PDA

BADHOEVEDORP - In navolging van de ondernemingsraad van KLM zijn ook de gezamenlijke bonden van piloten, cabinepersoneel, luchtvaarttechnici, grondpersoneel en hoger KLM-personeel naar buiten getreden in een gezamenlijke verklaring over de overheveling van het kasgeld van KLM naar de holding Air France‐KLM in Parijs. De bonden laten bij monde van VNV-voorzitter Steven Verhagen weten de werkwijze van de holding "onacceptabel" te vinden.

Lees meer

BORDEAUX - De Franse vliegtuigbouwer Dassault heeft in 2014 een lagere omzet behaald. Ook werden er minder Falcon-zakenjets afgeleverd, meldt de vliegtuigbouwer. Het bedrijf behaalde een netto-omzet van 3,7 miljard euro. Dit is een daling van twintig procent in vergelijking met 2013, toen Dassault een netto-omzet van 4,5 miljard euro behaalde.

Lees meer

SINGAPORE - Luchtvaartmaatschappijen Scoot en Tigerair sluiten zich aan bij KrisFlyer, het frequent flyer-programma van Singapore Airlines. Leden van KrisFlyer krijgen daarmee vanaf april de mogelijkheid om bij beide budgetairlines mijlen te verzilveren. Scoot en Tigerair maken deel uit van de SIA Group.

Lees meer
american airlines, frankfurt, route, boeing, 767-300, oneworld

FORT WORTH - American Airlines wil naar Cuba gaan vliegen. Dat meldt persbureau AP. De luchtvaartmaatschappij zou twintig chartervluchten per week willen gaan uitvoeren naar Cuba. Daarnaast wil de airline gaan vliegen tussen Miami en Cuba.

Lees meer
Eindhoven Airport terminal

DUBLIN - Ryanair introduceert vanaf 1 april een fast-track service op Eindhoven Airport. Passagiers kunnen hierdoor tegen betaling sneller de veiligheidscontrole op de luchthaven passeren. Met de service richt Ryanair zich vooral op zakelijke reizigers.

Lees meer

KUALA LUMPUR - Maleisië komt op 7 maart met een voorlopig rapport over de verdwijning van Malaysia Airlines-vlucht MH370. Dat is een dag voor het een jaar geleden is dat het vliegtuig verdween. "Het bevat details over het technische onderzoek", zei de Maleisische minister van Transport Aziz Kaprawi woensdag.

Lees meer

JAKARTA - Het zoeken naar slachtoffers van de crash met een toestel van AirAsia bij Indonesië gaat door. Dat heeft het hoofd van de Indonesische reddingsdiensten woensdag laten weten. Dinsdag werd door functionarissen van de marine gemeld dat het zoeken en het bergingswerk is gestaakt.

Lees meer
klm

AMSTELVEEN - KLM behoudt zeggenschap over de eigen kas. Plannen van moederbedrijf Air France-KLM om de werkmaatschappijen overtollig kasgeld te laten overdragen aan de holding, zijn van de baan. Dat liet de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep dinsdagavond weten. KLM-topman Pieter Elbers heeft er bij de raad van commisarissen van KLM op aangedrongen om zich uit te spreken over de situatie en hem te steunen in zijn onderhandeligen met de top van de holding.

Lees meer

KEFLAVIK - Icelandair voegt een extra B757-200 toe aan de vloot en gaat komende zomer vanaf thuisbasis Keflavik vaker naar Amsterdam vliegen. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij dinsdag bekendgemaakt. Vanaf thuisbasis Keflavik vliegt de luchtvaartmaatschappij komende zomer ook vaker naar Parijs en Zürich.

Lees meer

BEIJING – Nederland en China gaan intensiever samenwerken op het gebied van de luchtvaart. De Chinese luchtvaartindustrie is nog erg afhankelijk van hun regering en niet bereid te investeren in het opbouwen van langdurige relaties. Dat schrijft de NOS.

Lees meer

Pagina's