Videos

Eerste E195-E2 voor KLM geland op Schiphol

25 februari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM Cityhopper heeft donderdagavond haar eerste Embraer 195-E2 verwelkomd op Schiphol. Het toestel vloog van de fabriek in Sao José dos Campos via Recife en Tenerife naar haar nieuwe thuisbasis Schiphol. Daar werd ze door een klein comité onthaald.

Air France onthult nieuwe veiligheidsvideo

24 februari 2021 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Air France heeft de nieuwe in-flight safety video gepresenteerd, die vanaf 1 maart aan boord van longhaul-vluchten te zien is. In de video nemen twee cabinemedewerkers de kijker mee langs een aantal Franse bezienswaardigheden terwijl ze de veiligheidsinstructies geven.

Koninklijke Luchtmacht viert 25 jaar Cougar met formatievlucht

22 februari 2021 | Door: 
onze redactie

GILZE-RIJEN - De Aerospatiale AS.532 Cougar viert dit jaar zijn 25ste dienstjubileum bij de Koninklijke Luchtmacht. Ter ere daarvan vond onlangs een formatievlucht plaats over Nederland, met zes toestellen. 

United Airlines-toestel verliest motoronderdelen na motorstoring

21 februari 2021 | Door: 
onze redactie

ATLANTA - Een Boeing 777-200 van United Airlines is zaterdag veilig teruggekeerd naar Denver International Airport nadat het vliegtuig kort na het opstijgen te kampen kreeg met een motorstoring, waarbij het toestel motoronderdelen verloor.

In beeld: F-16's en Cougar vliegen laag over Schiphol en Amsterdam

19 februari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het was iedereen die op Schiphol werkt waarschijnlijk al opgevallen: F-16’s en een Cougar-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht vlogen vanmiddag laag over de luchthaven en omliggende plaatsen. Er was niks bijzonders aan de hand, gewoon een oefening.

Fascinerende beelden: zo was het om 92 jaar geleden met KLM te vliegen

17 februari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Uit de beginjaren van KLM waren er voorheen alleen korrelige zwartwitbeelden te vinden, maar door het gebruik van kunstmatige intelligentie is daar verandering in gekomen. Deze week is er een video gepubliceerd waarin je in kleur en behoorlijk scherp ziet hoe het was om in 1929 met KLM van Schiphol naar Parijs te vliegen in een Fokker F.VII.

KLM vervoert eerste vaccins naar het Caribisch deel van het Koninkrijk

16 februari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Vanaf Schiphol is vandaag een KLM-vlucht met aan boord de eerste zending coronavaccins voor het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden vertrokken naar Bonaire en Aruba. Het is het begin van een serie zendingen voor de eilanden.

Winters tafereel: Nederlandse gevechtsheli's oefenen in de sneeuw

16 februari 2021 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - De afgelopen week werd Nederland bedekt onder een dikke laag sneeuw. Het Defensie Helikopter Commando (DHC) besloot de winterse omstandigheden aan te grijpen om in eigen land arctische trainingen uit te voeren. Dat leverde mooie plaatjes op.

Boeing 717 glijdt in greppel, passagiers op ongewone wijze geëvacueerd

12 februari 2021 | Door: 
onze redactie

PITTSBURGH - Een Boeing 717 van Delta Air Lines is op de luchthaven van Pittsburgh van een taxibaan gegleden en deels in een greppel tot stilstand gekomen. Dat gebeurde toen het vliegtuig naar de startbaan taxiede voor een vlucht naar Atlanta. De passagiers moesten het toestel op een bijzondere manier verlaten.

In beeld: sneeuwploeg Schiphol in actie

8 februari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Zondag werden op Schiphol tientallen vluchten geannuleerd door de winterse omstandigheden. Ook maandag speelt het weer het vliegverkeer parten. De luchthaven toont in een video hoe de sneeuwploeg ervoor zorgt dat de operatie toch zoveel mogelijk kan doorgaan.

In beeld: Boeing 777 van KLM landt op 'Siberisch' Schiphol

8 februari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het barre winterweer zorgde zondag voor de nodige overlast op Schiphol, maar ook voor mooie beelden. Jorg de Bruijn filmde de aankomst van een Boeing 777-200ER van KLM op de Kaagbaan, wat gepaard ging met flink wat opstuivende sneeuw. Het was een van de eerste landingen nadat de baan een tijdlang dicht was vanwege het sneeuwvrij maken.

AELS verwelkomt tweede A330 Brussels Airlines op Twente Airport

3 februari 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Vliegtuigontmantelingsbedrijf AELS heeft woensdagochtend een tweede Airbus A330-200 van Brussels Airlines verwelkomd op Twente Airport. Het toestel zou aanvankelijk maandag al komen, maar door slecht weer werd de vlucht vanuit Brussel uitgesteld.

Schiphol test trekrobot voor bagagevervoer

1 februari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol is een proef gestart met een autonome bagagetrekker om bagage automatisch naar het vliegtuig op het platform te brengen. De proef, die samen met KLM Ground Services en Smart Airport Systems wordt uitgevoerd, duurt tot het eind van de maand en heeft als doel om te leren of deze techniek veilig en efficiënt is.

LADE opent nieuwe lijndienst in Argentinië met Fokker F.28

29 januari 2021 | Door: 
Klaas-Jan Woerkom

BUENOS AIRES - Het komt zelden voor, maar er is een nieuwe lijndienst geopend waarbij een Fokker F.28 Fellowship wordt ingezet. Wie aan boord wil stappen van het klassieke toestel moet wel afreizen naar Argentinië, om daar een binnenlandse trip te maken.

Historische Junkers Ju-52 verongelukt door risicovol vliegen

29 januari 2021 | Door: 
Niek Vernooij

PAYERNE - Het ongeluk met een historische Junkers Ju-52 in de Zwitserse Alpen is grotendeels toe te schrijven aan fouten van de piloten. Dat meldt de Zwitserse Transportveiligheidsraad STSB in het eindrapport over de crash. Bij het ongeluk in augustus 2018 kwamen de zeventien passagiers en drie bemanningsleden om het leven.

ASL Group haalt opvallende zakenjet met noodparachute in huis

27 januari 2021 | Door: 
onze redactie

ANTWERPEN - De ASL Group heeft een eerste Cirrus SF50 Vision Jet in ontvangst genomen. De komst van de kleine en zeer veilige zakenjet betekent het begin van een fractional ownership-programma, waarbij gebruikers voor een klein deel eigenaar kunnen worden van het toestel. 

Timelapse: London City Airport heeft weer ruimte om te groeien

25 januari 2021 | Door: 
onze redactie

LONDEN - De aanleg van een parallelle taxibaan en acht extra parkeerplekken voor vliegtuigen op London City Airport is afgerond. Bouwbedrijf BAM werkte de afgelopen drie jaar aan de uitbreiding van de infrastructuur op de zakenluchthaven, die daardoor in de toekomst door kan groeien.

President Ecuador: KLM is brenger van hoop

22 januari 2021 | Door: 
onze redactie

GUAYAQUIL - KLM heeft deze week de eerste coronavaccins naar Ecuador gebracht. De belangrijke lading werd afgeleverd in achtereenvolgens Quito en Guayaquil. In laatstgenoemde stad, die tijdens de eerste coronagolf zwaar werd getroffen door het virus, kreeg de Boeing 777 een heldenonthaal met een ereboog van de brandweer.

Concorde 45 jaar geleden in dienst

22 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Donderdag was het precies 45 jaar geleden dat de Concorde in dienst werd gesteld. Op 21 januari 1976 maakten zowel British Airways als Air France de eerste commerciële vluchten met het supersonische passagiersvliegtuig.

Laatste Boeing 777-300ER voor KLM nadert voltooiing

21 januari 2021 | Door: 
onze redactie

PORTLAND - De laatste Boeing 777-300ER voor KLM, met de toekomstige registratie PH-BVW, nadert voltooiing. Op beelden uit de Verenigde Staten is te zien hoe het nog ‘naakte’ toestel deze week tests onderging en naar Portland vloog om geschilderd te worden.

Prototype MC-21 vast in sneeuw na mislukte test

18 januari 2021 | Door: 
onze redactie

ZHKOVSKY - Een Irkut MC-21-300 testvliegtuig is maandag op Zhukovsky International Airport bij Moskou van de baan geraakt. De inzittenden bleven ongedeerd en de schade aan het toestel bleef ogenschijnlijk beperkt, maar de wielen kwamen vast te zitten in de sneeuw naast de baan.

Succesvolle raketlancering Virgin Orbit vanaf Boeing 747

18 januari 2021 | Door: 
onze redactie

MOJAVE - Virgin Orbit heeft zondag met succes een raketlancering uitgevoerd vanaf een Boeing 747. De 21 LauncherOne-raket, gemonteerd onder de vleugel van het voormalige passagiersvliegtuig, werd hoog boven de Stille Oceaan losgekoppeld. De raket bracht daarop tien kleine satellieten van NASA in een baan rond de aarde.

Drugsgebruikende automobilist rijdt op luchthaven langs KLM-toestel

15 januari 2021 | Door: 
onze redactie

BANGKOK - Een bijzonder incident op de internationale luchthaven van Bangkok: een man reed daar deze week met zijn auto het luchthaventerrein op en kwam daarbij vlak langs een taxiënde Boeing van KLM. Nadat de security er melding van kreeg, werd hij gearresteerd.

JetBlue onthult moderne interieur van eerste Airbus A220

12 januari 2021 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - JetBlue heeft de eerste beelden vrijgegeven van het interieur van de nieuwe Airbus A220-300. De Amerikaanse prijsvechter ontving op Oudjaarsdag de eerste van in totaal zeventig bestelde exemplaren. De A220 wordt in eerste instantie ingezet op vluchten binnen de VS.

Piloot tegen Trump-fans: als het moet dump ik jullie in Kansas

9 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een piloot van een American Airlines-vlucht van Washington naar Phoenix heeft gewaarschuwd Trump-aanhangers te dumpen in Kansas als ze zich niet gedragen aan boord. Dat blijkt uit beelden die de New York Post op zijn website heeft geplaatst. De demonstranten zouden voor onrust hebben gezorgd aan boord.

Airbus leverde 566 vliegtuigen en ontving 383 orders in 2020; dit zijn ze

8 januari 2021 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - Airbus heeft in 2020 566 nieuwe commerciële vliegtuigen geleverd. Dat is een daling van 34 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar wel in lijn met de bijgestelde verwachting die kort na de start van de coronacrisis werd uitgesproken. Er kwamen 383 nieuwe orders binnen. Door annuleringen groeide het aantal orders netto met 268.

Trump-aanhangers zorgen voor amok in vliegtuigen

8 januari 2021 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Aanhangers van de Amerikaanse president Trump hebben in de afgelopen dagen voor onrust gezorgd op diverse vluchten van en naar Washington. Fox News maakt melding van incidenten aan boord van vliegtuigen van American Airlines en Alaska Airlines. Laatstgenoemde maatschappij wil passagiers op een zwarte lijst zetten.

WestJet hoopt 737 MAX op 21 januari weer in dienst te nemen

6 januari 2021 | Door: 
onze redactie

CALGARY - WestJet wil de 737 MAX op 21 januari weer in dienst nemen, mits de Canadese luchtvaartautoriteit dan haar definitieve goedkeuring heeft gegeven. De eerste route waarop het type ingepland staat is Calgary-Toronto, met drie retourvluchten per week.

Copyright Reismedia BV 2021