I Amsterdam

De beroemde maar ook controversiële I Amsterdam-letters zijn weer terug op het Jan Dellaertplein bij Schiphol Plaza, nadat ze de afgelopen maanden weg waren voor een ingrijpende opknapbeurt. De letters zaten na ruim een decennium vol graffiti, stickers en krassen, waardoor ze geen goed visitekaartje meer waren. Nu zien ze er weer fris uit.

Air France HOP! Nieuwe cabine E190

Air France gaat alle Embraer 190’s van Air France HOP!, waaronder diverse ex-KLM en ex-TUI fly België-toestellen, voorzien van een nieuw interieur. Dat was al bekend, maar op de Aircraft Interiors Expo heeft de maatschappij nu de eerste impressies getoond en de details onthuld.

KLM crew

KLM is in 2024 de op drie na aantrekkelijkste werkgever onder de grote commerciële bedrijven in Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Randstad. Alleen ASML, Damen Shipyard en de Efteling scoren nog beter onder het personeel. Philips staat net onder KLM op de vijfde plek. De luchtvaartmaatschappij kwam een jaar eerder niet in de top vijf voor.

Korps Mariniers Antiterreuroefening

De Netherlands Maritime Special Operations Forces, de eenheid van het Korps Mariniers die onder meer gespecialiseerd is in terreurbestrijding, heeft onlangs als onderdeel van de Dienst Speciale Interventies een anti-terreuroefening gedaan op Rotterdam The Hague Airport. Daar zijn nu beelden van gedeeld. TUI stelde voor de oefening een Boeing 737 beschikbaar.

Lufthansa A320neo

Lufthansa wil weer gratis koffie en thee gaan serveren in Economy Class op Europese vluchten en start hiervoor dit zomerseizoen een proef. Enkele jaren geleden introduceerde de Duitse maatschappij een buy-on-board-menu, maar daar komt ze langzaam een beetje op terug.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Joris Melkert, TU Delft: ‘Hogere vliegtaks voor lange afstand is een eerlijkere variant’

28 mei 2024 | Door: 
Lolke van der Heide

Een afstandsafhankelijke vliegtaks, zoals in het coalitieakkoord staat, leidt tot lagere emissies omdat reizigers minder vaak long haul zullen kiezen. Dit zegt luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft. Hij reageert hiermee op Atilay Uslu van Corendon, die er juist voor pleit het reizen op de korte afstand minder aantrekkelijk te maken. Melkert is ook voorstander van een taks voor transferpassagiers.

Transavia verwacht eind dit jaar te starten met uitfasering eigen Boeing 737-vloot

27 mei 2024 | Door: 
Neal Luitwieler

Transavia heeft afgelopen weekend al de vijfde Airbus A321neo in ontvangst genomen. Tegelijkertijd heeft er dit jaar nog geen enkele Boeing 737 de vloot verlaten. "Hoe zit dat nou?", mailde een lezer naar deze site. "De Airbussen zouden toch de Boeings vervangen?" Luchtvaartnieuws vroeg het aan Transavia.

Very Important Pups drinken puppucino's op hun First Class-vlucht met Bark Air

27 mei 2024 | Door: 
Lolke van der Heide

Toen het Britse bedrijf Bark in april aankondigde speciale honden-vluchten te zullen uitvoeren, leek het om een grap te gaan. Maar dat was het niet: vorige week vond de eerste vlucht plaats van Bark Air, tussen New York en Los Angeles. Zes honden deelden de cabine van een Gulfstream met elf mensen: hun baasjes en de crew. De Very Important Pups werden op alle mogelijke manieren vertroeteld.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Naakte man slaat cabinemedewerker neer op Virgin Australia-vlucht

28 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een man heeft maandagavond naakt door het gangpad gerend en vervolgens een cabinemedewerker neergeslagen op een Virgin Australia-vlucht van Perth naar Melbourne. Het vliegtuig, een Boeing 737, is na het incident teruggekeerd naar Perth.

In beeld: Super Air Jet Airbus A320 komt te laat tot stilstand

27 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De landing van een Super Air Jet Airbus A320 ging zaterdag niet zo super: het toestel kwam pas 30 meter voorbij de landingsbaan tot stilstand op Weda Bay Airport in Indonesië. Alle inzittenden hebben het vliegtuig ongedeerd verlaten.

Austrian Airlines komende winter vaker naar verre bestemmingen door komst 787's

27 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Austrian Airlines heeft bekendgemaakt dat ze komend winterseizoen vaker op meerdere intercontinentale bestemmingen gaat vliegen, door de komst van de eerste twee Boeing 787’s bij de vloot. De eerste werd deze maand stilletjes in gebruik genomen.

Luchthaven Nieuw-Caledonië dicht tot 2 juni om onrust

26 mei 2024 | Door: 
ANP

De internationale luchthaven van Nieuw-Caledonië blijft nog zeker een week gesloten vanwege de onrust in de eilandengroep. Meerdere Nederlanders konden het Franse overzeese gebied de afgelopen tijd verlaten met evacuatievluchten van andere landen.

Spitfire neergestort bij herdenking slag om Groot-Brittannië

25 mei 2024 | Door: 
ANP

Tijdens een herdenking van de luchtslag om Groot-Brittannië (1940) is een historisch jachtvliegtuig van het type Supermarine Spitfire neergestort in de omgeving van de luchtmachtbasis Coningsby in het noordoosten van Engeland. De piloot is om het leven gekomen, meldde de Royal Air Force zaterdagavond nadat de familie van het slachtoffer was ingelicht. Het toestel kwam neer in een weiland vlak bij een huis. De oorzaak van de crash is nog onbekend.

Nicki Minaj aangehouden op Schiphol vanwege drugsbezit

25 mei 2024 | Door: 
ANP
De Amerikaanse rapartiest Nicki Minaj is zaterdag aangehouden op Schiphol voor drugsbezit. Inmiddels is bekend dat ze weer vrijgelaten is. Minaj zou met een privévliegtuig vertrekken naar Manchester. Daar stond deze avond een optreden gepland, maar dat is afgeblazen. 

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen