PDA

LONG BEACH - Een Airbus A320 van JetBlue heeft een geslaagde noodlanding gemaakt in Long Beach (Californië) na een probleem met een van beide motoren. Het voorval ging gepaard met rookontwikkeling in de cabine, waardoor de passagiers hun zuurstofmaskers moesten gebruiken. De inzittenden moesten het toestel na de landing via de emergency slides evacueren.

Lees meer
MH17 rapport

DEN HAAG - Het is momenteel te gevaarlijk om onderzoekers te laten terugkeren naar het gebied in Oost-Oekraïne waar het neergehaalde vliegtuig van Malaysia Airlines is terechtgekomen. De extra onderzoekers die vorige week naar de oostelijke stad Charkov werden gestuurd, worden daarom weer teruggehaald naar Nederland.

Lees meer

PARIJS - Zaterdag is opnieuw ruim de helft van alle Air France-vluchten geannuleerd vanwege de pilotenstaking bij de Franse luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf meldt dat morgen net als vandaag 45 procent van de vluchten doorgaat. Volgens Air France zal opnieuw ongeveer zestig procent van haar piloten aan de acties meedoen.

Lees meer

SHANGHAI - De Chinese vliegtuigbouwer COMAC heeft twintig AR21-verkeersvliegtuigen verkocht aan een kleine Chinese leasemaatschappij. De order wordt later dit jaar tijdens Zhuhai Airshow in China afgerond, meldt Reuters.

Lees meer

MOSKOU - Aeroflot heeft een nieuw low cost dochterbedrijf opgericht. Dat meldt persbureau RIA Novosti. Byudzetniy Perevozchik, zoals de maatschappij heet, is Russisch voor 'budget carrier'. De keuze om een nieuwe budgetdochter op te richten is veroorzaakt door Europese sancties tegen Rusland, waardoor budgetmaatschappij Dobrolet de vluchtuitvoering moest staken.

Lees meer
KLM 95 jaar tentoonstelling Amstelveen Camiel Eurlings

AMSTELVEEN - KLM-topman Camiel Eurlings heeft donderdagavond de tentoonstelling 95 jaar KLM geopend in Museum Jan van der Togt in 'thuisstad' Amstelveen. Dat gebeurde in gezelschap van diverse prominenten, waaronder voormalig KLM-directeuren Peter Hartman en Pieter Bouw en ook Martin Schröder en Schiphol-topman Jos Nijhuis.

Lees meer
Amsterdam Airport Schiphol

SCHIPHOL - Het aantal passagiers dat in augustus gebruik maakte van Schiphol is met 5,3 procent toegenomen ten opzichte van augustus vorig jaar. Dat blijkt uit het meest recente vervoersoverzicht dat de luchthaven heeft vrijgegeven. In augustus telde Schiphol ruim 5,6 miljoen reizigers. Het vrachtvervoer nam met 6,2 procent toe tot 136.638 ton.

Lees meer
air france, staking, vakbond, piloten, september

PARIJS - Air France verwacht vrijdag iets minder last te hebben van de pilotenstaking waar het al de hele week mee kampt. Dat liet de Franse luchtvaartmaatschappij donderdag weten. Desondanks komt nog altijd meer dan de helft van de vluchten te vervallen. Volgens Air France staakt vrijdag een wat kleiner deel van zijn vliegerskorps uit protest tegen nieuwe bezuinigingsmaatregelen.

Lees meer
is, terrorisme, strijd, belgie, f-16, hercules, c-130

BRUSSEL - België is bereid met zes F-16's mee te doen aan de strijd tegen de islamistische terreurorganisatie IS. Ook kan het Belgische leger C-130 transporttoestellen leveren, en wil België eventueel Iraakse en Koerdische militairen trainen. Dat vertelde minister Pieter De Crem van Defensie donderdag in het parlement.

Lees meer
google, larry page, google, vliegveld, ontwikkeling, luchthaven, onderzoeksafdeling

LOS ANGELES - Google-topman Larry Page heeft zijn onderzoeksafdeling de opdracht gegeven met een compleet nieuw ontwerp van een vliegveld op de proppen te komen. Dat meldt website The Information. Volgens de ambitieuze Page zijn de knappe koppen bij Google in staat om luchthavens veel efficiënter te maken door de invoering van nieuwe technologische processen.

Lees meer

Pagina's