PDA

DRIEBERGEN - Staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu en Infrastructuur) geeft dinsdag de vergunning af voor de ontwikkeling van Lelystad Airport. De bouw van de omstreden luchthaven is daarmee een feit. Naast de staatsecretaris staan CEO & president-directeur van Schiphol Group Jos Nijhuis, wethouder Fackeldey van de gemeente Lelystad en gedeputeerde Lodders van de provincie Flevoland de pers en genodigden te woord.

Lees meer

AMSTELVEEN - Afgelopen zaterdag is de 24ste Boeing 777 voor KLM op Schiphol geland. Het toestel, een 777-300ER, draagt de naam Tijuca National Park en is behalve van de nieuwe livery ook voorzien van het nieuwe cabine-interieur en van een nieuw inflight entertainmentsysteem, zo meldt KLM.

Lees meer

ISTANBUL - Twee toestellen van de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines hebben maandag hun vlucht moeten afbreken na een bommelding.

Lees meer
Buc

ROTTERDAM - In afgeluisterde gesprekken met - volgens het Openbaar Ministerie - separatisten in Oekraïne blijkt dat voor de ramp met vlucht MH17 in het rampgebied BUK-raketten waren opgesteld. Nadat het vliegtuig is neergestort zijn er twee gesprekken afgetapt over het terugtrekken van de installatie: eerst naar het rebellengebied en toen naar Rusland.

Lees meer

ROTTERDAM - Het team dat speurt naar de schuldigen van de crash van het toestel van Malaysia Airlines in Oekraïne, zoekt getuigen van het transport en het afvuren van een BUK-raketsysteem in de dagen rond de ramp. Ook zoekt het OM getuigen die mensen met de raketten aan het werk hebben gezien. Het OM heeft de getuigenoproep maandag internationaal verspreid.

Lees meer
Amsterdam Airport Schiphol

SCHIPHOL - Het vliegverkeer op Schiphol heeft maandag last van de harde wind. Hierdoor kunnen er minder vliegtuigen vertrekken en landen, liet een woordvoerder van de luchthaven weten.

Lees meer
Air France

PARIJS - Air France vliegt sinds zondag 29 maart vijf keer per week met een Boeing 777-200ER non-stop tussen Parijs Charles de Gaulle en Vancouver. Vanaf 13 juli zet Air France op één van de vluchten een Boeing 777-200ER met de nieuwe Best&Beyond cabine in, zo maakte de onderneming bekend.

Lees meer

LONDEN - Hackers hebben toegang gekregen tot tienduizenden frequent flyer-accounts van British Airways. Dat meldt The Guardian. Volgens de luchtvaartmaatschappij is er geen persoonlijke informatie bekeken of gestolen.

Lees meer

HOOFDDORP - Fokker Technologies verwacht de komende jaren sterke resultaten te kunnen boeken, vooral dankzij meerjarige contracten met vliegtuigmakers als Airbus en Lockheed Martin. Dat meldde de de fabrikant van vliegtuigonderdelen maandag.

Lees meer

AMSTELVEEN - KLM heeft definitief gekozen voor de Embraer 175 als vervanger van de Fokker 70 binnen de KLM Cityhopper-vloot. De maatschappij ontvangt in totaal 15 Embraer 175 vliegtuigen (E175+) en twee Embraer 190 vliegtuigen (E190). Daarnaast wordt samen met Air France-dochter HOP! ook nog eens een optie genomen op 17 extra Embraer vliegtuigen.

Lees meer

Pagina's