Videos

In beeld: zo vertrok de Lufthansa 747 dinsdag van Twente Airport

4 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Zoals ook door deze site gemeld, haalde Lufthansa dinsdag de één-na-laatste Boeing 747-400 van Twente Airport (de D-ABVX), nadat het toestel daar ruim een jaar lang opgeslagen stond. De Duitsers gaan het vliegtuig na de zomer weer in dienst nemen en brachten het daarom naar Frankfurt. Het vertrek leverde mooie foto’s en video’s op.

In beeld: man vastgebonden nadat hij stewardessen bij hun borsten vastgreep

3 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Op een Frontier Airlines-vlucht van Philadelphia naar Miami heeft een passagier zich zaterdag enorm misdragen. De man, die gedronken had, was gewelddadig en randde het personeel aan. Uiteindelijk moest hij met tape vastgebonden worden aan zijn stoel.

Azul wil 220 Lilium Jets kopen

2 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - De grote Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul is van plan om 220 eVTOL-vliegtuigen te kopen bij het Duitse Lilium GmbH. Daarmee wil Azul vanaf 2025 een fijnmazig binnenlands netwerk opzetten, ter aanvulling op de lijndiensten met reguliere vliegtuigen. De deal moet nog uitonderhandeld worden, en is maximaal 1 miljard dollar waard.

In beeld: Russisch blusvliegtuig komt vlak langs zeilboot, familie schrikt zich rot

31 juli 2021 | Door: 
onze redactie

MARMARIS - Turkije wordt momenteel geteisterd door bosbranden. Om de Turken te helpen bij de bestrijding, worden er Russische Beriev Be-200-blusvliegtuigen ingezet, die het water zo uit de zee scheppen. Een familie op een zeilboot kon dat van wel heel dichtbij aanschouwen.

Airbus A330 krijgt tweede leven als festivalpodium

27 juli 2021 | Door: 
onze redactie

FRAGA - De organisatoren van het Monegros Desert Festival in Spanje komen op de editie van 2022 met een wel heel bijzonder podium: een oude Airbus A330. Het toestel is in stukken vanuit het vliegtuigenkerkhof in Teruel naar het festivalterrein gebracht.

In beeld: eerste Airbus A220 voor Air France voorzien van kleurenschema

26 juli 2021 | Door: 
onze redactie

MIRABEL - Airbus heeft de eerste A220-300 voor Air France bij de fabriek in het Canadese Mirabel van een kleurenschema voorzien. KLM's zustermaatschappij, die er zestig besteld heeft, verwacht dit toestel eind september in ontvangst te nemen.

FAA verandert fluks de regels: Nederlandse student geen astronaut maar ruimtetoerist

24 juli 2021 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON DC - De Nederlandse Oliver Daemen (18), die met Jeff Bezos in diens raket Blue Origin NS-16 richting het ruime heelal werd geschoten, mag zich van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA geen astronaut noemen.

Manchester Airport verwelkomt eerste passagiers in nieuwe terminal

14 juli 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

MANCHESTER - Manchester Airport heeft woensdag de eerste passagiers ontvangen in Terminal 2. Vakantievlieger Jet2 had de primeur, later deze week volgen TUI Airways en Singapore Airlines. De uitbreiding van het luchthavengebouw kostte 1,2 miljard euro.

 

In beeld: verwarde American Airlines-passagier vastgebonden met ducttape

12 juli 2021 | Door: 
onze redactie

DALLAS - Op een American Airlines-vlucht van Dallas naar Charlotte, afgelopen dinsdag, is een passagier volledig door het lint gegaan. Tijdens de vlucht probeerde de vrouw, die schreeuwde dat ze eruit wilde, een deur te openen. Ook viel ze het personeel aan, en beet één van hen. Bijna de gehele crew moest eraan te pas komen om haar vast te binden met ducttape.

In beeld: 6-jarig meisje breekt record door 93 airlines te herkennen in 1 minuut

12 juli 2021 | Door: 
onze redactie

PANCHKULA - Aarna Gupta, een 6-jarig meisje uit het Indiase Panchkula, heeft een record verbroken door in één minuut 93 airlines te identificeren op basis van vliegtuigstaarten. Haar uitzonderlijke prestatie is geregistreerd door International Book of Records.

Prototype nieuwe MC-21-310 voorzien van laagje verf

8 juli 2021 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - De Russische vliegtuigbouwer Irkut heeft het vijfde prototype van de nieuwe MC-21 voorzien van een verse laklaag. Het toestel, aangeduid als MC-21-310 vanwege de PD-14-motoren, vloog voorheen nog ‘kaal’ rond.

Vliegbasis Leeuwarden neemt afscheid van laatste F-16's

5 juli 2021 | Door: 
onze redactie

LEEUWARDEN - Vliegbasis Leeuwarden heeft definitief afscheid genomen van de F-16. De Koninklijke Luchtmacht vloog maandag de laatste toestellen over naar Volkel, waardoor een einde komt aan een periode van 42 jaar waarin de F-16 Leeuwarden als thuisbasis had.

Vogels aan boord van vliegtuig vertragen vertrek

4 juli 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een United Airlines-vlucht van Hawaï naar Newark liep vertraging op toen meerdere vogels aan boord van het vliegtuig kwamen en uit de cabine moesten worden geleid. Het licht in de cabine werd uitgedaan om de vogels aan te moedigen de uitgang te zoeken. Passagier Zach Honig filmde het voorval.

Woningen op startbaan van iconisch Kai Tak geen succes

3 juli 2021 | Door: 
onze redactie

HONGKONG - De eerste flats met zicht op de befaamde haven van Hongkong vonden niet bepaald gretig aftrek. Probleem: de appartementen op de voormalige Kai Tak-startbaan liggen te ver van een metrostation.

Eerste elektrische vlucht naar het buitenland door E-Flight Academy

3 juli 2021 | Door: 
onze redactie

TEUGE - De Nederlandse startup E-Flight Academy heeft vrijdag de eerste internationale vlucht gemaakt met een in Nederland geregistreerd elektrisch vliegtuig. Het toestel, de PH-EFL, vloog van Teuge naar het Duitse Stadtlohn-Vreden, net over de grens bij Winterswijk.

Boeing 737 maakt noodlanding in zee bij Honolulu, bemanning gered

3 juli 2021

HONOLULU – Een Boeing 737-200 van Transair heeft vrijdag een noodlanding gemaakt in zee, nadat één van de twee motoren kort na de start was uitgevallen. De twee piloten, de enige inzittenden van het toestel, konden worden gered.

Airbus A340 van Air Mauritius landt op Twente Airport

2 juli 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Opnieuw een exotisch verkeersvliegtuig op Twente Airport. Vrijdag landde een Airbus A340-300 van Air Mauritius op het vliegveld in Oost-Nederland. Het toestel arriveerde na een rechtstreekse vlucht van ruim elf uur vanuit Mauritius.

KDC-10 keert terug van laatste missie naar Afghanistan

28 juni 2021 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - De KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht is vrijdag voor de laatste keer teruggekeerd op vliegbasis Eindhoven van een missie naar Afghanistan. De Koninklijke Luchtmacht neemt eind dit jaar definitief afscheid van het 45 jaar oude, driemotorige transport- en tankvliegtuig.

In beeld: 's werelds grootste vliegtuig (de An-225) blaast hekwerk omver

26 juni 2021 | Door: 
onze redactie

BRIZE NORTON - De Antonov An-225, 's werelds grootste (vracht)vliegtuig, kwam donderdag naar de Britse luchtmachtbasis Brize Norton om helikopters terug te brengen uit Afghanistan. Dat trok uiteraard veel bekijks van liefhebbers. Waar zij niet op hadden gerekend, is dat het hekwerk waar ze achter stonden omver zou worden geblazen door de krachtige motoren.

Southwest viert 50ste verjaardag met patriottische Boeing 737

22 juni 2021 | Door: 
onze redactie

DALLAS - Om te vieren dat Southwest Airlines precies vijftig jaar actief is, heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vrijdag een speciaal kleurenschema onthuld op één van haar 736 Boeing 737’s. Het toestel toont de Amerikaanse vlag en is de Freedom One gedoopt.

Malaysia Airlines doet hersenen tintelen met luchthaven- en vliegtuiggeluiden

22 juni 2021 | Door: 
onze redactie

KUALA LUMPUR - Malaysia Airlines heeft een ASMR-video online gezet, met luchthaven- en vliegtuiggeluiden. Door die te beluisteren, liefst met hoofdtelefoon op, wordt het gevoel gewekt alsof je met Malaysia Airlines op reis gaat. Dat zou de hersenen doen tintelen.

Twente Airport eindstation voor Dragonair Airbus A320

16 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Twente Airport ontving woensdagmiddag een exotische bezoeker. Een ruim 22 jaar oude Airbus A320 van Dragonair uit Hongkong landde op de luchthaven, die het eindstation zal worden voor het toestel.

Exodus van Britten uit Portugal na wijziging reisadvies

7 juni 2021 | Door: 
onze redactie

FARO - De afgelopen dagen heeft er een exodus van Britten uit Portugal plaatsgevonden. Zij wilden nog snel naar huis voordat in de nacht van maandag op dinsdag het reisadvies verandert en ze bij terugkeer tien dagen in quarantaine moeten. Dat leidde met name op zondag tot lange rijen op Faro Airport in de Algarve. Ook stegen de prijzen van vliegtickets naar het VK tot vele honderden ponden, ondanks een verdubbeling van het vluchtaanbod.

Geweldige service: tijdens pushback krijgt passagier zijn verloren telefoon terug

7 juni 2021 | Door: 
onze redactie

LONG BEACH - Een passagier van Southwest Airlines verloor zondag zijn of haar telefoon op de luchthaven van Long Beach, Californië. Toen dat ontdekt werd, was het vliegtuig al bezig aan de pushback, maar dankzij uitstekend teamwork van het grondpersoneel en de piloten lukte het toch nog om de telefoon terug te geven. Daar was wel wat acrobatiek voor nodig.

Vlucht Delta Air Lines wijkt uit nadat passagier cockpit bestormt

5 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ALBUQUERQUE - Aan boord van een binnenlandse vlucht van Delta Air Lines ontstond vrijdag paniek nadat een passagier probeerde de cockpit binnen te komen. Bemanningsleden en passagiers slaagden erin de man te overmeesteren, waarop een ongeplande landing werd gemaakt in Albuquerque.

DAT zwaait Nederlands getinte MD-82 uit naar Iran

4 juni 2021 | Door: 
onze redactie

BILLUND - De Deense luchtvaartmaatschappij DAT (Danish Air Transport) heeft haar enige McDonnell-Douglas MD-82 uitgezwaaid. Het toestel, inmiddels een zeldzaamheid in Europa, vloog vorige week vanuit Billund naar de Iraanse hoofdstad Teheran toe.

United Airlines wil met 'moderne Concorde' razendsnel naar Londen

3 juni 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHICAGO - In slechts 3,5 uur van Londen naar New York? Als het aan United Airlines ligt kan dat over een paar jaar weer. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft een koopcontract getekend voor vijftien Overtures, de moderne opvolger van de Concorde.

In beeld: American Airlines Boeing 737 rijdt lichtmast omver

1 juni 2021 | Door: 
onze redactie

DALLAS - Een Boeing 737-800 van American Airlines is vrijdag met de linkervleugel tegen een lichtmast aangereden op de luchthaven van Dallas Fort Worth. Als gevolg daarvan viel de mast om en werd de vleugel ernstig beschadigd, zo is te zien op beelden van het incident.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen