Videos

Order Taiwanese nieuwkomer voor Airbus A350

16 juli 2018 | Door: 
Niek Vernooij

FARNBOROUGH - De Taiwanese nieuwkomer StarLux Airlines heeft zeventien Airbus A350 XWB’s besteld. Op de Farnborough International Airshow ondertekende de luchtvaartmaatschappij maandagochtend een memorandum of understanding voor de aanschaf van zeventien van deze widebodyvliegtuigen.

'JSF goedkoper door grote bestelling VS'

15 juli 2018 | Door: 
ANP / Reuters

FARNBOROUGH - Straaljager Joint Strike Fighter (F35) wordt vermoedelijk weer iets goedkoper nu de Verenigde Staten hun handtekening hebben gezet onder een miljardenorder. De deal maakt volgens bronnen de weg vrij voor meer bestellingen die tot doel hebben de kosten per jet te verlagen.

Druk valt weg in Boeing Ryanair, 33 gewonden

14 juli 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

FRANKFURT - In totaal 33 inzittenden van een Boeing 737 van Ryanair zijn naar het ziekenhuis gebracht, nadat in het toestel de cabinedruk was weggevallen en het vliegtuig een voorzorgslanding moest maken op de luchthaven Frankfurt-Hahn. Volgens de politie kwam bij sommige mensen het bloed uit de oren.

ATR sluit vier deals voor zeven vliegtuigen

13 juli 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TOULOUSE - Voorafgaand aan de start van de Farnborough International Airshow heeft ATR deals bekendgemaakt met vier verschillende klanten voor de aanschaf van in totaal zeven turbopropvliegtuigen. Het gaat om vijf ATR 72-600’s en twee ATR 42-600’s voor gebruikers in Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika.

Kijkje aan boord: TUI fly pakt uit met Deluxe

13 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Passagiers uit Nederland en België kunnen bij TUI fly vanaf nu plaatsnemen in de nieuwe Deluxe-stoelen in de Boeing 787 Dreamliner. Alle vijf toestellen zijn nu voorzien van het nieuwe product, dat in de plaats kwam van de Star Class en Premium Class.

Tweede prototype MS-21-300 vliegt in nieuwe kleuren

12 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

IRKUTSK - De Russische vliegtuigbouwer Irkut Aviation, onderdeel van de United Aircraft Corporation (UAC), heeft het tweede prototype van de MS-21-300 voorzien van een nieuw kleurenschema. Het toestel maakte in haar frisse jasje een testvlucht van ruim drie uur.

Dode bij crash voor Aviodrome bestemde Convair in Zuid-Afrika

10 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij

PRETORIA - De historische Convair 340, die op 23 juli bij het Aviodrome op Lelystad Airport zou aankomen, is verongelukt vlakbij Wonderboom Airport in een veld ten noorden van Pretoria. Er is een dode gevallen, volgens media in Zuid-Afrika, en er zijn verschillende gewonden. Het historische toestel is vernield.

Airbus doopt CSeries om tot A220

10 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - Airbus doopt de Bombardier CSeries om tot de A220. Dat maakte de vliegtuigbouwer donderdag bekend. Airbus nam deze maand formeel de verkoopactiviteiten van de CSeries over van Bombardier en integreert beide types in het eigen productportfolio.

Lockheed botst tegen hangar op Belgisch vliegveld

2 juli 2018 | Door: 
Niek Vernooij

GENK - Een Lockheed 12 A Electra Junior uit 1938 is zondag bij de landing op vliegveld Zwartberg bij het Belgische Genk van de baan geraakt en tegen een hangar gebost. Niemand raakte gewond, maar het vliegtuig en de hangaar raakten beschadigd. Een toeschouwer filmde de onfortuinlijke landing.

BA introduceert nieuwe safety-video met Michael Caine

29 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - British Airways introduceert een nieuwe safety-video aan boord. De video, met daarin onder andere de bekende acteur Michael Caine, is vanaf volgende maand te zien op Europese vluchten en vanaf begin augustus ook intercontinentaal.

Nepal Airlines neemt eerste widebody in ontvangst

29 juni 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TOULOUSE - Nepal Airlines heeft voor het eerst een wideboyvliegtuig aan de vloot toegevoegd. Het gaat om een gloednieuwe Airbus A330-200, die via een leaseovereenkomst met het Portugese HiFly is aangetrokken.

Man in onderbroek klimt op vleugel Delta-toestel

28 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ATLANTA - Passagiers aan boord van Delta-vlucht 192 keken dinsdag verbaasd op toen zij kort na de landing in Atlanta een halfnaakte man naar hun vliegtuig zagen rennen. De man klom op de vleugel en probeerde tevergeefs de MD88 binnen te dringen.

Iberia ontvangt eerste Airbus A350

26 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE - Bij de Airbus-fabriek in Toulouse heeft Iberia vandaag haar eerste A350-900 in ontvangst genomen. De Spaanse maatschappij heeft in totaal zestien van deze toestellen besteld, die deels ter vervanging van de A340 komen en deels voor uitbreiding van het netwerk.

Duizenden protesteren tegen groei luchtvaart

23 juni 2018 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Enkele duizenden demonstranten protesteerden zaterdagmiddag in zes steden tegen de groei van de luchtvaart. Met spandoeken met opschriften als 'Luchtvaart groeien doet de aarde gloeien', 'Luchtvaart die zorgen baart', 'Red de rust in Hoenderloo' en 'Noodlanding voor het klimaat' tekenen zij verzet aan tegen de toename van het aantal vliegbewegingen.

Aan boord van Cathay Pacific's eerste A350-1000

23 juni 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TOULOUSE - Op 19 juni nam Cathay Pacific in Toulouse op feestelijke wijze haar eerste Airbus A350-1000 in ontvangst. Luchtvaartnieuws Magazine was erbij en nam een kijkje aan boord van het nieuwe vliegtuig, dat vanaf 1 december wordt ingezet op de route Amsterdam-Hongkong.

Thalys voorziet treinen van nieuw interieur

22 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - De Thalys heeft een geheel nieuw interieur voor haar treinen gepresenteerd, naar een ontwerp van de bekende designer Axel Enthoven. De eerste trein met het nieuwe interieur verschijnt in 2019 op het spoor en in de jaren daarna wordt de rest van de vloot omgebouwd.

United Airlines stopt met stroopwafels, passagiers boos

22 juni 2018 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines stopt met het gratis serveren van stroopwafels aan boord. Passagiers zijn echter 'not amused' over de beslissing van de maatschappij. Vanaf dit weekeinde worden passagiers van United an boord getrakteerd op boterkoekje met een vleugje esdoorn.

‘Air Asia-crew probeerde passagiers uit A320 te blazen’

21 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

MUMBAI - Passagiers op een Air Asia-vlucht van Calcutta naar Bagdogra zijn woedend op de piloten omdat zij de airconditioning heel hard hebben aangezet. Daarmee zouden ze geprobeerd hebben de passagiers hun Airbus A320 uit te jagen. Het leidde er echter ook toe dat mensen moesten overgeven en kinderen in huilen uitbarstten.

Verkeerstoren Schiphol ondergaat openhartoperatie

20 juni 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De verkeerstoren op Schiphol wordt flink verbouwd. Daardoor kunnen er meer luchtverkeersleiders tegelijk aan het werk en wordt de drukte beter opgevangen. "Het werk loopt tijdens de verbouwing gewoon door", zegt LVNL-topman Michiel van Dorst.

Zo zien Delta's gerenoveerde Boeing 777’s eruit

19 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Maandag liet Delta al aan Reismedia weten dat de maatschappij bij de renovatie van de Boeing 777’s er bewust voor gekozen heeft om de ruime 3-3-3-configuratie in Economy te behouden. Nu heeft de maatschappij ook beelden daarvan beschikbaar gesteld.

Airbus A350-1000 nieuwste aanwinst Cathay Pacific

19 juni 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TOULOUSE - Cathay Pacific heeft dinsdag in Toulouse haar eerste Airbus A350-1000 in ontvangst genomen. Het is de eerste van twintig van deze longhaul-vliegtuigen voor de airline uit Hongkong. Interessant voor de Nederlandse markt is dat Cathay Pacific het type per 1 december inzet op de lijndienst Amsterdam - Hongkong.

Icelandair neemt bijna opgeblazen Boeing 757-300 in dienst

16 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

REYKJAVIK - Icelandair heeft deze week een tweede Boeing 757-300 aan de vloot toegevoegd. Het toestel heeft een speciale livery in de vorm van de IJslandse vlag, ter ere van de honderdjarige onafhankelijkheid van IJsland.

Passagier filmt harde landing in Kiev

15 juni 2018 | Door: 
Niek Vernooij

KIEV - Een passagier heeft gefilmd hoe een MD-83 van Bravo Airways een harde landing maakt op de luchthaven van Kiev en van de baan raakt. Het incident vond donderdag plaats op Zhuliyani Airport. De passagiers moesten na de landing het toestel via de noodglijbanen verlaten.

Historie: Airbus A350 precies vijf jaar in de lucht

14 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE – De Airbus A350-900 is donderdag precies vijf jaar in de lucht. Op 14 juni 2013 vond de eerste testvlucht plaats vanaf het vliegveld bij de Airbus-fabriek in Toulouse. De vlucht, die vier uur duurde en probleemloos verliep, werd door duizenden toeschouwers gevolgd.

Vijfde Fokker 70 vertrokken naar TUS Airways

12 juni 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WOENSDRECHT - De vijfde Fokker 70 voor het Cypriotische TUS Airways is dinsdag vanaf Woensdrecht vertrokken naar Larnaca. Het toestel vloog voorheen voor Insel Air en was daarvoor in dienst bij KLM Cityhopper. 

TUI fly stationeert vluchtsimulator op Zaventem

12 juni 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ZAVENTEM - TUI fly heeft een vluchtsimulator gestationeerd op haar hoofdvestiging in Zaventem. De 'fixed base' Boeing 737-simulator zal worden gebruikt voor de vorig jaar opgerichte pilotenacademie van TUI fly en voor trainingssessies van huidige piloten. Leverancier is het Belgische bedrijf Venyo.

Eerste Boeing 777 na 24 jaar met pensioen

11 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

HONGKONG - Cathay Pacific heeft de eerste Boeing 777 die ooit gebouwd is met pensioen gestuurd. De laatste lijnvlucht vond op 31 mei plaats van Osaka naar Hongkong. Het toestel zal binnenkort naar het Museum of Flight in Seattle gaan om daar tentoongesteld te worden.

Airbus A340 van Lufthansa loopt brandschade op

11 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

FRANKFURT - Een Airbus A340-300 van Lufthansa is maandagochtend beschadigd geraakt op Frankfurt Airport doordat een tow-truck in brand vloog. Hoewel het toestel zelf niet in brand stond, is als gevolg van de vlammen de neus ernstig beschadigd.

Copyright Reismedia BV 2018