Videos

Nieuwe beelden van dodelijke Superjet-crash

16 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - In Russische media zijn duidelijkere, niet eerder vertoonde beelden gepubliceerd van de crashlanding van vlucht SU1492 in Moskou. Bij dat incident met een Sukhoi Superjet van Aeroflot kwamen begin deze maand 41 inzittenden om het leven.

Spider-Man geeft veiligheidsinstructies bij United Airlines

14 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHICAGO - Passagiers van United Airlines krijgen vanaf 1 juni voor vertrek veiligheidsinstructies met de hulp van Spider-Man. De superheld vormt het middelpunt van de nieuwe veiligheidsvideo, die tegelijk de nieuwe film Spider-Man: Far From Home promoot.

Embraer 190 maakt pauselijke entree

13 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MANDALAY - Een Embraer 190 van Myanmar National Airlines heeft zondag door een defect aan het voorste landingsgestel een neuslanding moeten maken. Bij het incident, dat plaatsvond op de luchthaven van Mandalay, raakte niemand gewond.

Passagiers overmeesteren doorgedraaide man op Ryanair-vlucht

11 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MANCHESTER - Een doorgedraaide passagier is tijdens een Ryanair-vlucht van Manchester naar Gran Canaria overmeesterd door medepassagiers. Op videobeelden is te zien dat hij door enkele personen in de galley tegen de grond wordt gedrukt, terwijl hij dreigt iedereen te vermoorden.

Nieuwe Intercity Direct-trein maakt eerste meters

10 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

VELIM - De nieuwe intercitytrein van de NS, de ICNG, heeft op het testcircuit van Velim in Tsjechië zelfstandig de eerste kilometers gereden. De komende maanden wordt het treinstel uitgebreid getest, zodat de kans op grootschalige uitval na de indiensttreding klein is.

14 gewonden na hevige turbulentie op British Airways-vlucht

7 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Op een British Airways-vlucht van Londen Gatwick naar Tampa zijn zondag 14 passagiers gewond geraakt door hevige turbulentie. Ook bleef er een ravage in de cabine achter, zo blijkt uit beelden van vlak na het incident.

KLM vliegt Boeing 747-400 naar de sloop

7 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM heeft opnieuw één van haar Boeing 747-400’s naar de sloop gevlogen. De PH-BFU vertrok dinsdagochtend van Schiphol naar het Spaanse Teruel, waar het vliegtuig uit elkaar zal worden gehaald. KLM heeft nu nog maar tien Boeing 747’s in passagiersuitvoering in dienst.

Dodental Superjet-crash opgelopen naar 41

5 mei 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

MOSKOU - Het dodental door de vliegramp op de internationale luchthaven van Moskou is door de Russische onderzoeksraad bijgesteld tot 41. Aanvankelijk waren de autoriteiten uitgegaan van dertien doden. Zeker tien mensen raakten gewond.

Catalina maakt laatste vlucht boven Nederland

5 mei 2019 | Door: 
onze redactie

LELYSTAD - De vliegboot Catalina neemt afscheid van Nederland en maakt op Bevrijdingsdag twee 'vaarwel-vluchten' boven Nederland. De organisatie achter het toestel heeft een route uitgestippeld langs locaties die door de Tweede Wereldoorlog een bijzondere betekenis hebben gekregen.

Afgedankte Airbus A340 Qatar Airways geland op Twente

1 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ENSCHEDE - Qatar Airways heeft woensdagavond een buiten gebruik gestelde Airbus A340-600 overgevlogen van Doha naar Twente Airport. Daar wordt het viermotorige vliegtuig, dat dertien jaar oud is, binnenkort door AELS ontmanteld.

Timelapse: TUI-vliegtuig verandert in vliegend reclamebord

1 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - TUI fly maakt sinds half april reclame voor autohuurpartner Sunny Cars op een Boeing 737-800. Het toestel wordt de hele zomer gehuurd van het Canadese Sunwing Airlines. De transformatie van standaard Boeing naar vliegend reclamebord is op video vastgelegd.

United onthult nieuwe livery: blauw in plaats van goud (update)

24 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - United Airlines heeft in een video voor het eerst haar nieuwe kleurenschema geshowd. Het gaat om een aanpassing van de huidige livery, waarbij de naam 'United' veel groter op de romp staat en het goud uit het bekende wereldbol-staartlogo is vervangen door blauw.

AirFi verwelkomt 'eigen' Boeing 737-800

19 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het Nederlandse technologiebedrijf AirFi heeft haar ‘eigen’ Boeing 737-800 verwelkomd op Schiphol. Waar in 2017 bij wijze van 1 april-grap nog werd gerept over de zogeheten ‘AirFi One’ vliegt er nu toch echt een toestel in de huisstijl van AirFi rond.

KLM promoot onbeminde bestemmingen via augmented reality

19 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM is een nieuwe Facebook-campagne gestart om een aantal minder bekende bestemmingen breed te promoten. Via augmented reality kunnen potentiële reizigers steden als Taipei, Edmonton en Stavanger virtueel ontdekken. 

Vliegtuig stort op huis, zes doden

16 april 2019 | Door: 
ANP

PUERTO MONTT - In de Chileense plaats Puerto Montt is dinsdag een vliegtuigje neergestort op een huis. De piloot en vijf passagiers kwamen om het leven. Dat heeft burgemeester Harry Jürgensen bevestigd tegen verslaggevers van 24 Horas. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Lufthansa: historische Junkers krijgt plek in museum

16 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT – De Junkers Ju-52 die sinds 1984 in de lucht werd gehouden door Lufthansa krijgt definitief een plek in een museum. Waar precies is nog onbekend. Het 83 jaar oude propellervliegtuig wordt voorlopig opgeslagen in een Lufthansa-hangar in Hamburg.

China Eastern met nieuwste paradepaardje naar Schiphol

15 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - China Eastern Airlines vliegt vanaf nu met de nieuwe Airbus A350-900 tussen Shanghai en Schiphol. “Beide luchthavens zijn onmisbare hubs in ons netwerk”, zegt Cheng Luo, General Manager Nederland, in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. 

Succesvolle test met 's werelds grootste vliegtuig

14 april 2019 | Door: 
Reismedia / ANP / RTR

LOS ANGELES - 's Werelds grootste vliegtuig, met een spanwijdte van meer dan honderd meter, heeft zaterdag een succesvolle testvlucht gemaakt boven de Mojavewoestijn in Californië. Het koolstof-composietvliegtuig, gebouwd door Stratolaunch Systems Corp en met de naam Roc, wordt aangedreven door zes motoren op een dubbele romp.

Delta Boeing 767 vertrokken vanaf Groningen Airport

13 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

EELDE - Een Boeing 767-400ER van Delta Air Lines is zaterdagmiddag geland op Groningen Airport Eelde en een paar uur later weer richting de Verenigde Staten vertrokken. Het was de eerste keer dat dit type vliegtuig de noordelijke luchthaven aandeed.

Grootste verhuizing in luchtvaarthistorie afgerond

8 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ISTANBUL - Alle passagiersvluchten van Istanbul Atatürk Airport zijn dit weekend succesvol verplaatst naar de nieuwe megaluchthaven van de Turkse stad. Daardoor is de grootste verhuizing uit de luchtvaarthistorie succesvol afgerond.

Fokker voorziet eerste toestel Flair Airlines van nieuw jasje

4 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WOENSDRECHT - Fokker Techniek op vliegbasis Woensdrecht heeft het eerste vliegtuig van Flair Airlines voorzien van een nieuw jasje. De Canadese luchtvaartmaatschappij presenteerde onlangs een gemoderniseerd huisstijl, die nu te zien is op een Boeing 737-800.

Garuda Indonesia brengt bijzondere Boeing naar Schiphol

28 maart 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Garuda Indonesia heeft donderdag een bijzondere Boeing 777-300ER ingezet op de lijndienst naar Schiphol. Het toestel, met registratie PK-GIK, is sinds kort voorzien van een retro jasje, in het kader van de zeventigste verjaardag van de luchtvaartmaatschappij.

LATAM Airbus A320 loopt brandschade op

27 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BELO HORIZONTE - Een Airbus A320 van LATAM heeft dinsdag brandschade opgelopen op de luchthaven van Belo Horizonte, Brazilië, doordat een bagageband vlam vatte. Het toestel was net gearriveerd als vlucht LA3664 uit Sao Paulo.

Boeing 747 landt op Groningen Airport

27 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

EELDE - Voor de tweede keer in het bestaan van Groningen Airport Eelde is er een Boeing 747 geland op de luchthaven. Het ging om een toestel van Atlas Air, dat militairen kwam afzetten voor de internationale luchtmachtoefening Frisian Flag.

Alitalia met Airbus A330 naar Rotterdam

25 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

OVERSCHIE - Een bijzonder beeld op Rotterdam The Hague Airport vandaag: er arriveerde een Airbus A330-200 van Alitalia uit Rome. Het komt niet vaak voor dat er widebodytoestellen richting de kleine Rotterdamse luchthaven worden ingezet.

Piloot crasht King Air op thuishonk vliegclub

25 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MATSIENG - Een Zuid-Afrikaanse piloot heeft zaterdag waarschijnlijk zelfmoord gepleegd door een Beechcraft King Air B200 tegen het clubhuis van een vliegclub in Botswana te laten vliegen. Naast de piloot vielen er geen slachtoffers. De ravage bij Matsieng Flying Club is groot.

Emirates plakt nieuwe stickers op Airbus A380's

23 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

DUBAI - Emirates heeft deze week twee Airbus A380’s van speciale bestickering laten voorzien. Eén ter ere van de Engelse voetbalclub Arsenal, en één voor het wereldkampioenschap cricket in 2019. Beide worden door de luchtvaartmaatschappij gesponsord.

Fokker 100 laat vonkenregen achter tijdens noodlanding

19 maart 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TEHERAN - Een Fokker 100 van Iran Air heeft dinsdagavond een noodlanding gemaakt in Teheran. Het landingsgestel van het vliegtuig weigerde dienst, waardoor het een buiklanding moest maken. Op beelden van de noodlanding is te zien hoe daardoor een vonkenregen ontstaat.

Copyright Reismedia BV 2019