Twee nieuwe B747-8 Freighters voor AirBridgeCargo Airlines

19 november 2015 - 13:06 | Door: 
onze redactie

EVERETT - Boeing heeft twee nieuwe Boeing 747-8 Freighters afgeleverd aan Volga-Dnepr Group, het moederbedrijf van AirBridge Cargo (ABC). Het gaat om de eerste twee toestellen die deel zijn van een memorandum of understanding die Boeing en Volga-Dnepr Group in juni overeenkwamen tijdens de Paris Air Show.

De overeenkomst voorziet in de aanschaf van in totaal twintig extra Boeing 747-8 Freighters. De order heeft een maximale cataloguswaarde van 7,4 miljard dollar.

Onderdeel van de deal is dat Volga-Dnepr haar Antonov An-124’s voor een langere periode gaat inzetten voor het vervoer van grote vliegtuigonderdelen van Boeing en zijn partnerbedrijven.

ABC beschikt nu over acht 747-8 Freighters. Daarnaast vliegt de vrachtmaatschappij onder meer met vijf 747-400 Extended Range Freighters, en twee 747-400 Freighters. ABC zet 747's ook in op vluchten van en naar Schiphol. 

Boeing heeft met de levering van de toestellen aan Volga-Dnepr een mijlpaal bereikt: een van de twee afgeleverde toestellen is de honderdste 747-8 die de fabriekshal in Everett heeft verlaten.
 


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen