PDA

SCHIPHOL-RIJK - Passagiers van Arkefly kunnen vanaf 7 juli gebruik maken van wifi-diensten aan boord van hun vliegtuig. Dat heeft Arkefly-directeur Hans van de Velde donderdag aan Reismedia laten weten. Arkefly voorziet alle toestellen van een router waarmee reizigers van hun smartphone of tablet een eigen 'inflight entertainment'-apparaat kunnen maken. De 'TUI Cloud', zoals het bedrijf het nieuwe product noemt, geeft toegang tot onder meer kranten en magazines.

Lees meer

KOPENHAGEN - Personeel van de luchthaven van Kopenhagen dat diensten levert aan Ryanair, waaronder het leveren van brandstof en het afhandelen van bagage, mag dit weigeren. Dat heeft de Deense rechter bepaald, meldt persbureau Reuters.

Lees meer
malaga airport, aena, spanje

GENÈVE - De wereldwijde vraag naar vliegtickets blijft stevig aantrekken, maar de crisis rond Griekenland vormt een serieuze bedreiging voor de groei in Europa. Dat stelde de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA donderdag.

Lees meer

REYKJAVIK - Icelandair heeft donderdag bekendgemaakt dat het aantal vluchten tussen Seattle en Reykjavik wordt uitgebreid. Op dit moment wordt er door de luchtvaartmaatschappij dagelijks gevlogen tussen beide steden maar in de periode van 5 mei 2016 tot 3 oktober 2016 worden er vier extra vluchten per week uitgevoerd waardoor het totaal aantal wekelijkse vluchten uitkomt op elf.

Lees meer

SCHIPHOL - EasyJet gaat met ingang van komend winterseizoen vier keer per week vanaf Schiphol naar Wenen vliegen. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij donderdag gemeld. Vorige week kondigde de low cost carrier al vijf nieuwe routes vanaf Schiphol aan. Bovendien stationeert de luchtvaartmaatschappij dit najaar een vijfde toestel op Schiphol.

Lees meer

AMSTELVEEN - KLM reduceert op tien Europese bestemmingen de frequenties tijdens het komende winterseizoen omdat de inkomsten sterk onder druk staan. Verder wordt op bestemmingen in Afrika, Japan en Brazilië het frequentieniveau verminderd. Dat maakte de maatschappij woensdagavond bekend. De maatschappij meldt ook er nog steeds niet uit te zijn met de pilotenvakbond VNV over de benodigde productiviteitsverhoging.

Lees meer
MH17 rapport

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid verwacht in de eerste helft van oktober de eindrapporten van het onderzoek naar de crash met vlucht MH17 te kunnen publiceren. Dat maakte de Onderzoeksraad woensdag laten weten aan de International Civil Aviation Organization (ICAO). Onderzoeksinstanties zijn verplicht om een jaar na dato te berichten over de voortgang van het onderzoek naar de crash.

Lees meer
Amsterdam Airport Schiphol

SCHIPHOL - De start- en landingsbanen van luchthaven Schiphol worden tijdens de tropische dagen met water gekoeld. Zo wordt voorkomen dat door uitzetting beschadigingen in het asfalt ontstaan.

Lees meer

LUTON - Easyjet heeft een vernieuwde app voor de iPhone gelanceerd. De app biedt een meer persoonlijke ervaring en heeft daarnaast een nieuwe look, meldt easyJet. Ook zijn er nieuwe functionaliteiten aan de app toegevoegd.

Lees meer

WEEZE - Airport Weeze heeft in de eerste helft van dit jaar 900.000 passagiers verwelkomd. Dit komt neer op een stijging van 10,1 procent. Dat maakte de luchthaven woensdag bekend. In het afgelopen halfjaar deden 7.800 vliegtuigen de luchthaven aan.

Lees meer

Pagina's