PDA

LONDEN - De Noord-Koreaanse staatsmaatschappij Air Koryo is volgens luchtvaartonderzoekinstituut Skytrax op dit moment de enige luchtvaartmaatschappij die slechts één ster verdient. Ryanair doet het met twee sterren beter, maar bevindt zich in een lijst met voornamelijk niet westerse maatschappijen. Volgens Skytrax biedt een maatschappij met slechts één ster op alle fronten een slechte productkwaliteit en dienstverlening.

Lees meer
Jos Nijhuis Schiphol

AMSTERDAM - De relatie tussen de KLM-directie en Schiphol is nu, anders dan drie tot vier jaar geleden, gewoon goed. Dat meldt Schiphol-topman Jos Nijhuis in een interview met het Financieele Dagblad. Volgens Nijhuis is er op dit moment geen sprake van frictie met de directie van de nationale luchtvaartmaatschappij. Opvallend is verder dat de eindverantwoordelijke van Schiphol zich nu ook bewust toont van de oprukkende concurrentie uit het Midden-Oosten.

Lees meer

BISMARCK - De politie in de Amerikaanse staat North Dakota mag gewapende drones blijven inzetten. Dat heeft de rechter in de aan Canada grenzende staat vrijdag bepaald. Agenten zetten de onbemande helikopters in om te jagen op verdachten. Volgens de rechter is dat geen probleem, zolang er geen dodelijke wapens onder de helikopters worden gehangen.

Lees meer

NEWBURGH - Een stuntvliegtuig is vrijdag vlakbij het vliegveld van Newburgh, in de staat New York, neergestort. Amerikaanse media meldden dat daarbij enkel de piloot om het leven is gekomen. Hij was kort voor het ongeluk opgestegen om te oefenen voor een luchtshow die dit weekend wordt gehouden.

Lees meer

TEUGE - Tijdens een parachutesprong bij het Gelderse Teuge is vrijdagavond een Duitse leerling-parachutist om het leven gekomen. Dat meldde het Nationaal Paracentrum Teuge. De man raakte omstreeks 18.00 uur zwaargewond bij zijn val en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Lees meer

AMSTELVEEN - De afdeling Engineering & Maintenance van KLM heeft een test uitgevoerd met de inzet van een drone bij onderhoudsinspecties. De test werd uitgevoerd in hangar 10 op Schiphol-Oost. Het bedrijf Mainblades voerde in opdracht van de luchtvaartmaatschappij de inspectie uit. De drone inspecteerde de Boeing 737-800, met registratie PH-BXY, op bliksemschade. De eerste resultaten van de test zijn volgens KLM positief.

Lees meer

AMSTERDAM - De olieprijs ging vrijdag voor de tweede achtereenvolgende dag hard omhoog. Daarmee ligt de prijs van de grondstof op koers voor de grootste winst in één week sinds 2011.

Lees meer

EDWARDS AIR FORCE BASE - Nederlandse F-35- en F-16-jachtvliegers hebben op Edwards Air Force Base geroken aan de toekomst van de Koninklijke Luchtmacht.  Op de Amerikaanse testbasis experimenteerden ze met technieken en tactieken voor gezamenlijke optredens. De vluchten maken deel uit van de operationele test- en evaluatiefase van de F-35 Lightning II. Nederland neemt daaraan deel met 2 F-35 testtoestellen.

Lees meer

GENÈVE - Tony Tyler stapt per juni 2016 op als directeur-generaal en chief executive officer van IATA. Dat maakte de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen vrijdag bekend. Tyler bekleedt de topfunctie bij IATA sinds 2011. Er is nog geen opvolger benoemd.

Lees meer

SCHIPHOL RIJK - Petra Kok is bij TUI Nederland benoemd tot manager communicatie en woordvoering. Dat bevestigt Arkefly-directeur Hans van de Velde aan Luchtvaartnieuws. Kok neemt de werkzaamheden over van Petra Tuinebreijer, die de rol ad-interim vervulde. Daarvoor was Simone van den Berk jarenlang de verantwoordelijke voor communicatie en woordvoering voor TUI Nederland. 

Lees meer

Pagina's