Videos

Eerste KLM-vlucht uit Sydney onderweg naar Nederland

5 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De eerste van twee directe repatriëringsvluchten van KLM uit Australië is onderweg naar Nederland. Vlucht KL828 is zondagmiddag om 16.10 uur (lokale tijd) vanuit Sydney Kingsford Smith International Airport vertrokken en landt maandagochtend op Schiphol. Het is de eerste KLM-vlucht vanuit Australië in bijna twintig jaar.

Wat gebeurt er nu met de vliegtuigen van Transavia?

3 april 2020 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Transavia heeft tot en met 6 mei alle vluchten geannuleerd. Wat gebeurt er tot die tijd met de bijna veertig Boeing 737’s van de maatschappij? In een nieuwe aflevering van Transavia Behind The Scenes legt de technische dienst dat uit.

Minister Van Nieuwenhuizen bedankt iedereen in luchtvaartsector

2 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) bracht woensdag een bezoek aan Schiphol om te kijken hoe het daar nu gaat en om de luchtvaartsector een hart onder de riem te steken. In een video laat de minister haar waardering blijken.

In beeld: KLM-vliegtuigen massaal geparkeerd op Schiphol

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM voert nog maar maximaal 10 procent van het normale aantal vluchten uit en moet daarom massaal en langdurig vliegtuigen parkeren op Schiphol. Dat gebeurt niet alleen op de gebruikelijke plaatsen, maar ook aan de pieren en op de Aalsmeerbaan.

In beeld: een deels uitgestorven Schiphol

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Normaal is het een drukte van belang op Schiphol, maar door de coronacrisis is het aantal passagiers en vluchten inmiddels gedecimeerd. De luchthaven sluit daarom steeds meer faciliteiten tot er een soort ‘kern-Schiphol’ overblijft. Dat levert bijzondere beelden op.

In beeld: SLM voert testvluchten uit met Boeing 777

30 maart 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

PARAMARIBO - Surinam Airways (de SLM) heeft zondag twee testvluchten uitgevoerd met de 'nieuwe' Boeing 777-200ER. Dit tweedehands toestel van Singapore Airlines werd al in december geleverd, maar stond sindsdien werkloos aan de grond.

In beeld: mogelijk laatste vlucht voor Qantas Boeing 747

30 maart 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

SYDNEY - Qantas heeft zondag voorlopig de laatste vlucht met de Boeing 747 uitgevoerd; QF28 van Santiago naar Sydney. De Australische maatschappij schort nu voor twee maanden het internationale vliegverkeer op. Het is nog niet zeker of de 747 daarna terugkeert.

Live: Volg de laatste aankomst van de KLM Boeing 747

29 maart 2020 | Door: 
Reismedia / Doron Sajet

SCHIPHOL - Volg hier de live beelden van de laatste landing ooit van een passagiers-Boeing 747 van KLM op Schiphol. De laatste 747-vlucht komt uit Mexico-Stad. Vanwege de coronacrisis heeft KLM besloten om de hele 747-vloot vanaf maandag met pensioen te sturen.

Elbers: coronacrisis grootste uitdaging in geschiedenis KLM

27 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM gaat door een zware storm op dit moment door de gevolgen van het coronavirus. "We bestaan 100 jaar en hebben dit in onze geschiedenis nog niet meegemaakt", vertelt KLM-CEO Pieter Elbers vrijdagavond in gesprek met Richard Quest van CNN.

Schiphol: puzzelen om vliegtuigen te parkeren

25 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Door het nagenoeg stilvallen van het vliegverkeer staan veel vliegtuigen werkeloos aan de grond op Schiphol. Luchtvaartmaatschappijen als KLM, Transavia, Corendon, TUI fly, Level en easyJet hebben toestellen op de luchthaven geparkeerd. 

Zingende KLM-purser steelt de show

24 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Om de passagiers een beetje op te vrolijken in deze sombere coronatijden, heeft een KLM-purser aan het eind van de vlucht een afscheidslied gezongen. Ze vertolkte de hit ‘When will I see you again’ van de Amerikaanse band The Three Degrees (1974).

'Go corona go': luchtvaartpersoneel schreeuwt virus weg

24 maart 2020 | Door: 
onze redactie

BANGALORE - Ook in India worden steeds meer maatregelen genomen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Zo worden vanaf woensdag alle binnenlandse vluchten opgeschort. De strijd tegen het virus inspireerde personeel op naar verluidt de luchthaven van Bangalore tot het scanderen van anti-coronavirus leuzen: "Go corona go".

In beeld: Boeing 747 met miljoenen mondkapjes geland in Luik

20 maart 2020 | Door: 
onze redactie

LUIK - Door bemiddeling van de Belgische ASL Group (Private Jet Services) zijn er vannacht vijf miljoen mondkapjes uit China binnengekomen op de luchthaven van Luik. De ASL Group had daarvoor een Boeing 747 van het bijna gelijknamige ASL Airlines Belgium ingehuurd.

In beeld: lege KLM-vlucht arriveert in Quito

20 maart 2020 | Door: 
onze redactie

QUITO - Door reisrestricties zijn luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt om vluchten leeg naar allerlei intercontinentale bestemmingen te vliegen om passagiers op te halen. In Quito zijn woensdag beelden gemaakt van de aankomst van een lege KLM-vlucht vanuit Nederland. Te zien is dat de deur van het vliegtuig wordt geopend en een lokale medewerker de purser begroet.

Schiphol: rijen om weg te komen, Nederlanders opgelucht thuis

19 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het straatbeeld op  Schiphol is dezer dagen anders dan anders. Waar het normaalgesproken wemelt van de drukke zakenreizigers en opgetogen toeristen oogt de luchthaven nu een stuk stiller. Buitenlanders willen weg, landgenoten komen opgelucht thuis.

KLM-topman Elbers: volgende week nagenoeg geen vluchten meer

18 maart 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTERDAM - KLM-topman Pieter Elbers verwacht dat het vliegverkeer vanaf volgende week nagenoeg helemaal stil ligt, zo zei hij woensdagavond in de talkshow Op1. “We doen elke dag weer een stapje terug, gezien de maatregelen die worden ingevoerd.”

In beeld: agressieve passagier door het lint tegen personeel Brussels Airlines

18 maart 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

BRUSSEL - Op sociale media wordt een video gedeeld van een incident tussen een passagier en een purser op een Brussels Airlines-vlucht. De man zou de vrouwelijke purser in het gezicht hebben gespuugd, waarna er een handgemeen volgde en zij hard werd geslagen.

KLM kondigt omvangrijk maatregelenpakket aan

13 maart 2020 | Door: 
Niek Vernooij

AMSTELVEEN - KLM heeft een omvangrijk maatregelenpakket aangekondigd om de crisis rond het coronavirus het hoofd te bieden. Naast de vervroegde uitfasering van de zes overgebleven Boeing 747-passagiersvliegtuigen, wordt de netwerkcapaciteit de komende maanden aanzienlijk beperkt. Het plan omvat ook het schrappen van 1.500 tot 2.000 banen.

Topman: Schiphol moet meebewegen met luchtvaartsector in crisistijd

13 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol verwacht deze maand twintig tot dertig procent minder reizigers te verwelkomen, als gevolg van het coronavirus. “We moeten mee-ademen met de sector, om te zorgen dat we Nederland verbonden houden met de wereld”, aldus topman Dick Benschop.

In beeld: zo ziet de eerste ultraluxe Airbus A320neo er vanbinnen uit

3 maart 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

FARNBOROUGH- Airbus leverde begin vorig jaar de eerste Corporate Jet-versie van de A320neo aan de Engelse VIP-charterspecialist Acropolis Aviation. Sindsdien is het toestel door AMAC Aerospace van een luxe interieur voorzien, met onder meer een slaap- en een badkamer.

Vistara showt fonkelnieuwe Boeing 787 Dreamliner

2 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Vistara heeft bij Boeing de eerste van zes bestelde Boeing 787-9 Dreamliners opgehaald. De Indiase KLM-partner, die eigendom is van Tata en Singapore Airlines, wil met de nieuwe vliegtuigen vluchten starten naar verre bestemmingen.

Eerste vlucht Transavia feestelijk verwelkomd in Edinburgh

28 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

EDINBURGH - De eerste Transavia-vlucht vanuit Rotterdam is donderdagavond feestelijk verwelkomd in Edinburgh. De Schotse stad is één van drie nieuwe bestemmingen die de KLM-dochter deze zomer vanaf Rotterdam The Hague Airport aanbiedt, naast Bilbao en Perugia.

KLM en BCG samen aan de slag voor Virgin Atlantic

28 februari 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM en Boston Consulting Group (BCG) zijn door Virgin Atlantic aangesteld om de Britse luchtvaartmaatschappij te ondersteunen bij het optimaliseren en digitaliseren van de wereldwijde bedrijfsvoering.

Air New Zealand zinspeelt op stapelbedden aan boord

26 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AUCKLAND - Economy Class-passagiers op bijzonder lange vluchten van Air New Zealand kunnen in de toekomst mogelijk tóch languit liggen. De luchtvaartmaatschappij heeft patent aangevraagd op het zogeheten Economy Skynest-concept, waarbij reizigers in een soort stapelbed slapen.

Qantas toont historische veiligheidsvideo aan boord

26 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SYDNEY - Passagiers van Qantas krijgen hun veiligheidsinstructies aan boord vanaf nu voorgeschoteld via een bijzondere video. De Australische luchtvaartmaatschappij, die dit jaar honderd wordt, belicht combineert daarin historisch beelden met vliegveiligheid.

Luchthaven Praag toont livebeelden van start- en landingsbaan

25 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PRAAG - De luchthaven van Praag maakt vrienden met luchtvaartliefhebbers, nu er een nieuwe webcam bij één van de start- en landingsbanen is geïnstalleerd. Liefhebbers kunnen het vliegverkeer live volgen, evenals het radioverkeer tussen de piloten en de luchtverkeersleiding.

Buikschuiver Cessna C510 op luchthaven Daytona Beach

22 februari 2020 | Door: 
onze redactie

DAYTONA BEACH - Een Cessna Citation Mustang, Model 510 Very Light-zakenjet, heeft donderdag een zogenaamde 'gearup'-landing gemaakt waarbij het achterste landingsgestel niet was uitgeklapt. Het incident deed zich voor op de internationale luchthaven van Daytona Beach in de Verenigde Staten.

Passagier filmt crash Antonov An-2 in Rusland

21 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MAGADAN - Een passagier heeft vanuit de cabine gefilmd hoe de Antonov An-2 waar hij in zat woensdag neerstortte. Het toestel was op weg van Magadan naar Seymchan toen het kort na vertrek mis ging. Bij het ongeluk vielen geen dodelijke slachtoffers. 

Copyright Reismedia BV 2020