PDA

SCHIPHOL - Passagiers die gebruikmaken van Vertrekhal 2 op Schiphol moeten de komende maanden rekening houden met langere wachttijden. Schiphol start op 15 september aan een nieuwe verbouwingsfase, waarbij onder andere wordt gewerkt aan een centraal controlepunt voor Non-Schengen bestemmingen. De verbouwing duurt zeker tot mei 2015, meldt KLM.

Lees meer

GENEVE - De wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer is in juli met 5,8 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Dat liet de internationale branchevereniging IATA dinsdag weten. In juni nam de vraag nog met 2,4 procent toe.

Lees meer

BRUSSEL - Europese luchtvaartmaatschappijen hebben in de eerste zes maanden van dit jaar 3,3 procent meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Dat maakte de Europese brancheorganisatie AEA maandag bekend.

Lees meer
Marjan Rintel

UTRECHT - NS Reizigers (NSR) heeft een nieuwe directievoorzitter. Het is Marjan Rintel, momenteel nog werkzaam bij luchtvaartmaatschappij Air-France KLM. Rintel (47) begint per 1 november aan haar nieuwe baan. Dat heeft NS maandag bekendgemaakt. Rintel is de opvolger van Ingrid Thijssen, die begin van dit jaar overstapte naar netwerkbedrijf Alliander.

Lees meer

AMSTELVEEN – KLM heeft op de luchthaven van Mexico-Stad tien Self-Service Check-In kiosks in gebruik gesteld. Mexico is de honderdste bestemming waar passagiers van Air France-KLM zelf kunnen inchecken met behulp van een automaat.

Lees meer
feedback app

AMSTELVEEN - KLM-passagiers kunnen met één druk op de knop feedback geven op het grondpersoneel en dienstverlening op de grond van de luchtvaartmaatschappij. Na een succesvolle pilot van zes maanden is de pilot verder uitgebreid en nu beschikbaar op 44 luchthavens. Dat meldt personeelsblad Wolkenridder Actueel maandag.

Lees meer

SCHIPHOL - Het Duitse Dresden is sinds maandagmiddag weer rechtstreeks bereikbaar vanaf Schiphol. Het Zwitserse Darwin Airline, opererend onder de merknaam Etihad Regional, opende een rechtstreekse lijndienst vanaf de stad in het oosten van Duitsland. De route wordt dagelijks uitgevoerd.

Lees meer

SYDNEY - Malaysia Airlines zal meer samenwerkingspartners moeten zoeken om na de vorige week aangekondigde herstructurering op internationaal niveau een rol van betekenis te kunnen blijven spelen. Dat schrijven analisten van onderzoeksbureau CAPA in een maandag gepubliceerde analyse.

Lees meer

KEULEN - Germanwings, het dochterbedrijf van Lufthansa, heeft in een verklaring laten weten dat het bedrijf "aanzienlijk financieel verlies" heeft geleden door de pilotenstaking van afgelopen vrijdag. Dat meldt Buying Business Travel maandag.

Lees meer
Amsterdam Airport Schiphol

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol biedt vanaf 1 september onbeperkt gratis Free Wifi in de terminal aan, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Dit maakte de organisatie bekend. Iedereen die in het bezit is van een mobiel device kan gebruik maken van het Wifi netwerk.

Lees meer

Pagina's