PDA

DEN HAAG – CDA tweede kamer-lid Pieter Omtzigt heeft de Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Wilma Mansveld, deze week vragen gesteld over de werking van het Aeronautical Fixed Telecommunication Network (AFTN) met betrekking tot de ramp met vlucht MH17.

Lees meer

LONDEN - British Airways telt 200 vrouwelijke piloten op een totaal van bijna 4.000 vliegers. De maatschappij wil vrouwen de kansen geven om piloot te worden zodat de aantallen meer in balans komen. Hiervoor lanceerde men het trainingsprogramma Future Pilot Programme. Toekomstige (vrouwelijke) piloten, zonder of met weinig ervaring, worden binnen het programma ondersteund in het waarmaken van hun dromen.

Lees meer

NEW YORK – Een MD 88 van Delta Air Lines, met 125 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord, is op de luchthaven LaGuardia in New York van de landingsbaan geschoten. Tijdens de landing was er sprake een sneeuwstorm. Er zouden zes gewonden zijn gevallen.

Lees meer

OSLO - Norwegian Air Norway kondigde donderdagmiddag aan dat het nieuwe dochterondernemingen opricht in Noorwegen, Zweden en Denemarken. In de dochterondernemingen zullen piloten uit de respectievelijke landen worden ondergebracht. De stap is een poging om een eind te maken aan de pilotenstaking bij Norwegian.

Lees meer

BERLIJN - De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania heeft plannen om volledig over te stappen op Airbus-vliegtuigen, zodra de oudere Boeing 737’s uit de vloot verdwijnen. "We moeten onze vloot de komende vijf jaar harmoniseren", meldt topman Karsten Balke aan persbureau Reuters tijdens de ITB reisbeurs in Berlijn.

Lees meer

BLAGNAC - Airbus heeft in de eerste twee maanden van 2015 orders ontvangen voor 37 vliegtuigen. Negen bestellingen werden geannuleerd, zodat het netto-aantal orders 28 bedraagt. Dat maakte de Europese vliegtuigbouwer donderdag bekend.

Lees meer

CHICAGO - United Airlines voorziet haar 49 wereldwijde lounges van een upgrade. Zo wordt er een nieuw, gezond menu geïntroduceerd waarbij versheid, variëteit en kwaliteit centraal staat. Het nieuwe menu is vanaf deze week verkrijgbaar in de lounge op de luchthaven van Chicago, meldt United Airlines.

Lees meer

BERLIJN - Ryanair opent eind oktober een basis op luchthaven Schönefeld, nabij de Duitse hoofdstad Berlijn. De low cost carrier stationeert vijf toestellen en lanceert zestien nieuwe routes. De luchtvaartmaatschappij mikt met de opening van de nieuwe basis op 2,6 miljoen passagiers per jaar.

Lees meer
qatar airways, airbus, a350xwb, aflevering, doha, toulouse

DOHA - Qatar Airways wil het belang in IAG, de moedermaatschappij van Iberia en British Airways, verhogen. Deze uitspraak deed ceo Akbar Al Baker op de Internationale Toeristenbeurs (ITB) in Berlijn, meldt persbureau Reuters. Ook wil de carrier investeren in andere goedlopende airlines.

Lees meer

BERLIJN - Luchtvaartmaatschappij Airberlin heeft op de toeristenbeurs ITB in Berlijn bekendgemaakt dat het per 5 mei haar tariefstructuur op de korte- en middellange routes uitbreidt. 'JustFly' is daarbij een nieuw tarief. Dit is een oneway-tarief zonder verdere extra's. Dit tarief kan vanaf 44 euro per enkele reis worden geboekt.

Lees meer

Pagina's