Aer Lingus start komend winterseizoen een seizoenslijndienst tussen Dublin en Las Vegas. De Ierse maatschappij, die onderdeel is van de International Airlines Group (IAG), gaat vanaf eind oktober drie keer per week op de route vliegen met een Airbus A330-300.

Schiphol Nacht Avond KLM

De nieuwe coalitiepartijen VVD, PVV, BBB en NSC hebben geen afspraken gemaakt over Lelystad Airport en een nachtsluiting van Schiphol, zo legt een woordvoerder van de VVD uit. Een tweet van Tweede Kamerlid Peter de Groot over het hoofdlijnenakkoord wekte bij sommige gebruikers van X (voorheen Twitter) de suggestie dat er hierover wel afspraken zijn, maar dat is dus niet het geval. Daardoor is het nog altijd onzeker of Lelystad Airport opengaat voor vakantievluchten en of Schiphol 's nachts dicht moet.

Kaagbaan Schiphol

Afgelopen donderdag, 16 mei, zijn twee vliegtuigen elkaar na het vertrek van Schiphol dichter genaderd dan de separatieminima voorschrijven. Het ene vliegtuig vertrok van de Kaagbaan (24) en het andere van de Aalsmeerbaan (18L).

Singapore Airlines Boeing 777-300ER

Eén passagier is overleden en enkele tientallen zijn gewond geraakt tijdens hevige turbulentie op een Singapore Airlines-vlucht van Londen naar Singapore. Het toestel, een Boeing 777-300ER, is uitgeweken naar Bangkok.

Dubai International Airport (DXB) heeft het drukste kwartaal ooit achter de rug, met 23 miljoen passagiers in de eerste drie maanden van 2024. Dat waren er 8,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook over heel 2024 verwacht de luchthaven een nieuw record.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Turkish Airlines vliegt drie jaar na machtsovername door Taliban weer op Afghanistan

21 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Turkish Airlines heeft dinsdag na bijna drie jaar de lijndienst tussen Istanbul en de Afghaanse hoofdstad Kabul hervat. Het is de eerste en vooralsnog enige Europese maatschappij die weer op Afghanistan vliegt, sinds de Taliban in 2021 de macht overnam.

Maatschappelijke coalitie: pak door met uitbreiding Noord-Zuidlijn naar Schiphol

21 mei 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Een coalitie van onder meer het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en cultuur in de regio Amsterdam roept het nieuwe kabinet op "door te pakken" met uitbreiding van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol en andere investeringsprojecten in de Metropoolregio Amsterdam. Die plannen zijn namelijk onzeker geworden na een miljardenbezuiniging van het huidige demissionaire kabinet.

American Airlines acht keer per week van Miami naar Bonaire

21 mei 2024 | Door: 
onze redactie

American Airlines gaat de frequentie van haar vluchten naar Bonaire in het komende winterseizoen flink verhogen. Vanaf begin december vliegt de Amerikaanse maatschappij acht keer per week tussen Miami en het Caribische eiland, in plaats van drie keer.

Overig nieuws

Overig nieuws

Nieuwe regeringspartijen willen magazines stuk duurder maken

21 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De nieuwe regeringspartijen PVV, VVD, NSC en BBB willen de belasting verhogen op gedrukte en digitale (nieuws)media. De btw gaat volgens het hoofdlijnenakkoord van 9 naar 21 procent. Lezers van Reismedia-titels Luchtvaartnieuws, Reisbizz en Triptalk Magazine worden geraakt door deze belasting op waardevolle content.

Laptop vast in Business Class-stoel: Boeing 767 United Airlines moet uitwijken

21 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De 157 passagiers van een Boeing 767 van United Airlines hebben een nacht moeten doorbrengen in Ierland doordat een laptop vastzat in een Business Class-stoel. De bemanning van het toestel, dat vanuit Zürich onderweg was naar Chicago, kreeg de laptop niet meer los en daarom werd besloten uit te wijken naar Shannon.

Embraer KLM Cityhopper keert om en maakt voorzorgslanding op Schiphol

20 mei 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Een Embraer ERJ-175 van KLM Cityhopper, die was opgestegen vanaf Schiphol, is maandagavond op weg naar het Schotse Glasgow omgekeerd. De voorzorgslanding op Schiphol was om een technisch mankement, meldt een woordvoerster van KLM.

LOT Polish Airlines vanaf juni weer naar Beijing

20 mei 2024 | Door: 
onze redactie

LOT Polish Airlines neemt Beijing weer op in het routeschema. De vluchten starten op 2 juni. De maatschappij gaat eerst tweemaal per week op de route vliegen, vanaf 18 juni wordt dit drie keer per week.

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

20 mei 2024 | Door: 
Reismedia/ANP

De Iraanse president Ebrahim Raisi is omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam om het leven bij de crash. Dat meldt het Iraanse persbureau Mehr maandagochtend.

Lancering Starliner opnieuw uitgesteld

18 mei 2024 | Door: 
ANP

De eerste bemande ruimtevlucht van de Starliner, het nieuwe ruimtevaartuig van Boeing, is voor de derde keer deze maand uitgesteld. De reden is een heliumlek aan boord van het ruimtevaartuig, heeft NASA vrijdag gemeld.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen