Videos

Thalys voorziet treinen van nieuw interieur

22 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - De Thalys heeft een geheel nieuw interieur voor haar treinen gepresenteerd, naar een ontwerp van de bekende designer Axel Enthoven. De eerste trein met het nieuwe interieur verschijnt in 2019 op het spoor en in de jaren daarna wordt de rest van de vloot omgebouwd.

‘Air Asia-crew probeerde passagiers uit A320 te blazen’

21 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

MUMBAI - Passagiers op een Air Asia-vlucht van Calcutta naar Bagdogra zijn woedend op de piloten omdat zij de airconditioning heel hard hebben aangezet. Daarmee zouden ze geprobeerd hebben de passagiers hun Airbus A320 uit te jagen. Het leidde er echter ook toe dat mensen moesten overgeven en kinderen in huilen uitbarstten.

Verkeerstoren Schiphol ondergaat openhartoperatie

20 juni 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De verkeerstoren op Schiphol wordt flink verbouwd. Daardoor kunnen er meer luchtverkeersleiders tegelijk aan het werk en wordt de drukte beter opgevangen. "Het werk loopt tijdens de verbouwing gewoon door", zegt LVNL-topman Michiel van Dorst.

Zo zien Delta's gerenoveerde Boeing 777’s eruit

19 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Maandag liet Delta al aan Reismedia weten dat de maatschappij bij de renovatie van de Boeing 777’s er bewust voor gekozen heeft om de ruime 3-3-3-configuratie in Economy te behouden. Nu heeft de maatschappij ook beelden daarvan beschikbaar gesteld.

Airbus A350-1000 nieuwste aanwinst Cathay Pacific

19 juni 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TOULOUSE - Cathay Pacific heeft dinsdag in Toulouse haar eerste Airbus A350-1000 in ontvangst genomen. Het is de eerste van twintig van deze longhaul-vliegtuigen voor de airline uit Hongkong. Interessant voor de Nederlandse markt is dat Cathay Pacific het type per 1 december inzet op de lijndienst Amsterdam - Hongkong.

Icelandair neemt bijna opgeblazen Boeing 757-300 in dienst

16 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

REYKJAVIK - Icelandair heeft deze week een tweede Boeing 757-300 aan de vloot toegevoegd. Het toestel heeft een speciale livery in de vorm van de IJslandse vlag, ter ere van de honderdjarige onafhankelijkheid van IJsland.

Passagier filmt harde landing in Kiev

15 juni 2018 | Door: 
Niek Vernooij

KIEV - Een passagier heeft gefilmd hoe een MD-83 van Bravo Airways een harde landing maakt op de luchthaven van Kiev en van de baan raakt. Het incident vond donderdag plaats op Zhuliyani Airport. De passagiers moesten na de landing het toestel via de noodglijbanen verlaten.

Historie: Airbus A350 precies vijf jaar in de lucht

14 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE – De Airbus A350-900 is donderdag precies vijf jaar in de lucht. Op 14 juni 2013 vond de eerste testvlucht plaats vanaf het vliegveld bij de Airbus-fabriek in Toulouse. De vlucht, die vier uur duurde en probleemloos verliep, werd door duizenden toeschouwers gevolgd.

Vijfde Fokker 70 vertrokken naar TUS Airways

12 juni 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WOENSDRECHT - De vijfde Fokker 70 voor het Cypriotische TUS Airways is dinsdag vanaf Woensdrecht vertrokken naar Larnaca. Het toestel vloog voorheen voor Insel Air en was daarvoor in dienst bij KLM Cityhopper. 

TUI fly stationeert vluchtsimulator op Zaventem

12 juni 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ZAVENTEM - TUI fly heeft een vluchtsimulator gestationeerd op haar hoofdvestiging in Zaventem. De 'fixed base' Boeing 737-simulator zal worden gebruikt voor de vorig jaar opgerichte pilotenacademie van TUI fly en voor trainingssessies van huidige piloten. Leverancier is het Belgische bedrijf Venyo.

Eerste Boeing 777 na 24 jaar met pensioen

11 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

HONGKONG - Cathay Pacific heeft de eerste Boeing 777 die ooit gebouwd is met pensioen gestuurd. De laatste lijnvlucht vond op 31 mei plaats van Osaka naar Hongkong. Het toestel zal binnenkort naar het Museum of Flight in Seattle gaan om daar tentoongesteld te worden.

Airbus A340 van Lufthansa loopt brandschade op

11 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

FRANKFURT - Een Airbus A340-300 van Lufthansa is maandagochtend beschadigd geraakt op Frankfurt Airport doordat een tow-truck in brand vloog. Hoewel het toestel zelf niet in brand stond, is als gevolg van de vlammen de neus ernstig beschadigd.

Piloot komt om bij crash op vliegveld Seppe

31 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

BOSSCHENHOOFD - Een eenmotorig vliegtuig is donderdagochtend neergestort bij Breda International Airport, beter bekend als Vliegveld Seppe. Daarbij is de piloot - de enige inzittende van de Piper Pawnee - om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Testvlucht Transavia-Boeing: van 'herrie' tot 'niks gehoord'

30 mei 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

LELYSTAD - Een Boeing 737-800 van Transavia heeft woensdag vanaf eind van de middag urenlang rondjes gevlogen over een groot deel van het land. Doel van de testvlucht was de omwonenden te laten ervaren welk lawaai de vliegprocedures rond Lelystad opleveren, als daarvandaan vanaf 2020 vakantievluchten vertrekken en aankomen.

Emirates voorziet eerste A380 van nieuw landingsgestel

30 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

DUBAI - Emirates heeft voor het eerst een van haar Airbus A380's voorzien van een compleet nieuw landingsgestel. De omvangrijke klus – het landingsgestel van een A380 bestaat uit vijf sets met in totaal 22 wielen - werd geklaard door Emirates Engineering in Dubai.

Passagiers springen vliegtuig uit na grap over bom

29 mei 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PONTIANAK - In een Boeing 737 van het Indonesische Lion Air is maandag grote paniek ontstaan nadat een man een ‘grap’ maakte over een bom aan boord. Andere passagiers hoorden dat en vluchtten vervolgens het toestel uit, dat nog op de luchthaven van Pontianak stond.

Bombardier presenteert nieuwe privéjets

28 mei 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

MONTREAL - Bombardier heeft zondag twee nieuwe privéjets gepresenteerd, de Global 5500 en de iets grotere Global 6500. Door het gebruik van nieuwe Rolls Royce Pearl-motoren en aanpassingen aan de vleugels, zijn ze 13 procent zuiniger en hebben ze een groter vliegbereik dan de oudere modellen in de Global-reeks.

Amerikaanse zakenjet glijdt van helling in Tegucigalpa

24 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TEGUCIGALPA - Een Amerikaanse Gulfstream G200 Galaxy-zakenjet is bij de landing op de luchthaven van Tegucigalpa in Honduras van de baan geraakt en van een helling gegleden. De romp van het toestel brak daarbij doormidden. Alle zes de inzittenden overleefden de crashlanding.

Boeing 737 Cubana de Aviación neergestort op Cuba

18 mei 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

HAVANA - Op Cuba is een Mexicaans passagiersvliegtuig neergestort dat een vlucht uitvoerde voor de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana. De Boeing 737-200, vlucht DMJ972, crashte kort na het opstijgen op de Cubaanse internationale luchthaven José Martí bij Havana. Staatsmedia berichten dat het toestel met 105 inzittenden op weg was voor een binnenlandse vlucht naar Holguin.

#Eindjevliegen: nieuwe merkcampagne Eindhoven Airport

18 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

EINDHOVEN – Met de bekendheid van Eindhoven Airport in Nederland is het goed gesteld, maar het beeld dat mensen hebben van de luchthaven strookt niet met de realiteit. Dat blijkt uit onderzoek dat de luchthaven heeft laten uitvoeren. De luchthaven start daarom een nieuwe merkcampagne met de hashtag #eindjevliegen.

Schiphol nu aangesloten op Europees CDM-netwerk

16 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - De luchtvaartpartijen op Schiphol zijn sinds woensdag aangesloten op een Europees netwerk waarbij alle operationele partners informatie over de status en planning van een vlucht met elkaar delen. Dit Collaborative Decision Making (CDM)-netwerk moet leiden tot een grotere voorspelbaarheid waardoor beter gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare capaciteit.

Singapore Airlines promoot vertrek vanaf Düsseldorf

15 mei 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - Singapore Airlines wil Nederlandse reizigers warm maken voor een vertrek vanaf Düsseldorf Airport. De Duitse luchthaven biedt, net als Schiphol, non-stop vluchten naar Singapore en vormt volgens de luchtvaartmaatschappij een aantrekkelijk alternatief.

Oude koepel Aviodome wordt evenementenlocatie in Amsterdam

15 mei 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTERDAM - De iconische koepel van luchtvaartmuseum Aviodome, dat tot 2003 op hartje Schiphol was gevestigd, krijgt een nieuwe bestemming. Na jaren in opslag te hebben gestaan is de overkapping gekocht door de TeKa Groep.

Chinees vliegtuig verliest cockpitraam tijdens vlucht

14 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

CHENGDU - Een vliegtuig van Sichuan Airlines is maandag tijdens een binnenlandse vlucht uitgeweken naar Chengdu vanwege een gebroken cockpitraam. De schade was zo groot dat het raam van de Airbus A319 zelfs compleet aan diggelen ging. De co-piloot werd deels naar buiten gezogen en raakte gewond, melden Chinese media. 

KLM start duurzame lijndienst naar Växjö

14 mei 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

VÄXJÖ - KLM Cityhopper is vandaag gestart met haar duurzaamste lijndienst tot nu toe: naar Växjö. Bij de aankomst in de Zweedse stad werd de Embraer 175 feestelijk onthaald met een watersaluut en een ceremonie. Luchtvaartnieuws Magazine vloog mee.

'Gezagvoerder liet vlucht MH370 verdwijnen'

14 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SYDNEY - Verschillende experts zijn het erover eens: de gezagvoerder van vlucht MH370 liet de Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines in maart 2014 doelbewust verdwijnen. Dat zeggen ze in een uitzending van het Australische tv-programma 60 Minutes.

Toestel Turkish Airlines verliest staart door botsing

14 mei 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - Een Airbus A321 van Turkish Airlines is door een botsing op Istanbul Ataturk Airport haar staart verloren. Het toestel werd geraakt door een passerende Airbus A330 van Asiana Airlines, waarbij de vleugel van het Koreaanse toestel het kielvlak van het Turkse vliegtuig rukte. 

Vliegtuig Delta geëvacueerd vanwege rook in de cabine

10 mei 2018 | Door: 
onze redavtie

DENVER – Een MD-90 Van Delta Air Lines met 153 mensen aan werd woensdag geëvacueerd op de luchthaven van Denver. Er was rook in de cabine geconstateerd. Een passagier omschrijft de geur aan boord die gepaard gaat bij elektrische verbranding. De rook werd geconstateerd toen het vliegtuig na de landing al op de grond was.

Copyright Reismedia BV 2018