PDA

CANBERRA - De zoektocht naar de vermiste Boeing 777-200 van Malaysia Airlines kan volgens de Australische vice-premier Warren Truss niet eeuwig doorgaan. Het land is in gesprek met China en Maleisië om het zoeken naar vlucht MH370 mogelijk binnen enkele weken te staken. Dat zei hij zondag in een interview met persbureau Reuters.

Lees meer

KOPENHAGEN - Een dertigtal vluchten van de Scandinavische Luchtvaartmaatschappij SAS staat aan de grond op de luchthaven van de Deense hoofdstad Kopenhagen, als gevolg van een staking van het cabinepersoneel dat is aangesloten bij de Deense cabinebond (CAU). Er wordt gestaakt omdat 147 cabinepersoneelsleden zouden worden overgeplaatst naar de recent aangekochte dochter Cimber Air.

Lees meer

KUALA LUMPUR/CANBERRA - Vliegtuigen die over afgelegen gebieden van oceanen vliegen, moeten beter worden gevolgd. Het is een van de lessen die de luchtvaart moet trekken uit de verdwijning van Malaysia Airlines vlucht MH370, bijna een jaar geleden. Dat vindt de directeur-generaal van de Vereniging van Aziatische en Pacifische Luchtvaartmaatschappijen (AAPA).

Lees meer

JAKARTA - Indonesische bergingsteams hebben het laatste grote wrakstuk van de op 28 december gecrashte Airbus A320 van AirAsia uit de Javazee getakeld. Het gaat om een groot deel van de romp met daaraan vast een intacte vleugel. Daarmee komt tegelijk een eind aan de bergingsoperatie van het toestel, zo hebben Indonesische autoriteiten gemeld aan AFP.

Lees meer

MOL - De Aviodrome op Lelystad Airport lijkt er een concurrent bij te krijgen. In het Belgische Mol, ten zuidwesten van Eindhoven - komt over twee jaar een indoor-themapark met als thema luchtvaart. Initiatiefnemer is Jack Schoepen, de zoon van de in 2010 overleden Bobbejaan Schoepen. Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Lees meer

KIEV - Het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 is niet transparant. Dat zei de Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken zaterdag. Lavrov had er kritiek op dat onder meer de gesprekken van de luchtverkeersleiding met de piloten van het vliegtuig nog niet openbaar zijn gemaakt.

Lees meer

DUBLIN - Christine Ourmières is opgestapt als topvrouw van de regionale luchtvaartmaatschappij CityJet. Dat melden Ierse media. De Française gaf sinds 2010 leiding aan de in Dublin gevestigde maatschappij, die vorig jaar door Air France-KLM werd afgestoten.

Lees meer

DELFT - Op 3 maart vindt in de aula van de TU Delft een symposium met als thema 'Journey of a Lifetime, the cycle of aircraft development' plaats. Dit symposium wordt georganiseerd door de Vliegtuigbouwkundige Studievereniging (VSV) 'Leonardo da Vinci', zo meldt de VSV.

Lees meer
KLM Economy Class

SCHIPHOL-OOST - De KLM kan gedurende het komende zomerseizoen mogelijk over te weinig cabinepersoneelsleden beschikken. Dat meldt woordvoerster Ingrid Brama van de grootste cabinebond VNC, desgevraagd aan dit medium. De onderbezetting dreigt doordat KLM eind november besloot dat er met onmiddellijke ingang geen nieuw cabinepersoneel mag worden aangenomen.

Lees meer
MH17 rapport

DEN HAAG - Ruim vijfhonderd nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 hebben zich aangemeld om volgende week te komen kijken bij wrakstukken van het toestel op de vliegbasis Gilze-Rijen. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer

Pagina's