PDA

BLAGNAC - Airbus heeft tot op heden van meer dan honderd klanten ruim 1.500 orders voor de Airbus A330 ontvangen. Dat heeft de vliegtuigbouwer bekendgemaakt. Inclusief de recente orders van Turkish Airlines en leasemaatschappij Air Lease Corporation (ALC) komt het totaal aantal orders voor de A330 nu uit op 1.501.

Lees meer
Dak A380 Qantas lekt water

BRISBANE - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas vierde vrijdag een feestje. Op die dag was het precies tachtig jaar geleden dat de eerste internationale vlucht van de airline vertrok, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Lees meer

DRIEBERGEN - Airbus-topman Fabrice Brégier heeft uitgehaald naar producenten van vliegtuigcabines. Brégier vindt de productievertragingen onaanvaardbaar, meldt persbureau Reuters.

Lees meer

BRISTOL - Volgende zomer moeten passagiers vanaf luchthaven Bristol rechtstreeks naar Amerika kunnen vliegen. Dat zei luchthavendirecteur Shaun Browne tijdens de luchtvaartconferentie Routes Europe in Aberdeen, meldt SouthWest Business. Daarnaast hoopt de directeur dat binnen nu en 18 maanden de Britse stad verbonden gaat worden met het Midden-Oosten.

Lees meer

EGMOND AAN ZEE - Op het strand van Egmond aan zee is een stuk aluminium aangespoeld dat volgens de vinder afkomstig moet zijn van het in 1954 verongelukte vliegtuig van KLM, de Willem Bontekoe. Dat meldt RTV NH. De DC-6 van KLM verdween op 23 augustus 1954 kort voor de nadering van Schiphol, bij Egmond aan Zee.

Lees meer

ORANJESTAD - Aruba Airlines (Arubaanse Luchtvaart Maatschappij N.V) gaat directe vluchten uitvoeren tussen Aruba en Miami. De maatschappij start de dienst op 2 juli met een Airbus A320 en gaat de concurrentie aan met American Airlines, InselAir Aruba en Surinam Airways die al actief zijn op de route.

Lees meer

DEN HAAG - Sinds 2 april kan iedereen op een nieuwe website zien of er risico's voor de luchtvaart zijn boven een land. De website is van de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO en de informatie daarop komt van landen en onderzoeksinstellingen.

Lees meer

LEIDSCHENDAM - Het Nederlandse bedrijf Fugro zal ook de komende periode blijven zoeken naar het vorig jaar verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines. Dat meldde een woordvoerder van de bodemonderzoeker vrijdag desgevraagd.

Lees meer

KUALA LUMPUR - Malaysia Airlines staakt de vluchtuitvoering naar vier bestemmingen, waaronder Frankfurt. Dat maakte de Maleisische luchtvaartmaatschappij vrijdag bekend. Ook Kunming, Krabi Kochi verdwijnen binnenkort uit het routenetwerk van Malaysia Airlines. Het besluit is genomen als onderdeel van de lange termijn strategie van het bedrijf.

Lees meer

DEN HAAG - Als het klopt dat er MH17-brokstukken worden tentoongesteld in een Russisch museum, dan is dat "respectloos, grievend en bijzonder ongepast''. Dat heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vrijdag desgevraagd gezegd tegen persbureau ANP.

Lees meer

Pagina's