PDA

SCHIPHOL - Zondagochtend rond 6.30 landt op Schiphol vlucht KL672, de laatste lijnvlucht ooit met een MD-11. KLM is wereldwijd de laatste gebruiker van het karakteristieke toestel met drie motoren. Vandaag presenteerden drie gezagvoerders een afscheidsboek ter ere van de MD-11.

Lees meer

DUBLIN - Aer Lingus heeft woensdag in Dublin een vernieuwing van haar business class-product aangekondigd. Onderdeel daarvan is een full flat stoel, die vanaf maart 2015 op de transatlantische vloot van de Ierse luchtvaartmaatschappij wordt geïntroduceerd.

Lees meer
Jetairfly Embraer 190

OOSTENDE - Naast drie nieuwe routes vanaf Antwerp Airport breidt Jetairfly ook uit op de luchthaven van Oostende. Het gaat om een nieuwe rechtstreekse lijndienst naar Barcelona en extra vluchten naar de bestaande bestemmingen Alicante, Malaga, Palma, Tenerife en Rhodos.

Lees meer

CHICAGO - Door een sterk derde kwartaal heeft vliegtuigbouwer Boeing zijn winstverwachting voor 2014 andermaal verhoogd. Dat meldde het Amerikaanse concern woensdag bij de presentatie van de cijfers. De omzet van Boeing steeg als gevolg van meer leveringen met 7 procent tot 23,8 miljard dollar (18,7 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder.

Lees meer

AMSTELVEEN - Al jaren ontwikkelen Nederlandse chef-koks exclusieve maaltijden voor de World Business Class van KLM. Vanaf 1 november is het de beurt aan Richard van Oostenbrugge om de maaltijden te verzorgen. Van Oostenbrugge is topchef in restaurant Bord’Eau, gevestigd in het Amsterdamse hotel De L'Europe.

Lees meer

GENÈVE - Het wereldwijde vrachtvervoer door de lucht zal tot en met 2018 gemiddeld met 4,1 procent toenemen. Dat voorspelde de internationale luchtvaartorganisatie IATA woensdag. De sterkste groei komt volgens IATA voor rekening van het Midden-Oosten en Afrika, gevolgd door Azië en Latijns-Amerika.

Lees meer

ORANJESTAD - De luchthaven van Aruba introduceert spoedig in een deel van de terminal automatische paspoortcontrole (APC). Dat heeft de Aruba Airport Authority bekendgemaakt. Het gaat om het deel van de terminal waar Amerikaanse reizigers vertrekken. De kiosken worden vanaf december in gebruik genomen.

Lees meer
Jetairfly Embraer 190

ANTWERPEN - Jetairfly breidt het vluchtaanbod vanaf Antwerpen verder uit. Naast de eerder aangekondigde Spaanse zonbestemmingen gaat de TUI-luchtvaartmaatschappij ook vliegen op Berlijn, Barcelona en Milaan. Dat maakte Jetairfly woensdag bekend.

Lees meer
Lelystad Airport

LELYSTAD - De provincie Flevoland en gemeente Lelystad vinden dat het mogelijke uitstel van het Luchthavenbesluit geen effect mag hebben op de geplande opening van het uitgebreide Lelystad Airport. Dat melden ze in een gezamenlijke verklaring. Volgens de huidige planning begint Schiphol op 1 april 2018 met het accommoderen van passagiersvluchten vanaf Lelystad Airport.

Lees meer

GAVIAO PEIXOTO - In het Braziliaanse Gavião Peixoto is dinsdag de eerste KC-390 de fabriekshal van vliegtuigbouwer Embraer uitgerold. Het militaire transporttoestel is het grootste vliegtuig uit de geschiedenis van de Braziliaanse vliegtuigindustrie. Aan boord is plaats voor ruim tachtig militairen of 23 ton vracht.

Lees meer

Pagina's