PDA

american airlines, frankfurt, route, boeing, 767-300, oneworld

FORTH WORTH - Diverse Amerikaanse media melden dat de American Airlines Group instemt met een loonsverhoging voor het cabinepersoneel. Het gaat in totaal om een bedrag van 81 miljoen dollar.

Lees meer

SAO PAULO - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij TAM is volgens persbureau Reuters van plan om 4,1 miljard dollar in de vloot te investeren. Met het bedrag wil de luchtvaartmaatschappij vijftig nieuwe toestellen aanschaffen.

Lees meer

NEW DELHI - De nieuwe Indiase luchtvaartmaatschappij Vistara heeft bekend gemaakt dat de vluchtuitvoering start op 9 januari. De airline is een joint venture van Tata Sons en Singapore Airlines.

Lees meer

ZAVENTEM - Brussels Airlines introduceert voor gezinnen met jonge kinderen het b.family reispakket. Naar eigen zeggen wil de luchtvaartmaatschappij hiermee het reizen met kinderen comfortabeler maken. Jaarlijks reizen meer dan 100.000 gezinnen met de luchtvaartmaatschappij.

Lees meer

AMSTERDAM - Fokker Services wil uitbreiding op het Businesspark Aviolanda in Woensdrecht. Het onderhoudsbedrijf wil meer hangarcapaciteit kunnen beschikken. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Lees meer

BRUSSEL - Een Airbus A330-300 van Brussels Airlines, onderweg van Brussel naar Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, heeft boven Frankrijk rechtsomkeer moeten maken door een technisch probleem. Dat schrijft de Belgische krant De Morgen. Vlucht 255 had 274 passagiers aan boord.

Lees meer

MIAMI - Vrijdagmiddag (lokale tijd) is het eerste nieuwe toestel van Eastern Air Lines geland in Miami. De Boeing 737-800 werd feestelijk onthaald op de luchthaven. Eastern Air Lines ging in 1991 failliet maar maakt in 2015 als chartermaatschappij een comeback.

Lees meer
Boeing 777x

BRUSSEL - De Europese unie heeft vliegtuigbouwer Boeing aangeklaagd bij de Wereldhandelsorganisatie WTO. Boeing heeft volgens de EU een belastingvoordeel van in totaal 8,7 miljard Amerikaanse dollar ontvangen over een periode van 2013 tot het jaar 2040. Boeing heeft het voordeel ontvangen omdat ze de nieuwe 777X in de staat Washington blijft bouwen.

Lees meer

SEATTLE - Malaysia Airlines heeft vrijdag de honderdste Boeing 737 in ontvangst genomen. Het toestel, een 737-800 Next Generation, komt naar verwachting zondag aan in Kuala Lumpur. De luchtvaartmaatschappij ontving de eerste B737 in 1972. Met dat toestel, een 737-200, voerde Malaysia Airlines haar eerste vlucht uit.

Lees meer

DRIEBERGEN - Etihad Regional past haar routeschema aan, met als consequentie dat ze begin 2015 stopt met de lijndienst tussen Schiphol en Dresden. Ook de vluchten Düsseldorf – Genève en Düsseldorf – London Stansted komen te vervallen. De vluchten tussen Amsterdam en Leipzig zouden van twee- naar eenmaal per dag gaan.

Lees meer

Pagina's