Videos

Amerikaanse zakenjet glijdt van helling in Tegucigalpa

24 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TEGUCIGALPA - Een Amerikaanse Gulfstream G200 Galaxy-zakenjet is bij de landing op de luchthaven van Tegucigalpa in Honduras van de baan geraakt en van een helling gegleden. De romp van het toestel brak daarbij doormidden. Alle zes de inzittenden overleefden de crashlanding.

Boeing 737 Cubana de Aviación neergestort op Cuba

18 mei 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

HAVANA - Op Cuba is een Mexicaans passagiersvliegtuig neergestort dat een vlucht uitvoerde voor de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana. De Boeing 737-200, vlucht DMJ972, crashte kort na het opstijgen op de Cubaanse internationale luchthaven José Martí bij Havana. Staatsmedia berichten dat het toestel met 105 inzittenden op weg was voor een binnenlandse vlucht naar Holguin.

#Eindjevliegen: nieuwe merkcampagne Eindhoven Airport

18 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

EINDHOVEN – Met de bekendheid van Eindhoven Airport in Nederland is het goed gesteld, maar het beeld dat mensen hebben van de luchthaven strookt niet met de realiteit. Dat blijkt uit onderzoek dat de luchthaven heeft laten uitvoeren. De luchthaven start daarom een nieuwe merkcampagne met de hashtag #eindjevliegen.

Schiphol nu aangesloten op Europees CDM-netwerk

16 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - De luchtvaartpartijen op Schiphol zijn sinds woensdag aangesloten op een Europees netwerk waarbij alle operationele partners informatie over de status en planning van een vlucht met elkaar delen. Dit Collaborative Decision Making (CDM)-netwerk moet leiden tot een grotere voorspelbaarheid waardoor beter gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare capaciteit.

Singapore Airlines promoot vertrek vanaf Düsseldorf

15 mei 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - Singapore Airlines wil Nederlandse reizigers warm maken voor een vertrek vanaf Düsseldorf Airport. De Duitse luchthaven biedt, net als Schiphol, non-stop vluchten naar Singapore en vormt volgens de luchtvaartmaatschappij een aantrekkelijk alternatief.

Oude koepel Aviodome wordt evenementenlocatie in Amsterdam

15 mei 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTERDAM - De iconische koepel van luchtvaartmuseum Aviodome, dat tot 2003 op hartje Schiphol was gevestigd, krijgt een nieuwe bestemming. Na jaren in opslag te hebben gestaan is de overkapping gekocht door de TeKa Groep.

Chinees vliegtuig verliest cockpitraam tijdens vlucht

14 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

CHENGDU - Een vliegtuig van Sichuan Airlines is maandag tijdens een binnenlandse vlucht uitgeweken naar Chengdu vanwege een gebroken cockpitraam. De schade was zo groot dat het raam van de Airbus A319 zelfs compleet aan diggelen ging. De co-piloot werd deels naar buiten gezogen en raakte gewond, melden Chinese media. 

KLM start duurzame lijndienst naar Växjö

14 mei 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

VÄXJÖ - KLM Cityhopper is vandaag gestart met haar duurzaamste lijndienst tot nu toe: naar Växjö. Bij de aankomst in de Zweedse stad werd de Embraer 175 feestelijk onthaald met een watersaluut en een ceremonie. Luchtvaartnieuws Magazine vloog mee.

'Gezagvoerder liet vlucht MH370 verdwijnen'

14 mei 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SYDNEY - Verschillende experts zijn het erover eens: de gezagvoerder van vlucht MH370 liet de Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines in maart 2014 doelbewust verdwijnen. Dat zeggen ze in een uitzending van het Australische tv-programma 60 Minutes.

Toestel Turkish Airlines verliest staart door botsing

14 mei 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - Een Airbus A321 van Turkish Airlines is door een botsing op Istanbul Ataturk Airport haar staart verloren. Het toestel werd geraakt door een passerende Airbus A330 van Asiana Airlines, waarbij de vleugel van het Koreaanse toestel het kielvlak van het Turkse vliegtuig rukte. 

Vliegtuig Delta geëvacueerd vanwege rook in de cabine

10 mei 2018 | Door: 
onze redavtie

DENVER – Een MD-90 Van Delta Air Lines met 153 mensen aan werd woensdag geëvacueerd op de luchthaven van Denver. Er was rook in de cabine geconstateerd. Een passagier omschrijft de geur aan boord die gepaard gaat bij elektrische verbranding. De rook werd geconstateerd toen het vliegtuig na de landing al op de grond was.

WestJet onthult nieuwe Business Class op Boeing 787

9 mei 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CALGARY - WestJet heeft de eerste beelden vrijgegeven van het interieur van de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. In totaal moeten vanaf 2019 tien exemplaren bij de vloot komen, om ingezet te worden op verre vluchten. Naast de cabine is ook het exterieur aangepakt.

KLM: Fortaleza past prima binnen uitbreidingsplannen

4 mei 2018 | Door: 
Rob Somsen

FORTALEZA - KLM is donderdag gestart met de nieuwe lijndienst naar het Braziliaanse Fortaleza. Volgens KLM-topman Pieter Elbers past het relatief onbekende Fortaleza prima in het rijtje van bestemmingen die de maatschappij in de afgelopen jaren op het Zuid-Amerikaanse continent aan het routenetwerk toevoegde.

Air Charters Europe presenteert eerste Embraer 135

4 mei 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ANTWERPEN - Air Charters Europe, het nieuwe zusterbedrijf van JetNetherlands, heeft haar eerste vliegtuig gepresenteerd. Met een Embraer 135LR worden vanaf nu chartervluchten uitgevoerd voor groepen tot dertig passagiers. In die markt zit volgens het bedrijf een groeiende vraag.

Call your Mom: KLM brengt mensen samen met Moederdagactie

4 mei 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

SCHIPHOL - Op 3 mei is KLM begonnen met de Moederdagactie ‘Call your Mom’. Met deze actie wil de luchtvaartmaatschappij moeders en kinderen samenbrengen via een interactief platform.

Eerste KLM-vlucht naar Fortaleza vertrokken

3 mei 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De eerste KLM-vlucht naar Fortaleza is donderdag vertrokken vanaf Schiphol. De Airbus A330-200 vliegt vanaf nu twee keer per week naar de Braziliaanse bestemming, vanaf juli komt daar een vlucht bij. Luchtvaartnieuws Magazine is aan boord.

Met Air Europa's Boeing 787-9 naar Madrid

29 april 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Meestal vliegt Air Europa met een Boeing 737 tussen Madrid en Amsterdam, maar zaterdagmiddag 28 april niet. De maatschappij zette op de route eenmalig een gloednieuwe Boeing 787-9 Dreamliner in, het grootste toestel uit de vloot. Reismedia was erbij.

'Turbulentie bij AF-KLM als topman vertrekt'

26 april 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

PARIJS - Air France-KLM gaat een turbulente periode tegemoet als topman Jean-Marc Janaillac vertrekt. Dat zei de Franse premier Edouard Philippe donderdag in interview met radiostation Europe 1.

ANA onthult interieur en uitstraling Airbus A380-vloot

25 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOKIO - All Nippon Airways (ANA) heeft de eerste interieurbeelden vrijgegeven van de Airbus A380, die begin 2019 bij de vloot moet komen. De Japanse luchtvaartmaatschappij heeft drie exemplaren besteld. Elk toestel wordt voorzien van een unieke beschildering.

SLM neemt eerste Boeing 737-700 in ontvangst

20 april 2018 | Door: 
Onze redactie

PARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft maandag haar eerste Boeing 737-700 kunnen verwelkomen op Paramaribo International Airport.  In oktober verwacht de maatschappij het tweede exemplaar.

Brussels Airport vanaf nu geschikt voor Airbus A380's

20 april 2018 | Door: 
Onze redactie

BRUSSEL – Brussels Airport heeft donderdag een nieuwe, driedubbele instapbrug voor passagiers in dienst genomen. Daardoor kan de luchthaven nu ieder type toestel bedienen. Vanwege de ingebruikname kwam Emirates eenmalig langs met een Airbus A380.

Turkish Airlines plakt Paard van Troje op Airbus A321

20 april 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ISTANBUL – Turkish Airlines heeft een speciale livery op een Airbus A321 onthuld. Op het toestel, met de registratie TC-JTP, is het Paard van Troje afgebeeld. De maatschappij viert daarmee dat de archeologische site van Troje in Anatolië precies twintig jaar geleden is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

Drukair haalt Airbus A320neo naar Bhutan

20 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - Drukair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Bhutan, breidt haar vloot uit met één Airbus A320neo. Die moet het bergstaatje verbinden met omringende landen. Op dit moment vliegt Drukair al met drie A319’s.

Metaalmoeheid genoemd als oorzaak Southwest-ongeval

18 april 2018 | Door: 
Niek Vernooij

PHILADELPHIA - Het onderzoek van de Amerikaanse National Transport Safety Board naar de geëxplodeerde motor van een Boeing 737-700 van Southwest Airlines is gericht op mogelijke metaalmoeheid. Dat zei NTSB-voorzitter Robert Sumwalt tijdens een persconferentie in Philadelphia, waar het toestel een geslaagde noodlanding maakte.

Vrouw overlijdt na motorexplosie Southwest Airlines

18 april 2018 | Door: 
Niek

PHILADELPHIA - Een passagier van Southwest Airlines is om het leven gekomen nadat ze deels uit het raam werd gezogen als gevolg van een exploderende motor. Vlucht SWA130 was onderweg van New York LaGuardia naar Dallas toen het ongeval zich voordeed. De Boeing 737-700 maakte een noodlanding in Philadelphia.

Ryanair-topman geeft hele vlucht een rondje

16 april 2018 | Door: 
Bastiaan Witte

DUBLIN - Ryanair-topman Michael O’Leary veroorzaakte afgelopen weekend zelf een vertraging van tien minuten op een Ryanair-vlucht van Liverpool naar Dublin. De CEO was vertraagd omdat hij samen met jockey Davy Russell de trofee van de prestigieuze paardenrace Grand National moest ophalen. Russell bereed Tiger Roll, het renpaard van O’Leary.

Delta Air Lines Airbus A350: een kijkje aan boord

12 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Delta Air Lines vliegt sinds 25 maart dagelijks tussen Detroit en Schiphol met de nieuwe Airbus A350-900. Het toestel vervangt op die route de Airbus A330-300. Luchtvaartnieuws Magazine ging aan boord om het fonkelnieuwe interieur te inspecteren.

Boeing investeert in motorfabrikant hypersonisch vliegtuig

12 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Boeing investeert, samen met Rolls-Royce en BAE Systems, miljoenen in de Britse motorfabrikant Reaction Engines. Die werkt aan een revolutionaire motor die zowel hypersonische passagiersvliegtuigen als commerciële ruimteschepen moet aandrijven.

Copyright Reismedia BV 2018