Videos

Justitie Curaçao zet in beslag genomen Bombardier Challenger te koop

12 december 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie op Curaçao start 15 december met de verkoop van een in beslag genomen Bombardier Challenger. Het toestel uit 1989 biedt plaats aan elf passagiers, die in alle luxe kunnen worden vervoerd.

Historische beelden: Spaceshuttle Endeavour maakt laatste landing

10 december 2017 | Door: 
onze redactie

LOS ANGELES - De spaceshuttle Endeavour landde op 21 september 2012 voor de laatste keer in zijn bestaan. De spaceshuttle werd op de rug van een Boeing 747 naar de internationale luchthaven van Los Angeles gevlogen. Vanaf de luchthaven ging de spaceshuttle over de weg naar een museum in Los Angeles

Air New Zealand helpt Kerstman met Kiwi-accent

9 december 2017 | Door: 
Yves Kremer

AUCKLAND - Elke taal heeft haar eigen dialecten en accenten, zo ook het Kiwi-accent uit Nieuw-Zeeland. In de nieuwe kerstcommercial van Air New Zealand blijkt dat zelfs de kerstman moeite heeft met het verstaan van de Nieuw-Zeelandse variant van het Engels.

Flight attendant eet van maaltijden passagiers

9 december 2017 | Door: 
Yves Kremer

URUMQI - Een flight attendant van het Chinese Urumqi Air is in opspraak geraakt nadat een video opdook waarin te zien is hoe ze in de galley eet van verschillende maaltijden aan boord van een vlucht. De maaltijden zouden restjes zijn.

Boeing 737 MAX voor het eerst op Schiphol

6 december 2017 | Door: 
Niek Vernooij en Doron Sajet

SCHIPHOL - Een Poolse primeur woensdagochtend op Schiphol: LOT Polish Airlines was de eerste luchtvaartmaatschappij ooit die met een Boeing 737 MAX 8 op Schiphol landde. De MAX behoort tot een nieuwe generatie passagiersvliegtuigen die stiller, zuiniger en minder vervuilend zijn.

Voormalige KLM-jumbo geland op Twente Airport

6 december 2017 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Nadat eerdere pogingen om operationele redenen niet door konden gaan is woensdagmiddag alsnog een Boeing 747-400 geland op Twente Airport. De PH-BFR, tot voor kort in dienst bij KLM, landde even voor 13.00 uur op de voormalige vliegbasis bij Enschede. Dat gebeurde onder de nodige publieke belangstelling.

Qatar Airways zet Qsuite in naar Amerika

4 december 2017 | Door: 
Bastiaan Witte

DOHA - New York en Washington zijn na Londen en Parijs de volgende twee bestemmingen voor de Qsuite van Qatar Airways. De Qsuite is onderdeel van de nieuwe Business Class van de luchtvaartmaatschappij uit Doha, die wordt uitgerold in alle Boeing 777’s en Airbus A350’s.

KLM profileert zich als duurzame airline op social media

2 december 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM deelt sinds deze week op social media een korte videoclip waarin ze zich presenteert als duurzame luchtvaartmaatschappij. De videoclip heeft betrekking op hoe KLM omgaat met afvalverwerking. Medewerkers van KLM Catering Services laten in de clip zien wat er gebeurt met het afval dat van boord komt.

Air France-dochter Joon voltooit eerste vluchten

1 december 2017 | Door: 
Niek Vernooij

BARCELONA - Joon heeft vrijdagochtend de eerste vluchten voltooid. Even na 7.00 uur vertrokken de eerste vluchten van het Air France-dochterbedrijf vanaf Parijs Charles de Gaulle onder opvallend grote mediabelangstelling naar Barcelona en Berlijn-Tegel.

Ophef in Britse tabloids over 'plakbandreparatie' bij easyJet

30 november 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Ophef in Britse tabloids over een voorval waarbij een Airbus van easyJet werd gerepareerd met ‘plakband’.  Als gevolg van een technisch mankement werd speedtape gebruik als tijdelijke reparatie. Een gebruikelijke procedure, maar met veel negatieve aandacht tot gevolg.

Air France onthult eerste vliegtuig voor Joon

30 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Air France heeft, een dag voor de luchtdoop, het eerste vliegtuig van dochterbedrijf Joon gepresenteerd. Dat gebeurde donderdagochtend in een hangar op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Vrijdag vertrekt de eerste commerciële Joon-vlucht naar Barcelona.

American Airlines gunt te veel piloten kerstvakantie

29 november 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

WASHINGTON - American Airlines maakt overuren om een pijnlijke fout in de werkschema's voor december te herstellen. De luchtvaartmaatschappij heeft veel te veel piloten kerstvakantie gegund. Door deze blunder komen in de laatste twee weken van het jaar meer dan 15.000 vluchten in gevaar door personeelsgebrek, becijferde een vereniging van verkeersvliegers.

VIDEO: Toestel Singapore Airlines beschadigd door brandend sleepvoertuig

29 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SINGAPORE - Een Boeing 777-200ER van Singapore Airlines is dinsdagavond beschadigd geraakt toen het werd versleept op de luchthaven van Singapore. Het sleepvoertuig vloog door nog onbekende oorzaak in brand. Niemand raakte bij het incident gewond.

VIDEO: Basejumpers landen in vliegtuig

29 november 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Twee Franse basejumpers in wingsuits is het gelukt om van de Jungfrau Berg in Zwitserland te springen en te landen in een sportvliegtuig. De stunt werd uitgevoerd door Fred Fugen en Vince Reffet, die bekend staan als the Soul Flyers.

VIDEO: KLM hangt hippe kersttruien in de etalage

29 november 2017 | Door: 
Marilot Molewijk

SCHIPHOL - De hype om rond de feestdagen opvallende kersttruien te dragen heeft nu ook KLM bereikt. De luchtvaartmaatschappij heeft voor luchtvaartliefhebbers gebreide truien toegevoegd aan de online shop.

Frank Houben nieuwe Delegate to the Board bij KLM

26 november 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM stelt Frank Houben per 1 januari 2018 aan als Delegate to the Board. Houben werkt op dit moment nog als Global Director Brand & Marketing Communications. Hij volgt Vincent Knoops op, die op die datum met pensioen gaat. In zijn nieuwe rol vertegenwoordigt en adviseert hij de drie KLM directieleden.

Ukraine International maakt zich op voor eerste Boeing 777

25 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Ukraine International Airlines voegt in het voorjaar van 2018 de eerste van vier Boeing 777-200ER’s toe aan de vloot. Het toestel, dat voorheen bij Asiana Airlines in Zuid-Korea vloog, wordt op dit moment op Schiphol voorbereid op haar nieuwe carrière.

VIDEO: Hoe overleeft KLM-topman Pieter Elbers zijn jetlag?

25 november 2017 | Door: 
Yves Kremer

AMSTELVEEN - Altijd al willen weten wat Pieter Elbers voor reistips heeft? In een video deelt de KLM-topman zijn eigen reisvoorbereidingen en geeft hij aan hoe hij omgaat met jetlags en het inpakken van koffers. Daarnaast geeft hij tips voor het boeken van tickets en vertelt hij hoe je als passagier in aanmerking komt voor een upgrade.

Video: Boeing komt met opvouwbare wingtips voor de 777X

23 november 2017 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing heeft de nieuwe Boeing 777X voorzien van opvouwbare wingtips. De nieuwe spanwijdte maakt het toestel een stuk breder waardoor het parkeren naast andere toestellen aan de gates voor problemen kan zorgen. De vleugel wordt aan beide kanten ruim drie meter langer.

Brussels Airlines veilt blik achter de schermen voor goed doel

21 november 2017 | Door: 
Yves Kremer

BRUSSEL - Piloten en cabinemedewerkers van Brussels Airlines zamelen geld in voor het goede doel door een blik achter de schermen te veilen, waaronder een dag in het leven van een flight attendant en een pianoconcert onder de vleugel van een A330. Het geld wordt ingezameld voor Bike For Africa, een initiatief om geld in te zamelen voor humanitaire projecten in Afrika.

IndiGo-medewerker dwingt man haar voeten aan te raken

21 november 2017 | Door: 
Yves Kremer

HAIDERABAD - Een bizarre video is gisteren opgedoken in India, waarin een grondmedewerker in de kleding van IndiGo een man opdraagt haar voeten aan te raken. De mannen zouden de vrouwelijke medewerkster voorafgaand aan het incident hebben lastiggevallen. Dat laat de Indische maatschappij in een verklaring weten aan NDTV.

VIDEO: Emirates A380 en 777 in formatie met Al Fursan

21 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

DUBAI - Tijdens de Dubai Airshow was een formatievlucht van een Airbus A380 en Boeing 777 van Emirates met het aerobaticsteam Al Fursan een van de hoogtepunten. Emirates heeft nu spectaculaire beelden vrijgegeven van deze vlucht, zowel vanaf de grond als aan boord van de vliegtuigen.

VIDEO: Zeldzame Boeing 747SP strijkt neer in Hamburg

21 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HAMBURG - De enige nog actief gebruikte Boeing 747SP ter wereld resideert deze week op de luchthaven van Hamburg. Het vliegende testcentrum van de NASA en de Duitse collega-organisatie DLR is in Duitsland voor groot onderhoud bij Lufthansa Technik.

Airlander 10 crasht en breekt in tweeën

19 november 2017 | Door: 
onze redactie

CARDINGTON - Het hybride vliegtuig de Airlander 10, het langste luchtvaartuig ter wereld, is zaterdag in het Verenigd Koninkrijk neergestort en in tweeën gebroken. Nog geen 24 uur na een succesvolle testvlucht. Twee personen raakten lichtgewond, aldus de BBC.

Southwest laat 'allergische' passagier van boord verwijderen

16 november 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

BALTIMORE - Een passagier van Southwest Airlines is op de luchthaven van Baltimore behoorlijk hardhandig van boord gehaald door de politie. De vrouw zei na het zien van twee honden aan boord ‘dodelijk allergisch’ te zijn voor de dieren, maar zij kon dit niet met medische papieren bewijzen.

Vogel doorboort neus A319 van American

16 november 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

MIAMI – Een American Airlines-vlucht van Mexico City naar Miami kreeg een onaangename verrassing tijdens de daling richting Miami Airport. Het toestel kwam hard in aanvaring met een vogel, die met zijn snavel de neuskegel doorboorde en bleef vastzitten. Het vliegtuig is veilig geland, meldt Fox News.

VIDEO: A380 maakt fly-by boven Louvre Abu Dhabi

13 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

ABU DHABI - Een Airbus A380 van Etihad Airways heeft op een spectaculaire wijze acte de présence gegeven bij de opening van het Louvre Abu Dhabi. Het toestel maakte een fly-by boven het nieuwe museum, een dependance van het beroemde Louvre in Parijs.

VIDEO: Bliksem treft Boeing 777 van KLM

13 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Het gebeurt regelmatig dat vliegtuigen door de bliksem worden getroffen, maar dat dit ook gefilmd wordt is minder gebruikelijk. Ralph Valkenier lukt het kort na de start van een Boeing 777-300ER vanaf de Polderbaan op Schiphol. De beelden zijn spectaculair.

Copyright Reismedia BV 2017