PDA

AMSTERDAM - Fokker Services wil uitbreiding op het Businesspark Aviolanda in Woensdrecht. Het onderhoudsbedrijf wil meer hangarcapaciteit kunnen beschikken. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Lees meer

BRUSSEL - Een Airbus A330-300 van Brussels Airlines, onderweg van Brussel naar Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, heeft boven Frankrijk rechtsomkeer moeten maken door een technisch probleem. Dat schrijft de Belgische krant De Morgen. Vlucht 255 had 274 passagiers aan boord.

Lees meer

MIAMI - Vrijdagmiddag (lokale tijd) is het eerste nieuwe toestel van Eastern Air Lines geland in Miami. De Boeing 737-800 werd feestelijk onthaald op de luchthaven. Eastern Air Lines ging in 1991 failliet maar maakt in 2015 als chartermaatschappij een comeback.

Lees meer
Boeing 777x

BRUSSEL - De Europese unie heeft vliegtuigbouwer Boeing aangeklaagd bij de Wereldhandelsorganisatie WTO. Boeing heeft volgens de EU een belastingvoordeel van in totaal 8,7 miljard Amerikaanse dollar ontvangen over een periode van 2013 tot het jaar 2040. Boeing heeft het voordeel ontvangen omdat ze de nieuwe 777X in de staat Washington blijft bouwen.

Lees meer

SEATTLE - Malaysia Airlines heeft vrijdag de honderdste Boeing 737 in ontvangst genomen. Het toestel, een 737-800 Next Generation, komt naar verwachting zondag aan in Kuala Lumpur. De luchtvaartmaatschappij ontving de eerste B737 in 1972. Met dat toestel, een 737-200, voerde Malaysia Airlines haar eerste vlucht uit.

Lees meer

DRIEBERGEN - Etihad Regional past haar routeschema aan, met als consequentie dat ze begin 2015 stopt met de lijndienst tussen Schiphol en Dresden. Ook de vluchten Düsseldorf – Genève en Düsseldorf – London Stansted komen te vervallen. De vluchten tussen Amsterdam en Leipzig zouden van twee- naar eenmaal per dag gaan.

Lees meer

ALGIERS - Het Algerijnse verkeersvliegtuig dat vorige week vrijdag in Brussel aan de ketting werd gelegd als gevolg van een conflict tussen Air Algérie en de Nederlandse onderneming K'Air, is weer thuis. De Algerijnse krant al-Watan meldde vrijdag dat het toestel van de Belgische justitie donderdag mocht vertrekken.

Lees meer

FRANKFURT - Piloten van Lufthansa dreigen opnieuw het werk neer te leggen wegens een slepend conflict met de bedrijfsleiding over nieuwe kostenbesparingen. Dat heeft de vakbond Vereinigung Cockpit (VC) vrijdag laten weten. De enige garantie die VC geeft, is dat er geen acties zullen zijn tussen 24 en 26 december.

Lees meer

PARIJS - De Franse beurswaakhond AMF heeft boetes opgelegd aan Air France-KLM en oud-topman Pierre-Henri Gourgeon wegens een gebrekkige financiële communicatie tijdens het boekjaar 2010/2011. Dat berichtte het Franse dagblad Le Monde vrijdag.

Lees meer

BORDEAUX - De Franse vliegtuigbouwer Dassault heeft de eerste Falcon 8X onthuld. De driemotorige zakenjet voor de utralange afstand wordt het nieuwe vlaggenschip van de Falcon-reeks. De Dassault Falcon 8X zal een afstand van maximaal 11.945 kilometer non-stop kunnen afleggen, ofwel ruim 920 kilometer meer dan de 7X.

Lees meer

Pagina's