PDA

STOCKHOLM - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS beleeft dit jaar haar zeventigste verjaardag. Omdat te vieren is een Boeing 737-800 voorzien van een bijzondere beschildering. Het toestel komt donderdag voor het eerst naar Schiphol.

Lees meer

SCHIPHOL - De Oostbaan op Schiphol gaat tussen 5 september en 21 oktober op de schop. Daardoor moeten zakenjets en ander klein vliegverkeer gebruik maken van andere start- en landingsbanen. De luchthaven voert reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan zowel de baan als de taxibanen.

Lees meer

SCHIPHOL - Grondpersoneel en bagage-afhandelaars voeren vandaag opnieuw actie om de KLM-directie er op te wijzen dat de werkdruk te zwaar is. FNV-vertegenwoordiger Leen van der List laat aan Luchtvaartnieuws.nl weten dat de acties plaatsvinden van 10.00 tot 16.00 uur. Volgens Van der List voert het personeel de werkzaamheden precies uit volgens de geldende normen. Hij spreekt liever niet van stiptheidsacties.

Lees meer

LELYSTAD - Luchtvaartpark Aviodrome neemt één van de twee Douglas DC-3 Dakota’s over van de DDA. Het toestel, met registratie PH-DDZ, is daarmee het eerste vliegwaardige exemplaar voor het themapark op Lelystad Airport.

Lees meer

NOTTINGHAM - East Midlands Airport bij Nottingham gaat dit najaar zeven weken dicht. De enige start- en landingsbaan van de Britse luchthaven is toe aan groot onderhoud, waardoor er tijdelijk geen vliegverkeer mogelijk is. 

Lees meer

ROSWELL - Dat luchtvaartmaatschappijen toestellen uit dienst nemen is niet uitzonderlijk. Maar dat twintig vliegtuigen op één dag naar de sloop worden gevlogen is wel opvallend. American Airlines nam dinsdag afscheid van een flink aantal MD-80’s, die linea recta richting Roswell werden afgevoerd.

Lees meer

SCHIPHOL - De olympische sporters die met de speciale Orange Pride Boeing 777 van KLM naar Schiphol vlogen werden opgewacht door twee F-16’s. Eén van de toestellen van de Koninklijke Luchtmacht schoot schitterende air-to-air beelden van de landing. 

Lees meer

SYDNEY - Qantas heeft geschiedenis geschreven met een recordwinst. Nooit eerder in het 95-jarig bestaan wist de Australische luchtvaartmaatschappij zo’n goed resultaat te noteren. “We zijn sterker dan ooit”, zei topman Alan Joyce over de 1,53 miljard dollar winst die over boekjaar 2015/2016 werd behaald.

Lees meer
klm, boeing 777, schiphol

DRIEBERGEN - KLM start vanaf 30 oktober definitief een lijndienst naar Teheran. Dat bevestigt de maatschappij dinsdagavond, desgevraagd, aan Reismedia. De maatschappij gaat vier keer per week vliegen tussen Amsterdam en de hoofdstad van Iran. KLM had het nieuws eigenlijk tot woensdag willen bewaren om het feestje van dinsdag rond de aankomst van de Olympische sporters niet te beïnvloeden.

Lees meer

RIO DE JANEIRO - Air France heeft dinsdag een Airbus A380 ingezet op de lijndienst tussen Parijs en Rio de Janeiro. Dat deed het bedrijf vanwege de terugkeer van Franse olympische sporters en begeleiders uit Brazilië. Het was voor het eerst dat Tom Jobim International Airport bij Rio een superjumbo op een lijndienstvlucht ontving. Tijdens het WK van 2014 lukte dat nog niet.

Lees meer

Pagina's