Videos

VIDEO: Sneller instappen op Schiphol door slimme aviobrug

17 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol wil het boardingproces versnellen door het gebruik van slimme aviobruggen. Op dit moment worden proeven gedaan waarbij sterk geautomatiseerde loopbruggen ervoor zorgen dat het vliegtuig binnen een minuut ‘aan de gate staat.’

VIDEO: Laatste verre vlucht airberlin maakt ererondje boven Düsseldorf

17 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De laatste verre vlucht van airberlin, die maandag landde op Düsseldorf Airport, heeft een spectaculair ererondje gemaakt over de luchthaven. Vlucht AB7001 uit Miami maakte een doorstart en vloog daarna laag over de terminal als afscheid.

United eert Boeing 747 met afscheidsvideo

16 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines stelt eind oktober de Boeing 747 buiten dienst. Op 7 november volgt nog een speciale afscheidsvlucht van San Francisco naar Hawaii. Vooruitlopend op het naderende eind van het 747-tijdperk heeft de Amerikaanse airline een speciale video gemaakt.

Vrouw gereanimeerd tijdens vlucht El Al

15 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

ANTWERPEN - Een Boeing 737 van El Al onderweg van Tel Aviv naar Brussel is zondag teruggekeerd nadat een vrouwelijke passagier een hartstilstand kreeg. Het toestel was 45 minuten onderweg toen passagiers de bemanning waarschuwden dat een vrouw onwel was geworden.

VIDEO: Terugkeer PAWA op Sint Maarten groots gevierd

12 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

PHILIPSBURG - De eerste vlucht van PAWA Dominicana op Sint Maarten na orkaan Irma is warm onthaald. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf nu weer drie keer per week tussen de Dominicaanse Republiek en Princess Juliana International Airport.

IATA: afgelopen jaar zeven procent meer passagiers

9 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - In 2016 hebben luchtvaartmaatschappijen wereldwijd in totaal 3,8 miljard passagiers vervoerd. Dat is een stijging van zeven procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit de maandag door IATA gepubliceerde 2017-editie van de World Air Transport Statistics.

VIDEO: Passagiers LCC's beleven KLM-service met VR-bril

7 oktober 2017 | Door: 
Yves Kremer

AMSTELVEEN - De inflight service van KLM ervaren aan boord van een budgetmaatschappij? De Nederlandse airline maakt het in de VS mogelijk met de lancering van KLM Flight Upgrader. De mobiele applicatie werkt in combinatie met een virtual reality bril. Wanneer een passagier deze opzet, lijkt het of hij zich bevindt aan boord van een KLM-vlucht.

VIDEO: Trainen in 's werelds enige Douglas DC-3-simulator

7 oktober 2017 | Door: 
Doron Sajet

GROENEKAN - Het geronk van de zuigermotoren van de DC-3 van de Dutch Dakota Association (DDA) is een bekend geluid in de buurt van Schiphol en Amsterdam. Op de mooiste dagen van het jaar is de kans het grootst dat het historische vliegtuig tijdens rondvluchten zich laat zien. Maar de rest van het jaar hoeven de piloten nu niet meer stil te zitten, dankzij een nieuwe DC-3-simulator.

'Met raket SpaceX in half uur van New York naar Shanghai'

29 september 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

ADELAIDE - Ruimtevaartbedrijf SpaceX werkt aan een bijzonder 'raketschip', dat de codenaam BFR (Big Fucking Rocket) heeft gekregen. Volgens oprichter Elon Musk is elke plek op aarde, waar dan ook, binnen een uur te bereiken. Een trip van New York naar Shanghai zou een half uur duren.

VIDEO: Air Canada opent deuren vernieuwde lounge in Vancouver

28 september 2017 | Door: 
onze redactie

VANCOUVER - Air Canada heeft na achttien maanden de Maple Leaf Lounge op Vanouver Airport heropend. De lounge kreeg een grondige opknapbeurt en kan nu meer passagiers aan. De ruimte is bedoeld voor Business en First Class passagiers, die wachten op hun vlucht.

VIDEO: Airbus maakt testvlucht met A340 BLADE-demonstrator

26 september 2017 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - Airbus heeft de eerste vliegproeven uitgevoerd met een A340 die is voorzien van aangepaste vleugels. De zogeheten BLADE-demonstrator moet aantonen hoe nieuw materiaal kan zorgen voor minder luchtweerstand en brandstofverbruik.

VIDEO: British Airways ontvangt 25ste Boeing 787 Dreamliner

26 september 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - British Airways heeft haar 25ste Boeing 787 Dreamliner in ontvangst genomen. Het toestel komt op 29 september aan op thuisbasis Londen Heathrow. De Britse luchtvaartmaatschappij vliegt zowel met de 787-8 als de langere 787-9.

VIDEO: breng de 'City of Calgary' naar Calgary

25 september 2017 | Door: 
onze redactie

CALGARY – Vliegtuigspotters in het Canadese Calgary hebben een vurige wens: dat de Boeing 747-400 van KLM met de naam City of Calgary voor een keer op ‘hun’ luchthaven landt. Sinds de ingebruikname van het toestel in 1989 is de PH-BFC nog nooit in Calgary geweest. In een Youtube-video zetten ze hun wens kracht bij.

VIDEO: British Airways verduurzaamt met elektrische vliegtuigslepers

25 september 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - British Airways vervangt een deel van de vloot towtrucks op Londen Heathrow door onbemande elektrische vliegtuigslepers, die op afstand kunnen worden bediend. Daarmee wil de luchtvaartmaatschappij milieuvriendelijker worden.

Eurofighter crasht in zee tijdens airshow in Italië

24 september 2017 | Door: 
onze redactie

TERRACINA - Een Eurofighter van de Italiaanse luchtmacht is zondag in zee gestort tijdens een vliegshow buiten Terracina in Italië. De piloot is bij de crash omgekomen. Hij heeft zicht niet met zijn schietstoel in veiligheid gebracht.

KLM bereidt zich voor op afscheid laatste Fokker 70

23 september 2017 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Fokker en KLM, samen hebben ze 97 jaar lang voor Nederlandse luchtvaartgeschiedenis gezorgd. Maar op 29 oktober komt daar een eind aan. Op die dag vertrekken de zeven overgebleven Fokker 70’s van KLM voor het laatst vanaf Schiphol, en keren niet meer terug.

VIDEO: piloten geschorst na extreme low pass met privéjet

22 september 2017 | Door: 
onze redactie

CARACAS - De Venezolaanse luchtvaartautoriteit INAC heeft twee piloten geschorst nadat ze een serie low passes hebben uitgevoerd met een Cessna Citation Bravo. Op videobeelden is te zien dat het toestel extreem laag over enkele mensen scheert die op de baan liggen.

Zakenjet neergestort bij landing op luchthaven Istanbul

21 september 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

ISTANBUL - Een Cessna Citation VII zakenjet is donderdagavond neergestort op de luchthaven Atatürk Airport in Istanbul. Door de crash van het toestel werd het vliegverkeer enige tijd stilgelegd. Het toestel kreeg kort na het opstijgen een probleem en keerde terug naar de luchthaven waar het tijdens de landing naast de baan terecht kwam en in brand vloog.

United Airlines presenteert nieuwe flight safety video

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines heeft een nieuwe flighty safety video gepresenteerd, waarin rollen zijn weggelegd voor verschillende medewerkers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Zo zijn zowel flight attendants te zien als piloten, klantenservice medewerkers, vluchtafhandelaars en technici. Ook is er een 'cameo' van topman Carlos Munoz.

Video: Eerste 747 KLM geland op Sint Maarten sinds orkaan Irma

16 september 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PHILIPSBURG - De eerste Boeing 747-400 van KLM is zaterdag voor het eerst sinds orkaan Irma geland op de luchthaven van Sint Maarten. Het vliegtuig komt passagiers ophalen en goederen naar het eiland brengen. Het toestel was vrijdag vertrokken van Schiphol naar Curaçao en aansluitend doorgevlogen naar Sint Maarten.

VIDEO: Smurfen of Art Nouveau voor Brussels Airlines

15 september 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Hoe ziet de nieuwste speciale beschildering voor Brussels Airlines eruit? Na een intensieve wedstrijd heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij de shortlist teruggebracht tot twee opties. Het publiek mag nu stemmen.

VIDEO: Cessna vliegt tegen boom in VS

12 september 2017 | Door: 
onze redactie

PLAINVILLE - Een eenmotorige Cessna is maandag tegen een boom gebotst in Plainville in de Amerikaanse staat Connecticut. Het ongeval is vastgelegd door een beveiligingscamera van een naastgelegen parkeerterrein.

Garuda Indonesia wil serviceconcept continu blijven verbeteren

8 september 2017 | Door: 
Carla van den Berg

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Garuda Indonesia presenteerde vrijdag 8 september in Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel de tweede editie van het programma Star Chef Signature Dishes aan genodigden en de pers.

VIDEO: Emirates neemt eerste lesvliegtuigen in ontvangst

7 september 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - De Emirates Flight Training Academy heeft de eerste Cirrus SR22 opleidingsvliegtuigen in ontvangst genomen. De toestellen worden gebruikt om de broodnodige vliegers op te leiden voor moederbedrijf Emirates.

KLM geeft online inzicht in catering aan boord

6 september 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM biedt reizigers vanaf nu heldere informatie over de catering op verre vluchten. Passagiers kunnen daardoor voor hun vliegreis online zien welke maaltijdopties er zijn en op welk moment van de vlucht het eten wordt geserveerd.

KLM start dienstverlening via WhatsApp

5 september 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM krijgt als één van de eerste bedrijven ter wereld een officieel zakelijk WhatsApp-account. Daarmee gaat de luchtvaartmaatschappij één-op-één communiceren met klanten, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Vliegtuig vliegt langs waterhozen boven Zwarte Zee

1 september 2017 | Door: 
onze redactie

SOCHI - Op videobeelden is te zien dat een ATR 72-turbopropvliegtuig voorbij drie enorme waterhozen vliegt. Volgens Sputnik zijn de beelden dinsdag gemaakt in Sochi en verspreid via sociale media. Het toestel maakte een veilige landing op de luchthaven van de Russische stad.

VIDEO: Dronken Ryanair-passagiers vechten met Franse politie

28 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

BORDEAUX - Een Ryanair-vlucht van Londen Stansted naar Ibiza is vrijdag uitgeweken naar Bordeaux na agressief gedag van enkele dronken passagiers. Nadat ze aan boord waren gearresteerd werden ze van boord gehaald. Daar ontstond een vechtpartij tussen de mannen en de luchthavenpolitie.

Copyright Reismedia BV 2017