PDA

PARIJS – Air France start vanaf 2 februari een lijndienst naar Barbados in samenwerking met Air Antilles. De Franse maatschappij vliegt vanaf Orly naar Pointe-à-Pitre op Guadeloue of Fort-de-France op Martinique. Vanaf deze eilanden verzorgt Air Antilles met een ATR 72 of ATR 42 de rest van de vlucht. Passagiers op de vluchten van Air Antilles naar Barbados sparen Flying Blue miles.

Lees meer

MONTREAL – Air Canada start begin 2017 met een nonstop verbinding tussen Montreal en Shanghai in China. Op de route wordt een Boeing 787-8 Dreamliner ingezet. De maatschappij vliegt al rechtstreeks naar de Chinese zakenstad vanaf Toronto en Vancouver.

Lees meer

ABU DHABI - Skyteam luchtvaartmaatschappij Saudi Arabian Airlines (Saudia) wil op korte termijn 63 nieuwe vliegtuigen aanschaffen als onderdeel van plannen om de vloot te moderniseren en te laten groeien. Dat heeft de algemeen directeur van de maatschappij Saleh bin Nasser Al Jasser dit weekend gemeld aan staatspersbureau SPA. Het zou gaan om 15 Boeing B777-300ER's, 13 Boeing 787 Dreamliners en 35 Airbus A320 en A321-neo's, schrijft de National uit Abu Dhabi

Lees meer
boeing 787, klm, 787-9, dreamliner

SCHIPHOL - KLM verwelkomde zaterdagochtend om 08.00 uur Boeing 787-9 Dreamliner nummer acht op Schiphol. De maatschappij heeft zo in relatief korte tijd de longhaul vloot uitgebreid met toestellen waarmee men zuiniger vliegt en een betere passagiersservice kan bieden. Het toestel draagt de naam Lavendel en heeft het registratienummer PH-BHI.

Lees meer

DRIEBERGEN – Norwegian Airlines heeft de, in de media, breed uitgemeten scheiding van het Hollywood-duo Brad Pitt en Angelina Jolie aangegrepen voor een reclamecampagne. Met veel succes, want Amerikaanse media schrijven er over en wij nu ook.

Lees meer

BRUSSEL - Vanaf 1 oktober treedt Christina Foerster toe tot de Management Board van Brussels Airlines als nieuwe Chief Commercial Officer. Dat maakte de maatschappij bekend. Foerster gaat rechtsreeks rapporteren aan CEO Bernard Gustin en neemt de positie over van Lars Redeligx. Lars wordt Chief Commercial Officer and Spokesperson Europe van de LSG Group.

Lees meer

SCHIPHOL - Air Canada sluit haar huidige kantoor op Schiphol. De vluchten gaan gewoon door. Hoe de verdere invulling plaats gaat vinden is nog niet bekend. Dat meldde de eindverantwoordelijke Benelux Joost Hasperhoven aan Reismedia tijdens de Business Travel en Mobility Conference die op 9 september plaatsvond op Schiphol. Hasperhoven en zijn team hebben ruim 15 jaar als zogenaamde General Sales Agent de maatschappij vertegenwoordigd.

Lees meer

ISTANBUL - "De aanhangers van de Gülenbeweging zijn terroristen en zij schaden de belangen van Turkije." In die bewoordingen haalt bestuursvoorzitter Ilker Ayci van Turkish Airlines uit naar de coupplegers van 15 juli. "Het is tijd dat de wereld de waarheid kent." De Turkse luchtvaartmaatschappij heeft sinds deze maand een speciale bijlage bij het inflight magazine waarin volgens Ayci de feiten worden belicht die westerse media niet willen laten zien. "Dit zeg ik niet alleen als topman maar ook als mens", sprak hij in een anderhalf uur durende rede tijdens een bijeenkomst in Istanbul.

Lees meer

SCHOPHOL-OOST - KLM-technici die zijn aan gesloten bij de Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici (NVLT) hebben in meerderheid tegen het KLM cao-bod gestemd. Ruim 71 procent van de stemgerechtigde NVLT-leden bij KLM hebben hun stem uitgebracht. In totaal 57 procent van de leden heeft het bod afgewezen de overige 43 procent heeft ingestemd.

Lees meer

BRUSSEL - Lufthansa kan de 55 procent die de Duitse luchtvaartmaatschappij nog niet bezit in Brussels Airlines kopen voor 2,6 miljoen euro. De lage prijs is een gevolg van een regeling die stamt uit de tijd dat de Duitsers instapten in de Belgische maatschappij, zo meldt de Belgische krant De Tijd vrijdagavond op basis van ingewijden.

Lees meer

Pagina's