PDA

EINDHOVEN - Opnieuw zijn zaterdag stoffelijke resten van slachtoffers van rampvlucht MH17 vanuit Oekraïne naar Nederland gebracht. De drie kisten kwamen even voor 16.00 uur in een militair toestel aan op vliegbasis Eindhoven. Bij een ceremonie op de basis waren namens het kabinet de ministers Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) aanwezig. Ook 117 nabestaanden woonden de plechtigheid bij.

Lees meer

LEEUWARDEN - De Amerikaanse luchtmacht gaat straaljagers stationeren in Leeuwarden. Twaalf F-15's zijn deze week naar Europa verhuisd, zo meldde de Amerikaanse luchtmacht in Europa vrijdag. Een deel van deze vliegtuigen en het bijbehorende personeel zal later op de luchtmacht in Leeuwarden worden gestationeerd.

Lees meer

AMSTELVEEN - KLM vliegt vanaf 19 mei alsnog naar de Canadese stad Edmonton. Dat maakte de maatschappij vrijdag bekend. De vluchten werden uitgesteld omdat er geen akkoord was met de cabinebonden over de inzet van personeel. Volgens de cabinevakbond VNC stelde de maatschappij de vluchten echter uit vanwege onvoldoende interesse.

Lees meer

SCHIPHOL - KLM is gestart met de nieuwe dienstregeling naar Colombia. In eerste instantie wordt driemaal per week gevlogen met een Boeing 777-200ER met een volledig vernieuwd interieur. Vlucht KL745 gaat van Schiphol naar Bogotá en vliegt vervolgens door naar Cali. Vanuit Cali wordt dan weer rechtstreeks teruggevlogen naar Amsterdam.

Lees meer

AMSTERDAM - Op luchthaven Schiphol zijn tussen de tweeduizend en drieduizend stukken bagage achterbleven, omdat het bagagesysteem gisteren te kampen had met de gevolgen van de grote stroomstoring die onze provincie en andere delen van het land gedeeltelijk platlegde. Volgens een woordvoerder van de luchthaven heeft de storing geen gevolgen meer voor het vliegverkeer.

Lees meer

DUSSELDORF - Copiloot Andreas Lubitz liep rond met het idee om een "spectaculaire gebaar te maken waardoor iedereen zich zou herinneren wie hij was". Dat heeft de ex-vriendin van Lubitz gezegd tegen de Duitse krant Bild. De 26-jarige stewardess Maria, die in het echt een andere naam heeft, omschrijft haar ex als "gekweld" en een man die goed kon verbergen wat er werkelijk met hem aan de hand was.

Lees meer

HILVERSUM – Tegen alle adviezen uit de luchtvaartbranche in geeft de Nederlandse regering definitief toestemming om Lelystad Airport uit te breiden. Dat wordt volgende week officieel bekendgemaakt meldt de NOS. Om het licht helemaal op groen te zetten moesten nog de nodige procedures worden doorlopen. Dat is nu gebeurd.

Lees meer

WASHINGTON - Het Amerikaanse leger heeft twee piloten uit Saudi-Arabië gered nadat ze zichzelf met de schietstoel uit hun gevechtsvliegtuig hadden geschoten. Dat maakte het ministerie van Defensie vrijdag bekend. De piloten waren aan het vechten tegen de Houthi-rebellen in Jemen.

Lees meer

ROTTERDAM - Turkish Airlines verplaatst de dagelijkse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Istanbul Atatürk naar de ochtend. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vrijdag tijdens een persbijeenkomst in het Worldhotel Wings bekendgemaakt.

Lees meer

KEULEN - Lufthansa en zijn verzekering willen snel de nabestaanden van de crash met het toestel van Germanwings financieel ondersteunen. Germanwings is een dochteronderneming van Lufthansa. Een woordvoerder bevestigde berichten in Duitse media dat die luchtvaartmaatschappij eerste tegemoetkomingen tot 50.000 euro zal uitkeren.

Lees meer

Pagina's