PDA

DEN HAAG - Een trein met wrakstukken van de in Oekraïne neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines is onderweg van een voorstad van Torez naar Charkov. Dat heeft een woordvoerder van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zondag desgevraagd gezegd.

Lees meer

SOESTERBERG - Op 14 december verschijnt een nieuwe boek dat het verhaal vertelt van de militaire geschiedenis van Nederland aan de hand van de collectie van het nieuwe Nationaal Militair Museum. Het museum, gelegen op de voormalige Vliegbasis Soesterberg, herbergt de grootste militaire collectie van Nederland.

Lees meer

BERLIJN - De eerste toestellen van airberlin die van Wi-Fi zijn voorzien, zijn twee A320's. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website. Binnen drie jaar moet bijna de hele vloot zijn voorzien van Wi-Fi. Om dit te realiseren werkt airberlin samen met Panasonic. Voor de dienst moet worden betaald.

Lees meer

AUCKLAND - Air China en Air New Zealand willen gaan samenwerken op de routes tussen China en Nieuw-Zeeland. Dat meldt de website Ch-aviation.com. Het nieuws is afgelopen week bekend gemaakt tijdens een staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Nieuw-Zeeland.

Lees meer

DUBAI - Turkish Airlines wil volgend jaar vijf nieuwe Afrikaanse bestemmingen aan het netwerk toevoegen, om de positie in Afrika te versterken. Dat zei CEO Temel Kotil woensdag tijdens een interview tegenover de website Gulfnews.com.

Lees meer

DEN HAAG - Door de onaangekondigde vluchten van Russische militaire vliegtuigen in het westerse luchtruim neemt de kans op incidenten aanzienlijk toe. Daarvoor waarschuwde minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zaterdag op de Parlementaire Assemblee van de NAVO die bijeen is in Den Haag.

Lees meer

CHICAGO - Passagiers van United Airlines die een Android-apparaat hebben, kunnen nu met de vernieuwde app van United via wifi op hun eigen apparaten films en televisieseries uit het entertainmentsysteem bekijken. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

Lees meer

JAKARTA - De pas verkozen president Joko 'Jokowi' Widodo van Indonesië en zijn vrouw en dochter haalden in eigen land zaterdag de krantenkoppen. Omdat het geen staatsbezoek betrof, vloog Widodo met Garuda Indonesia economy class naar Singapore. Widodo zelf zat op stoel 44a. Zijn vliegticket had hij ook zelf betaald, meldde de Jakarta Post zaterdag.

Lees meer

DALLAS - American Airlines dochter Envoy Air heeft plannen om 50 vliegtuigen over te dragen aan andere regionale maatschappijen aan het begin van 2015. Dat melden diverse Amerikaanse media op basis van een bericht van persbureau Reuters. Envoy Air is een 100 procent dochter van American Airlines.

Lees meer

PARIJS - Air France Industries KLM Engineering & Maintenance heeft van EASA goedkeuring ontvangen voor het uitvoeren van MRO-werkzaamheden aan de GEnx-motoren. Dat meldt de onderhoudsdivisie van Air France-KLM op haar website.

Lees meer

Pagina's