PDA

Foto (c) Delta Air Lines

AMSTERDAM - Delta Air Lines maakte woensdag bekend dat ze vanaf mei 2015 een nieuwe lijndienst opent tussen Schiphol en het Amerikaanse Salt Lake City. De komst van deze nieuwe zomerlijndienst vormt Delta's negende bestemming vanaf Amsterdam. De vluchten worden in samenwerking met partners Air France, KLM en Alitalia uitgevoerd.

Lees meer

DONETSK - Het gebied waar nog steeds veel lichamen en persoonlijke bezittingen liggen van de slachtoffers van vlucht MH17 is veranderd in een waar mijnenveld. Op en rond de plek ligt het vol met explosieven. Pro-Russische rebellen proberen het onderzoek naar de ramp zo te saboteren.

Lees meer

LONDEN - Luchtvaartbedrijf British Airways (BA) wordt aangeklaagd omdat een piloot in drie Afrikaanse landen meisjes zou hebben misbruikt. De piloot kwam vorig jaar om het leven. Zestien slachtoffers houden de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk en beginnen een zaak tegen het bedrijf, aldus hun advocaat. Dat meldden Britse media woensdag.

Lees meer

GENEVE - Luchtvaartmaatschappijen geven aan dat ze positief zijn over de te verwachten resultaten van zowel vracht- als passagiers­vervoer voor de komende twaalf maanden. Dit wijst de Air­line Business Confidence Index van IATA in juli uit.

Lees meer

DONETSK - Twee auto's van de OVSE zijn onderweg naar de rampplek tegengehouden door zwaarbewapende pro-Russische rebellen, die de verkenners aan de frontlinie met antitankwapens stonden op te wachten. De waarnemers hebben rechtsomkeert gemaakt naar Donetsk.

Lees meer

RAMSTEIN - In het landingsgestel van een Amerikaans militair vliegtuig is het lichaam van een jongen gevonden. Dat heeft het ministerie van Defensie in Washington dinsdag gemeld. Het lijk werd ontdekt, nadat de C-130 Hercules was geland op de luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland.

Lees meer

KIEV - Het hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg heeft er toch vertrouwen in dat zijn team woensdagmorgen een nieuwe poging kan wagen om bij de rampplek te komen. Hij zei dat onder meer in reactie op het dreigement van de separatisten in Oekraïne, om de OVSE bij de rampplek te weren. De separatisten zouden de OVSE partijdig vinden.

Lees meer

ROTTERDAM - Honderden mensen hebben dinsdagavond in Rotterdam meegelopen in een stille tocht voor twee inzittenden van vlucht MH17. Ze herdachten Bryce (23) en Daisy (20), een jong stel dat vakantie zou vieren op Bali. In de stoet die door de wijk Ommoord ging liep ook burgemeester Ahmed Aboutaleb mee.

Lees meer
air france-klm

AMSTELVEEN - Vanaf deze maand is het aantal luchthavens met versnelde veiligheidsprocedures voor SkyPriority passagiers van KLM en Air France uitgebreid. De versnelde veiligheidsprocedure geldt nu ook voor de volgende luchthavens: Glasgow (GLA), Aberdeen (ABZ) en Edinburgh (EDI). Dit maakte KLM dinsdag bekend.

Lees meer
Kuwait Airways

BRUSSEL - Op de Belgische luchthaven Zaventem heeft een Airbus A300 van Kuwait Airways maandag aan het einde van de middag een voorzorgslanding moeten maken. De cockpitbemanning merkte rook op in de laadruimte van het vliegtuig en besloot om meteen te landen. Dat bevestigt de woordvoerster van Brussels Airport aan VTM NIEUWS.

Lees meer

Pagina's