PDA

F-35 Koninklijke Luchtmacht JSF

ODILIAPEEL - In 2016 komt er voor het eerst een F-35 Lightning II (JSF) naar Nederland. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) heeft dat maandag gezegd tijdens een bijeenkomst met omwonenden van vliegbasis Volkel. De minister vertelde dat in het testprogramma ruimte is gevonden om een JSF naar Nederland te laten komen rondom de Luchtmachtdagen in Leeuwarden, in juni van 2016.

Lees meer

SCHIPHOL - Een Airbus A320 van easyJet is onderweg van Berlijn naar Bristol zondagavond uitgeweken naar Schiphol. Reden was een brandlucht aan boord. Het toestel maakte rond 23.10 uur een veilige landing op Schiphol.

Lees meer

KUALA LUMPUR - De website van Malaysia Airlines is maandag gehackt. Bezoekers van de website werden doorgestuurd naar een andere site, waarop een foto van een hagedis gekleed in een smoking was te zien. Erboven stond de tekst '404 - Plane not found'.

Lees meer

NEW YORK - New York en omgeving moeten de komende dagen rekening houden met zeer zware sneeuwstormen. Maandag al wordt de stad getroffen door een volgens CNN 'historische storm'. Het slechte weer heeft grote gevolgen voor het luchtverkeer. Er zijn tot nu toe al 1.800 vluchten geannuleerd. Ook kan de elektriciteit uitvallen.

 

Lees meer

SCHIPHOL - De Boeing 737-800 (PH-HZE) van Transavia, de eerste in de nieuwe uitmonstering, is zondag vanuit het Britse Norwich aangekomen op Schiphol. Nieuw zijn de afbeeldingen die de Transavia-vloot aan de onderkant moeten gaan sieren. Op het toestel zijn dat een typisch Nederlandse molen en een kasteel uit de wereld van Disney, het laatste als ode aan Frankrijk.

Lees meer

ARLINGTON - Vorig jaar werd er tijdens veiligheidscontroles op Amerikaanse luchthavens een recordaantal vuurwapens gevonden. Dat meldt persbureau Reuters. Meer dan vier van de vijf vuurwapens waren geladen, zegt de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA).

Lees meer

JAKARTA – Pogingen om de romp van de in zee gecrashte Airbus A320 van AirAsia Indonesia naar boven te halen zijn opnieuw mislukt. Op zaterdag en op zondag hebben reddingswerkers geprobeerd het vliegtuigdeel uit de Javazee te halen. Zondag brak een kabel waarmee het wrakstuk werd opgetakeld, waardoor het terug zonk in zee. Dat meldt CNN

Lees meer

ATLANTA - Na een bommelding worden zaterdag twee passagiersvliegtuigen onderzocht op de luchthaven van de Amerikaanse stad Atlanta. Ze waren geland onder begeleiding van de luchtmacht.

Lees meer

WOENSDRECHT - Vliegbasis Woensdrecht heeft afgelopen week uit handen van kolonel Pellemans, directeur van de Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA), twee certificaten voor de luchthaven en de luchtverkeersleidingsdiensten ontvangen. Dat heeft het Ministerie van Defensie gemeld.

Lees meer

EVERETT - Boeing heeft aan Thai Airways een nieuwe 777-300ER afgeleverd. Het toestel is de 75e Boeing-levering aan de Thaise luchtvaartmaatschappij. Ter ere van dit jubileum vervoert Thai Airways tijdens de eerste vlucht naar Thailand duizend wollen dekens. Dat heeft Boeing bekendgemaakt.

Lees meer

Pagina's