PDA

ethiopian airlines, cargo, boeing 777

BRUSSEL - Nadat Ethiopian Airlines bekend maakte haar vrachtvluchten van en naar Brussels Airport naar Maastricht Aachen Airport te verplaatsen, verliest nu ook de luchthaven van Luik een aantal cargovluchten van de Afrikaanse maatschappij aan de Nederlandse luchthaven. Dat schrijft de Belgische krant De Tijd.

Lees meer

ANKARA - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig hem erg heeft aangegrepen. "Ik wou dat het niet was gebeurd, maar het is nu eenmaal gebeurd. Wel hoop ik dat het niet nog een keer gebeurt", aldus Erdogan.

Lees meer

GRONINGEN - Groningen Airport Eelde heeft dit jaar meer passagiers vervoerd dan ooit te voren. Het zijn er meer dan 208.669 en daarmee is het record uit 2012 verbroken. Ondanks het record blijft de toekomst voor de luchthaven enigszins onzeker.

Lees meer

DENPASAR - Vluchten tussen Bali en Australië ondervinden vrijdag hinder van een aswolk die wordt veroorzaakt door vulkaan Rinjani op het eiland Lombok. Virgin Australia heeft vrijdag alle vluchten naar Bali geannuleerd. Drie toestellen van de luchtvaartmaatschappijen keerden tijdens een vlucht naar Bali terug naar Australië, meldt ABC News.

Lees meer
InselAir Fokker 70

WILLEMSTAD - De Curaçaose luchtvaartmaatschappij InselAir had de afgelopen week te kampen met een reeks van pechgevallen. Daardoor liepen veel vluchten vertraging op, meldt het Antilliaans Dagblad. Twee MD-80’s en een Fokker 50 moesten om verschillende redenen aan de grond blijven.

Lees meer

BEIJING - Wizz Air heeft donderdag met het Chinese CCB Financiel Leasing een leaseovereenkomst ondertekend voor elf toestellen van het type Airbus A321ceo. De vliegtuigen worden tussen 2016 en 2017 aan de luchtvaartmaatschappij geleverd. Nooit eerder tekende de luchtvaartmaatschappij een leasecontract van dergelijke omvang.

Lees meer
cseries, cs300, airbaltic

RIGA - De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic krijgt vrijdag bezoek van een Bombardier CS100. De vlucht naar Riga is onderdeel van een demotour van het toestel door Noord-Europa, meldt airBaltic. In de tweede helft van 2016 ontvangt airBaltic als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld een CS300.

Lees meer
Alexandre de Juniac

PARIJS - Aan de vooravond van de klimaatconferentie in Parijs heeft topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM aan de president van Ivoorkust, Alassane Ouattara, gevraagd om de belasting voor luchtvaartmaatschappijen te verlagen. De Juniac zegt dat dit nodig is om van de luchthaven van Abidjan een competitieve hub te maken, schrijft de website Koaci.

Lees meer

WOERDEN - Luchtvaartjurist Ronald Schnitker is tijdens de ledenraadvergadering van de KNVvL op 25 november 2015 benoemd als voorzitter van de KNVvL. Volgens de Vereniging stond de ledenraad unaniem achter de keuze van de nieuwe voorzitter.

Lees meer

REYKJAVIK - De IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW air vliegt vanaf 11 februari vier keer per week tussen Keflavik (Reykjavik) en Schiphol. De extra vlucht wordt op donderdag uitgevoerd, meldt de luchtvaartmaatschappij.

Lees meer

Pagina's