Videos

Manchester Airport investeert 1 miljard in metamorfose

24 februari 2017 | Door: 
onze redactie

MANCHESTER - Manchester Airport heeft beelden vrijgegeven van hoe de terminal eruit komt te zien na een omvangrijke metamorfose. De luchthaven investeert een miljard pond in het terminalcomplex, waarbij onder meer de huidige Terminal 1 tegen de vlakte gaat.

Emirates vernieuwt bar aan boord van A380

24 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates steekt de komende jaren miljoenen in het vernieuwen van de cabines aan boord van de Boeing 777 en Airbus A380. Daaronder valt ook de boordbar van de dubbeldekker.

Brussels Airlines onthult bijzondere Tomorrowland-beschildering

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Brussels Airlines heeft opnieuwe een Airbus voorzien van een speciale beschildering. In samenwerking met Tomorrowland werd 'Amare gecreëerd, het vierde vliegtuig in de Belgian Icons serie. Brussels Airlines vliegt sinds 2012 bezoekers naar Tomorrowland in Boom, waar jaarlijks bezoekers uit tweehonderd landen op afkomen.

Bombardier Q400: probleem met landingsgestel bekende kwaal

23 februari 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De Bombardier Q400 van Flybe die donderdagmiddag bij de landing op Schiphol door zijn landingsgestel zakte is niet de eerste van het type die iets dergelijks overkomt. De Canadese turboprop werd vaker geplaagd door onbedoeld inklappende wielen.

Flybe-toestel door landingsgestel gezakt op Schiphol

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een Bombardier Q400 van Flybe is donderdag rond 17:00 uur tijdens de landing op Schiphol door het rechter landingsgestel gezakt. Daardoor is de Oostbaan, de enige baan die voor landingen in gebruik was vanwege de storm, geblokkeerd. Het ging om vlucht BE1284 uit Edinburgh.

Schiphol: ruim honderd vluchten geannuleerd

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De storm leidt donderdag tot overlast op Schiphol. Volgens de luchthaven heeft zestig procent van de vluchten een vertraging van dertig tot negentig minuten opgelopen. Daarnaast zijn ruim honderd vluchten geannuleerd. Een toestel van Emirates week uit naar Frankfurt.

Storm: Emirates A380 wijkt uit naar Frankfurt

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Emirates-vlucht die donderdagmiddag had moeten landen op Schiphol is vanwege storm Doris uitgeweken naar Frankfurt. De Airbus A380 maakte twee go-arounds boven de Polderbaan en vloog toen door naar de Duitse luchthaven. Daar is het toestel veilig geland.

Beelden van 'bijna-botsing' Harrison Ford duiken op

22 februari 2017 | Door: 
onze redactie

LOS ANGELES - Er zijn beelden opgedoken van de 'bijna-botsing' van Harrison Ford op John Wayne Airport in Orange County. De acteur landde met zijn eenmotorige Aviat Husky per ongeluk op een taxibaan. Daarbij scheerde hij behoorlijk laag over een taxiënde Boeing 737 van American Airlines heen.

Vliegtuig crasht op winkelcentrum Australië

21 februari 2017

MELBOURNE - Een Beechcraft King Air 200 vliegtuig is dinsdagmorgen lokale tijd in Australië neergestort op een outletcentrum bij het vliegveld van Essendon, net buiten Melbourne. Volgens Australische media ging het om een gecharterd vliegtuig met vijf inzittenden aan boord.

WOII-piloot (96) vliegt weer in P51- Mustang

20 februari 2017 | Door: 
onze redactie

TAMPA - Bob Brocklehurst (96) diende in de Tweede Wereldoorlog bij de U.S. Air Force als vlieger op de P-51 Mustang. Ruim zeventig jaar na dato kreeg hij de kans om nog een keer mee te vliegen in een dergelijk gevechtsvliegtuig. Hij mocht daarbij ook zelf het toestel besturen.

Video: onderschepping Jet Airways B773 boven Keulen

19 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN – Een Boeing 777-300 van Jet Airways met registratie VT-JEX, onderweg van Mumbai (India) naar London Heathrow, heeft deze week het contact verloren met de luchtverkeersleiding waardoor werd besloten twee Eurofighter Typhoons van de Duitse luchtmacht eropaf te sturen.

Lelystad Airport: eerste beelden van nieuwe terminal

17 februari 2017 | Door: 
onze redactie

LELYSTAD - Het nu nog kleine vliegveld Lelystad moet in 2019 in een groter jasje zijn gestoken. Architectenbureau Paul de Ruiter Architects heeft nu de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe terminal.

Toestel American Eagle raakt hert tijdens start

16 februari 2017 | Door: 
onze redactie

CHARLOTTE – Een Bombardier CRJ700 van American Eagle heeft woensdag tijdens de start vanaf de luchthaven van Charlotte een hert geraakt. De vleugel raakte daarbij flink beschadigd en er ontstond zelfs een brandstoflek. Het toestel steeg op, maar keerde terug naar de luchthaven.

A380 voltooit laatste vlucht naar Le Bourget

14 februari 2017 | Door: 
onze redactie

LE BOURGET - De tweede Airbus A380 die ooit vloog heeft dinsdag de laatste vlucht voltooid. Het toestel werd van Toulouse overgevlogen naar Le Bourget, waar het viermotorige vliegtuig een plaats krijgt in het Lucht- en Ruimtevaartmuseum op het Parijse vliegveld.

Emirates kijkt naar aanschaf single-aisle toestellen

13 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates kijkt naar de aanschaf van single-aisle toestellen zoals de Boeing 737 en A320. Dat meldt topman Tim Clark aan CNN's Richard Quest. Deze nieuwe kijk op de vloot is op zijn minst opmerkelijk aangezien het kleinste toestel in de huidige vloot een Boeing 777 is.

Thunderbirds tanken mid-air voor Super Bowl

11 februari 2017 | Door: 
onze redactie

HOUSTON - Op zondag 5 februari werd in Houston de 51ste editie van de Super Bowl gespeeld. De finale van het american football seizoen is elk jaar weer een spektakel, mede door de rol die het Amerikaanse leger speelt bij het evenement. Zo vindt er tijdens het volkslied een zogeheten fly-by plaats, waarbij elke keer andere luchtvoertuigen het stadion passeren.

Air Canada presenteert nieuwe look met 'oud' logo

9 februari 2017 | Door: 
onze redactie

TORONTO - Air Canada gaat haar vloot van een nieuwe beschildering voorzien. Het nieuwe ontwerp werd donderdag tegelijkertijd gepresenteerd in Toronto, Montreal en Vancouver. Opvallend is de terugkeer van het oude logo, dat 24 jaar geleden voor het laatst werd gebruikt.

Air Transat viert dertigjarig bestaan

7 februari 2017 | Door: 
onze redactie

MONTREAL - De Canadese luchtvaartmaatschappij Air Transat bestaat in 2017 dertig jaar. Om dat te vieren organiseert de maatschappij het hele jaar door verrassingen en speciale evenementen voor klanten, partners en medewerkers in Noord-Amerika en Europa.

The Ellen Show maakt gehakt van United Airlines

6 februari 2017 | Door: 
onze redactie

LOS ANGELES - The Ellen Show, de talkshow van Ellen DeGeneres, maakt gehakt van het nieuwe Basic Economy-tarief van United Airlines. Passagiers mogen daarbij gaan handbagage meer in de luggage bins leggen en kunnen niet zelf hun stoel kiezen. In een komische sketch wordt uit de doeken gedaan wat dat betekent voor de passagiers aan boord.  

Morgan Freeman ster in Super Bowl-commercial Turkish Airlines

6 februari 2017 | Door: 
onze redactie

ISTANBUL - Morgan Freeman figureert in de nieuwste reclamecampagne van Turkish Airlines. De commercial met de Hollywoodacteur in de hoofdrol werd zondagavond voor het eerst uitgezonden in de rust van de Super Bowl, een van ’s werelds best bekeken sportevenementen ter wereld.

Air New Zealand koning van flight safety video's

4 februari 2017 | Door: 
Yves Kremer

AUCKLAND - Flight safety video’s worden steeds normaler voorafgaand aan een vlucht. In plaats van dat de veiligheidsinstructies gegeven worden door flight attendants, kiezen steeds meer airlines ervoor om een videofilmpje te tonen. Als er één maatschappij toegewijd is aan het maken van deze filmpjes, dan is het Air New Zealand.

Wereldrecord voor Global SuperTanker

4 februari 2017 | Door: 
Yves Kremer

SANTIAGO - De Global SuperTanker heeft een wereldrecord te pakken. Tijdens haar bluswerkzaamheden in Chili loosde de Boeing 747-400 op 1 februari een recordhoeveelheid water in een dag: zo’n 508.000 liter. In Chili helpt Global SuperTanker Services (GSTS) al negen dagen het leger en brandweerlieden bij het bestrijden van een hevige bosbrand.

Spectaculair afscheid KLM's nieuwste E175 in Brazilië

4 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SAO JOSE DOS CAMPOS - Voor medewerkers van een vliegtuigfabriek is het altijd een speciaal moment als een net afgebouwd toestel door de klant wordt opgehaald. Piloten van KLM Cityhopper gaven het personeel van Embraer een bijzonder saluut bij het vertrek van de nieuwste E175 voor de ferryvlucht naar Amsterdam.

Airbus A320 maakt pirouette in Siberië

4 februari 2017 | Door: 
onze redactie

NOVOSIBIRSK - Op Youtube zijn bijzondere beelden opgedoken van een Airbus A320 van S7 Airlines die een pirouette maakt tijdens het taxiën. De beelden zijn op 14 december gemaakt door een bewakingscamera op de luchthaven van het Siberische Novosibirsk.

Zonvlucht SWISS wijkt uit naar ijskoud Canada

2 februari 2017 | Door: 
onze redactie

IQALUIT - Passagiers aan boord van een vlucht van SWISS kregen woensdagavond een opmerkelijke verrassing, toen ze in plaats van in het warme Los Angeles moesten landen in Iqaluit, een klein plaatsje in het ijskoude noorden van Canada.

Video: Follow the Lambo

31 januari 2017 | Door: 
onze redactie

BOLOGNA - Lamborghini heeft een video gepubliceerd over een Huracán follow me car op de luchthaven van Bologna, Italië. Op de video is te zien hoe de opvallende sportwagen van de Italiaanse fabrikant een Boeing 777 van Emirates de weg naar de gate wijst.

Drugs tijdens onderhoudsbeurt gevonden in vliegtuig

30 januari 2017 | Door: 
onze redactie

TULSA - In een vliegtuig van American Airlines is zondag twaalf kilo drugs gevonden. De verdovende middelen waren verstopt in een elektronicakast bij het neuswiel en werden gevonden tijdens onderhoudsbeurt van de Boeing 757 in Tulsa. Waarschijnlijk gaat het om cocaïne.

Teruel, het Mojave van Europa

28 januari 2017 | Door: 
Yves Kremer

TERUEL – Het is in de Verenigde Staten een bekend fenomeen: uitgerangeerde vliegtuigen opslaan in woestijngebieden tot deze weer gebruikt of gesloopt worden. In staten als Californië en Arizona wachten duizenden civiele- en militaire vliegtuigen in plaatsen als Mojave en Tucson op een nieuw leven. Europa kent ook zulke vliegtuigkerkhoven.

Copyright Reismedia BV 2017