PDA

ANTWERPEN - De luchthaven van Antwerpen heeft in de eerste zes maanden van 2015 een forse passagiersgroei gerealiseerd. In totaal verwerkte het vliegveld 90.000 passagiers, een toename van 55,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groei is te danken aan nieuwe routes die werden geopend door VLM Airlines en Jetairfly.

Lees meer

ZAVENTEM - Voor het uitbouwen van haar vrachtactiviteiten slaat Brussels Airlines de handen ineen met Air Logistics Group (ALG). Het bedrijf zal binnenkort gaan optreden als General Sales en Service Agent voor Brussels Airlines Cargo. Dat maakte Brussels Airlines dinsdag bekend.

Lees meer

ROISSY - Air France maakt vorderingen met het moderniseren van het interieur van de Boeing 777-vloot. Tot op heden zijn 20 van de 44 Boeing 777’s in de vloot van de maatschappij voorzien van nieuwe stoelen in business class, premium economy en economy. Inmiddels is het nieuwe product op zestien bestemmingen beschikbaar.

Lees meer

DUBLIN - Prijsvechter Ryanair vliegt met ingang van komend najaar ook naar Israël. De luchtvaartmaatschappij gaat vliegen op het zuidelijke Eilat Ovda Airport vanaf drie bestemmingen: Boedapest, Kaunas en Krakow. Dat maakte Ryanair dinsdag bekend.

Lees meer

NEW DELHI - Opnieuw heeft een vliegtuig van Turkish Airlines dinsdag een voorzorgslanding gemaakt vanwege een bomdreiging. Wat het dreigement precies inhield is niet bekend, maar het was serieus genoeg om het toestel dat op weg was van Istanbul naar Bangkok in New Delhi te laten landen.

Lees meer
Boeing 787-8

NAGOYA - Boeing schenkt het allereerste 787-testvliegtuig aan Centrair International Airport in het Japanse Nagoya. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer dinsdag bekendgemaakt. Op de luchthaven is gewerkt aan de ontwikkeling en de productie van het Boeing 787-testvliegtuig ZA001.

Lees meer

NEW YORK - Er moet een nieuw onderzoek komen naar een vliegtuigcrash in 1961 waarbij toenmalig secretaris-generaal Dag Hammarskjöld van de Verenigde Naties om het leven kwam. Dat heeft VN-chef Ban Ki-moon gezegd in een verklaring. Een panel dat was aangesteld door Ban heeft genoeg aanwijzingen dat het vliegtuig is neergehaald.

Lees meer

DEN HAAG - Er worden geen banen van het KLM-hoofdkantoor in Amstelveen naar de hoofdvestiging van Air France-KLM in Parijs overgeheveld en KLM houdt een zelfstandig financieel beheer. Dat meldt staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. De holding-directie had in 2013 aangekondigd functies samen te voegen om kosten te besparen.

Lees meer

PARIJS - Vanaf de winter van 2015 (oktober tot april) vliegt Air France driemaal per week naar Luanda in Angola. Op dit moment wordt er tweemaal per week gevlogen naar de Afrikaanse stad. De uitbreiding is volgens Air France het gevolg van gesprekken tussen luchthavenautoriteiten van Frankrijk en Angola.

Lees meer

LE VERNET - Niet ver van de plek waar vier maanden geleden een vliegtuig van Germanwings neerstortte, is op 24 juli een herdenking. De menselijke resten die nog niet zijn geïdentificeerd, worden dan bijgezet in een gemeenschappelijk graf. Dat is maandag bekendgemaakt.

Lees meer

Pagina's