PDA

Twente Airport Area Development Twente

ENSCHEDE - Vliegveld Twente kan een kleine rol in de luchtvaart blijven spelen. De start- en landingsbaan zou minimaal tien jaar in gebruik moeten blijven voor beperkt vliegverkeer. Dat staat in het advies van een commissie dat donderdag door voorzitter Bernard Wientjes is gepresenteerd.

Lees meer
Flybe Bombardier Q400

LONDEN - Een piloot van de Britse maatschappij Flybe is in het vliegtuig aangehouden kort voordat het toestel zou opstijgen. Hij zou te veel hebben gedronken. De passagiers werd meegedeeld dat de 48-jarige man "onwel" was geworden. Zij vertrokken met bijna vijf uur vertraging alsnog van de luchthaven van Newquay in het zuidwesten van Engeland voor hun vlucht naar Londen.

Lees meer
eurofighter, royal air force, typhoon, antonov, an-26, raf-avia, stansted

LONDEN - Twee Britse gevechtsvliegtuigen hebben woensdagmiddag een vrachtvliegtuig gedwongen te landen op Londen Standsted Airport. De tweemotoriger Antonov An-26 maakte boven het zuiden van Engeland geen radiocontact, waarna de Royal Air Force (RAF) ingreep. Het vrachttoestel van RAF-Avia uit Letland was op weg naar Birmingham.

Lees meer

FRANKFURT - Lufthansa heeft in het belangrijke derde kwartaal, ondanks een reeks stakingen, een flinke stap gezet richting het halen van zjn winstdoelstelling voor dit jaar. Dat maakte de Duitse luchtvaartgroep donderdag bekend. Over 2015 is het bedrijf gezien de zwakkere economische vooruizichten somberder geworden.

Lees meer

MONS - De NAVO heeft de afgelopen dagen opvallend veel activiteit van Russische militaire vliegtuigen in het Europese luchtruim waargenomen. Bommenwerpers en straaljagers vlogen onder meer boven de Noordzee en de Baltische Zee. Dat heeft het bondgenootschap woensdag bekendgemaakt.

Lees meer

AMSTELVEEN - KLM zal zich snel verder moeten aanpassen aan de sterk veranderende luchtvaartmarkt. Dat zei topman Pieter Elbers woensdag. Hij kon niet beloven dat het streven om 'de familie bij elkaar te houden', zoals zijn voorganger Peter Hartman in 2009 de wens om ontslagen te vermijden verwoordde, behouden blijft.

Lees meer

SCHIPHOL - Sportjournalist en presentator Tom Egbers is de nieuwe voorzitter van het Schipholfonds. Hij volgt in deze functie Michael van Praag op. Het Schipholfonds heeft als doel sport en fysiek bewegen te stimuleren in de omgeving van Schiphol.

Lees meer
VLM Airlines Sukhoi Superjet 100 LR

ANTWERPEN - VLM Airlines wil in 2015 met de Sukhoi Superjet 100 gaan vliegen. De Belgische regionale luchtvaartmaatschappij heeft met Ilyushin Finance Co. een intentieverklaring getekend voor de lease van twee van deze honderdzitters, zo is woensdag bekendgemaakt. VLM Airlines wil de eerste West-Europese gebruiker worden van de long-range versie van het Russische regionale verkeersvliegtuig.

Lees meer
Pieter Elbers, president-directeur KLM

AMSTELVEEN - De nieuwe KLM-topman Pieter Elbers heeft zich woensdagochtend, na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Air France-KLM, gericht tot het personeel. Mediaberichten over massa-ontslagen doet hij af als onjuiste beweringen. Elbers onderstreept dat KLM in het verleden turbulente tijden het hoofd heeft geboden en dat dit nu weer gaat gebeuren.

Lees meer

EVERETT - Het aantal Boeing 777-300ER's in de vloot van Emirates is gestegen tot honderd. Boeing leverde het honderdste toestel van dit type woensdag af aan de Arabische luchtvaartmaatschappij. Geen enkele andere luchtvaartmaatschappij heeft zoveel Boeing 777-300ER’s in dienst. Het toestel vormt de ruggengraat van de Emirates-vloot.

Lees meer

Pagina's