PDA

DOHA - Qatar Airways gaat vanaf 16 juni zes keer per week tussen Amsterdam en Doha vliegen. Eerder werd aangekondigd dat er dagelijks tussen de twee steden gevlogen zou worden. De vluchten komen op dinsdag te vervallen, zo blijkt uit de dienstregeling van de luchtvaartmaatschappij.

Lees meer

BERLIJN - Airberlin is na British Airways en Iberia ook uit de Association of European Airlines (AEA) gestapt. Dat meldt Air Transport World. De ceo van Airberlin, Stefan Pichler, beschuldigt de AEA ervan dat de brancheorganisatie zich laat leiden door Europese airlines die een muur om Europa willen optrekken. AEA-leden Air France-KLM en Lufthansa Group willen dat de Europese Unie de toegang van golfcarriers beperkt.

Lees meer

BETHESDA - Lockheed Martin spint garen bij het toenemende aantal conflicten in de wereld. Het Amerikaanse defensieconcern verhoogde dinsdag zijn winstverwachting voor dit jaar.

Lees meer

BELGRADO - Het Servische regeringsvliegtuig, met president Tomislav Nikolic aan boord, is vorige week in grote problemen gekomen. Volgens de eerste berichten was er sprake van motorproblemen, maar dinsdag is bekend geworden wat er echt is gebeurd: de copiloot had een kopje koffie over het instrumentenpaneel gemorst. Toen hij het wilde droogmaken, zette hij per ongeluk de automatische piloot uit. Het toestel daalde in korte tijd twee kilometer. Pas toen kregen de piloten het toestel onder controle.

Lees meer

SCHIPHOL - Transavia heeft dinsdag de winterdienstregeling voor 2015/2016 bekendgemaakt. Een aantal bestemmingen wordt voortaan het hele jaar door aangevlogen, waarbij de concentratie ligt op één thuisbasis. Daarnaast worden bepaalde (wintersport)bestemmingen vaker aangevlogen. Ten opzichte van afgelopen winter groeit de capaciteit met 80.000 stoelen.

Lees meer

DRIEBERGEN - Een Boeing 767-300ER van Arkefly verhuist naar Jetairfly. Dat heeft een woordvoerder van Jetairfly aan Reismedia bevestigd. Het toestel met registratie PH-OYJ gaat voor Jetairfly vliegen onder de registratie OO-JNL. De zustermaatschappij van Arkefly gaat het toestel op medium-haul routes inzetten.

Lees meer

DEN HAAG - Opnieuw is een lijst vrijgegeven met persoonlijke eigendommen van slachtoffers van de rampvlucht MH17 in Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag dinsdag bekendgemaakt. In februari werd ook al een zogenoemde onlinecatalogus met duizenden voorwerpen gepubliceerd.

Lees meer

DÜSSELDORF - De onderzoekers die de vliegtuigramp met het toestel van Germanwings behandelen, hebben geen andere verdachte op het oog dan copiloot Andreas Lubitz. Zijn artsen en collega's van Germanwings valt voor zover de onderzoekers kunnen zien niets strafbaars te verwijten, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Düsseldorf dinsdag.

Lees meer
Embraer E190

WENEN - De Oostenrijkse budgetcarrier Niki ziet af van het uitvoeren van vluchten vanaf de luchthaven van de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Dat heeft een woordvoerder van moederbedrijf airberlin gemeld. Niki had onder meer een route van Bratislava naar Brussel in de planning staan. De start van die route was al uitgesteld tot het najaar.

Lees meer

PUNTA CANA - Een ongeluk met een eenmotorig passagiersvliegtuig heeft maandag in de Dominicaanse Republiek aan alle zeven inzittenden het leven gekost. Het toestel, een Piper PA-32 crashte kort na de start op de luchthaven van Punta Cana. Een van de passagiers is een 22-jarige Nederlandse vrouw, meldt RTL Nieuws. Het vliegtuig was opgestegen voor een korte binnenlandse vlucht naar Arroyo Barril in het oosten van het land.

Lees meer

Pagina's