PDA

DONETSK - Onder wrakstukken op de plek van de vliegramp in Oekraïne liggen nog 16 lichamen. Dat heeft de 'Volksrepubliek Donetsk' bekendgemaakt, meldde het Russische persbureau Itar-Tass.

Lees meer

ATLANTA - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een sterke vraag naar vliegreizen, vooral binnen de Verenigde Staten maar ook naar bestemmingen in Latijns-Amerika. Dat maakte de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM woensdag bekend.

Lees meer

LONDEN - De Britse inlichtingendiensten hebben bewijs verzameld dat pro-Russische rebellen een plan hebben opgesteld om de rampplek van Malaysia Airlines vlucht MH17 te saboteren. Er zijn volgens Britse media bewijzen dat er wrakstukken van andere vliegtuigen op de plaats van de ramp zijn neergelegd. Ook zouden rebellen hebben gesproken over het verwijderen van lichamen van de plek van vliegramp.

Lees meer
KLM 737

AMSTELVEEN - KLM heeft ook woensdag en donderdag de vluchten van en naar Tel Aviv geannuleerd. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij woensdag bekend. Dinsdag schrapten KLM en diverse andere airlines al hun vluchten naar Ben Gurion Airport vanwege zorgen over de veiligheid.

Lees meer

CHICAGO - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft zijn winstverwachting voor 2014 verhoogd na een verrassend sterk tweede kwartaal. Daarin steeg de omzet met 1 procent op jaarbasis tot ruim 22 miljard dollar, en ging de nettowinst met ruim de helft omhoog tot 1,7 miljard dollar. Dat meldde het bedrijf woensdag.

Lees meer

BRUSSEL - Luchtvaartmaatschappijen Transavia France en Ryanair moeten Franse staatssteun terugbetalen die zij onterecht ontvingen. Het Zuid-Franse vliegveld Pau bevoordeelde de budgetfirma's ten opzichte van de concurrentie.

Lees meer

KIEV - Twee Oekraïense straaljagers zijn woensdagmiddag neergehaald door pro-Russische rebellen. Dat meldt de Oekraïense regering in Kiev. De toestellen zouden zijn neergeschoten in dezelfde omgeving als de plek waar vlucht MH17 is neergekomen.

Lees meer

DEN HAAG - Het onderzoek naar de oorzaak van de crash van vlucht MH17 is zes dagen na de ramp in volle gang. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid, die sinds dinsdagavond formeel de leiding over het onderzoek naar de vliegtuigcrash in handen heeft. Eerste prioriteiten in het onderzoek zijn het verzamelen van gegevens van de rampplek, de analyse van de zwarte dozen en de coördinatie van het internationale team. Maar tot op heden is het voor de onderzoekers niet mogelijk om veilig de rampplek te bezoeken voor het doen van onderzoek.

Lees meer
Curacao Airport (c)CuracaoAirport-150

WILLEMSTAD - Het eerste halfjaar heeft vliegveld Hato zes procent minder passagiers verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal vertrokken of landden er tot eind juni 789.202 passagiers. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Lees meer

HILVERSUM - Een aantal landen wist al voor 17 juli van de risico's van een raketaanval boven Oost-Oekraïne, maar heeft die informatie voor zichzelf gehouden en alleen aan de eigen luchtvaartmaatschappijen doorgegeven. Dat zegt Nico Voorbach, de voorzitter van de European Cockpit Association (ECA), woensdag tegen RTL Nieuws.

Lees meer

Pagina's