PDA

EINDHOVEN - Vrijdag landt rond 16.00 uur op vliegbasis Eindhoven opnieuw een Nederlands militair transportvliegtuig met slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Er wordt hierbij hetzelfde ceremonieel gehanteerd als bij de eerdere ontvangsten van slachtoffers.

Lees meer

HILVERSUM - De vier landen die samen het strafrechtelijk onderzoek uitvoeren naar de ramp met vlucht MH17, waaronder Oekraïne, hebben wel degelijk een 'geheimhoudingsovereenkomst' getekend. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een document van het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees meer

IGARKA - De omstandigheden voor vliegoperaties in Siberië zijn niet altijd even ideaal. Op de luchthaven van het afgelegen oliestadje Igarka moesten passagiers bij een temperatuur van -52 graden helpen bij de push-back van een Tupolev Tu-134 van de Russische luchtvaartmaatschappij UTair. Met succes.

Lees meer

SYDNEY - In een poging een spoor te vinden van Malaysia Airlines vlucht MH370, die in maart dit jaar spoorloos verdween, stellen onderzoekers een nieuw model op om te kunnen voorspellen waar mogelijke wrakstukken zouden kunnen aanspoelen. Met een dergelijk model kan het zoekgebied aanmerkelijk worden uitgebreid om eventuele aangespoelde delen van de Boeing 777 te vinden, aldus de Australische onderzoeksleider Peter Foley.

Lees meer
Embraer E190

SAO JOSE DOS CAMPOS - SkyWest Airlines heeft zeven extra Embraer 175's besteld. De toestellen zullen door de Amerikaanse regionale luchtvaartmaatschappij worden ingezet op het routenetwerk van Alaska Airlines. De leveringen van de toestellen, met plaats voor 76 passagiers, starten in de tweede helft van 2015.

Lees meer

PARIJS - Air France-KLM gaat zes nieuwe routes voor Transavia aankondigen. Dat stelde de Franse krant La Tribune woensdag op basis van ingewijden. Vanuit Parijs Orly zal de prijsvechter van de luchtvaartcombinatie vliegen op Dublin, Tirana, München, Valencia en Thessaloniki en vanuit Nantes naar Madrid.

Lees meer

CHICAGO - United Airlines gaat volgend zomerseizoen tijdelijk vliegen tussen New York Newark en Venetië en Chicago en Dublin. Tussen Washington en Parijs wordt het aantal dagelijkse vluchten tijdelijk verhoogd van één naar twee. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

Lees meer

BRUSSEL - Passagiers van luchtvaartmaatschappijen mogen niet meer de dupe zijn, mocht een maatschappij om financiële redenen een vlucht van of naar Europa annuleren. Dat is de strekking van een nieuwe regeling die brancheorganisatie IATA dinsdag presenteerde.

Lees meer

BERLIJN - De opening van de nieuwe luchthaven van Berlijn is opnieuw uitgesteld. Eerder werd duidelijk dat de opening gepland stond voor herfst 2016; nu blijkt dat Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) niet vóór 2018 kan worden geopend. Dat meldt de Duitse krant Die Zeit.

Lees meer

GENÈVE - Low cost carrier Wizz Air heeft in een jaar tijd 100.000 vluchten uitgevoerd. Nog niet eerder in haar tienjarig bestaan voltooide de luchtvaartmaatschappij in een jaar tijd zoveel vluchten. De afgelopen twaalf maanden reisden 15,5 miljoen mensen met Wizz Air.

Lees meer

Pagina's