Videos

Spotter filmt snoeiharde landing Boeing 747 op Schiphol

24 april 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De harde wind had afgelopen weekend flink vat op het vliegverkeer op Schiphol. Een spotter legde op video vast hoe een Boeing 747-400F van vrachtmaatschappij Silk Way West Airlines daardoor knalhard op de Aalsmeerbaan landde.

'Bemanningslid American Airlines slaat passagier'

22 april 2017 | Door: 
onze redactie

SAN FRANCISCO - In Amerika is ophef ontstaan nadat een passagier op hardhandige wijze te verstaan zou zijn dat ze de buggy voor haar baby niet mee mocht nemen aan boord. Medereizigers bemoeiden zich ermee, waardoor een boze woordenwisseling ontstond.

Iberia voorziet eerste toestel van Premium Economy

21 april 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MADRID - Iberia heeft een eerste vliegtuig voorzien van Premium Economy. De reisklasse, die eind vorig jaar werd aangekondigd, is deze zomer beschikbaar op vluchten van Madrid naar New York, Chicago en Bogota. Dit jaar worden vijf Airbus A340-600’s omgebouwd.

'Racist' onder applaus uit vliegtuig gezet

16 april 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Een passagier op een vlucht van de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij FlySafair is op 7 april vlak voor vertrek van boord gehaald. De man zou een zwarte medepassagier hebben uitgemaakt voor 'asshole'. Op videobeelden, die aan boord zijn gemaakt met een smartphone, is de discussie tussen de man en medepassagiers in zijn directe omgeving te volgen.

NH Airtime blikt terug op pandagekte op Schiphol

15 april 2017 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - De Nederlandse nationale luchthaven is wel wat gewend. Met regelmatig landen er beroemde VIP's op Schiphol, maar krijgen slechts weinig mensen daar wat van mee. Afgelopen woensdagavond was dat wel anders, toen er twee Chinese 'celebreties' op Schiphol landden.

KLM MD-11's figureren in videoclip

12 april 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Twee MD-11's die voorheen bij KLM vlogen figureren in een videoclip van de Britse zangeres Louisa Johnson. De clip van het nummer Best Behaviour is opgenomen op een vliegtuigkerkhof in de Californische woestijn. Wie goed kijkt kan ook een MD-11 van Martinair Cargo tussen de uitgerangeerde airliners spotten.

Jimmy Kimmel maakt gehakt van United Airlines

12 april 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - De Amerikaanse comedian en talkshowpresentator Jimmy Kimmel laat geen spaan heel van United Airlines. De luchtvaartmaatschappij ligt onder vuur vanwege een incident waarbij een passagier op barbaarse wijze uit het vliegtuig werd verwijderd.

Passagiers voorkomen uitzetting op KLM-vlucht

11 april 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Woedende KLM-passagiers hebben vorige week de uitzetting van een man naar Nigeria voorkomen. Het gebeurde volgens de NOS vorige week woensdag op Schiphol in een toestel dat op het punt stond om naar Lagos te vliegen.

Passagier met geweld van United-vlucht gehaald

10 april 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een passagier die met geweld door de politie van een United Airlines-vlucht wordt gehaald. Dat is gebeurd nadat de man het vliegtuig niet vrijwillig wilde verlaten toen bleek dat de binnenlandse vlucht naar Louisville overboekt was.

British Airways investeert miljoenen in upgrade business class

7 april 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - British Airways steekt 467 miljoen euro in de upgrade van haar premium product, waaronder de business class. “We willen ons onderscheiden met een uniek product”, aldus topman Alex Cruz. 

Onderzoeksraad trekt keiharde conclusies over veiligheid Schiphol

6 april 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DEN HAAG - Schiphol is niet onveilig, maar om te kunnen groeien moet de luchthaven bestaande veiligheidsrisico’s structureel verminderen. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een vandaag gepubliceerd rapport.

'Smart Cabin' van Airbus gooit hoge ogen in Hamburg

6 april 2017 | Door: 
Niek Vernooij

HAMBURG - Het is nog de vraag welke luchtvaartmaatschappijen er als eerste mee gaat vliegen, maar de Smart Cabin Reconfiguration van Airbus en Recaro gooit hoge ogen op de Aircraft Interior Expo in Hamburg. Airbus verwacht dat het een kwestie van tijd is dat airlines voor het nieuwe concept kiezen.

Discussie over kostenplaatje ‘koninklijke’ Boeing

6 april 2017 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Had de Nederlandse regering nu wel of niet een splinternieuwe Boeing 737 Business Jet moeten aanschaffen? Die discussie woedt in politiek Den Haag. Het RTL4-programma EditieNL dook met Luchtvaartnieuws.nl op de tweedehands markt.

Aeromexico Boeing 787-9: een kijkje aan boord

5 april 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Aeromexico vliegt sinds deze week met de Boeing 787-9 op Schiphol. In vergelijking met de 787-8 biedt het toestel meer stoelen, een verbeterde Business Class en standaard WiFi. Luchtvaartnieuws Magazine en mediapartner RTV NH stapten aan boord.

Dutch Aviation Group: innoveren doe je samen

4 april 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTERDAM - Innoveren doe je samen, zo luidde het thema van het symposium dat de Dutch Aviation Group organiseerde in samenwerking met het NLR. “We hebben er belang bij elkaar in Nederland te versterken”, stelt voorzitter Alexander Schnitger.

KLM Airbus A330 ontvangt watersaluut in Minneapolis

2 april 2017 | Door: 
onze redactie

MINNEAPOLIS - KLM is sinds het nieuwe zomerseizoen weer terug op de luchthaven Minneapolis-St. Paul International. De Nederlandse maatschappij vliegt driemaal per week op de route vanaf Schiphol. Het toestel is afgelopen week op traditionele wijze welkom geheten door middel van een watersaluut.

Beelden crosswind landing Schiphol online

2 april 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Op zondag 19 en maandag 20 maart had de luchthaven Schiphol te kampen met harde wind. Tientallen vluchten werden geannuleerd wegens de harde wind. Ook waren er veel vertragingen. Dit weekend zijn er videobeelden verschenen van de pittige landingen als gevolg van de harde wind.

NH Airtime stapt aan boord bij Garuda Indonesia's Boeing 777-300ER

1 april 2017 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Het is inmiddels een vertrouwd gezicht de G-pier op Schiphol: bijna dagelijks parkeert daar een Boeing 777-300ER van Garuda Indonesia. Zes keer per week vliegen de kisten van Garuda rechtstreeks tussen Jakarta en Amsterdam. NH Airtime stapte aan boord van de Indonesische Triple Seven voor een exclusieve tour, inclusief langs de crew rests, die normaal gesproken off limits zijn.

Airbus A350 landt voor het eerst in Canada

31 maart 2017 | Door: 
onze redactie

VANCOUVER - De luchthaven van Vancouver had deze week de eer om als eerste in Canada de Airbus A350-900 te verwelkomen. Cathay Pacific verbindt Vancouver vanaf nu met Hongkong.

1 april: Schiphol in ruimtereizen en Air Transat vliegt op siroop

31 maart 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het is morgen 1 april en dus laat de luchtvaart zich weer van haar creatieve kant zien met soms goed uitgedachte grappen. Zo stuurde Schiphol een persbericht rond dat ze in ruimtevluchten stapt en meldt Air Transat biobrandstof uit ahornsiroop te gaan winnen.

België en India weer verbonden door Brussels Airlines

30 maart 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Brussels Airlines vlucht SN601 zorgde er donderdagochtend voor dat Brussels Airport en de luchthaven van Mumbai weer met elkaar zijn verbonden sinds het vertrek van Jet Airways van Brussel naar Schiphol.

Verrassende eerste vlucht Embraer 195-E2

30 maart 2017 | Door: 
Niek Vernooij

SAO JOSE COS CAMPOS - De Embraer 195-E2, de langste variant van de nieuwe E2-serie van Embraer, heeft woensdag voor het eerst gevlogen. De maiden flight kwam als een complete verrassing; de eerste vlucht van het grootste Embraer-vliegtuig stond eigenlijk pas over een paar maanden gepland.

KLM-medewerkers prijzen nieuwe bestemmingen aan

29 maart 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM breidt dit zomerseizoen het routenetwerk uit met een ongekend aantal van twaalf nieuwe routes. Om passagiers kennis te laten maken met nieuwe bestemmingen prijzen KLM-medewerkers de steden aan in korte filmpjes.

Gewonden en vuurzee na landing vliegtuig Peruvian Airlines

29 maart 2017 | Door: 
onze redactie

JAUJA - Bij de landing van een Boeing 737-300 met 140 passagiers in de Peruaanse stad Jauja zijn meerdere mensen gewond geraakt. Het vliegtuig vloog in brand tijdens het landen, zo blijkt uit videobeelden. Het toestel is volledig uitgebrand.

CS100 vliegt non-stop van Londen naar JFK

28 maart 2017 | Door: 
Niek Vernooij

MONTREAL - Gaat de Bombardier C Series in de toekomst rechtstreeks vliegen tussen Londen en New York? Als het aan vliegtuigbouwer Bombardier ligt wel. Bij wijze van proef voerde een CS100 deze week een rechtstreekse vlucht uit tussen London City Airport en New York JFK.

'Tenerife is meer een vakantiebestemming geworden'

27 maart 2017 | Door: 
Doron Sajet

AMSTERDAM - Precies veertig jaar geleden vond de grootste vliegramp uit de geschiedenis van de burgerluchtvaart plaats, toen op Tenerife een Boeing 747 van KLM in volle vaart op eenzelfde toestel van Pan Am botste. Derk Meurs (53), zoon van copiloot Klaas Meurs, is nu gezagvoerder bij Transavia en blikt terug.

Luchtmachten trainen vanaf basis Leeuwarden

25 maart 2017

LEEUWARDEN - Ongeveer vijftig jachtvliegtuigen nemen de komende twee weken vanaf vliegbasis Leeuwarden deel aan een grote internationale oefening in het Nederlandse, Duitse en Deense luchtruim. De jaarlijkse training onder de noemer Frisian Flag gaat maandag van start.

Indiase airlines bannen parlementslid na 'slippertje'

24 maart 2017 | Door: 
onze redactie

DELHI - Een parlementslid in India moet zich voorlopig per auto, trein of privévliegtuig door het land verplaatsten, nu de vijf grootste luchtvaartmaatschappijen hem op een zwarte lijst hebben gezet. De reden is dat Ravindra Gaikwad een medewerker van Air India met zijn slippers heeft geslagen.

Copyright Reismedia BV 2017