PDA

google, larry page, google, vliegveld, ontwikkeling, luchthaven, onderzoeksafdeling

LOS ANGELES - Google-topman Larry Page heeft zijn onderzoeksafdeling de opdracht gegeven met een compleet nieuw ontwerp van een vliegveld op de proppen te komen. Dat meldt website The Information. Volgens de ambitieuze Page zijn de knappe koppen bij Google in staat om luchthavens veel efficiënter te maken door de invoering van nieuwe technologische processen.

Lees meer
beroepenmarkt, lelystad, aviodrome, reismedia, luchtvaart, reisindustrie

LELYSTAD - (persbericht) Op zoek naar een uitdagende job of opleiding in de luchtvaart of reiswereld? In samenwerking met Reismedia, uitgever van luchtvaartnieuws.nl en beroepenmarkt.nl, houdt Aviodrome op zaterdag 11 oktober een Beroepen- en Opleidingenmarkt. Werkgevers en opleiders uit de luchtvaart- en reisindustrie presenteren zich tijdens deze dag aan studenten en werkzoekenden.

Lees meer
prijsvechter, expedia, dienstverlening, onderzoek, comfort

LONDEN - Vier op de vijf luchtreizigers houdt bij het vliegen met een prijsvechter rekening met een uitgeklede dienstverlening. Dat blijkt uit een onderzoek van reisonderneming Expedia. Ruim driekwart van de ondervraagden gaf aan een matige dienstverlening te willen accepteren in ruil voor een goedkoper vliegticket.

Lees meer
air france, staking, vakbond, piloten, september

PARIJS - Piloten van Air France dreigen ook volgende week het werk neer te leggen. Dat meldde de Franse krant La Tribune donderdag op basis van bronnen binnen de betrokken vakbond SNPL. Die bond heeft volgens de krant al een officiële melding ingediend voor een staking in de periode van 23 tot en met 26 september. De huidige actieperiode loopt van 15 tot en met 22 september.

Lees meer

LONDEN - Luchtvaartmaatschappij easyJet maakt gebruik van opties die het heeft om 27 A320-toestellen te kopen bij vliegtuigfabrikant Airbus. Daardoor groeit de vloot van de Britse prijsvechter in de jaren 2015-2018 tot meer dan driehonderd vliegtuigen, tegen 226 eind deze maand. Dat meldde het bedrijf donderdag.

Lees meer

DEN HAAG - Nederland gaat F-16's leveren in de strijd tegen Islamitische Staat (IS). Dat meldt de krant Trouw donderdag. De krant baseert zich op bronnen dichtbij het kabinet en rond de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie.

Lees meer

NEW YORK - Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne wordt vrijdag besproken in de VN-Veiligheidsraad. Rusland heeft om de bijeenkomst gevraagd.

Lees meer
KLM 777-200

AMSTELVEEN - KLM is begonnen met de ombouw van de eerste Boeing 777-200. De PH-BQB werd woensdag 10 september Hangar 14 ingereden voor de inbouw van een geheel nieuw interieur. Het is de bedoeling om alle vijftien 777-200's voor het einde van 2015 te hebben aangepast, zo meldt KLM's personeelsblad de Wolkenridder. De upgrade van het interieur is nodig om internationaal mee te kunnen doen met de concurrentie.

Lees meer

AMSTELVEEN - De lijndienst van KLM tussen Schiphol en Suriname bestaat 75 jaar. Dat meldt KLM in haar personeelsblad De Wolkenridder. Om het jubileum te vieren werden passagiers vorige week op de luchthaven Johan Adolf Pengel International Airport bij Paramaribo getrakteerd op een cupcake en aan boord werden desserts geserveerd in de stijl van het jubileum.

Lees meer

SEATTLE – Leasemaatschappij Avalon heeft een order voor zes Boeing 787-9 Dreamliners en vijf 737 MAX 9’s definitief bevestigd. De order heeft een waarde van meer dan 2,1 miljard dollar (1,62 miljard euro). Avalon bestelde de toestellen in juli tijdens de Farnborough International Airshow.

Lees meer

Pagina's