Videos

In beeld: luchtvaartallianties gezamenlijk in de bres voor vliegreizen

9 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SCHIPHOL - De drie grote luchtvaartallianties oneworld, SkyTeam en Star Alliance, hebben gezamenlijk een video uitgebracht om te benadrukken dat reizen met het vliegtuig door de genomen hygiëne- en veiligheidsmaatregelen veilig is. In de video geven de allianties weer wat reizigers tijdens hun reis kunnen verwachten.

Boom maakt zich op voor roll-out supersonisch testvliegtuig

9 juli 2020 | Door: 
onze redactie

DENVER - Boom Supersonic maakt zich op voor de roll-out van de XB-1, een testvliegtuig dat de weg vrij moet maken voor supersonisch passagiersvervoer. In oktober moet het toestel aan de buitenwereld worden getoond, waarna het proefvliegprogramma kan starten.

Paraglider vliegt met bankstel en tv boven Turkije

5 juli 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Paragliding-instructeur Hasan Kaval uit Turkije heeft deze week een zitbank en tv gemonteerd aan zijn paraglider om een vlucht boven Turkije te maken. De speciaal gecreëerde huiskamer waarin de piloot op slippers chips zat te eten en frisdrank dronk is vastgelegd op video.

Protest tegen miljardensteun: 'Maak van KLM een treinmaatschappij'

3 juli 2020 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Actievoerders van Extinction Rebellion hebben vanochtend tegen de miljardensteun voor KLM geprotesteerd. De groep fietste van het Museumplein in Amsterdam naar het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen om daar een boodschap achter te laten. Onderweg werd het geduld van automobilisten op de proef gesteld, omdat de actievoerders ervoor kozen met een slakkengangetje over de autorijbaan te fietsen.

Groningen Airport woest na boerenprotest op startbaan

3 juli 2020 | Door: 
onze redactie

EELDE - Groningen Airport Eelde is woest vanwege de boerenprotestactie op de startbaan donderdagavond laat. Het lukte enkele tientallen boeren om met hun tractoren op de baan te komen en daar rond te rijden als protest tegen de verdrukking van de agrarische sector.

TUI Boeing 787 beschadigd door incident op Schiphol

3 juli 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Een TUI Boeing 787 is donderdag beschadigd geraakt op Schiphol doordat een towtruck het toestel tegen een aviobrug aan trok. Op beelden van het incident is te zien dat de Dreamliner abrupt tot stilstand kwam. Daarna zat er een deuk in de motorgondel.

Bijzonder bezoek prototype Airbus A330neo aan Schiphol

3 juli 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Bijzonder bezoek voor Schiphol: een prototype van de Airbus A330neo streek donderdagavond neer op de luchthaven. Het toestel kwam naar Nederland om hulpgoederen op te halen, en vertrok daarmee vrijdagochtend naar Panama.

TUI in de startblokken voor vluchten naar de Antillen

30 juni 2020 | Door: 
onze redactie

RIJSWIJK - TUI fly hervat de komende dagen de vluchtuitvoering richting de Antillen. Op 2 juli vertrekt de eerste vlucht naar Curaçao. Een week later worden ook de vliegverbindingen met Bonaire (9 juli) en Aruba (11 juli) hersteld.

In beeld: uitgekiend lichtplan op voorterrein Eindhoven Airport

30 juni 2020 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Het nieuw ingerichte voorterrein en de Airport Boulevard van Eindhoven Airport zijn voorzien van bijzondere verlichting en een uitgekiend lichtplan van de hand van de Eindhovense lichtarchitect Har Hollands. De op afstand programmeerbare ledverlichting in tal van patronen en kleuren is om de zintuigen te prikkelen.

In beeld: Brits regeringsvliegtuig met 'Union Jack' op de staart

25 juni 2020 | Door: 
onze redactie

CAMBRIDGE - Op het vliegveld van Cambridge is donderdag het Britse regeringsvliegtuig voorzien van een nieuw patriottisch kleurenschema voor het eerst gespot. De voorheen grijze Airbus A330 MRTT heeft nu een gigantische ‘Union Jack’ op de staart. Op de romp staat ‘United Kingdom’.

Emirates bouwt tien Boeing 777’s om tot vrachttoestellen

25 juni 2020 | Door: 
Pim Pauwels

DUBAI - Emirates bouwt tien Boeing 777-300ER's om tot zogenoemde ‘mini-freighters’ door de vliegtuigstoelen uit de Economy Class cabine te verwijderen. De aanpassingen aan de widebodyvliegtuigen zorgen voor zeventien ton extra vrachtcapaciteit per vlucht. Zeven vliegtuigen zijn al aangepast, de drie laatste vliegtuigen zullen naar verwachting medio juli klaar zijn.

Cabaretier treedt op tijdens Transavia-vlucht

24 juni 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - De passagiers op een Transavia-vlucht van Rotterdam naar Malaga werden woensdag getrakteerd op een cabaretvoorstelling van Kasper van Kooten. Met de nodige veiligheidsmaatregelen trad hij een kwartier op voor het honderdkoppige publiek.

Video: grondpersoneel probeert rollend vliegtuig te stoppen

20 juni 2020 | Door: 
onze redactie

ABERDEEN - Deze week schreven we al over een opmerkelijk incident in Aberdeen, waarbij een op drift geraakte Bombardier Q400 tegen een geparkeerde Embraer 145 botste. Inmiddels zijn op Twitter beelden van het voorval opgedoken.

In beeld: aan boord van de eerste Transavia-vlucht na de Grote Stilstand

19 juni 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Op 4 juni voerde Transavia voor het eerst in bijna drie maanden weer een reguliere passagiersvlucht uit: van Schiphol naar het Portugese Faro. De nieuwe Transavia-directeur Marcel de Nooijer vloog mee om te kijken hoe dat in zijn werk ging.

In beeld: laatste 'Franse' Boeing 747 steelt nog één keer de show

16 juni 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

PARIJS - Corsair heeft maandag afscheid genomen van haar laatste Boeing 747-400. De Jumbo, de enige die nog bij een Franse passagiersmaatschappij in dienst was, vertrok uit Parijs naar Kemble om gesloopt te worden. Daarbij gaven de piloten een kleine show als eerbetoon.

In beeld: Transavia maakt vliegtuigen klaar om weer te vliegen

13 juni 2020 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Transavia voert sinds 4 juni weer mondjesmaat vluchten uit en gaat het schema vanaf 18 juni fors uitbreiden, onder andere met lijndiensten vanuit Rotterdam en Eindhoven. Daarom moeten steeds meer vliegtuigen klaargemaakt worden om weer de lucht in te gaan.

In beeld: Brussels Airlines maakt zich klaar voor heropstart 15 juni

12 juni 2020 | Door: 
Flora den Bieman

BRUSSEL - Brussels Airlines maakt zich klaar voor de heropstart na twaalf weken amper te hebben gevlogen. Een vliegtuig uit de parkeermodus halen en weer luchtwaardig maken kost ongeveer evenveel tijd als het parkeren van de vliegtuigen zelf. Het weer klaarstomen van het vliegend personeel is ook een hele klus.

Schiphol: hyperloop kan korteafstandsvluchten vervangen

10 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Schiphol ziet veel potentie in de hyperloop. Het snelle vervoersmiddel kan tegen 2050 zelfs een flink deel van de korteafstandsvluchten op de luchthaven vervangen, zo blijkt uit een onderzoek dat Schiphol samen met hyperloopbedrijf Hardt Hyperloop uitvoerde.

Eerste Boeing 747's van Lufthansa geland op Twente Airport

6 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

ENSCHEDE - Zaterdagochtend zijn twee Boeing 747-400's van Lufthansa geland op Twente Airport. Het zijn de eerste twee van zes vliegtuigen van dit type die de Duitse luchtvaartmaatschappij de komende tijd op de voormalige vliegbasis parkeert. De eerste Boeing 747 arriveerde even voor 8.00 uur, na een rechtstreekse vlucht vanuit Beijing.

In beeld: zo ziet de nieuwe Intercity Direct-trein er van binnen uit

4 juni 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ONNEN - Volgend jaar gaan er nieuwe ICNG-treinstellen rijden op het Intercity Direct-traject dat Schiphol met Rotterdam en Breda verbindt. Om ervoor te zorgen dat dit zonder problemen verloopt, wordt de trein vanaf vrijdag uitgebreid getest op het Nederlandse spoor.

In beeld: FedEx MD-11F komt in stormachtig weer naast de baan

3 juni 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

MUMBAI - In stormachtige weersomstandigheden is een McDonnell-Douglas MD-11 Freighter van pakketjesvervoerder FedEx naast de baan gekomen op de luchthaven van Mumbai. Het toestel liep naar verluidt geen schade op door het incident, dat op beeld is vastgelegd.

Garuda Indonesia staat stil bij tien jaar sinds terugkeer naar Nederland

2 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Dinsdag is het precies tien jaar geleden dat Garuda Indonesia de vluchtuitvoering naar Nederland hervatte. Dat gebeurde destijds na een afwezigheid van zes jaar. Voor de Indonesische luchtvaartmaatschappij betekende de hervatting van de route Amsterdam-Jakarta een belangrijke mijlpaal.

SpaceX Capsule gekoppeld aan ISS

31 mei 2020 | Door: 
onze redactie

HOUSTON - Het ruimteschip Crew Dragon van ruimtevaartbedrijf SpaceX is zondagmiddag rond 16.15 gekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS. De Crew Dragon-capsule is zaterdag op een Falcon 9-raket gelanceerd vanuit Florida en heeft er minder dan de verwachte 19 uur over gedaan om aan te komen op de plek van bestemming.

Crew Dragon op weg naar international space station

30 mei 2020 | Door: 
onze redactie

CAPE CANAVERAL - De eerste commerciële ruimtevlucht met mensen is zaterdagavond rond 21.30 vertrokken vanaf het Kennedy Space Center in Florida naar het internationale ruimtestation ISS. Na lange tijd kunnen de Amerikanen weer zelf naar de ruimte en zijn niet langer afhankelijk van de Russen.

Elektrische Cessna Caravan maakt eerste vlucht

30 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een elektrisch aangedreven Cessna 208B Grand Caravan heeft donderdag 28 mei een eerste vlucht gemaakt vanaf Moses Lake in de Amerikaanse staat Washington. Met deze vlucht met de Cessna, die plaats biedt aan een tiental passagiers, komt het elektrisch aangedreven vliegen voor meerdere passagiers een stap dichterbij.

In beeld: Schiphol bouwt tijdelijke verbinding tussen B- en C-pier

28 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol maakt een tijdelijke link tussen de B- en de C-pier. Hiervoor heeft de luchthaven een 270 meter lange brug geplaatst, die bestaat uit acht modules van elk 250 ton. Met deze verbinding wordt er ruimte gemaakt voor de bouw van de nieuwe terminal.

Virgin Orbits eerste raketlancering vanaf een vliegtuig mislukt

26 mei 2020 | Door: 
Pim Pauwels

MOJAVE - Virgin Orbits eerste testlancering van een raket is mislukt. Gisterenavond probeerde het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf van Richard Branson boven de Stille Oceaan een raket te lanceren vanaf de vleugel van een omgebouwde Boeing 747. Door een nog onbekende ‘onregelmatigheid’ kort na de ontsteking van de raket moest het bedrijf de missie echter afblazen.

In beeld: Brussels Airlines geeft inkijk in netwerkplanning

25 mei 2020 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - Brussels Airlines heeft maandag haar afgeslankte routenetwerk voor het zomerseizoen van 2020 gepubliceerd. Door de coronacrisis is de netwerkplanning compleet gewijzigd. In een video biedt de Belgische luchtvaartmaatschappij een inkijkje in hoe het Network Department zijn werkwijze heeft moeten veranderen.

Copyright Reismedia BV 2020