PDA

FALLS CHURCH - De Amerikaanse defensieconcerns General Dynamics en Northrop Grumman hebben in het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met de verkoop van drones en andere vliegtuigen.

Lees meer

DUBAI - Dubai National Air Travel Agency (dnata) gaat vracht afhandelen op Schiphol. Het dochterbedrijf van Emirates Group neemt de vrachtafhandelingsactiviteiten van Aviapartner op Schiphol over, zo maakte het bedrijf woensdag bekend. Dnata is het grootste vluchtafhandelingsbedrijf van het Midden-Oosten.

Lees meer

DEN HAAG - Minister-president Rutte heeft tijdens een telefoongesprek een dringend beroep gedaan op Russische president Poetin voor de oprichting van een met een VN-tribunaal voor berechting van de daders van de crash van MH17. De resolutie over oprichting van het tribunaal wordt woensdagavond in New York in stemming gebracht.

Lees meer

NEW DELHI - De Indiase prijsvechter SpiceJet voert gesprekken met vliegtuigbouwers Boeing en Airbus voor een order van meer dan honderd narrow-body vliegtuigen. De deal zou een waarde hebben van circa elf miljard dollar op basis van catalogusprijzen. SpiceJet heeft het oog laten vallen op de Boeing 737 MAX en de Airbus A320neo.

Lees meer

LIJNDEN - Reizigers die met touroperator Corendon naar Bali gaan, kunnen er ook voor kiezen om met KLM te vliegen. Dat meldt Corendon woensdag. Eerder deze maand werd bekend dat de reisorganisatie Bali had toegevoegd aan het reisaanbod en daarvoor stoelen had ingekocht bij Qatar Airways. Op maandag en vrijdag kan echter ook rechtstreeks met KLM worden gevlogen gedurende het gehele jaar.

Lees meer

DUBAI - Emirates breidt het aantal vluchten tussen Dubai en Lissabon uit. Vanaf 1 januari 2016 vliegt de luchtvaartmaatschappij 'double daily' naar de Portugese hoofdstad. Volgens Emirates is sprake van een toegenomen marktvraag op de Lissabon-route.

Lees meer

BEIJING - Een Boeing 787-8 Dreamliner van American Airlines heeft maandag kort na vertrek vanaf de luchthaven van Beijing zware schade opgelopen tijdens een hagelbui. De radome (neuskegel) van het toestel is daarbij compleet ingedeukt, zo is te zien op foto's die door passagiers via Twitter zijn verspreid.

Lees meer

NEW YORK - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties buigt zich woensdag over een resolutie voor de oprichting van een VN-tribunaal voor de berechting van de verantwoordelijken voor het neerhalen van vlucht MH17. Om 15.00 uur (lokale tijd) wordt in New York gestemd over het voorstel, bevestigde de vertegenwoordiging van Nieuw-Zeeland woensdag tegenover persbureau TASS.

Lees meer

NEW YORK - LaGuardia Airport in New York krijgt een facelift. Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft dit aangekondigd. De verbouwing moet in de eerste helft van 2016 starten, meldt CNN. LaGuardia is na JFK en Newark de derde luchthaven van New York en verwerkt uitsluitend binnenlandse vluchten, op enkele routes naar Canada na. 

Lees meer

PARIJS - Air France voert komende winter de frequentie naar Panama op. Vanaf 27 november wordt er zes keer per week vanaf Parijs naar Panama City gevlogen. Dit blijft de rest van het winterseizoen zo, meldt de Franse luchtvaartmaatschappij.

Lees meer

Pagina's