Videos

Vliegtuigpassagiers zien levende schorpioen boven zich hangen

16 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

JAKARTA - Passagiers op Lion Air-vlucht 293 van Pekanbaru naar Jakarta schrokken zich donderdag een hoedje toen zij na de landing een schorpioen uit het handbagagevak zagen kruipen.

Airbus A380: al jaren een publiekstrekker op Schiphol

14 februari 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - De Airbus A380 wordt vanaf 2021 niet meer gebouwd. Desondanks blijft het imposante type nog jaren in de lucht. Emirates vliegt twee keer per dag met de superjumbo op Schiphol en in de zomer brengt ook China Southern het type naar Nederland.

Jongen vindt ware liefde op Schiphol

14 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Roderick vond al een paar jaar geleden zijn grote liefde op Schiphol. Vooral haar rondingen spraken hem zeer aan, maar hij was te verlegen om erop af te stappen. Daarom schakelde hij de hulp van de luchthaven in.

Turbulentie richt ravage aan op Delta Air Lines-vlucht

14 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

RENO - Een Delta Air Lines-vlucht van Orange County naar Seattle heeft woensdag vanwege hevige turbulentie moeten uitwijken naar Reno in Nevada. Vijf inzittenden raakten gewond, waarvan drie naar het ziekenhuis moesten.

KLM-stewardess krijgt huwelijksaanzoek op Schiphol

14 februari 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - Valentijnsdag staat traditioneel in het teken van de liefde. Voor KLM een mooi moment om het onverwachte huwelijksaanzoek van stewardess Collette door haar vriend Frensch op Schiphol vrij te geven.

Boeing 747 aangekomen bij Corendon Village Hotel

10 februari 2019 | Door: 
Onze redactie

BADHOEVEDORP - Na een lange reis van enkele nachten is de voormalige KLM Boeing 747-400 aangekomen in de tuin van het Corendon Village Hotel bij Schiphol. Het transport kostte handenvol geld, maar leverde wereldwijd publiciteit op voor het grootste hotel van de Benelux.

Boeing 747 Corendon steekt de snelweg over

9 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BADHOEVEDORP - De Boeing 747 die dit weekend bij het Corendon Village Hotel in de tuin komt is in de nacht van vrijdag op zaterdag A9 overgestoken. Onder grote belangstelling werd de jumbo de snelweg over gesleept.

Turkish Airlines roept Lego-figuurtjes te hulp voor veiligheidsvideo

9 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - Turkish Airlines zet opnieuw Lego-poppetjes in voor de nieuwe veiligheidsvideo aan boord. Vorig jaar was dat ook al het geval. Niet alleen passagiers wisten het idee zeer te waarderen, ook op Youtube scoorde de video flink, met twintig miljoen views.

Vliegtuig maakt pijnlijke uitglijder op Courchevel Altiport

9 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

COURCHEVEL - Een Piper Malibu Mirage heeft vrijdag een pijnlijke uitglijder gemaakt op Courchevel Altiport. Het vliegtuig glibberde van de baan af op het hooggelegen vliegveld, dat geldt als één van de uitdagendste ter wereld. 

Luchthavenmedewerker ontsnapt aan dood nadat band towtruck explodeert

8 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

HONGKONG - Tijdens de pushback van een Hong Kong Airlines Airbus A330 op de luchthaven van Hongkong is dinsdag één van de banden van de towtruck geëxplodeerd. Op beelden van het incident is te zien hoe de band met hoge snelheid tientallen meters wordt weggeblazen.

Boeing 747 halve eeuw geleden voor het eerst de lucht in

8 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - De datum 9 februari 1969 is één van de belangrijkste in de civiele luchtvaart. Op die dag, vijftig jaar geleden, maakte het prototype van de Boeing 747 voor het eerst een testvlucht. Het befaamde toestel zou het passagiersvervoer in decennia erna voor altijd veranderen.

ATR72 vertrekt per vrachtwagen vanaf Maastricht Airport

8 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BEEK - Een ATR72-turboproptoestel is dinsdag per vrachtwagen van Maastricht Aachen Airport naar PS Aero in het eveneens Limburgse Baarlo gebracht. Daar wordt het toestel omgebouwd tot een attractie.

KLM vliegt Koninklijk Concertgebouworkest naar Amerika

8 februari 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - KLM vloog deze week het complete Koninklijke Concertgebouworkest, inclusief instrumenten, van Schiphol naar Florida. Daar begint het gerenommeerde muziekgezelschap aan een tournee door de Verenigde Staten.

Boeing 747 van Corendon begonnen aan laatste reis

6 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BADHOEVEDORP - De Boeing 747-400 van Corendon is dinsdagavond aan haar laatste reis begonnen. Directeur-eigenaar Atilay Uslu van de reisonderneming gaf het startschot voor het transport van Schiphol naar de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Dit werd bijgewoond door 1.250 belangstellenden.

Cabinepersoneel Air New Zealand schaamt zich voor safety video

1 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

AUCKLAND - Na een stortvloed aan klachten van passagiers en zelfs een minister heeft Air New Zealand besloten om haar nieuwste safety video van de buis te halen en te vervangen door een oudere video uit 2016.

Crash van Russische bommenwerper gefilmd

28 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOERMANSK - De crash van een Russische Tu-22M3-bommenwerper op een luchtmachtbasis bij Moermansk blijkt gefilmd te zijn. Door het incident kwamen vorige week drie van de vier bemanningsleden om het leven.

Tornado blaast Boeing 737's weg op Antalya Airport

26 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ANTALYA - Op Antalya Airport heeft een tornado zaterdagochtend een ravage aangericht. Er zijn zeker twaalf gewonden gevallen. Ook werden bussen omvergeblazen en raakten enkele vliegtuigen beschadigd.

Man probeert cockpit Transavia Boeing 737 binnen te dringen

25 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

NICE - Een 30-jarige Tunesische man heeft donderdagavond geprobeerd de cockpit binnen te dringen op een Transavia France-vlucht van Parijs naar Tunis. De Boeing 737-800 is daarom uitgeweken naar Nice, waar de man gearresteerd is.

Meer beelden van interieur nieuwe Boeing 777X

24 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - De eerste beelden van het 777X-interieur verschenen vorige week al op Luchtvaartnieuws.nl, maar nu heeft Boeing een video gepubliceerd die nog meer van de cabine laat zien.

Prototype zelfsturende elektrische Boeing vliegt

23 januari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MANASSAS - Boeing heeft dinsdag de eerste testvlucht uitgevoerd met zijn nieuwe autonoom vliegende passenger air vehicle (PAV). Het elektrische luchtvaartuig kan verticaal opstijgen en landen (eVTOL in vaktermen) en is ontwikkeld door Boeing NeXt en dochterbedrijf Aurora Flight Sciences.

Dronken man probeert Aeroflot-vlucht te kapen

22 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - Een dronken Russische man heeft dinsdag geprobeerd om een Aeroflot-vlucht van Soergoet naar Moskou te kapen. Hij eiste dat de piloten naar Afghanistan zouden vliegen.

Eerste testvlucht geland op nieuwe megaluchthaven Beijing

22 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BEIJING - Dinsdagochtend is er voor het eerst een vliegtuig geland op Beijing Daxing Airport, de nieuwe megaluchthaven van de Chinese hoofdstad. Het ging om een testvlucht met een Cessna 680 Citation.

Vliegtuig Scoot wijkt uit naar Sydney na vechtpartij

22 januari 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

SYDNEY - Een passagiersvliegtuig dat op weg was van Gold Coast in Australië naar Singapore heeft moeten omkeren na een vechtpartij aan boord. Het toestel van de budgetmaatschappij Scoot is maandagavond in Sydney geland, na een knokpartij tussen twee passagiers. Een van de twee mannen is opgepakt.

Bahrein stuurt Boeing 747 naar de zeebodem

21 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BAHREIN - Bahrein laat een Boeing 747 in de Perzische Golf afzinken om een duikpark voor toeristen te realiseren. De Jumbojet wordt volgens de overheid het grootste vliegtuig dat ooit voor dit doeleinde is ingezet.

Airbus A380: van top naar flop

19 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE - Het was vrijdag precies veertien jaar geleden dat Airbus de A380 aan het publiek presenteerde: het grootste passagiersvliegtuig ooit. Wereldwijd berichtten de media over een revolutie in de luchtvaart, maar anno 2019 is er nog maar weinig van die glans over.

General Electric laat nieuwe Boeing 777X-motor brullen

19 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

EVENDALE - Motorenfabrikant General Electric is de afgelopen jaren bezig geweest met de ontwikkeling van de GE9X-aandrijfbronnen voor de nieuwe Boeing 777X. Met een fandiameter van 340 centimeter zijn het de grootste motoren ooit voor een productievliegtuig.

Chinese vliegtuigliefhebber bouwt eigen 'Airbus A320'

14 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

KAIYUAN - Een Chinese vliegtuigliefhebber heeft zijn eigen Airbus A320-replica gebouwd. Zhu Yue deed er samen met een paar vrienden zo’n twee jaar over om het gevaarte neer te zetten, dat precies even groot is als een echte A320.

Boeing 707 vrachtvliegtuig verongelukt in Iran

14 januari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

TEHERAN - Een Boeing 707 vrachtvliegtuig van de Iraanse luchtmacht is maandagochtend verongelukt vlakbij de hoofdstad Teheran. Aan boord van het viermotorige toestel waren  zestien personen. Slechts één inzittende, een boordwerktuigkundige, overleefde de crash.

Copyright Reismedia BV 2019