PDA

KUALA LUMPUR - Malaysia Airlines heeft een dramatisch derde kwartaal achter de rug. De luchtvaartmaatschappij maakte vrijdag bekend dat het afgelopen kwartaal het slechte kwartaal was sinds eind 2011. Het nettoverlies bedroeg het afgelopen kwartaal ruim 170 miljoen dollar.

Lees meer

EINDHOVEN - Een vliegtuig met aan boord stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp met de MH17 in Oekraïne is vrijdagmiddag geland op vliegbasis Eindhoven. Op de vliegbasis wordt wederom een plechtige ceremonie gehouden waarna de zes kisten met menselijke resten resten voor identificatie naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum worden gebracht.

Lees meer

KUNMING - De Chinese luchtvaartmaatschappij Ruili Airlines heeft dinsdag haar eerste B737-700 Next Generation in ontvangst genomen. Dat meldt Boeing op haar website. Ruili Airlines is in februari opgericht en heeft haar basis op Changshui International Airport in Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan.

Lees meer

NEWARK - United Airlines gaat samen met OTG Management terminal C op luchthaven Newark een flinke opknapbeurt geven. Zo komen er meer dan 55 restaurants die gerund worden door chefkoks en kunnen reizigers gebruikmaken van nieuwe betaaltechnologieën. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

Lees meer

CHARKOV - Een militair transportvliegtuig met aan boord stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp met de MH17 is onderweg naar Nederland. De Nederlandse Hercules, die zes lijkkisten vervoert, vertrok vrijdag rond het middaguur vanuit de Oost-Oekraïense stad Charkov en landt naar verwachting rond 16.00 uur op vliegbasis Eindhoven.

Lees meer

DEN HAAG - Tijdens een wereldwijde actie tegen fraude met creditcards en vliegtickets zijn woensdag en donderdag over de hele wereld 118 verdachten aangehouden. Het gaat om een zaak waar 60 vliegtuigmaatschappijen en 45 landen, waaronder Nederland, bij zijn betrokken. Dat meldt de Europese politieorganisatie Europol vrijdag.

Lees meer

ANTWERPEN - VLM Airlines is donderdag lid geworden van brancheorganisatie IATA. Vorige maand werd bekend dat de Belgische chartermaatschappij door het management is overgenomen van het Duitse Intro Aviation en dus op eigen benen komt te staan.

Lees meer

TOKIO - Het vliegverkeer in Japan heeft donderdag last gehad van de uitbarsting van vulkaan Aso op het eiland Kyushu. Dat meldt Channel NewsAsia. Vooral vluchten van en naar Kumamoto Airport ondervonden hinder door rookontwikkeling. All Nippon Airways en Japan Airlines waarschuwden reizigers voor annuleringen. Ook moesten vluchten uitwijken.

Lees meer

DUBAI - Deze week lanceert Emirates de 'See You in Dubai' campagne. Met deze nieuwe wereldwijde campagne wil de luchtvaartmaatschappij thuishaven Dubai in de schijnwerpers zetten. Het is één van de grootste campagnes van Emirates tot nu toe.

Lees meer

AMSTELVEEN – President-directeur KLM Pieter Elbers heeft donderdagavond tegenover de pers de te verwachten bezuinigingsdoelstellingen bekendgemaakt voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. In totaal moet de komende vijf jaar 700 miljoen euro worden bezuinigd. Dit komt overeen met een besparing van vier procent op de operationele kosten. Elbers: "Het moet sneller, efficiënter en goedkoper." De nieuwe topman geeft met zijn aanpak direct zijn visitekaartje af.

Lees meer

Pagina's