Partners van Luchtvaartnieuws.nl

Dutch Aviation Group

Column

Schiphol moet en zal uitbreiden op Lelystad. Dat is de boodschap die Schiphol in het ondernemingsplan Lelystad Airport de wereld in slingert! Als het niet zo treurig was, is het eigenlijk wel vermakelijk om te lezen hoe alle mogelijke feiten en argumenten zorgvuldig naar dezelfde conclusie worden gebogen door de vele hardwerkende beleidsmakers die aan het boekje meegewerkt hebben.

Gastblog

In mijn vorige column beloofde ik iets te zeggen over de plaats van luchtvracht in de luchtvaartmarkt. Daar is alle reden voor. Luchtvracht is voor sommige luchtvaartmaatschappijen de kurk waarop men drijft, zoals bij Cargolux, voor andere maatschappijen een belangrijke inkomstenbron, zoals voor KLM en Lufthansa. Er zijn er ook die er niets mee te maken willen hebben, zoals Ryanair.

Goofblog

Deze week zag ik dat American Airlines z'n huisstijl veranderd heeft. Dat was ooit de mooiste livery van de hele burgerluchtvaart: blanke lak op kaal aluminium. Nu hebben ze dat vervangen door een soort grijs. Grijs! De art-director die dat bedacht heeft, moet zich kapot schamen.

Poll

MH370 toont aan dat airliners beter te traceren moeten zijn.


Stem

Smartlinks

Last minutes

Luchtvaartnieuws-blad april/mei

Pieter Elbers (KLM): Samenwerken met carriers uit de golf
Austrian Airlines overleeft dankzij 'coup'
Brazilië: duizenden extra vluchten en hotelkamers tijdens WK
ANVR: 'Reiswinkel moet zich bevrijden uit stenen omgeving'
Singapore: luchtvaart en overheid werken samen voor nationaal belang
Europese Unie moet knopen doorhakken over luchtvaart
Germanwings mikt op zakenreiziger én rugzaktoerist

Luchtvaartopleidingen

31-7-2013, 12:19 uur

Emirates zet tweede toestel in naar Amsterdam

Emirates zet tweede toestel in naar Amsterdam

AMSTERDAM - Emirates heeft woensdag bekendgemaakt dat op de route tussen Dubai en Amsterdam per 4 december dagelijks een tweede toestel wordt ingezet, een Boeing 777-200.  Emirates, dat sinds 2010 op Amsterdam vliegt, zegt hiermee tegemoet te komen “aan de voortdurend groeiende vraag". De Arabische maatschappij vliegt nu al elke dag met een Airbus A380 naar Schiphol.

De tweede dagelijkse vlucht beschikt over 266 stoelen in een drieklassenconfiguratie: acht in de eerste klasse, 42 in business en 216 in economy class. Per week komen er daardoor 3.700 stoelen bij tussen Dubai en Amsterdam. Vlucht EK149 vertrekt om 16.10 uur uit Dubai en komt om 20.40 uur in Amsterdam aan. De retourvlucht EK150 vertrekt uit Amsterdam om 22.10 uur en komt de volgende dag om 07.40 uur in Dubai.

“Onze beslissing om nog een dagelijkse vlucht in te zetten naar Amsterdam is het gevolg van de vraag van onze reizigers, die groter bleek dan verwacht”, zei de verantwoordelijke manager Hubert Frach van Emirates woensdag. “Amsterdam heeft bewezen een sterke markt te zijn voor First Class en Business Class reizen. Dus er is geen twijfel dat groei een van de belangrijkste doelstellingen in Nederland blijft.”

Van onze redactie


  • NuJijNuJij
  • HyvesHyves
  • GoogleGoogle