PDA

MOSKOU - Bij een ongeluk met een transporthelikopter in het noorden van Rusland zijn zeker 19 doden gevallen. Drie van de 22 passagiers zouden het ongeluk met de MI-8-helikopter in de buurt van het schiereiland Yamal hebben overleefd.

Lees meer

SCHIPHOL - Cabinepersoneel van KLM gaat vanaf maandag korte werkonderbrekingen houden voorafgaand aan vluchten. Volgens vakbond FNV zullen actievoerende medewerkers tussen 5.00 uur 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds "bij vrijwel elke vlucht" vanaf Schiphol tien minuten het werk neerleggen. Ze eisen dat KLM niet gaat snijden in de bemanning aan boord.

Lees meer

LONDEN - Luchthaven London City Airport is vrijdag enige tijd ontruimd geweest nadat een brandalarm was afgegaan. Volgens de Britse media klaagden zeker 26 mensen over ademhalingsmoeilijkheden. Zij zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Twee personen zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Lees meer

DARMSTADT - De Europese lander op Mars is waarschijnlijk van 2 tot 4 kilometer hoogte neergestort. Bij de klap is hij mogelijk ontploft. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA meldde dat vrijdag. Een Amerikaanse Marssatelliet heeft foto's van de plek van de inslag gemaakt.

Lees meer

DÜSSELDORF - Het cabinepersoneel van Eurowings gaat mogelijk in staking. Dat heeft vakbond UFO, de bond die de belangen van het cabinepersoneel van de Lufthansa-dochter behartigt, bekendgemaakt in een videoboodschap. De vakbond en Eurowings zijn het al maanden oneens over salaris en arbeidscondities voor het personeel.

Lees meer

SCHIPHOL - VNC, de grootste vakbond van het cabinepersoneel van KLM, heeft de KLM-directie in een brief laten weten een ultieme poging te willen doen om het schrappen van een cabin attendant op een groot deel van de longhaul-vluchten te schrappen. Dat meldt VNC-woordvoerster en KLM-stewardess Ingrid Brama aan Reismedia.

Lees meer

BRUSSEL - Het passagiersvervoer op Brussels Airport blijft een halfjaar na de aanslagen va 22 maart nog achter ten opzichte van vorig jaar. De luchthaven noteerde in september ruim 2,2 miljoen passagiers, 2,8 procent minder in vergelijking tot dezelfde maand een jaar eerder. Het vrachtvervoer op de Belgische luchthaven steeg daarentegen met 8,5 procent.

Lees meer

DEN HAAG - Het regeringsvliegtuig PH-KBX wordt volgende maand leeg naar Australië gevlogen voor het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Australië en Nieuw-Zeeland. Dat meldt RTL Nieuws. Het koningspaar reist met een gewone lijnvlucht naar Australië, maar zal zich na aankomst in het land met de KBX verplaatsen.

Lees meer

ISTANBUL - Temel Kotil is opgestapt als Chief Executive Officer van Turkish Airlines. Hij is per 20 oktober benoemd tot de nieuwe topman van Turkish Aerospace Industries (TAI), meldt de Turkse krant Hürriyet. Kotil was sinds 2005 topman van Turkish Airlines.

Lees meer

BRUSSEL - Het Letse airBaltic sluit zich aan bij Airlines for Europe (A4E). De vereniging, waar al elf luchtvaartmaatschappijen lid van zijn, maakte zich afgelopen zomer onder andere hard voor het verminderen van koolstofdioxide en het verlagen van kosten op Europese luchthavens.

Lees meer

Pagina's