Videos

EasyJet start feestdagen met lichtshow op A320

18 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - EasyJet trakteerde personeel op de Londense luchthaven Luton op een spectaculaire lichtshow op één van haar Airbus A320’s. Daarmee luidt de prijsvechter de drukke kerstvakantie in, waarin veel Nederlanders het vliegtuig pakken.

Emirates versiert A380 met wereldsterren Real Madrid

15 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBAI - Emirates heeft opnieuw een Airbus A380 getooid in de kleuren van Real Madrid. De luchtvaartmaatschappij sponsort de club en heeft daarom één van haar ruim honderd superjumbo’s voorzien van afbeeldingen van diverse stervoetballers.

Corendon Boeing 747 aangekomen op Schiphol

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - De oude KLM Boeing 747 voor Corendon is vrijdagmiddag om 15:30 voor het eerst - en voor het laatst - geland op Schiphol. Het toestel wordt bij het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp gezet als publiekstrekker.

Hawker Hunter stort neer voor kust Hawaii

13 december 2018 | Door: 
Niek Vernooij

HONOLULU - Een Hawker Hunter, een in Engeland gebouwde straaljager uit de vijftiger jaren, is woensdag neergestort voor de kust van Hawaii. Dat gebeurde kort nadat het toestel was opgestegen in Honolulu. De piloot wist zich in veiligheid te brengen met zijn schietstoel, zo is te zien op videobeelden.

Omwonenden en vertegenwoordigers praten over toekomst Schiphol

8 december 2018 | Door: 
Doron Sajet

AMSTERDAM -In de Amsterdamse Amsterdome, ooit de koepel van luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol, spraken omwonenden en vertegenwoordigers van Schiphol zaterdag met elkaar over de toekomst van de luchtvaart. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) sloot de Luchtvaartdag af.

Virgin Atlantic voltooit cabinemetamorfose van eerste Airbus A330

7 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Virgin Atlantic heeft de eerste Airbus A330-200 van een vernieuwd interieur voorzien. De Britse maatschappij heeft vier van deze toestellen overgenomen van het failliete airberlin en geeft ze met de metamorfose nu een stijl die in lijn is met de rest van de vloot.

Mexicanen zien Cessna met hoge snelheid naast zich crashen

4 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

CULIACAN - Een Cessna 206-sportvliegtuig is maandag met hoge snelheid in een huis gecrasht in de Mexicaanse stad Culiácan. De vier inzittenden kwamen daarbij om het leven en twee bewoners van het huis raakten gewond.

Emirates en Etihad geven vliegshow op nationale feestdag

2 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

DUBAI - Om te vieren dat de Verenigde Arabische Emiraten 47 jaar bestaan, hebben de luchtmacht en vier nationale maatschappijen zondag een vliegshow gegeven. Er deden zeven straaljagers, een A380 van Emirates, een A380 van Etihad, een A320 van Air Arabia en een 737 MAX 8 van FlyDubai mee.

Doden en gewonden bij vliegtuigcrash São Paulo

1 december 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

SAO PAULO - In een woonwijk in de Braziliaanse stad São Paulo is vrijdag een sportvliegtuig neergestort. Hierbij zijn ten minste twee mensen omgekomen en twaalf gewond geraakt.

Spectaculair: air-to-air met een Boeing 787-9 van Air France

30 november 2018 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Air France heeft spectaculaire air-to-air beelden vrijgegeven van één van haar Boeing 787-9 Dreamliners. En dat niet alleen: in een minidocumentaire wordt uit de doeken gedaan wat er zoal komt kijken bij het maken van een dergelijke foto- en videoshoot op grote hoogte. Een minutieuze voorbereiding en communicatie tussen de vliegers en de 'chase-plane' blijkt van essentieel belang.

Air France-dochter Joon geeft kinderen een plat bed in Economy

20 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PARIJS - Air France-dochter Joon introduceert Cosy Joon, waardoor kleine kinderen hun eigen bed of speelruimte krijgen tijdens een lange vlucht. Dat wordt gedaan door de hoofdsteunen van twee stoelen tussen de zittingen te plaatsen. Zo ontstaat er een plat oppervlak van 105 bij 76 centimeter.

Argentinas-piloot neemt afscheid met een klapper

20 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BUENOS AIRES - Een vervelend einde aan de loopbaan van een Aerolineas Argentinas-piloot maandag. Hij kreeg na zijn laatste vlucht een watersaluut bij aankomst in Buenos Aires, maar botste tijdens dat eerbetoon met zijn Airbus A340 tegen een van de spuitwagens.

KLM en Stichting Hoogvliegers bezorgen zieke kinderen topdag

19 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Tientallen kinderen met een chronische ziekte of handicap beleefden afgelopen zaterdag een topdag tijdens de jaarlijkse rondvlucht van KLM en Stichting Hoogvliegers. De stichting zet zich al jaren in om kinderen hun aandoening voor even te laten vergeten.

Oudste actieve Boeing 747 ter wereld maakt laatste vlucht

16 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TUCSON - General Electric heeft de laatste vlucht uitgevoerd met haar Boeing 747-100. Het toestel was de oudste Boeing 747 die nog in actieve dienst was en diende bij de vliegtuigmotorbouwer als vliegend testplatform voor diverse nieuwe motoren.

Video: Embraer E190 in nood landde aan de rand van de baan

13 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BEJA - Op videobeelden is te zien dat de Embraer E190 die zondag boven Portugal in nood kwam, bij de landing op Beja Airport aan de rand van de baan terechtkwam. De piloten wisten het toestel echter op tijd weer richting de middenstreep te sturen.

Pakistan Airlines-toestel belandt naast de baan

10 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PANJGUR - Kort nadat een Boeing 757 van de baan schoot in Guyana, heeft er een vergelijkbaar incident plaatsgevonden in Pakistan. Een ATR72-500 van PIA kwam zaterdagochtend bij de landing op Panjgur Airport tot stilstand op een rotsige vlakte naast het vliegveld.

Airbus A300 gaat in vlammen op in Turkije

9 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

KONYA - Een Airbus A300, die was omgebouwd tot een restaurant en café in het Turkse Konya, is donderdagavond in vlammen opgegaan. De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar wel is al duidelijk dat deze in de keuken is ontstaan.

Lion Air Boeing 737 rijdt tegen paal

8 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BENGKULU - Een Boeing 737-900ER van Lion Air is woensdag tijdens het taxiën tegen een paal gereden op de luchthaven van het Indonesische Bengkulu. De piloten probeerden een geparkeerd vliegtuig van Batik Air te ontwijken, maar zagen daarbij de paal over het hoofd.

'KLM is een luchtvaartmaatschappij'

8 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTELVEEN - Hoewel KLM de oudste en één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa is, heeft 46 procent van de Duitsers geen idee wat KLM doet. Het bedrijf heeft daarom een campagne gelanceerd bij onze oosterburen om de naamsbekendheid te vergroten.

Rotterdam Airport test robotwagentjes voor bagageafhandeling

5 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport test vanaf vandaag drie maanden lang het nieuwe FLEET-bagageafhandelingssysteem van Vanderlande. Daarin vervoeren kleine, autonoom rijdende robotwagentjes de koffers van A naar B.

Air New Zealand verwelkomt na lange tocht eerste Airbus A321neo

5 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

AUCKLAND - De eerste Airbus A321neo voor Air New Zealand is maandag aangekomen in Auckland. De Nieuw-Zeelandse maatschappij heeft in totaal veertien van deze toestellen besteld en wil ze voornamelijk gaan inzetten op binnenlandse routes en naar Australië.

Duiker omgekomen bij zoektocht Lion Air-toestel

3 november 2018 | Door: 
Niek Vernooij

JAKARTA - Een duiker is om het leven gekomen bij de zoektocht naar lichamen van inzittenden en wrakstukken van de maandag in de Javazee neergestorte Boeing 737 MAX van Lion Air. De 48-jarige man werd bewusteloos gevonden door zijn duikpartner maar kon volgens de autoriteiten niet meer worden gereanimeerd.

Air Arabia viert verjaardag met nieuwe huisstijl

29 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SHARJAH - De Arabische prijsvechter Air Arabia viert haar vijftiende verjaardag met een facelift. Zowel de interieurs als de buitenkant van alle vliegtuigen krijgen een nieuw jasje. Die moet een modernere uitstraling weerspiegelen.

Etihad Airways-vlucht naar Schiphol begeleid door F-16's

29 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De Etihad Airways-vlucht van Abu Dhabi naar Schiphol werd maandag geëscorteerd door twee F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht. In het toestel zaten veteranen die terugkwamen van Invictus Games in Sydney.

Boeing 737 MAX van Lion Air gecrasht in Javazee

29 oktober 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

JAKARTA - In Indonesië is een Boeing 737 MAX 8 van luchtvaartmaatschappij Lion Air neergestort in de Javazee. Aan boord van het toestel zaten 189 mensen. De hoop op overlevenden is klein, zegt een woordvoerder van het nationale rampenbureau. De oorzaak van de crash is niet bekend.

Marshaller voorkomt ternauwernood botsing op Istanbul Airport

28 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ISTANBUL - Een marshaller heeft ternauwernood een botsing tussen twee vliegtuigen voorkomen op Istanbul Atatürk Airport. Een Airbus A330 van Hong Kong Air Cargo week van de taxilijn af en knalde bijna tegen een Turkish Airlines-toestel, maar de marshaller wist net op tijd de aandacht van de piloten te trekken.

Kijkje achter de schermen op Istanbul New Airport

25 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - Luchthavens als Schiphol, Frankfurt en Heathrow hebben straks het nakijken als het gaat om overstappende reizigers. Tenminste, als het aan topman Hüseyin Kadri Samsunlu van Istanbul New Airport ligt. De megaluchthaven gaat maandag 29 oktober officieel open.

KLM lanceert spraakgestuurde diensten op Google Home

24 oktober 2018 | Door: 
Onze redactie

AMSTELVEEN - Google verkoopt vanaf vandaag de slimme Home-luidspreker in Nederland. KLM is er als de kippen bij en lanceert vier spraakgestuurde diensten via dit apparaat, zoals een reisplanner die adviseert wanneer je naar Schiphol moet vertrekken en een soort bestemmingsadviseur.

Copyright Reismedia BV 2018