PDA

BRUSSEL - Een Boeing 757-200 van US Airways, vlucht 751, cirkelde donderdagmiddag ruim drie uur boven België voordat het een succesvolle landing maakte op Brussels Airport. Het toestel was eerder op de dag opgestegen vanaf Zaventem richting Philadelphia maar maakte voor de Ierse kust rechtsomkeer omwille van wat een technisch defect aan het roer lijkt te zijn.

Lees meer
United Airlines Boeing 787-9

CHICAGO - Het Amerikaanse luchtvaartbedrijf United Continental Holdings heeft in het derde kwartaal een veel hogere nettowinst geboekt dan een jaar eerder. Het moederbedrijf van van luchtvaartmaatschappij United Airlines profiteerde van duurdere tickets op de Amerikaanse thuismarkt en lagere brandstofkosten.

Lees meer
Pieter Elbers, president-directeur KLM

HILVERSUM - In het programma Nieuwuur wordt donderdagavond om 22.00 uur een reportage uitgezonden over hoe het nu verder gaat met KLM na het plotselinge ontslag van president-directeur Camiel Eurlings? Het ontslag werd woensdag 15 oktober, na beurssluiting, bekend gemaakt. Het moment van vertrek kwam onverwacht, maar het ontslag zelf was geen verrassing. Eurlings, oud-minister van Verkeer en Waterstaat, lag al een tijd onder vuur. Hij is inmiddels weer in het openbaar verschenen in zijn geboorteplaats Valkenburg.

Lees meer

PERTH- Indonesië is gewaarschuwd dat onderdelen van een mogelijk wrak van de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines, vlucht MH370, aanspoelen langs de Indonesische kustlijn. Dat schrijft The International Business Times. Maleisische autoriteiten zijn positief over het terugvinden van restanten van vlucht MH370.

Lees meer

GENÈVE - De luchtvaartbranche kan de komende tijd volop profiteren van dalende kosten en een sterke groei van het vervoer. Dat is de algemene verwachting van bestuurders van luchtvaartmaatschappijen en luchtvrachtdivisies, zo meldde de internationale brancheorganisatie IATA donderdag.

Lees meer

LIJNDEN – Vakantievlieger Corendon Airlines vliegt vanaf april 2015 van Groningen Airport twee keer per week, op dinsdag en vrijdag, naar luchthaven Bodrum Milas in Turkije. Reizigers in het Noorden van het land kunnen nu makkelijker vliegen naar de populaire badplaatsen Bodrum, Marmaris en Kusadasi.

Lees meer

DRIEBERGEN - Air New Zealand heeft een nieuwe veiligheidsinstructiefilm in gebruik genomen met als thema de laatste Hobbit film. De instructiefilm is opnieuw gemaakt door de producent van zowel de Hobbit als de Lord of the Rings trilogie, Peter Jackson.

Lees meer
Qatar Airways A380 Foto (c) Airbus

DOHA - Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways heeft bekend gemaakt dat Bangkok een volgende nieuwe bestemming wordt waarop de Airbus A380 wordt ingezet. De super jumbo start in januari met vluchten tussen de thuisbasis Doha en de hoofdstad van Thailand. De maatschappij wil met name Europese leisure passagiers wegsnoepen op de routes tussen Europa en Bangkok.

Lees meer

MOSKOU - De leiding van het Russische vliegveld, waar maandagavond Total-topman Christophe de Margerie door een crash om het leven kwam, is opgestapt. Dat heeft het vliegveld Vnoekovo bij Moskou donderdag bekendgemaakt. Het gaat om de chef van de luchthaven en zijn plaatsvervanger.

Lees meer

SCHIPHOL - Zondagochtend rond 6.30 landt op Schiphol vlucht KL672, de laatste lijnvlucht ooit met een MD-11. KLM is wereldwijd de laatste gebruiker van het karakteristieke toestel met drie motoren. Vandaag presenteerden drie gezagvoerders een afscheidsboek ter ere van de MD-11.

Lees meer

Pagina's