PDA

Maros Sefcovic

BRUSSEL - De Slowaak Maros Sefcovic is de beoogde nieuwe Eurocommissaris voor Transport en Ruimte, en daarmee de opvolger van Siim Kalas. Dinsdagavond had het Europees Parlement tijdens een hoorzitting de kans hem het vuur aan de schenen te leggen. CDA-Europarlementariër Wim van de Camp kon als transportcoördinator van de EVP-fractie in het Europees Parlement als eerste een serie vragen stellen aan Sefcovic.

Lees meer

BERLIJN - Ryanair gaat volgend jaar zomer vanaf Berlijn Schönefeld naar Madrid en Porto vliegen. De luchtvaartmaatschappij maakte dit woensdag op haar website bekend. Door het toevoegen van de twee nieuwe bestemmingen aan het netwerk, verwacht Ryanair op jaarbasis zo’n 250.000 passagiers extra.

Lees meer

CAMBRIDGE - CityJet staakt aan het einde van het zomerseizoen, op 25 oktober, de vluchten tussen Amsterdam en Cambridge. Volgens de airline is dit het gevolg van veranderende klantbehoefte. De route tussen Dublin en Cambridge wordt om dezelfde reden gestaakt.

Lees meer

SCHIPHOL - De Polderbaan bij Schiphol, die woensdagmorgen was gesloten nadat een KLM-toestel met het neuswiel van de baan raakte, ging aan het begin van de middag weer open. Dat heeft Schiphol laten weten. De Boeing 747-400 is weggesleept.

Lees meer
Arke Boeing 787 Dreamliner

RIJSWIJK - De Boeing 787 Dreamliner van Arkefly heeft sinds 28 september aan de grond gestaan. Reden was een motorprobleem. Het drie maanden oude toestel heeft inmiddels in Brussel een motorwissel ondergaan, bevestigt een woordvoerster van moederbedrijf TUI aan Luchtvaartnieuws.nl.

Lees meer
Turkish Airlines Boeing 737

ISTANBUL - Met ingang van 26 oktober 2014 vliegt Turkish Airlines vanaf thuisbasis Istanbul meerdere keren per week naar de hoofdsteden van Estland en Litouwen, Tallinn en Vilnius. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij woensdag bekend gemaakt op haar website.

Lees meer

BRUSSEL - Financiële overheidssteun aan het Belgische vliegveld Charleroi is in strijd met Europese regels. Het vliegveld, ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Brussel, zal de ontvangen steun van circa 6 miljoen euro moeten terugbetalen. Dat maakte de Europese Commissie woensdag bekend.

Lees meer

AMSTERDAM - Düsseldorf Airport heeft woensdag de winterdienstregeling voor 2014/2015 bekend gemaakt. Meerdere bestemmingen worden straks vaker aangevlogen en er zijn een paar nieuwe bestemmingen in de dienstregeling opgenomen. De winterdienstregeling gaat op zondag 26 oktober in.

Lees meer

FRANKFURT - Lufthansa heeft de pilotenvakbonden opgeroepen de onderhandelingen over nieuwe bezuinigingsvoorstellen te hervatten. Zij moeten dan wel bereid zijn tot compromissen, zegt personeelschef Bettina Volkens van de Duitse luchtvaartmaatschappij in een woensdag gepubliceerd interview met dagblad Bild.

Lees meer

GENÈVE - Het herstel van de wereldwijde luchtvrachtsector zet door. Dat meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA woensdag op basis van de eigen vervoersstatistieken over augustus. De vraag naar vrachtvervoer door de lucht nam die maand met 5,1 procent op jaarbasis toe, na een stijging met een herziene 6,1 procent in juli.

Lees meer

Pagina's