Videos

Fokker 100 laat vonkenregen achter tijdens noodlanding

19 maart 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TEHERAN - Een Fokker 100 van Iran Air heeft dinsdagavond een noodlanding gemaakt in Teheran. Het landingsgestel van het vliegtuig weigerde dienst, waardoor het een buiklanding moest maken. Op beelden van de noodlanding is te zien hoe daardoor een vonkenregen ontstaat.

Ryanair-passagiers aangehouden na vechtpartij aan boord

18 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

GLASGOW - Twee passagiers die aan boord van een Ryanair-vlucht van Glasgow Prestwick naar Tenerife met elkaar op de vuist gingen zijn direct na aankomst aangehouden door de politie. Dat melden lokale media. Beelden van het gevecht werden op Twitter gedeeld.

Derde prototype MC-21 maakt eerste vlucht

16 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

IRKUT - Het derde prototype van de Irkut MC-21 heeft zaterdag voor het eerst gevlogen. Het Russische verkeersvliegtuig voltooide een testvlucht van negentig minuten vanaf de luchthaven van Irkut. Het betreft de eerste MC-21 die is voorzien van een passagierscabine.

KLM lanceert nieuwe reclamecampagne met baby

15 maart 2019 | Door: 
Onze redactie

AMSTELVEEN - KLM zendt vanaf vandaag een nieuwe reclamespot uit op de Nederlandse televisie en in bioscopen. De clip, met de naam ‘Maak je wereld groter’, draait om een baby die de hele wereld rondreist met de luchtvaartmaatschappij.

Verenigde Staten houden Boeing 737 MAX aan de grond

13 maart 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

WASHINGTON - Ook de Verenigde Staten houden de Boeing 737 MAX aan de grond. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft dat besloten, maakte de Amerikaanse president Donald Trump bekend. Piloten en luchtvaartmaatschappijen zijn volgens Trump al ingelicht. De FAA maakt later op de dag verdere details bekend.

Norwegian eist compensatie van Boeing

13 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

OSLO - Norwegian stuurt de rekening voor het aan de grond moeten houden van de Boeing 737 MAX-vloot naar fabrikant Boeing. Dat meldt topman Bjørn Kjos van de Noorse budgetmaatschappij in een videoboodschap. Norwegian heeft in totaal achttien MAX-en in dienst.

Ryanair Boeing 737 maakt zeemeeuwenpuree

8 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BARCELONA - Er is een spectaculaire en tegelijkertijd treurige video online verschenen van hoe een Ryanair Boeing 737-800 zeker twintig zeemeeuwen de dood injaagt op Barcelona Airport. Het komt zelden voor dat een birdstrike zo goed in beeld is gebracht.

AIS Airlines vol vertrouwen van start op Groningen Airport Eelde

4 maart 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GRONINGEN - AIS Airlines heeft maandag de eerste retourvlucht uitgevoerd tussen Groningen en Kopenhagen. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf nu twee keer per dag op en neer tussen beide steden. “We hebben vertrouwen in het succes van deze route”, zegt CEO Arend van der Meer.

Laudamotion Airbus A320 breekt start af na luide knal

2 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Een Airbus A320 van de Oostenrijkse prijsvechter Laudamotion heeft vrijdagavond de start moeten afbreken op Londen Stansted Airport nadat er een luide knal werd gehoord bij één van de motoren. De passagiers zijn meteen daarna via de noodglijbanen geëvacueerd.

Precies 50 jaar geleden vloog de Concorde voor het eerst

2 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE - Het is vandaag precies vijftig jaar geleden dat de Concorde voor het eerst opsteeg. Dit was het eerste in het Westen gebouwde supersonische vliegtuig voor commerciële passagiersvluchten, en vooralsnog ook het laatste.

SpaceX-raket gelanceerd naar ruimtestation ISS

2 maart 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

CAPE CANAVERAL - Een onbemande raket van het bedrijf SpaceX is zaterdagochtend gelanceerd naar het internationale ruimtestation ISS. De Crew Dragon van het bedrijf van zakenman Elon Musk verliet succesvol het platform op Cape Canaveral, waarmee de Verenigde Staten hopen de gloriedagen van het Amerikaanse ruimteprogramma nieuw leven in te blazen.

Flybe-toestel geëvacueerd op de startbaan

28 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

EXETER - Een Embraer 195 van Flybe is donderdagochtend geëvacueerd op de startbaan van Exeter Airport nadat er rook in de cabine kwam. Volgens ooggetuigen ging daar een harde knal in één van de motoren aan vooraf.

Airbus A320 van BA schommelt hevig boven Gibraltar

26 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

GIBRALTAR - Passagiers aan boord van een Airbus A320 van British Airways hebben maandag enkele spannende momenten meegemaakt tijdens de nadering van Gibraltar. Door hevige windstoten schommelde het toestel hevig, zo is te zien op videobeelden.

Austrian voorziet Airbus A320 van jaren 80-jasje

25 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

WENEN - Austrian Airlines heeft een Airbus A320 van een retrokleurenschema voorzien. Het 21 jaar oude toestel, dat de registratie OE-LBO draagt, komt vandaag (maandag) weer in dienst op Europese routes.

Philippine Airlines ontvangt nieuwe Love Bus

22 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MANILLA - Philippine Airlines heeft woensdag haar nieuwe ‘Love Bus’ verwelkomd op de luchthaven van Manilla. Het gaat om een Airbus A350-900, de vijfde voor de maatschappij, die voorzien is van een speciaal logo.

Piloot verveelt zich

21 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ADELAIDE - Een piloot van een vliegschool in het Australische Adelaide verveelde zich toen hij dinsdag een drie uur durende testvlucht moest maken. Dat liet hij aan de rest van de wereld weten door in een nogal opmerkelijk patroon te vliegen.

Twee toestellen Indiase luchtmacht botsen en storten neer

19 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BANGALORE - Twee BAe Hawk-toestellen van Surya Kiran, een aerobatics-demonstratieteam van de Indiase luchtmacht, zijn dinsdag tijdens een oefening met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is één van de piloten overleden.

Verhuurbedrijf Hertz heeft nu 'eigen' vliegtuig

19 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

DÜSSELDORF - Om haar honderdste verjaardag te vieren heeft Hertz een Eurowings Airbus A320 van haar kleuren laten voorzien. Het toestel is niet te huur voor een weekendje weg of een verhuizing, maar blijft voor de Duitse budgetmaatschappij vliegen.

Vliegtuigpassagiers zien levende schorpioen boven zich hangen

16 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

JAKARTA - Passagiers op Lion Air-vlucht 293 van Pekanbaru naar Jakarta schrokken zich donderdag een hoedje toen zij na de landing een schorpioen uit het handbagagevak zagen kruipen.

Airbus A380: al jaren een publiekstrekker op Schiphol

14 februari 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - De Airbus A380 wordt vanaf 2021 niet meer gebouwd. Desondanks blijft het imposante type nog jaren in de lucht. Emirates vliegt twee keer per dag met de superjumbo op Schiphol en in de zomer brengt ook China Southern het type naar Nederland.

Jongen vindt ware liefde op Schiphol

14 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Roderick vond al een paar jaar geleden zijn grote liefde op Schiphol. Vooral haar rondingen spraken hem zeer aan, maar hij was te verlegen om erop af te stappen. Daarom schakelde hij de hulp van de luchthaven in.

Turbulentie richt ravage aan op Delta Air Lines-vlucht

14 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

RENO - Een Delta Air Lines-vlucht van Orange County naar Seattle heeft woensdag vanwege hevige turbulentie moeten uitwijken naar Reno in Nevada. Vijf inzittenden raakten gewond, waarvan drie naar het ziekenhuis moesten.

KLM-stewardess krijgt huwelijksaanzoek op Schiphol

14 februari 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - Valentijnsdag staat traditioneel in het teken van de liefde. Voor KLM een mooi moment om het onverwachte huwelijksaanzoek van stewardess Collette door haar vriend Frensch op Schiphol vrij te geven.

Boeing 747 aangekomen bij Corendon Village Hotel

10 februari 2019 | Door: 
Onze redactie

BADHOEVEDORP - Na een lange reis van enkele nachten is de voormalige KLM Boeing 747-400 aangekomen in de tuin van het Corendon Village Hotel bij Schiphol. Het transport kostte handenvol geld, maar leverde wereldwijd publiciteit op voor het grootste hotel van de Benelux.

Boeing 747 Corendon steekt de snelweg over

9 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BADHOEVEDORP - De Boeing 747 die dit weekend bij het Corendon Village Hotel in de tuin komt is in de nacht van vrijdag op zaterdag A9 overgestoken. Onder grote belangstelling werd de jumbo de snelweg over gesleept.

Turkish Airlines roept Lego-figuurtjes te hulp voor veiligheidsvideo

9 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - Turkish Airlines zet opnieuw Lego-poppetjes in voor de nieuwe veiligheidsvideo aan boord. Vorig jaar was dat ook al het geval. Niet alleen passagiers wisten het idee zeer te waarderen, ook op Youtube scoorde de video flink, met twintig miljoen views.

Vliegtuig maakt pijnlijke uitglijder op Courchevel Altiport

9 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

COURCHEVEL - Een Piper Malibu Mirage heeft vrijdag een pijnlijke uitglijder gemaakt op Courchevel Altiport. Het vliegtuig glibberde van de baan af op het hooggelegen vliegveld, dat geldt als één van de uitdagendste ter wereld. 

Luchthavenmedewerker ontsnapt aan dood nadat band towtruck explodeert

8 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

HONGKONG - Tijdens de pushback van een Hong Kong Airlines Airbus A330 op de luchthaven van Hongkong is dinsdag één van de banden van de towtruck geëxplodeerd. Op beelden van het incident is te zien hoe de band met hoge snelheid tientallen meters wordt weggeblazen.

Copyright Reismedia BV 2019