PDA

WASHINGTON - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA schrapt het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv. Dat liet de organisatie donderdag weten. De FAA legde de vluchten dinsdag voor 24 uur stil, nadat bij vliegveld Ben Gurion een uit de Gazastrook afgeschoten projectiel was ontploft. Daarop staakten Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hun vluchten naar de luchthaven.

Lees meer
air algerie, boeing, ah5017

ALGIERS/PARIJS - Een vliegtuig van de Algerijnse luchtvaartmaatschappij Air Algérie is donderdag vijftig minuten na te zijn opgestegen in het West-Afrikaanse Burkina Faso, verdwenen. Dat meldde het Algerijnse staatspersbureau APS. Het toestel was onderweg van Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, naar de Algerijnse hoofdstad Algiers.

Lees meer

TOULOUSE - De woensdag in Taiwan verongelukte turboprop was een ATR 72-500 die dateerde uit juni 2000. Dat heeft vliegtuigbouwer ATR bevestigd. Het vliegtuig crashte woensdagavond om 19:30 uur lokale tijd bij een tweede landingspoging op het vliegveld van Magong. Volgens de laatste berichten hebben slechts tien van de 58 inzittenden het ongeluk overleefd.

Lees meer

EINDHOVEN - Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt gedurende de ceremonie na de aankomst van 74 lijkkisten uit Oekraïne donderdagmiddag weer volledig stil. Vanaf 15:45 uur tot 18:30 uur vertrekken en landen er geen civiele vliegtuigen. Het bedrijf heeft dat donderdag gemeld. Luchtvaartmaatschappijen bepalen zelf of zij vluchten vervroegen, vertragen of naar een ander vliegveld laten uitwijken.

Lees meer
easyjet, basis, schiphol, prijsvechter, hamburg

LONDEN - Luchtvaartmaatschappij easyJet verwacht het lopende boekjaar, dat eind september afloopt, met meer winst af te sluiten dan het vorige. Voorwaarde is wel dat verdere verstoringen, zoals in Egypte, Rusland en Israël, deze zomer uitblijven. Dat liet de Britse prijsvechter donderdag weten in een handelsbericht over het derde kwartaal.

Lees meer

EINDHOVEN - Een week geleden steeg een Boeing 777-200 van Malaysia Airlines op van Schiphol. Aan boord waren 298 mensen, die op vakantie of familiebezoek gingen of voor werk op reis waren. Na ruim twee uur vliegen kwam een bruut einde aan de vlucht. Boven Oekraïne werd het toestel uit de lucht geschoten. Een beknopt overzicht van een week vol rouw.

Lees meer

DEN HAAG - Het kabinet heeft woensdagavond tijdens een bijzondere ministerraad gesproken over het vervolg van de aanpak na de crash met het toestel van Malaysia Airlines. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend na het 2,5 uur durende overleg in het Catshuis.

Lees meer
raf typhoon

LONDEN - Britse gevechtsvliegtuigen hebben woensdagavond een Gulfstream-zakenjet naar de luchthaven London Stansted geëscorteerd, nadat het contact met het vliegtuig was verloren. Dat meldt CNN. De Gulfstream landde uiteindelijk om 7:45 uur lokale tijd op de luchthaven en werd begeleid naar een afgelegen plek.

Lees meer

EINDHOVEN - Op vliegbasis Eindhoven landen donderdag opnieuw twee transportvliegtuigen uit Oekraïne. De toestellen worden rond 16:00 uur verwacht, net als op woensdag. Aan boord zullen 74 kisten zijn met stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17.

Lees meer
Foto (c) United Airlines

WASHINGTON - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv voor Amerikaanse maatschappijen met 24 uur verlengd. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

Lees meer

Pagina's