PDA

LUXEMBURG - De Franse luchtvaartmaatschappij Air France moet niet buigen voor intimidatie door tegenstanders van hervormingen. De rug recht houden is van essentieel belang, ook voor de toekomst van zusterbedrijf KLM. Dat zei staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) donderdag tegen haar Franse collega Alain Vidalies tijdens een ontmoeting in Luxemburg.

Lees meer

GORINCHEM - KLM-topman Pieter Elbers was woensdag in Gorinchem voor de uitreiking van het 96ste Delfts blauwe KLM-huisje, nadat hij eerder op de dag nog voor overleg op het hoofdkantoor van Air France-KLM in Parijs was. Een hele overgang, van het hectische Parijs naar het gemoedelijke Gorinchem. "Een andere wereld", beaamt Elbers tegenover Luchtvaartnieuws.nl.

Lees meer

AMSTERDAM - KLM is donderdag gestart met een social media experiment, genaamd FlightFunding. Iedereen kon 24 uur lang geld donderen voor een vliegticket naar Canada voor Juanita uit Schijndel. Binnen acht uur was het streefbedrag van 1200 euro binnen. Met het experiment wilde KLM de kracht van haar social media testen, meldt de luchtvaartmaatschappij.

Lees meer

ATLANTA - Premier Mark Rutte heeft woensdag in Atlanta een nieuwe fabriek geopend van Fokker Technologies. De faciliteit in de Amerikaanse stad is bedoeld voor de productie van composietcomponenten. De nieuwe productiefaciliteit zal de komende vijf jaar werk verschaffen aan honderd medewerkers.

Lees meer

MONTESCAGLIOSO - Een heteluchtballon is donderdagochtend neergestort in de Italiaanse plaats Montescaglioso. Daardoor zijn twee mannen om het leven gekomen, meldden Italiaanse media.

Lees meer

ABU DHABI - Reisonderneming ATPI meldt dat het zich zorgen maakt over ontwikkelingen rondom Air France-KLM. Willem Starink, Divisional Managing Director van ATPI Nederland en België, onderstreept dat behoud van het KLM-netwerk onmisbaar is voor zakenreizigers.

Lees meer

MONTREAL - Air Canada vergroot in het zomerseizoen van 2016 de capaciteit op de route Amsterdam-Toronto. Vanaf 2 mei wordt de Boeing 767-300ER ingewisseld voor de Airbus A330-300, die zo’n 25 procent meer stoelen heeft. Air Canada hervatte in juni na een jarenlange afwezigheid de vluchten vanaf Schiphol.

Lees meer

PARIJS - Air France-KLM heeft in september in totaal 8,3 miljoen passagiers vervoerd. Dat betekende een stijging met 21,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het beeld is echter zwaar vertekend omdat het bedrijf in september 2014 veel hinder ondervond van een staking van Air France-vliegers. Daardoor werden veel vluchten geschrapt.

Lees meer

DEN HAAG - Nabestaanden van een Australisch slachtoffer van de ramp met vlucht MH17 hebben een verzoek neergelegd om naast de daders en medeplichtigen onder meer oud-minister Ivo Opstelten en oud-staatssecretaris Fred Teeven te vervolgen. Ze hebben dat onlangs gedaan bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

Lees meer

GORINCHEM - KLM heeft vanmiddag in Gorinchem het 96ste Delfts blauwe huisje onthuld. De keuze is dit jaar gevallen op het Hamelhuis in de Zuid-Hollandse stad. Dit is het geboortehuis van Hendrick Hamel, een ontdekkingsreiziger die in de zeventiende eeuw Korea bezocht.

Lees meer

Pagina's