PDA

FRANKFURT - Lufthansa breidt de capaciteit in Polen uit. Met ingang van 29 maart 2015 vliegt dochtermaatschappij Lufthansa Cityline vier keer per week vanaf Frankfurt naar de Poolse stad Bydgoszcz. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

Lees meer

KEULEN - Lufthansa heeft de afgelopen maanden een hoger marktaandeel verworven op de binnenlandse markt. Dat zei CEO Carsten Spohr maandag tegen de Sueddeutsche Zeitung, meldt persbureau Reuters.

Lees meer

ZÜRICH - De Zwitserse autoriteiten geven Darwin Airline tot eind januari de tijd om vragen te beantwoorden over het voornemen van Etihad Airways om een derde van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij te kopen. Dat meldt persbureau Reuters.

Lees meer

HONOLULU - Island Air heeft haar piloten in oktober een kerstbonus van 4.000 duizend dollar betaald. De luchtvaartmaatschappij wil dat geld nu terug. Dat meldt de website ABCNews.com. Het gaat om 45 piloten en zo'n 180.000 dollar.

Lees meer

DEN HAAG - De Nederlandse overheid en tien bedrijven en reisorganisaties slaan de handen ineen voor groenere en schonere vakantiebestemmingen wereldwijd. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) en staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) tekenden daartoe maandag de Green Deal Duurzaam Toerisme. Onder de bedrijven die de 'deal' tekenden bevonden zich TUI Benelux, Corendon Zoover.

Lees meer

ANTWERPEN - De Oekraïense luchtvaartautoriteit heeft op 24 oktober 2014 nieuwe regels goedgekeurd met betrekking tot de procedure voor het toekennen en intrekken van luchtrechten. Low cost carrier WizzAir is een van de gedupeerden meldt luchtvaartjurist Arthur Flieger. De regels zullen spoedig in werking treden.

Lees meer

BAJKONOER - Drie ruimtevaarders zijn in de nacht van zondag op maandag aangekomen bij het internationale ruimtestation ISS. De Italiaanse Samantha Cristoforetti, de Amerikaan Terry Virts en de Rus Anton Sjkaplerov zullen de komende maanden in de ruimte verblijven.

Lees meer

CHARKOV - Het laatste gedeelte van de bergingsmissie op de rampplek van MH17 is snel verlopen. Na ruim een week werden zondag de voorlopig laatste werkzaamheden in het oosten van Oekraïne verricht.

Lees meer

DEN HAAG - Een trein met wrakstukken van de in Oekraïne neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines is onderweg van een voorstad van Torez naar Charkov. Dat heeft een woordvoerder van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zondag desgevraagd gezegd.

Lees meer

SOESTERBERG - Op 14 december verschijnt een nieuwe boek dat het verhaal vertelt van de militaire geschiedenis van Nederland aan de hand van de collectie van het nieuwe Nationaal Militair Museum. Het museum, gelegen op de voormalige Vliegbasis Soesterberg, herbergt de grootste militaire collectie van Nederland.

Lees meer

Pagina's