GE9X

Motorenfabrikant General Electric heeft het eerste productie-exemplaar van de GE9X geleverd voor de nieuwe Boeing 777-9, de opvolger van de 777-300ER. Met een fandiameter van 340 centimeter is het de grootste vliegtuigmotor ooit voor een commercieel passagierstoestel.

Transavia SAF De Jong Intra

Pakketreisaanbieder De Jong Intra Vakanties sluit zich aan bij het partnerprogramma duurzaamheid van Transavia. De reisorganisatie koopt via het programma duurzamere vliegtuigbrandstof (SAF) in, waardoor er per De Jong Intra-klant straks 1,4 procent SAF wordt bijgemengd. Dat is dubbel zoveel als Transavia standaard bijmengt, namelijk 0,7 procent.

Condor A320

Münster/Osnabrück Airport (FMO) krijgt er volgend jaar zomer drie nieuwe vliegverbindingen bij. Condor start vluchten naar de Griekse eilanden Corfu, Kos en Rhodos. Daarnaast wordt er vaker gevlogen naar de bestaande bestemmingen Kreta en Mallorca.

Schiphol eGates

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol ziet deze zomervakantie vooral drukte bij het verstrekken van noodreisdocumenten. Volgens een woordvoerder is het drukker dan vorig jaar, omdat veel paspoorten dit jaar aflopen. "Het is druk, maar het verloopt over het algemeen goed. We zien geen extremen."

Gerben Broekema TGV

Gerben Broekema is zelfstandig luchtvaartstrateeg en consultant, die zich heeft toegelegd op de ontwikkeling van elektrisch vliegen. Hij werkt voor airlines, luchthavens en overheden. Broekema vindt dat het debat in Nederland ten onrechte anti-luchtvaart is geworden. Ook is de trein volgens hem niet per definitie duurzamer. In een uitgebreid interview met Luchtvaartnieuws gaat hij daar dieper op in.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Korean Air onthult nieuwe Business Class

18 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Korean Air heeft haar nieuwste Business Class-product onthuld. Dat komt in de nieuwe Boeing 787-10’s die vanaf deze maand geleverd worden, en later ook als retrofit in de Boeing 777-300ER’s. Laatstgenoemd type wordt door de Koreanen tussen Schiphol en Seoul ingezet.

Brussels Airlines vervoert ruim 14.000 festivalgangers van en naar Tomorrowland

18 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Brussels Airlines brengt in juli meer dan 14.000 festivalgangers van en naar België voor het beroemde Tomorrowland-festival, dat in De Schorre in Boom gehouden wordt. Het gaat om feestvierders van 122 nationaliteiten, met in verhouding veel Spanjaarden (23 procent). De Belgische maatschappij is voor de twaalfde keer de vervoerspartner van het festival.

Politiek verzet tegen sluiting luchthaven Rotterdam: 'alleen het idee al is knettergek!'

17 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Het onderzoek van de provincie Zuid-Holland naar een mogelijke sluiting van Rotterdam The Hague Airport stuit op felle kritiek van Hart voor Den Haag. De grootste partij van Den Haag, aangevoerd door Richard de Mos, noemt het plan ‘kapitaalvernietiging’. 

Overig nieuws

Overig nieuws

Klimaatclubs willen dat luchtvaartsector 'greenwashingdraaiboek' in de papierbak gooit

18 juli 2024 | Door: 
onze redactie

De luchtvaartsector moet stoppen met duurzame claims. Dat eisen drie klimaatclubs in een brief die aan 71 luchtvaartmaatschappijen is verstuurd. De organisaties stellen dat consumenten stelselmatig worden misleid door berichten over duurzame brandstof of CO2-compensatie. 

Menzies en Martinair/KLM Cargo verlengen samenwerking op Schiphol

18 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Menzies Aviation en Martinair/KLM Cargo hebben hun samenwerking op Schiphol verlengd en vernieuwd. Daardoor doet Menzies ook de komende vijf jaar de vracht- en grondafhandeling van de vrachtvluchten van de maatschappij.

Qatar Airways maakt bekroonde Qsuite nog comfortabeler

18 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Qatar Airways wil de show stelen in Farnborough met de onthulling van de nieuwe Qsuite Next Gen. De huidige Business Class-stoel dateert uit 2017, maar is volgens de Qatari aan een update toe. De luchtvaartmaatschappij belooft dat passagiers straks nog meer comfort kunnen ervaren.

Retro Boeing 747 van Lufthansa wijkt uit naar Schiphol

17 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Een Boeing 747-8 van Lufthansa heeft woensdagmiddag een ongeplande tussenlanding gemaakt op Schiphol. De jumbo, voorzien van een retro beschildering, was als vlucht LH440 op weg van Frankfurt naar Houston toen boven Schotland rechtsomkeert werd gemaakt vanwege een medisch noodgeval aan boord.

Familie Berlusconi voelt zich genegeerd bij naam vliegveld Milaan

17 juli 2024 | Door: 
ANP

Nabestaanden van de Italiaanse zakenman en meermaals premier Silvio Berlusconi (1936-2023) hebben geklaagd dat ze volkomen gepasseerd zijn bij het besluit de Milanese luchthaven naar Berlusconi te noemen.

Saudia Group verdeelt bestelde Airbus-vliegtuigen: meeste A321neo's voor Saudia

17 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Veruit de meeste A321neo’s uit de megaorder van de Saudia Group naar Saudi Arabian Airlines (Saudia). Ook zustermaatschappij Flyadeal krijgt er een aanzienlijk aantal, aangevuld met een dozijn kleinere A320neo’s, zo heeft de groep bekend gemaakt.

Topvacatures

Video

In beeld: Boeing start certificeringsvluchten met nieuwe 777-9

15 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Boeing heeft vrijdag eindelijk kunnen starten met de zogeheten certificeringsvluchten van de nieuwe 777-9, de opvolger van de 777-300ER. De vliegtuigbouwer heeft de Type Inspection Authorization ontvangen van luchtvaartautoriteit FAA. Daardoor mogen FAA-medewerkers met dit type (mee)vliegen op testvluchten voor de certificering.

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen