Videos

Argentinas-piloot neemt afscheid met een klapper

20 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BUENOS AIRES - Een vervelend einde aan de loopbaan van een Aerolineas Argentinas-piloot maandag. Hij kreeg na zijn laatste vlucht een watersaluut bij aankomst in Buenos Aires, maar botste tijdens dat eerbetoon met zijn Airbus A340 tegen een van de spuitwagens.

KLM en Stichting Hoogvliegers bezorgen zieke kinderen topdag

19 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Tientallen kinderen met een chronische ziekte of handicap beleefden afgelopen zaterdag een topdag tijdens de jaarlijkse rondvlucht van KLM en Stichting Hoogvliegers. De stichting zet zich al jaren in om kinderen hun aandoening voor even te laten vergeten.

Oudste actieve Boeing 747 ter wereld maakt laatste vlucht

16 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TUCSON - General Electric heeft de laatste vlucht uitgevoerd met haar Boeing 747-100. Het toestel was de oudste Boeing 747 die nog in actieve dienst was en diende bij de vliegtuigmotorbouwer als vliegend testplatform voor diverse nieuwe motoren.

Video: Embraer E190 in nood landde aan de rand van de baan

13 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BEJA - Op videobeelden is te zien dat de Embraer E190 die zondag boven Portugal in nood kwam, bij de landing op Beja Airport aan de rand van de baan terechtkwam. De piloten wisten het toestel echter op tijd weer richting de middenstreep te sturen.

Pakistan Airlines-toestel belandt naast de baan

10 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PANJGUR - Kort nadat een Boeing 757 van de baan schoot in Guyana, heeft er een vergelijkbaar incident plaatsgevonden in Pakistan. Een ATR72-500 van PIA kwam zaterdagochtend bij de landing op Panjgur Airport tot stilstand op een rotsige vlakte naast het vliegveld.

Airbus A300 gaat in vlammen op in Turkije

9 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

KONYA - Een Airbus A300, die was omgebouwd tot een restaurant en café in het Turkse Konya, is donderdagavond in vlammen opgegaan. De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar wel is al duidelijk dat deze in de keuken is ontstaan.

Lion Air Boeing 737 rijdt tegen paal

8 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BENGKULU - Een Boeing 737-900ER van Lion Air is woensdag tijdens het taxiën tegen een paal gereden op de luchthaven van het Indonesische Bengkulu. De piloten probeerden een geparkeerd vliegtuig van Batik Air te ontwijken, maar zagen daarbij de paal over het hoofd.

'KLM is een luchtvaartmaatschappij'

8 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTELVEEN - Hoewel KLM de oudste en één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa is, heeft 46 procent van de Duitsers geen idee wat KLM doet. Het bedrijf heeft daarom een campagne gelanceerd bij onze oosterburen om de naamsbekendheid te vergroten.

Rotterdam Airport test robotwagentjes voor bagageafhandeling

5 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport test vanaf vandaag drie maanden lang het nieuwe FLEET-bagageafhandelingssysteem van Vanderlande. Daarin vervoeren kleine, autonoom rijdende robotwagentjes de koffers van A naar B.

Air New Zealand verwelkomt na lange tocht eerste Airbus A321neo

5 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

AUCKLAND - De eerste Airbus A321neo voor Air New Zealand is maandag aangekomen in Auckland. De Nieuw-Zeelandse maatschappij heeft in totaal veertien van deze toestellen besteld en wil ze voornamelijk gaan inzetten op binnenlandse routes en naar Australië.

Duiker omgekomen bij zoektocht Lion Air-toestel

3 november 2018 | Door: 
Niek Vernooij

JAKARTA - Een duiker is om het leven gekomen bij de zoektocht naar lichamen van inzittenden en wrakstukken van de maandag in de Javazee neergestorte Boeing 737 MAX van Lion Air. De 48-jarige man werd bewusteloos gevonden door zijn duikpartner maar kon volgens de autoriteiten niet meer worden gereanimeerd.

Air Arabia viert verjaardag met nieuwe huisstijl

29 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SHARJAH - De Arabische prijsvechter Air Arabia viert haar vijftiende verjaardag met een facelift. Zowel de interieurs als de buitenkant van alle vliegtuigen krijgen een nieuw jasje. Die moet een modernere uitstraling weerspiegelen.

Etihad Airways-vlucht naar Schiphol begeleid door F-16's

29 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De Etihad Airways-vlucht van Abu Dhabi naar Schiphol werd maandag geëscorteerd door twee F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht. In het toestel zaten veteranen die terugkwamen van Invictus Games in Sydney.

Boeing 737 MAX van Lion Air gecrasht in Javazee

29 oktober 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

JAKARTA - In Indonesië is een Boeing 737 MAX 8 van luchtvaartmaatschappij Lion Air neergestort in de Javazee. Aan boord van het toestel zaten 189 mensen. De hoop op overlevenden is klein, zegt een woordvoerder van het nationale rampenbureau. De oorzaak van de crash is niet bekend.

Marshaller voorkomt ternauwernood botsing op Istanbul Airport

28 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ISTANBUL - Een marshaller heeft ternauwernood een botsing tussen twee vliegtuigen voorkomen op Istanbul Atatürk Airport. Een Airbus A330 van Hong Kong Air Cargo week van de taxilijn af en knalde bijna tegen een Turkish Airlines-toestel, maar de marshaller wist net op tijd de aandacht van de piloten te trekken.

Kijkje achter de schermen op Istanbul New Airport

25 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - Luchthavens als Schiphol, Frankfurt en Heathrow hebben straks het nakijken als het gaat om overstappende reizigers. Tenminste, als het aan topman Hüseyin Kadri Samsunlu van Istanbul New Airport ligt. De megaluchthaven gaat maandag 29 oktober officieel open.

KLM lanceert spraakgestuurde diensten op Google Home

24 oktober 2018 | Door: 
Onze redactie

AMSTELVEEN - Google verkoopt vanaf vandaag de slimme Home-luidspreker in Nederland. KLM is er als de kippen bij en lanceert vier spraakgestuurde diensten via dit apparaat, zoals een reisplanner die adviseert wanneer je naar Schiphol moet vertrekken en een soort bestemmingsadviseur.

Vliegtuig met Luftwaffe-beschildering stort neer op Amerikaanse snelweg

24 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

LOS ANGELES - Een North American T-6 Texan met Luftwaffe-beschildering is dinsdag neergestort op een snelweg bij Los Angeles. De piloot wist zonder serieuze verwondingen te ontsnappen, maar het vliegtuig ging in vlammen op.

Delta-vlucht wijkt uit omdat passagier in gangpad blijft zitten

24 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ATLANTA - Een Delta-vlucht van Atlanta naar Stuttgart is zondagavond uitgeweken naar Bangor in Maine omdat een vrouwelijke passagier in het gangpad ging zitten en daar per se wilde blijven. De piloten namen geen risico en lieten haar uit het vliegtuig zetten.

Politie onderzoekt racistische tirade op vlucht Ryanair

22 oktober 2018 | Door: 
Reismedia/ANP

LONDEN - De Britse politie heeft een onderzoek ingesteld naar een racistische tirade aan boord van een vlucht van Ryanair. Daar ging een man tekeer tegen een zwarte vrouw op leeftijd. Beelden van het voorval hebben op sociale media tot veel ophef geleid.

Grootste amfibievliegtuig stijgt voor het eerst op vanaf water

22 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

JINGMEN - Het grootste amfibische productievliegtuig ooit, de Chinese AVIC AG600, is zaterdag voor het eerst opgestegen van (en geland op) het water. De succesvolle testvlucht vond plaats bij een meer in de buurt van Jingmen.

Rook in vliegtuig met Melania Trump

17 oktober 2018 | Door: 
Reismedia/ANP

WASHINGTON D.C. - Een regeringstoestel met daarin Melania Trump, de vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft rechtsomkeert gemaakt vanwege rook in de cabine en een brandlucht. Het is niet duidelijk wat daar de oorzaak van is.

Video: bagagetrein slaat op hol op Windhoek Airport

17 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

WINDHOEK - Door hevige rukwinden op Hosea Kutako Airport in Windhoek verloren bagageafhandelaars zondag de controle over een bagagetrein. Het gevaarte werd over het platform heen geblazen en kon uiteindelijk pas met een auto tot stilstand gebracht worden.

Laatste Europese maatschappij neemt afscheid van Airbus A310

16 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PONTA DELGADA - Azores Airlines heeft maandag de laatste vluchten met de Airbus A310 uitgevoerd. Daardoor is er nu geen enkele Europese passagiersmaatschappij meer die met dit type vliegt.

Boeing 757 landt 'zijwaarts' tijdens storm in Bristol

15 oktober 2018 | Door: 
Niek Vernooij

BRISTOL - Terwijl het in Nederland en België afgelopen dagen nog zomers weer was, werd het westen van Engeland geteisterd door herfststorm Callum. Dat leidde tot problemen voor het vliegverkeer en ook tot spectaculaire videobeelden van een landende Boeing 757 op Bristol Airport

Doden en gewonenden na mislukte doorstart vliegtuig

14 oktober 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

GERSFELD - Bij een vliegongeluk in de Duitse plaats Gersfeld, zondag om 15.45 zijn zeker drie doden en vijf gewonden gevallen. Een Cessna Cessna F172N Skyhawk vloog in op een groep mensen op een vliegveld. De politie in de Duitse deelstaat Hessen heeft het incident bevestigd.

Air India-vliegtuig ramt omheining tijdens start

12 oktober 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TRICHY - Een Boeing 737-800 van Air India Express heeft tijdens de start vanaf een vliegveld in India de luchthavenomheining geramd. Het toestel raakte flink beschadigd aan de onderzijde maar kon veilig uitwijken naar Mumbai. De 136 inzittenden bleven ongedeerd.

Vliegveld Saba na baanrenovatie heropend

10 oktober 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SABA - Het vliegveld van het Nederland-Caribische eiland Saba is na vier werken heropend. In de afgelopen weken werden de start- en landingsbaan – officieus de kortste ter wereld – het platform, de taxibaan en de terminal gerenoveerd. Sinds dinsdag is het vliegveld weer volledig in bedrijf.

Copyright Reismedia BV 2018