PDA

Foto (c) Youtube

CANBERRA - Het al maanden vermiste toestel van Malaysia Airlines, de MH370, vloog mogelijk eerder richting het zuiden dan aanvankelijk gedacht. Dat zegt de Australische vicepremier Warren Truss donderdag op basis van gegevens van satelliettelefoons, zo meldt CNN.

Lees meer

PARIJS - Air France schrapt voorlopig zijn vluchten naar Freetown in Sierra Leone. Dat meldde de Franse luchtvaartmaatschappij woensdag, nadat de Franse regering daar eerder op de dag op had aangedrongen in verband met de uitbraak van ebola in het West-Afrikaanse land.

Lees meer
Airbus A350 Qatar Airways

BLAGNAC - De bouw van de eerste Airbus A350-900 voor launch customer Qatar Airways nadert zijn voltooiing. In Toulouse is het toestel inmiddels van het volledige kleurenschema van de luchtvaartmaatschappij voorzien, zo blijkt uit een foto die Qatar Airways heeft vrijgegeven. De Arabische luchtvaartmaatschappij neemt naar verwachting het toestel in het vierde kwartaal in ontvangst.

Lees meer
Air France

PARIJS - De Franse regering heeft luchtvaartmaatschappij Air France opgeroepen haar vluchten van en naar Freetown in Sierra Leone tijdelijk op te schorten in verband met de uitbraak van ebola in dat land. Dat werd woensdag bekendgemaakt na afloop van de ministerraad.

Lees meer
KLM Delftsblauw huisje

AMSTERDAM - De beroemde Delftsblauwe KLM-huisjes blijven de komende jaren gevuld met jenever van Bols. Namens KLM tekende Paul Elich, executive vice president Inflight Services, een nieuw vijfjarig contract met de producent van sterke dranken. De Delftsblauwe huisjes worden traditiegetrouw overhandigd aan reizigers in de World Business Class.

Lees meer
British Airways Airbus

LONDEN - Voor passagiers die op zoek zijn naar het meest voordelige ticket biedt British Airways vanaf nu de mogelijkheid om vluchten tot wel 72 uur vast te houden via de website van de maatschappij alvorens definitief te reserveren. Het reserveren van een korteafstandsvlucht kost 5 euro, voor een langeafstandsvlucht bedraagt dit tien euro.

Lees meer
Ad Rutten Schiphol

SCHIPHOL - Ad Rutten, vertrekkend Chief Operations Officer van Schiphol Groep, is koninklijk onderscheiden. Wilma Mansveld, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, reikte Rutten dinsdag bij zijn afscheid de onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit.

Lees meer

DEN HAAG - Van ruim driekwart van de stoffelijke resten die zijn gevonden na de vliegtuigramp in Oekraïne, is het DNA-profiel bekend. Van de rest kan nog geen profiel gemaakt worden wegens de staat waarin die resten verkeren. Daar moet opnieuw onderzoek naar gedaan worden.

Lees meer
Foto (c) Brussels Airlines

ZAVENTEM - Brussels Airlines hervat vanaf woensdag de vluchtuitvoering naar de door het ebola-virus getroffen landen in West-Afrika. Woensdag vliegt de Belgische luchtvaartmaatschappij naar Freetown in het door ebola getroffen Afrikaanse land Sierra Leone; donderdag en vrijdag staan ook weer vluchten naar respectievelijk Monrovia (Liberia) en Conakry (Guinee) gepland.

Lees meer

DUBLIN - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair probeert de zakenreiziger te lokken met een wat duurder ticket, dat meer comfort en flexibiliteit biedt. Dat maakte de grootste prijsvechter van Europa woensdag bekend. De zakelijke tarieven worden aangeboden vanaf 69,99 euro.

Lees meer

Pagina's