Sigaret roken

Schiphol heeft besloten dat grondmedewerkers – onder strikte voorwaarden en alleen in speciale cabines – weer airside een sigaretje mogen roken. De luchthaven schrapt binnenkort het rookverbod dat enkele jaren geleden werd ingevoerd.

IndiGo Elbers

Tegelijkertijd met de presentatie van de kwartaal- en jaarcijfers, de beste ooit, heeft IndiGo bekendgemaakt dat ze voor het eerst een Business Class aan boord van haar vliegtuigen gaat introduceren. Volgens de Nederlandse topman Pieter Elbers is de tijd daar rijp voor nu de welvaart in India steeds verder toeneemt.

Boeing-MAX-Renton(c)Boeing

Boeing heeft nog "een lange weg" te gaan om de veiligheidsproblemen bij het concern op te lossen. Dat heeft het hoofd van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) gezegd. De toezichthouder ontvangt binnenkort plannen van Boeing om de tekortkomingen aan te pakken.

Wizz Air Jozsef Varadi

Voor het eerst sinds de start van de coronacrisis heeft Wizz Air het boekjaar met winst afgesloten. Ondanks tegenslagen, zoals het moeten stopzetten van vluchten naar Israël en het gedwongen aan de grond houden van veel vliegtuigen, bleef er onder de streep een nettowinst van ruim 365 miljoen euro over. Het boekjaar liep van april 2023 tot maart 2024.

E-pier Schiphol

Schiphol en aannemer BAM zijn gestart met de vervanging van de klimaatsystemen op de E-pier. Dat duurt tot 2028. In plaats van verwarming met ketels op een gasaansluiting, komt er een extra elektrische warmtepomp en worden nieuwe luchtbehandelingskasten aangesloten op het bestaande warmte- en koudeopslagsysteem in de bodem.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

China Eastern ook in de zomervakantie vaker naar Schiphol

23 mei 2024 | Door: 
onze redactie

China Eastern Airlines breidt in de drukke zomervakantie de vluchtfrequentie naar Schiphol uit. Vanaf 1 juli vliegt de Chinese luchtvaartmaatschappij dagelijks tussen Shanghai en Amsterdam, in plaats van vier keer per week. Tijdens de laatste maanden van het winterseizoen bood de KLM-partner ook al een dagelijkse verbinding aan op deze route.

Luchthavenmedewerker Schiphol aangehouden om drugshandel

23 mei 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Een 48-jarige luchthavenmedewerker op Schiphol is begin deze week aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij internationale drugshandel, meldt de marechaussee donderdag. De dag voor de arrestatie werd ruim 120 kilo cocaïne onderschept door de douane op de luchthaven.

Emirates-topman waarschuwt: mogelijk vergeldingsmaatregelen als krimp Schiphol doorgaat

22 mei 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Emirates en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gaan zich verzetten tegenover de Nederlandse overheid als de luchtvaartmaatschappij minder op Schiphol mag vliegen door de voorgenomen krimp. Hiervoor waarschuwde de topman van Emirates, Tim Clark, woensdag tijdens een luchtvaartcongres in Amsterdam. "Ik denk dat de Verenigde Arabische Emiraten heel sterk zijn vertegenwoordigd. Als de Nederlandse overheid een besluit toepast, is het aan hun adviseur om te vertellen: 'doe dit niet, want dan wacht jullie een rechtszaak'."

Overig nieuws

Overig nieuws

Air Belgium weer op pad voor Corsair

23 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Air Belgium vliegt sinds deze week weer voor de Franse luchtvaartmaatschappij Corsair, zo heeft de onderneming laten weten. De Belgen wetleasen een Airbus A330-200 aan Corsair om de lijndienst tussen Parijs en Abidjan in Ivoorkust uit te voeren.

Emirates Boeing 777 raakt bijna 40 flamingo’s bij landing in Mumbai

23 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een akelig tafereel in India. Daar heeft een Boeing 777-300ER van Emirates maandag meerdere flamingo’s geraakt tijdens de nadering van de luchthaven van Mumbai. Bijna veertig flamingo's werden dood aangetroffen in de buurt van de luchthaven. Het vliegtuig van Emirates kon zonder verdere problemen landen.

Boeing en NASA hebben nieuwe datum voor lancering Starliner

23 mei 2024 | Door: 
onze redactie

NASA en Boeing mikken op 1 juni voor de lancering van de eerste bemande vlucht in hun Starliner-ruimtevaartuig, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Ingenieurs onderzoeken nog de oorzaak van een heliumlek, waardoor vorige week de lancering voor de derde keer deze maand werd uitgesteld.

Condor na vijftien jaar terug op Münster/Osnabrück Airport

22 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Luchtvaartmaatschappij Condor is na een periode van 15 jaar afwezigheid terug op Münster/Osnabrück Airport. Vrijdag voerde de vakantievlieger een vlucht uit van de Duitse luchthaven naar Palma de Mallorca.

ITA Airways verhoogt vluchtfrequentie tussen Rome en Miami

22 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Luchtvaartmaatschappij ITA Airways gaat tijdens het komende winterseizoen vaker vliegen tussen Rome Fiumicino en Miami. Vanaf 31 oktober vliegt de Italiaanse maatschappij negen keer per week naar de Amerikaanse stad, in plaats van zeven keer per week. 

Overgebleven passagiers 'turbulentievlucht' aangekomen in Singapore

22 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een groep van 131 reizigers en 12 crewleden is woensdagochtend aangekomen in Singapore met een vervangend toestel. De mensen zaten aan boord van vlucht SQ321 van Londen naar Singapore, die door hevige turbulentie moest uitwijken naar Bangkok. Door de turbulentie is één persoon aan boord overleden en raakten tientallen mensen gewond.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen