PDA

Foto (c) Youtube

DEN HAAG - Vlucht MH17 vloog op het moment van de vliegramp boven het oosten van Oekraïne op 10 kilometer hoogte en dat was 1 kilometer lager dan de planning van het vluchtplan. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans vrijdag in antwoord op Kamervragen. De lagere hoogte was volgens de minister nodig om voldoende afstand te houden met een ander toestel, dat al op 11 kilometer hoogte vloog.

Lees meer

HILVERSUM - Nog tien omgekomen inzittenden van de neergehaalde Boeing 777-200 van Malaysia Airlines zijn in de afgelopen week geïdentificeerd. Het aantal identificaties steeg van 173 naar 183. Dat maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag bekend. In het ramptoestel zaten in totaal 298 mensen, onder wie 196 Nederlanders.

Lees meer
Nayak blijft lijnonderhoud voor KLC verzorgen

SCHIPHOL – Nayak Aircraft Services blijft tot eind 2018 het lijnonderhoud verzorgen van de Fokker 70-vloot van KLM Cityhopper. Beide organisaties hebben de afgelopen week hierover een akkoord bereikt. Nayak Managing Director Nayak Luuk Houting meldt aan Luchtvaartnieuws.nl dat Nayak de volledige personele bezetting in stand houdt om het onderhoud te doen.

Lees meer
Bardarbunga

REYKJAVIK - IJsland heeft de waarschuwing code rood voor de luchtvaart ingetrokken die was gegeven vanwege de vulkaan Bárðarbunga. Volgens de autoriteiten vormen de gevolgen van de kleine uitbarsting in de nacht van donderdag op vrijdag, die aanleiding was voor de code rood, geen gevaar meer voor de luchtvaart.

Lees meer

FRANKFURT - De laatste nog levende overlevende van de ramp met de zeppelin Hindenburg in 1937 is overleden. Werner Franz stierf eerder deze maand op 92-jarige leeftijd in Frankfurt, zo maakte zijn weduwe Annerose vrijdag bekend.

Lees meer

SYDNEY - Terwijl in IJsland de vulkaan Bárðarbunga op springen staat, leidt een vulkaanuitbarsting in Papoea Nieuw-Guinea ertoe dat vliegtuigen tussen Australië en Azië om moeten vliegen. Dat melden Australische media. De Tavurvur op het oostelijke eiland Nieuw-Brittannië barstte vrijdag uit. De uitbarsting gaat gepaard met een kilometers hoge aswolk.

Lees meer

SCHIPHOL - Op Schiphol wordt onderzocht of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand in KLM-gebouw 425. Medewerkers mogen het gebouw aan de Amsterdam-Bataviaweg daarom niet in. De brand brak donderdagavond uit het KLM-gebouw. De brandweer rukte met veel mensen en materieel uit en had de brand snel onder controle. Niemand raakte gewond.

Lees meer

FRANKFURT - Een groot deel van de piloten van Lufthansa-dochter Germanwings heeft vrijdagochtend het werk neergelegd. Reden is dat pensioenonderhandelingen van vakbond Vereinigung Cockpit en de luchtvaartmaatschappij onlangs zijn vastgelopen. Na 12.00 uur vanmiddag worden de Germanwings-vluchten hervat.

Lees meer
Foto (c) Youtube

KUALA LUMPUR - Bij Malaysia Airlines komen 6000 van de 20.000 banen te vervallen. Dat staat in een herstructureringsplan dat de grootaandeelhouder van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij, het staatsinvesteringsfonds Khazanah Nasional, vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer

SCHIPHOL - Schiphol Group heeft in de eerste helft van dit jaar 25,7 miljoen passagiers over de vloer gehad, 4 procent meer dan een jaar eerder. De omzet nam met een kleine 10 procent toe tot 712 miljoen euro. Dat maakte het luchthavenbedrijf vrijdag bekend. Schiphol-topman Jos Nijhuis liet weten ruimte te zien om de havengelden die luchtvaartmaatschappijen betalen volgend jaar april met ruim vijf procent te verlagen.

Lees meer

Pagina's