C-390 Embraer

Nederland gaat samen met Oostenrijk in totaal negen nieuwe militaire transportvliegtuigen kopen van Embraer, de C-390. Defensie was al van plan om de vier verouderde C-130 Hercules vliegtuigen te vervangen. Wenen sloot zich onlangs bij het project aan. Door de samenwerking komen de nieuwe toestellen iets later. Maar nu kan Embraer wel leveren voor een lagere prijs, schrijft demissionair defensiestaatssecretaris Christophe van der Maat in een Kamerbrief.

Wizz Air Airbus A321neo

Wizz Air is van plan de Airbus A321XLR in te zetten op routes tussen Europa en India. Dit heeft de CEO, Joseph Varadi, gezegd tegen Indiase media. De Hongaarse prijsvechter verwacht de eerste XLR begin volgend jaar te zullen ontvangen.

Fanhansa A320

De organisatie van het EK Voetbal in Duitsland deze zomer laat de kassa rinkelen bij Lufthansa. De Duitse maatschappij en haar dochterbedrijven hebben inmiddels zo’n 200.000 boekingen extra ontvangen door voetbalfans die naar de EK-speelsteden reizen.

Op luchthaven Londen Stansted is de sloop gestart (of beter gezegd: de ontmanteling) van de laatste Boeing 747-400 waar KLM afscheid van nam: de voormalige PH-BFV. De waardevolle onderdelen van het toestel worden zoveel mogelijk hergebruikt.

Mumbai Incident

Een zeer opmerkelijk voorval in Mumbai, India, afgelopen zaterdag: een Airbus A320neo van IndiGo landde daar vlak achter een vertrekkende Air India A320neo, op dezelfde start- en landingsbaan. Er zat horizontaal maar zo’n 650 meter tussen de twee toestellen, een afstand die met deze snelheden binnen enkele seconden kan worden afgelegd.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Austrian Airlines Airbus A320 loopt forse schade op door hagel

10 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Een Austrian Airlines Airbus A320 die zondag van Mallorca naar Wenen vloog, liep ongeveer 20 minuten voor aankomst forse schade op door een hagelstorm. Onder meer de radome (neuskegel) en de buitenste lagen van de cockpitramen raakten voor honderdduizenden euro’s beschadigd. Het toestel is vervolgens met voorrang, maar zonder problemen geland.

Airbus leverde 16 procent minder vliegtuigen af in mei

8 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Airbus heeft in mei vijftig nieuwe vliegtuigen afgeleverd, 16 procent lager dan de vergelijkbare maand vorig jaar en ook ruim minder dan was gepland. Dit heeft de Europese fabrikant bekendgemaakt. Problemen in de toelevering en gebrek aan personeel zijn debet aan de malaise.

Transavia in november met Airbus A321neo (en ruim 200 reisprofessionals) naar Oman

7 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Transavia voert in november éénmalig een passagiersvlucht met de Airbus A321neo uit naar Muscat in Oman, om ruim tweehonderd reisprofessionals naar het ANVR-congres te brengen. De jaarlijkse bijeenkomst van de Nederlandse reissector vindt dit jaar in het sultanaat plaats.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Stil protest MH17 met lege stoelen voor Russische ambassade

9 juni 2024 | Door: 
ANP

De Werkgroep Waarheidsvinding MH17 houdt zondag voor de zevende keer een stil protest in Den Haag. Net als voorgaande jaren plaatst de werkgroep 298 lege stoelen tegenover de Russische ambassade. Hiermee protesteren de nabestaanden tegen de houding van de Russische regering bij het internationale onderzoek naar de ramp. Het is bijna tien jaar geleden dat de MH17 werd neergehaald.

Astronaut die 'opkomst van de aarde' fotografeerde komt om bij vliegtuigcrash

8 juni 2024 | Door: 
onze redactie

De vroegere Amerikaanse astronaut Bill Anders (90) is vrijdag om het leven gekomen bij een crash met zijn eigen vliegtuig dat hij bestuurde. Dit heeft zijn familie bevestigd. Anders maakte in 1968 de fameuze foto van de opkomst van de aarde, terwijl hij met Apollo 8 over het maanoppervlak vloog.

Bom uit WWII legt werk aan nieuwe terminal Frankfurt enige tijd stil

8 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Bij de bouw van de nieuwe Terminal 3 op Frankfurt Airport is vrijdag een fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Militaire experts wisten het explosief na enige tijd onschadelijk te maken. Het vliegverkeer ondervond beperkte hinder van de situatie.

Condor en Emirates gaan intensiever samenwerken

7 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Emirates en Condor hebben een codeshare-samenwerking ondertekend die van start gaat vanaf oktober 2024, onder voorbehoud van goedkeuring door de autoriteiten. Daardoor komt Condors DE-code op diverse Emirates-lijndiensten van Dubai naar bestemmingen in Azië en Afrika, en Emirates’ EK-code juist op Condor-routes naar Zuid-Europa en de Amerika’s.

Boeing-ruimteschip gekoppeld aan internationaal ruimtestation

7 juni 2024 | Door: 
ANP

Een nieuw ruimteschip van Boeing, de Starliner, is gekoppeld aan het internationaal ruimtestation ISS. De Starliner, een concurrent van de SpaceX van Elon Musk, begon ruim een etmaal eerder aan zijn eerste testvlucht met mensen aan boord. De Starliner zou begin mei al vertrekken naar ISS, maar dit werd meerdere keren uitgesteld door technische problemen.

Veel minder treinen van en naar Schiphol door defecte bovenleiding

6 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Treinreizigers van en naar Schiphol moeten donderdagochtend en -middag rekening houden met extra reistijd. Door een defecte bovenleiding rijden er veel minder treinen.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen