Cathay Pacific: Hongkong - Manilla, 18 januari 2016

5 februari 2016

Vandaag moest ik voor de tweede keer voor mijn werk naar Manilla. Dit keer vloog ik niet rechtstreeks maar via Hongkong. Het eerste stuk vloog ik met KLM, zie KLM: Amsterdam - Hong Kong, 17 januari 2016. Het tweede stuk werd dus met Cathay Pacific gevlogen.

Het tweede deel van mijn reis naar Manilla ging vanaf de luchthaven van Hongkong. De luchthaven Chep Lap Kok is enorm groot maar omdat alles ruim en licht is opgezet valt dit nauwelijks op. Dankzij de duidelijke bewijzering is alles goed te vinden.

De paspoortcontrole en security check verliepen bijzonder snel en efficiënt. Hierdoor had ik nog voldoende tijd om bij een van de vele restaurants even iets te eten. Een onbemande trein bracht mij vanaf de grote centrale hal naar de gate.

Keurig op tijd kwam de B-LAI aan taxiën. De B-LAI is een Airbuis A330-300 waarvan Cathay Pacific een groot aantal in dienst heeft. Het boarden begon ruim op tijd. Omdat het vliegtuig slechts voor twee derde gevuld was, was het boarden snel klaar en waren we gereed voor vertrek.

Ondanks de drukte op Chep Lap Kok vertrokken we op tijd in zuidelijke richting. Het vliegtuig zag er keurig uit, veel lichte kleuren, veel beenruimte en een haarscherp videoscherm voor het inflight entertainment systeem.

Al snel bracht de zeer vriendelijke bemanning een warme snack en een drankje rond. Door de korte vlucht was er maar net genoeg tijd om iedereen van een snack te voorzien. Door drukte op de luchthaven van Manilla werden we even in de wacht gezet. Maar desondanks landden we op de geplande aankomsttijd op de luchthaven van Manilla.

De paspoortcontrole in Manilla was snel gepasseerd maar het wachten op de bagage duurde erg lang maar uiteindelijk kwam de bagage dan toch op de belt.

Al met al een keurig verzorgde vlucht in een mooi toestel met een zeer vriendelijke bemanning. Deze vlucht geef ik een 9, evenals de luchthaven van Hongkong. De luchthaven van Manilla krijgt een 7.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017