Frankfurt Airport

Het wordt nog drukker op Europese luchthavens dan eerder voorspeld. Brancheorganisatie ACI Europe verwachtte al dat het aantal passagiers dit jaar licht hoger zou zijn dan in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. Maar nu rekent de koepelorganisatie voor Europese vliegvelden op nog sterkere groei, dankzij de toenemende populariteit van goedkope vakantievluchten.

Condor A320

De Europese Commissie had in 2021 zorgvuldiger onderzoek moeten doen, voordat een steunpakket van 321 miljoen euro aan Condor werd goedgekeurd. Dat oordeelt het Europese Hof naar aanleiding van een klacht van Ryanair. Grote gevolgen heeft de uitspraak niet.

EuroAtlantic Airways Boeing 777-200ER

Het Portugese EuroAtlantic Airways vliegt tijdelijk met een Boeing 777-200ER voor Air France. Het toestel wordt specifiek ingezet op vluchten tussen Parijs en Delhi, zo meldt de Franse luchtvaartmaatschappij. Onder het cabinepersoneel is telkens minstens één iemand die Frans spreekt. 

Air India Express Boeing 737

Cabin crew-leden van Air India Express hebben zich dinsdagavond op het laatste moment en masse ziek gemeld, waardoor zeker tachtig vluchten van de dochtermaatschappij van Air India niet door konden gaan. Het personeel van de prijsvechter, die ressorteert onder de Tata Group, is al langere tijd ontevreden over een reorganisatie en rebranding die eind vorig jaar begon.

Schiphol windzak

De Buitenveldertbaan op Schiphol is tussen 13 en 22 mei tijdelijk buiten gebruik. De start- en landingsbaan, die van oost naar west loopt, heeft onderhoud nodig. Het vliegverkeer maakt, als dat nodig is, extra gebruik van de Oostbaan.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

In beeld: FedEx Boeing 767 maakt buikschuiver door ingeklapt neuswiel

8 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een Boeing 767-vrachttoestel van FedEx is met een ingeklapt neuswiel geland op de luchthaven van Istanboel. Het 10 jaar oude toestel maakte een schuiver van zo’n 370 meter en kwam uiteindelijk in het midden van de landingsbaan tot stilstand.

Belgische gezondheidsraad adviseert Brussels Airport 's nachts op slot te doen

8 mei 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

Brussels Airport moet tussen 23.00 en 7.00 dicht, zo adviseert de Belgische Hoge Gezondheidsraad. Volgens het orgaan lopen minstens 160.000 omwonenden een verhoogd gezondheidsrisico, omdat zij frequent aan nachtelijke geluidsoverlast van vliegtuigen worden blootgesteld en daardoor slecht slapen.

Avond vol chaos op Britse luchthavens door storing bij grenscontroles

8 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Verschillende Britse luchthavens hebben dinsdagavond te kampen gehad met een technische storing bij de paspoortcontrole, de zogeheten E-gates. Daardoor ontstonden lange rijen en her en der chaotische taferelen. Onder meer bij de luchthavens van Manchester, Gatwick, Birmingham, Newcastle, Heathrow en Stansted ging het mis.

Overig nieuws

Overig nieuws

TUI fly eert lange historie met speciaal beschilderde Boeing 737 MAX

8 mei 2024 | Door: 
onze redactie

TUI fly Deutschland, de Duitse luchtvaartdivisie van reisconcern TUI, heeft een bijzondere Boeing 737 MAX onthuld. Het toestel draagt een mix van drie verschillende beschilderingen, die de vliegtuigen van de vakantievlieger tijdens het inmiddels 52-jarige bestaan sierden.

In beeld: Emirates Airbus A350-900 voor het eerst in ‘vol ornaat’ gesignaleerd

8 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Op het terrein van de Airbus-fabriek in Toulouse is de eerste A350-900 van Emirates gespot met volledige beschildering. Het gloednieuwe toestel werd iets meer dan een week geleden voor het eerst gezien, maar toen was alleen de staart voorzien van de Emirates-kleuren.

KRO-NCRV maakt documentaire en podcast over impact MH17-ramp

8 mei 2024 | Door: 
ANP

KRO-NCRV komt binnenkort met De echo van MH17, een vierdelige documentaireserie waarin nabestaanden en betrokken professionals vertellen over de afgelopen tien jaar sinds het neerhalen van MH17. Onder meer demissionair premier Mark Rutte heeft aan de serie meegewerkt, maakte de omroep woensdag bekend.

Embraer beperkt kwartaalverlies door stijgende verkoop

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Vliegtuigbouwer Embraer heeft in het eerste kwartaal van 2024 een verlies geleden van 12,8 miljoen dollar. Dat is een stuk beter dan in dezelfde periode vorig jaar, toen onder de streep een verlies van 88,9 miljoen stond. 

KLM-vlucht richting Shanghai wijkt uit naar Turkije

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een Boeing 777-200ER van KLM die op weg was van Schiphol naar Shanghai is maandagavond uitgeweken naar Ankara. Een woordvoerder bevestigt dat er een mogelijk technisch mankement was, waardoor een ongeplande tussenlanding in Turkije nodig was.

Singapore Airlines en Scoot slaan SAF in bij Neste

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De Singapore Airlines Group heeft een deal getekend met Neste voor de levering van duizend ton duurzame vliegtuigbrandstof. Die wordt getankt op Singapore Changi Airport, de thuisbasis van Singapore Airlines en dochtermaatschappij Scoot. 

Topvacatures

Video

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.

Vlootvernieuwing Corendon Dutch Airlines compleet door levering derde MAX

26 april 2024 | Door: 
onze redactie

Corendon Dutch Airlines heeft vrijdag haar derde Boeing 737 MAX 9 in ontvangst genomen. Daarmee is de vlootvervanging van de Nederlandse vakantievlieger afgerond. De PH-CDR wordt vanaf 1 mei ingezet, maar eerst moeten er nog stoelen in de nagenoeg lege cabine worden geïnstalleerd.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen