PDA

GENEVE - De groei van het wereldwijde passagiersvervoer in de luchtvaart zal op de lange termijn iets minder sterk zijn dan eerder gedacht, vooral door de zwakkere economische groei van China. Dat meldde de luchtvaartassociatie IATA donderdag.

Lees meer

LONDEN - London Heathrow is donderdag met de auto moeilijk te bereiken. Activisten hebben zich in een tunnel vastgekoppeld aan een voertuig. Dat doen ze omdat ze tegen de uitbreiding van de luchthaven zijn. De tunnel is voor auto's en taxi's een belangrijke route richting Terminal 2 en 3. De actie zorgt voor een enorme verkeerschaos rond de drukste luchthaven van Europa.

Lees meer

BRUSSEL - De luchthaven van Brussel krijgt een rechtstreekse verbinding met het Duitse Neurenberg. Met ingang van 15 februari start BMI Regional een lijndienst tussen de twee steden. De vluchten worden uitgevoerd in samenwerking met Brussels Airlines. De Britse regionale maatschappij BMI vliegt voor Brussels Airlines al naar Newcastle en East Midlands.

Lees meer

NEW YORK - Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon zou in het geheim betrokken zijn bij de oprichting van een luchtvrachtvervoerder. Onder de werknaam 'Aerosmith' is in september gestart met een luchtvrachtoperatie op Wilmington Air Park in Ohio. Daarmee zou Amazon de concurrentie aan willen gaan met grote pakketvervoerders als FedEx en UPS.

Lees meer

MOSKOU - Een helikoptercrash in de Russische regio Krasnoyarsk heeft aan zeker twaalf mensen het leven gekost. Dat meldt het Russische persbureau Interfax op gezag van justitie in Rusland. Het gaat om een MI-8 helikopter, meldden overlevenden van het ongeluk in Siberië. Andere bronnen spreken van in elk geval vijftien dodelijke slachtoffers.

Lees meer
easyjet, livery, kleurenschema, airbus

PARIJS - Budgetmaatschappij easyJet breidt in 2016 fors uit in Frankrijk. In totaal wil de Britse airline dertig nieuwe routes vanaf negen Franse luchthavens openen. Dat meldt François Bachetta, directeur van easyJet in Frankrijk en de Benelux, volgens La Tribune.

Lees meer

MOSKOU - De piloten van de Russische Sukhoi Su-24 die door Turkse F-16's uit de lucht is geschoten, hebben geen zichtbare of radiowaarschuwingen gekregen van Turkse zijde voordat hun toestel werd neergehaald. Dat zei de overlevende piloot woensdag tegen Russische media.

Lees meer

KIEV - Russische vliegtuigen mogen niet meer door het luchtruim van Oekraïne vliegen. Dat heeft de Oekraïense regering woensdag bekendgemaakt volgens de BBC. Sinds vorige maand zijn Russische vliegtuigen al niet meer welkom op luchthavens in Oekraïne; omgekeerd geldt een landingsverbod voor Oekraïense vliegtuigen in Rusland.

Lees meer
boeing, 737, max, assemblage, renton

RENTON - De roll-out van de eerste Boeing 737 MAX vindt plaats op 8 december. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer laten weten volgens Reuters. Het nieuwe type zal op de Boeing-vestiging in Renton, even ten zuiden van Seattle, uit de assemblagehal worden gerold.

Lees meer

LUTON - De Hongaarse budgetmaatschappij Wizz Air heeft haar eerste Airbus A321 in dienst gesteld. De eerste commerciële vlucht met het toestel vond plaats op 20 november. Woensdag werd de nieuwe aanwinst officieel door Wizz Air gepresenteerd op de luchthaven Londen Luton.

Lees meer

Pagina's