China Southern Airlines start eind volgende week (op 11 mei) met de langste lijndienst ooit vanuit China: de maatschappij gaat dan non-stop tussen Shenzhen en Mexico-Stad vliegen. Daarmee worden de banden tussen China en Mexico verder aangehaald. Op de route wordt een Airbus A350-900 ingezet, die op de terugweg wel met een tussenstop moet maken.

KLM Cityhopper E2

Embraer heeft nog geen concrete plannen om een concurrent voor de Boeing 737 MAX en Airbus A320neo te maken, zo zegt een woordvoerder tegen persbureau Reuters. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde woensdag dat de Braziliaanse vliegtuigbouwer de mogelijkheden voor de ontwikkeling van zo’n toestel aan het onderzoeken is.

Royal Air Maroc Rotterdam

Royal Air Maroc (RAM) gaat in en rondom de zomervakantie ook weer op Rotterdam The Hague Airport vliegen, in aanvulling op de vluchten vanaf Schiphol. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij biedt lijndiensten naar Oujda, Nador en Tanger aan.

A380 Global Airlines

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Luik

De luchthaven van Luik is van de ondergang gered, na een akkoord tussen de drie besturende partijen in Wallonië, zo is deze week bekendgemaakt. Liège Airport hing begin april sluiting boven het hoofd nadat de Belgische Raad van State een negatief advies had gegeven. De Waalse regering zegt nu een nieuwe vergunning te zullen verstrekken, waarin aan de bezwaren van de RvS wordt tegemoetgekomen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Lufthansa voor het eerst met nieuwe Allegris-cabines op pad: het begin van een grote productvernieuwing

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Lufthansa heeft woensdag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met de nieuwe Allegris-cabines aan boord, van München naar Vancouver. In de komende jaren krijgt een groot deel van de longhaul-vloot van de Duitsers een nieuw en luxer interieur.

Boete dreigt voor Air France-KLM en Brussels Airlines wegens vermeende ‘greenwashing'

2 mei 2024 | Door: 
Lolke van der Heide

Air France, KLM en Brussels Airlines behoren tot een groep van twintig carriers die van de Europese Commissie een brief hebben ontvangen waarin ze worden gemaand te stoppen met ‘greenwashing.’ De drie maatschappijen bevestigen donderdag het schrijven te hebben ontvangen. De Commissie gaf dinsdag, samen met toezichthouders in EU-lidstaten, waaronder de Nederlandse ACM, de branche een maand de tijd voor beleidswijzigingen op het gebied van duurzaamheid, zonder airlines bij naam te noemen.

Vliegen vanaf Duitse luchthavens nu stuk duurder door verhoogde vliegbelasting

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Reizigers die vertrekken van een Duitse luchthaven hebben vanaf nu te maken met extra kosten. De bestaande vliegbelasting is met 19 procent verhoogd, waardoor de heffing op verre vluchten meer dan 70 euro per enkele reis bedraagt. “Duitsland heeft een ongezonde obsessie met vliegheffingen”, aldus IATA-topman Willie Walsh.

Overig nieuws

Overig nieuws

Vliegverkeer aangepast tijdens dodenherdenking

2 mei 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Zoals gebruikelijk, is het vliegverkeer aangepast tijdens de dodenherdenking op 4 mei. Tussen 19.50 uur en 20.03 uur krijgen vliegtuigen op de Nederlandse luchthavens geen toestemming om te vertrekken. Toestellen die niet voor 20.00 uur kunnen landen, stellen dat uit tot 20.03 uur of later en wachten in de tussentijd in de lucht.

ATR verkoopt tien vliegtuigen aan Singaporese leasefirma Avation

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Leasemaatschappij Avation uit Singapore heeft een order geplaatst voor tien ATR 72-600’s. Daarnaast werd een optie genomen op nog eens 24 exemplaren. De nieuwe vliegtuigen worden tussen 2025 en 2028 afgeleverd en zijn bestemd voor een nog onbekende klant.

Passagier die stampij schopte op United Airlines-vlucht veroordeeld tot fikse boete

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een man uit het Verenigd Koninkrijk, die zich tijdens een vlucht van Londen naar Newark flink heeft misdragen, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 20.638 dollar (ongeveer 19.243 euro) aan United Airlines. Door het gedrag van de man moest vlucht UA883 uitwijken naar Bangor in de staat Maine.

KLM, Eindhoven Airport en LVNL in adviesraad elektrische vliegtuigbouwer Elysian

1 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De Nederlandse startup Elysian, dat werkt aan een elektrisch aangedreven passagiersvliegtuig, heeft een rits grote namen uit de luchtvaartindustrie aangetrokken om zitting te nemen in de adviesraad.  Die bestaat nu uit vertegenwoordigers van onder andere KLM, Eindhoven Airport en LVNL.

AviaVIP op Schiphol-Oost steekt zichzelf in het nieuw

1 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De op Schiphol-Oost gevestigde Fixed Base Operator (FBO) AviaVIP heeft zichzelf in een nieuw jasje gestoken. Naast het aanpassen van de oude huisstijl naar de nieuwe corporate image springt vooral de vernieuwde lounge in de general aviation terminal in het oog.

Air France-KLM omlaag op Damrak na teleurstellende kwartaalcijfers

30 april 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Air France-KLM was dinsdag een van de grootste dalers op het Damrak na de publicatie van tegenvallende resultaten. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste verlies sinds de coronacrisis.

Topvacatures

Video

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.

Vlootvernieuwing Corendon Dutch Airlines compleet door levering derde MAX

26 april 2024 | Door: 
onze redactie

Corendon Dutch Airlines heeft vrijdag haar derde Boeing 737 MAX 9 in ontvangst genomen. Daarmee is de vlootvervanging van de Nederlandse vakantievlieger afgerond. De PH-CDR wordt vanaf 1 mei ingezet, maar eerst moeten er nog stoelen in de nagenoeg lege cabine worden geïnstalleerd.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen