PDA

Iberia Schiphol

LONDEN - International Airlines Group (IAG), moederbedrijf van British Airways, Iberia en Vueling, heeft dankzij kostenbesparingen en lagere brandstofkosten het resultaat zien groeien. Dat bleek vrijdag. Ook goede prestaties bij het lange tijd noodlijdende Iberia stuwden de winst.

Lees meer

DRIEBERGEN - De bewijzen dat het op Réunion aangespoelde vleugeldeel afkomstig is van een Boeing 777 stapelen zich op. Het nummer dat zou zijn aangetroffen op het vleugeldeel komt overeen met een nummer in de onderhoudsmanual van de Boeing 777. Het nummer 657BB verwijst in de manual naar de flaperon leading edge panel.

Lees meer

SINGAPORE - Singapore Airlines (SIA) heeft over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een hogere nettowinst behaald. Dat is te danken aan lagere brandstofkosten en de verkoop van zeven productieslots van de Airbus A350. Dat maakte de Singaporese luchtvaartmaatschappij woensdag bekend.

Lees meer

FRANKFURT - Star Alliance heeft de Round the World-tarieven uitgebreid met premium economy class. Dat heeft de luchtvaartalliantie bekendgemaakt. Op vluchten waar geen premium economy class aanwezig is, kunnen reizigers in de economy class reizen.

Lees meer

SCHIPHOL - Onderhoudsbedrijf JetSupport op Schiphol-Oost mag onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de driemotorige Dassault Falcon 900ER. Het bedrijf heeft daarvoor een type approval op zak. JetSupport heeft al een breed scala aan Falcon-zakenjets in de portfolio.

Lees meer

MELBOURNE - Een Saab 340 van Rex Airlines is donderdagochtend (lokale tijd) tijdens de start op de luchthaven van de Australische stad Mildura in botsing gekomen met een kangoeroe. Dat meldt Canberra Times.

Lees meer

DRIEBERGEN - Verschillende experts zijn het erover eens: het woensdag op het Franse eiland Réunion aangespoelde vleugeldeel is een flaperon van een Boeing 777. Daarmee lijkt het waarschijnlijk dat bijna anderhalf jaar na de verdwijning van vlucht MH370 een eerste spoor van het toestel is aangetroffen. Malaysia Airlines is nog terughoudend.

Lees meer

FRANKFURT - Lufthansa heeft in het tweede kwartaal mede dankzij een lagere brandstofrekening betere resultaten geboekt dan een jaar eerder. De Duitse luchtvaartmaatschappij blijft echter op de kosten letten, omdat de ticketprijzen naar verwachting blijven dalen.

Lees meer

BRUSSEL - De veiligheidspoortjes op Brussels Airport werken niet naar behoren. Dat zeggen beveiligers van de luchthaven donderdag in de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Lees meer

NEW YORK - Er komt geen VN-tribunaal voor de berechting van de daders van de MH17-ramp. Rusland heeft woensdagavond in de Veiligheidsraad in New York zijn veto uitgesproken over de vorming van zo'n speciale rechtbank. Van tevoren was al duidelijk dat Rusland de komst van een MH17-tribunaal zou blokkeren.

Lees meer

Pagina's