All Nippon Airways: Sapporo - Tokio Haneda, 19 mei 2015

27 mei 2015

Na een bezoek aan Sapporo moest ik om naar Amsterdam terug te vliegen eerst naar Tokio. Ik had een ongelukkige verbinding: Van Sapporo naar het "verkeerde" vliegveld van Tokyo (Haneda). De KLM vliegt namelijk van Tokio Narita (95 km met een directe busverbinding).

Vlucht NH78 (19.30 uur op 19 mei 2015) van ANA zou worden uitgevoerd met een B777-300. Omdat ik op tijd op het vliegveld was (3 kwartier voor het vertrek van de NH76 van 18.30 uur) mocht ik al met deze vlucht mee. Ook gevlogen met een B777-300.

De dames van ANA doen hun uiterste best om je zo snel mogelijk weg te hebben. Kom daar eens om bij de KLM of de LH met frequente Europese bestemmingen! Ik kreeg stoel 42C toegewezen. Het zitcomfort is matig. De afstand tussen de stoelen doet denken aan Ryanair. Je kan er tegenin brengen dat de meeste Japanners veel kleiner zijn en minder ruimte nodig hebben.

De service bestaat uit een bekertje fris. In anderhalf uur sta je met beide benen weer op de grond (ruim 800 km verder) van het Zuider eiland. Leuk zo'n groot vliegtuig voor een binnenlandse vlucht. Het comfort is minimaal. Het grondpersoneel doet heel goed zijn best en daarom krijgt deze vlucht van ANA een 8.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017