Videos

Chinese vliegtuigliefhebber bouwt eigen 'Airbus A320'

14 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

KAIYUAN - Een Chinese vliegtuigliefhebber heeft zijn eigen Airbus A320-replica gebouwd. Zhu Yue deed er samen met een paar vrienden zo’n twee jaar over om het gevaarte neer te zetten, dat precies even groot is als een echte A320.

Boeing 707 vrachtvliegtuig verongelukt in Iran

14 januari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

TEHERAN - Een Boeing 707 vrachtvliegtuig van de Iraanse luchtmacht is maandagochtend verongelukt vlakbij de hoofdstad Teheran. Aan boord van het viermotorige toestel waren  zestien personen. Slechts één inzittende, een boordwerktuigkundige, overleefde de crash.

Hawaiian Airlines neemt afscheid van laatste Boeing 767

8 januari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HONOLULU – Hawaiian Airlines heeft afscheid genomen van de Boeing 767. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij voerde maandag de laatste vlucht uit met het type, dat sinds 2001 op vluchten naar het Amerikaanse vasteland en naar verre bestemmingen werd ingezet.

Bekende ijshockeyer molesteert stewardess

4 januari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - De Russische ijshockeyer Oleg Saprykin heeft op nieuwjaarsdag een stewardess op een vlucht van Sotsji naar Moskou zo hard op haar hoofd geslagen dat ze op de grond viel. Het vliegtuig is vervolgens uitgeweken naar Voronezh.

Transavia-toestel wijkt uit vanwege dronken passagier

1 januari 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

EINDHOVEN - Een Transavia Boeing 737-800, die als vlucht HV6215 onderweg was van Eindhoven naar Tenerife, heeft een tussenstop in het Portugese Faro moeten maken omdat een dronken man voor overlast zorgde.

Vluchten New York LaGuardia vallen uit door stroomstoring

28 december 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

NEW YORK - Inwoners van New York zagen donderdagavond boven de hemel in de stad een ongewoon fel blauw licht. Dat werd veroorzaakt door een explosie en daaropvolgende brand in een transformatorstation in het stadsdeel Queens. Een stroomstoring trof LaGuardia Airport.

Ernstig zieke tiener krijgt rondleiding door vliegtuig Poetin

27 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MOSKOU - De droom van een ernstig zieke Russische tiener kwam uit toen hij onlangs een exclusief bezoek mocht brengen aan het privévliegtuig van president Poetin. Met de videocamera die hij cadeau kreeg mocht hij bijna alle vertrekken filmen.

Airbus toont eerste A330neo voor Air Senegal

21 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE - Airbus heeft de eerste A330-900 voor Air Senegal van een kleurenschema voorzien. Het toestel wordt over enkele weken aan de Afrikaanse maatschappij geleverd, maar moet daarvoor nog wel motoren krijgen en testen ondergaan.

KLM heeft vloot aanzienlijk vergroot in 2018

20 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - KLM heeft in 2018 tien nieuwe toestellen aan haar vloot toegevoegd. Tegelijkertijd zijn er drie met pensioen gestuurd, waardoor de vloot per saldo met zeven vliegtuigen is gegroeid.

Eerste Boeing 737 MAX voor TUI fly geland op Schiphol

19 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL – De eerste Boeing 737 MAX 8 voor TUI fly is woensdagochtend geland op Schiphol. Het toestel werd rechtstreeks overgevlogen vanaf het fabrieksvliegveld in Seattle en vormt het begin van een grote vlootvernieuwing bij TUI fly Nederland.

EasyJet start feestdagen met lichtshow op A320

18 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - EasyJet trakteerde personeel op de Londense luchthaven Luton op een spectaculaire lichtshow op één van haar Airbus A320’s. Daarmee luidt de prijsvechter de drukke kerstvakantie in, waarin veel Nederlanders het vliegtuig pakken.

Emirates versiert A380 met wereldsterren Real Madrid

15 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBAI - Emirates heeft opnieuw een Airbus A380 getooid in de kleuren van Real Madrid. De luchtvaartmaatschappij sponsort de club en heeft daarom één van haar ruim honderd superjumbo’s voorzien van afbeeldingen van diverse stervoetballers.

Corendon Boeing 747 aangekomen op Schiphol

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - De oude KLM Boeing 747 voor Corendon is vrijdagmiddag om 15:30 voor het eerst - en voor het laatst - geland op Schiphol. Het toestel wordt bij het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp gezet als publiekstrekker.

Hawker Hunter stort neer voor kust Hawaii

13 december 2018 | Door: 
Niek Vernooij

HONOLULU - Een Hawker Hunter, een in Engeland gebouwde straaljager uit de vijftiger jaren, is woensdag neergestort voor de kust van Hawaii. Dat gebeurde kort nadat het toestel was opgestegen in Honolulu. De piloot wist zich in veiligheid te brengen met zijn schietstoel, zo is te zien op videobeelden.

Omwonenden en vertegenwoordigers praten over toekomst Schiphol

8 december 2018 | Door: 
Doron Sajet

AMSTERDAM -In de Amsterdamse Amsterdome, ooit de koepel van luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol, spraken omwonenden en vertegenwoordigers van Schiphol zaterdag met elkaar over de toekomst van de luchtvaart. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) sloot de Luchtvaartdag af.

Virgin Atlantic voltooit cabinemetamorfose van eerste Airbus A330

7 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Virgin Atlantic heeft de eerste Airbus A330-200 van een vernieuwd interieur voorzien. De Britse maatschappij heeft vier van deze toestellen overgenomen van het failliete airberlin en geeft ze met de metamorfose nu een stijl die in lijn is met de rest van de vloot.

Mexicanen zien Cessna met hoge snelheid naast zich crashen

4 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

CULIACAN - Een Cessna 206-sportvliegtuig is maandag met hoge snelheid in een huis gecrasht in de Mexicaanse stad Culiácan. De vier inzittenden kwamen daarbij om het leven en twee bewoners van het huis raakten gewond.

Emirates en Etihad geven vliegshow op nationale feestdag

2 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

DUBAI - Om te vieren dat de Verenigde Arabische Emiraten 47 jaar bestaan, hebben de luchtmacht en vier nationale maatschappijen zondag een vliegshow gegeven. Er deden zeven straaljagers, een A380 van Emirates, een A380 van Etihad, een A320 van Air Arabia en een 737 MAX 8 van FlyDubai mee.

Doden en gewonden bij vliegtuigcrash São Paulo

1 december 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

SAO PAULO - In een woonwijk in de Braziliaanse stad São Paulo is vrijdag een sportvliegtuig neergestort. Hierbij zijn ten minste twee mensen omgekomen en twaalf gewond geraakt.

Spectaculair: air-to-air met een Boeing 787-9 van Air France

30 november 2018 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Air France heeft spectaculaire air-to-air beelden vrijgegeven van één van haar Boeing 787-9 Dreamliners. En dat niet alleen: in een minidocumentaire wordt uit de doeken gedaan wat er zoal komt kijken bij het maken van een dergelijke foto- en videoshoot op grote hoogte. Een minutieuze voorbereiding en communicatie tussen de vliegers en de 'chase-plane' blijkt van essentieel belang.

Air France-dochter Joon geeft kinderen een plat bed in Economy

20 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PARIJS - Air France-dochter Joon introduceert Cosy Joon, waardoor kleine kinderen hun eigen bed of speelruimte krijgen tijdens een lange vlucht. Dat wordt gedaan door de hoofdsteunen van twee stoelen tussen de zittingen te plaatsen. Zo ontstaat er een plat oppervlak van 105 bij 76 centimeter.

Argentinas-piloot neemt afscheid met een klapper

20 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BUENOS AIRES - Een vervelend einde aan de loopbaan van een Aerolineas Argentinas-piloot maandag. Hij kreeg na zijn laatste vlucht een watersaluut bij aankomst in Buenos Aires, maar botste tijdens dat eerbetoon met zijn Airbus A340 tegen een van de spuitwagens.

KLM en Stichting Hoogvliegers bezorgen zieke kinderen topdag

19 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Tientallen kinderen met een chronische ziekte of handicap beleefden afgelopen zaterdag een topdag tijdens de jaarlijkse rondvlucht van KLM en Stichting Hoogvliegers. De stichting zet zich al jaren in om kinderen hun aandoening voor even te laten vergeten.

Oudste actieve Boeing 747 ter wereld maakt laatste vlucht

16 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TUCSON - General Electric heeft de laatste vlucht uitgevoerd met haar Boeing 747-100. Het toestel was de oudste Boeing 747 die nog in actieve dienst was en diende bij de vliegtuigmotorbouwer als vliegend testplatform voor diverse nieuwe motoren.

Video: Embraer E190 in nood landde aan de rand van de baan

13 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BEJA - Op videobeelden is te zien dat de Embraer E190 die zondag boven Portugal in nood kwam, bij de landing op Beja Airport aan de rand van de baan terechtkwam. De piloten wisten het toestel echter op tijd weer richting de middenstreep te sturen.

Pakistan Airlines-toestel belandt naast de baan

10 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PANJGUR - Kort nadat een Boeing 757 van de baan schoot in Guyana, heeft er een vergelijkbaar incident plaatsgevonden in Pakistan. Een ATR72-500 van PIA kwam zaterdagochtend bij de landing op Panjgur Airport tot stilstand op een rotsige vlakte naast het vliegveld.

Airbus A300 gaat in vlammen op in Turkije

9 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

KONYA - Een Airbus A300, die was omgebouwd tot een restaurant en café in het Turkse Konya, is donderdagavond in vlammen opgegaan. De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar wel is al duidelijk dat deze in de keuken is ontstaan.

Lion Air Boeing 737 rijdt tegen paal

8 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BENGKULU - Een Boeing 737-900ER van Lion Air is woensdag tijdens het taxiën tegen een paal gereden op de luchthaven van het Indonesische Bengkulu. De piloten probeerden een geparkeerd vliegtuig van Batik Air te ontwijken, maar zagen daarbij de paal over het hoofd.

Copyright Reismedia BV 2019