Transavia A321neo PH-YHA

Transavia heeft na enkele leasetoestellen nu ook de eerste eigen Airbus A321neo in ontvangst genomen bij de fabriek in Hamburg. Het nieuwe toestel, met de registratie PH-YHA, landt dinsdagavond rond 22 uur op Schiphol. Dit exemplaar komt uit de order voor honderd vliegtuigen uit de A320neo-familie die moederbedrijf Air France-KLM eind 2021 plaatste.

Tilhup Schiphol

Op Schiphol is op meer dan een derde van de werkplekken in de bagagehallen nog geen tilhulp aanwezig, hoewel de luchthaven dat wel van plan was. Tilhulpen moeten bagagemedewerkers fysiek ontlasten, maar Schiphol loopt naar eigen zeggen tegen technische en operationele uitdagingen aan waardoor het aantal achterblijft.

Cateautje Hijmans van den Bergh

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) roept samen met andere Europese toezichthouders en de Europese Commissie twintig Europese luchtvaartmaatschappijen op om te stoppen met 'greenwashing'. De betreffende maatschappijen krijgen 30 dagen de tijd om “de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims” te stoppen, aldus de ACM, die bij deze Europese actie het voortouw neemt.

Caroline van der Plas

Partijen in de Tweede Kamer reageren boos op mogelijk versoepelde stikstofregels voor Schiphol. Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) heeft volgens NRC de regels zo afgezwakt dat de luchthaven vorig jaar makkelijker een natuurvergunning kon krijgen, waardoor het aantal vluchten niet omlaag hoefde.

Marjan Rintel KLM

KLM-topvrouw Marjan Rintel verwacht dat de capaciteit van de luchtvaartmaatschappij dit jaar op orde komt. In het vorige kwartaal had KLM nog last van problemen met de levering van vliegtuigonderdelen, waardoor het aantal beschikbare vliegtuigen beperkter was. Ook slecht weer had impact op de prestaties. De maatschappij heeft echter maatregelen genomen, en Rintel ziet dat die sinds maart effect hebben.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Sociale onrust kostte Brussels Airlines 14 miljoen euro

30 april 2024 | Door: 
onze redactie

De sociale onrust heeft Brussels Airlines in het eerste kwartaal 14 miljoen euro gekost, zo meldde de Belgische luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de kwartaalcijfers. In totaal leed het bedrijf een verlies van 58 miljoen euro. De eerste drie maanden van het jaar zijn traditioneel de zwakste periode in de luchtvaart, omdat er dan weinig gereisd wordt.

KLM speelt volgens vakbond 'een vies spelletje' rond sluiting kantoor in Paramaribo

30 april 2024 | Door: 
Lolke van der Heide

Het stadskantoor van KLM in Paramaribo gaat eind volgende maand dicht, wegens “marktontwikkelingen”, zo schrijft de regiomanager in een brief aan het personeel. Vakbond United PBM vermoedt echter “een vies spelletje.” Sinds begin 2023 konden klanten er alleen nog met een creditcard of via bankstortingen betalen.

Air France-KLM wil in kosten snijden na fors kwartaalverlies

30 april 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Air France-KLM wil de kosten terugdringen nadat het luchtvaartconcern over de eerste drie maanden een verlies van bijna een half miljard euro heeft gerapporteerd. Zo wil het bedrijf onder meer voorlopig geen nieuw ondersteunend personeel aannemen. Ook moeten de overheadkosten, de kosten voor het draaiende houden van de onderneming, omlaag. Het schrappen van banen behoort eveneens tot de mogelijkheden, maar daarvoor is er nog geen concreet plan, aldus de onderneming.

Overig nieuws

Overig nieuws

Air France-KLM omlaag op Damrak na teleurstellende kwartaalcijfers

30 april 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Air France-KLM was dinsdag een van de grootste dalers op het Damrak na de publicatie van tegenvallende resultaten. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste verlies sinds de coronacrisis.

TUI eenmalig met vakantiegangers van Schiphol naar New York vertrokken

30 april 2024 | Door: 
onze redactie

Een TUI fly Boeing 787-8 (de PH-TFM) is dinsdagmiddag met enige vertraging van Schiphol naar New York Newark vertrokken. Eenmalig konden vakantiegangers daardoor met de touroperator naar deze Amerikaanse metropool vliegen. Op 7 mei keren ze weer terug.

Australische prijsvechter Bonza staakt per direct alle vluchten, reizigers blijven achter

30 april 2024 | Door: 
onze redactie

Bonza heeft per direct alle vluchten gestaakt en uitstel van betaling aangevraagd. Daardoor zijn reizigers van de Australische prijsvechter gestrand. Concurrenten als Qantas en Virgin Australia bieden de gedupeerden gratis stoelen aan om thuis te kunnen komen.

Donderdag staking op luchthaven van Charleroi

30 april 2024 | Door: 
onze redactie

Een deel van het personeel op de luchthaven van Charleroi zal donderdag 2 mei voor 24 uur het werk neerleggen, zo bevestigt CNE-vakbondsafgevaardigde Yves Lambot tegenover VRT Nieuws. De actie zal waarschijnlijk veel hinder voor het luchtverkeer veroorzaken.

Air France-KLM lijdt kwartaalverlies van bijna half miljard euro

30 april 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Air France-KLM heeft over het eerste kwartaal een verlies geleden van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste kwartaalverlies sinds het eerste kwartaal van 2022, rond het einde van de coronacrisis. Het negatieve resultaat had onder andere te maken met hoge kosten voor KLM als gevolg van verstoringen in januari en februari. Ook kwam er minder omzet uit de vrachtdivisie van het concern.

SWISS hervat vluchten naar Beiroet en over Iran

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Twee weken na de Iraanse vergeldingsaanval op Israël heeft SWISS besloten om vanaf woensdag 1 mei weer over Iran te vliegen. De Zwitsers zijn ook van plan om hun lijndienst naar Beiroet in Israëls buurland Libanon te hervatten vanaf zaterdag 4 mei.

Topvacatures

Video

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.

Vlootvernieuwing Corendon Dutch Airlines compleet door levering derde MAX

26 april 2024 | Door: 
onze redactie

Corendon Dutch Airlines heeft vrijdag haar derde Boeing 737 MAX 9 in ontvangst genomen. Daarmee is de vlootvervanging van de Nederlandse vakantievlieger afgerond. De PH-CDR wordt vanaf 1 mei ingezet, maar eerst moeten er nog stoelen in de nagenoeg lege cabine worden geïnstalleerd.

TUI fly introduceert Hollywood-achtige veiligheidsvideo

26 april 2024 | Door: 
onze redactie

TUI fly introduceert een Hollywood-achtige veiligheidsvideo aan boord van haar vliegtuigen, met verwijzingen naar klassiekers als Indiana Jones en Kill Bill. Nederlanders en Belgen krijgen de film te zien op Boeing 787-vluchten, voornamelijk richting het Caribisch gebied.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen