PDA

DENVER - Een internationale vlucht van Las Vegas naar Frankfurt van de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor heeft vrijdagavond een ongeplande landing op de internationale luchthaven van Denver gemaakt. De Boeing 767 werd begeleid door twee F-16 straaljagers. De gezagvoerder van het toestel meldde aan de verkeersleiding dat het om een noodgeval ging.

Lees meer

TEUGE – Nadat zich vrijdag een dodelijk ongeluk voordeed met een leerling parachutist op vliegveld Teuge is er zaterdag een tweede slachtoffer gevallen bij de luchtsport. In Tsjechië verongelukte een Nederlandse para en in het Zuid-Hollandse Rhoon raakte een parachutist gewond bij een mislukte landing.

Lees meer

WILLEMSTAD – Op de luchthaven van Curaçao zijn vrijdag vliegtuigen geparkeerd afkomstig van de eilanden die zijn bedreigd of overvallen door de tropische storm Erika. Dat meldt de Curaçao Airport Holding (CAH) op Facebook. Als de betreffende vliegtuigen op de eilanden waren gebleven zouden ze schade op kunnen lopen.

Lees meer

AJUBA - Een vliegtuig van de Nigeriaanse luchtmacht is zaterdag neergestort op een huis in het noorden van Nigeria. Zeven mensen vonden de dood, aldus het leger. Op de plek van de crash raakte niemand gewond.

Lees meer

LONDEN - De Noord-Koreaanse staatsmaatschappij Air Koryo is volgens luchtvaartonderzoekinstituut Skytrax op dit moment de enige luchtvaartmaatschappij die slechts één ster verdient. Ryanair doet het met twee sterren beter, maar bevindt zich in een lijst met voornamelijk niet westerse maatschappijen. Volgens Skytrax biedt een maatschappij met slechts één ster op alle fronten een slechte productkwaliteit en dienstverlening.

Lees meer

BISMARCK - De politie in de Amerikaanse staat North Dakota mag gewapende drones blijven inzetten. Dat heeft de rechter in de aan Canada grenzende staat vrijdag bepaald. Agenten zetten de onbemande helikopters in om te jagen op verdachten. Volgens de rechter is dat geen probleem, zolang er geen dodelijke wapens onder de helikopters worden gehangen.

Lees meer

NEWBURGH - Een stuntvliegtuig is vrijdag vlakbij het vliegveld van Newburgh, in de staat New York, neergestort. Amerikaanse media meldden dat daarbij enkel de piloot om het leven is gekomen. Hij was kort voor het ongeluk opgestegen om te oefenen voor een luchtshow die dit weekend wordt gehouden.

Lees meer

TEUGE - Tijdens een parachutesprong bij het Gelderse Teuge is vrijdagavond een Duitse leerling-parachutist om het leven gekomen. Dat meldde het Nationaal Paracentrum Teuge. De man raakte omstreeks 18.00 uur zwaargewond bij zijn val en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Lees meer

AMSTELVEEN - De afdeling Engineering & Maintenance van KLM heeft een test uitgevoerd met de inzet van een drone bij onderhoudsinspecties. De test werd uitgevoerd in hangar 10 op Schiphol-Oost. Het bedrijf Mainblades voerde in opdracht van de luchtvaartmaatschappij de inspectie uit. De drone inspecteerde de Boeing 737-800, met registratie PH-BXY, op bliksemschade. De eerste resultaten van de test zijn volgens KLM positief.

Lees meer

AMSTERDAM - De olieprijs ging vrijdag voor de tweede achtereenvolgende dag hard omhoog. Daarmee ligt de prijs van de grondstof op koers voor de grootste winst in één week sinds 2011.

Lees meer

Pagina's