkzaam bij dezelfde maatschappij, stelt een van haar beide nieren beschikbaar aan haar collega.

Sikorsky S-76 botst tegen televisietoren in Istanbul

10 maart 2017

ISTANBUL - Door een helikopterongeluk in het westen van Istanbul zijn vrijdag zeven mensen om het leven gekomen. De Sikorsky S-76 van Swan Aviation botste in de deelgemeente Büyükçekmece in dichte mist tegen een televisietoren en stortte vervolgens neer op een autosnelweg.

TAP Portugal voorziet eerste A330 van nieuw interieur

9 maart 2017 | Door: 
onze redactie

LISSABON - TAP Portugal heeft de eerste Airbus A330 voorzien van een compleet nieuw interieur. De hele langeafstandsvloot wordt onder handen genomen. Met het opfrissen van de cabines is een investering van 70 miljoen euro gemoeid.

Qatar Airways: tweepersoons bed in nieuwe Business Class

8 maart 2017 | Door: 
onze redactie

BERLIJN - Qatar Airways heeft op de ITB in Berlijn haar langverwachte nieuwe Business Class gepresenteerd. Privacy staat centraal in de zogeheten Qsuites. Pronkstuk is het tweepersoonsbed, dat als enige door Qatar Airways in Business wordt aangeboden.

Kaagbaan twee maanden dicht voor onderhoud

8 maart 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Kaagbaan op Schiphol gaat dit voorjaar ruim twee maanden dicht. Van 18 maart tot 24 mei wordt groot onderhoud verricht aan de baan, meldt Schiphol. In ruim negen weken tijd worden verschillende soorten werkzaamheden gecombineerd.

Belgische F-16's in actie boven Nederland

7 maart 2017

FLORENNES - Twee Belgische F-16's hebben dinsdagochtend boven Nederland een vrachtvliegtuig met radioproblemen begeleid naar België en vervolgens overgedragen aan de Britse luchtmacht. België en Nederland verdedigen sinds 1 januari beurtelings het Benelux-luchtruim.

NH Airtime: Op zoek naar het Noorderlicht

4 maart 2017 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Het Noorderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel dat je vooral in de winter kunt tegenkomen in de buurt van de poolstreken. Talloze reisorganisaties bieden vakantiepakketten aan naar Lapland, Noorwegen of IJsland om het zelf eens met het blote oog waar te nemen. 

NHV tikt tienduizend vlieguren aan met Airbus H175

4 maart 2017 | Door: 
onze redactie

DEN HELDER - De NHV Group heeft een mijlpaal behaald door tienduizend uren vlekkeloos te vliegen met de nieuwe Airbus H175 helikopter. Het bedrijf heeft nu acht toestellen in de vloot, die onder andere vanaf Den Helder Airport worden ingezet.

Helsinki Airport ploegt zich door de winter

2 maart 2017 | Door: 
onze redactie

HELSINKI - Problemen door sneeuw en ijzel zijn, als het aan de luchthavendirectie ligt, binnenkort zo goed als verleden tijd op Helsinki Airport. Voor komende winter is sneeuwvloot uitgebreid met enkele geavanceerde nieuwe voertuigen.

KLM wijst passagiers de weg met emoji's

1 maart 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Reizigers die iets van KLM willen weten op Facebook Messenger maar geen zin hebben om veel te typen kunnen hun vraag vanaf nu samenvatten in een emoji. 

Productie eigen vliegtuig Mitsubishi blijft haperen

27 februari 2017 | Door: 
onze redactie

TOKIO - Mitsubishi lijkt maar geen geluk te hebben met de productie van haar eigen verkeersvliegtuig, de Mitsubishi Regional Jet (MRJ). Volgens lokale media wordt vanaf 2020 slechts één toestel per maand gebouwd.

Cabinepersoneelsleden zingen passagiers toe op 33.000 voet

25 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN – Op het internet zijn videobeelden verschenen van twee cabinepersoneelsleden van American Airlines die passagiers toezingen met het nummer Lucky van Jason Mraz en Colby Caillat.

Manchester Airport investeert 1 miljard in metamorfose

24 februari 2017 | Door: 
onze redactie

MANCHESTER - Manchester Airport heeft beelden vrijgegeven van hoe de terminal eruit komt te zien na een omvangrijke metamorfose. De luchthaven investeert een miljard pond in het terminalcomplex, waarbij onder meer de huidige Terminal 1 tegen de vlakte gaat.

Emirates vernieuwt bar aan boord van A380

24 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates steekt de komende jaren miljoenen in het vernieuwen van de cabines aan boord van de Boeing 777 en Airbus A380. Daaronder valt ook de boordbar van de dubbeldekker.

Brussels Airlines onthult bijzondere Tomorrowland-beschildering

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Brussels Airlines heeft opnieuwe een Airbus voorzien van een speciale beschildering. In samenwerking met Tomorrowland werd 'Amare gecreëerd, het vierde vliegtuig in de Belgian Icons serie. Brussels Airlines vliegt sinds 2012 bezoekers naar Tomorrowland in Boom, waar jaarlijks bezoekers uit tweehonderd landen op afkomen.

Bombardier Q400: probleem met landingsgestel bekende kwaal

23 februari 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De Bombardier Q400 van Flybe die donderdagmiddag bij de landing op Schiphol door zijn landingsgestel zakte is niet de eerste van het type die iets dergelijks overkomt. De Canadese turboprop werd vaker geplaagd door onbedoeld inklappende wielen.

Flybe-toestel door landingsgestel gezakt op Schiphol

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een Bombardier Q400 van Flybe is donderdag rond 17:00 uur tijdens de landing op Schiphol door het rechter landingsgestel gezakt. Daardoor is de Oostbaan, de enige baan die voor landingen in gebruik was vanwege de storm, geblokkeerd. Het ging om vlucht BE1284 uit Edinburgh.

Schiphol: ruim honderd vluchten geannuleerd

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De storm leidt donderdag tot overlast op Schiphol. Volgens de luchthaven heeft zestig procent van de vluchten een vertraging van dertig tot negentig minuten opgelopen. Daarnaast zijn ruim honderd vluchten geannuleerd. Een toestel van Emirates week uit naar Frankfurt.

Storm: Emirates A380 wijkt uit naar Frankfurt

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Emirates-vlucht die donderdagmiddag had moeten landen op Schiphol is vanwege storm Doris uitgeweken naar Frankfurt. De Airbus A380 maakte twee go-arounds boven de Polderbaan en vloog toen door naar de Duitse luchthaven. Daar is het toestel veilig geland.

Copyright Reismedia BV 2017