Videos

Stewardessen Nok Air coveren 'Toxic' van Britney Spears

26 juni 2017 | Door: 
onze redactie

BANGKOK - Een concert van Britney Spears in Bangkok heeft stewardessen van prijsvechter Nok Air geïnspireerd tot het maken van een playback-cover. In de originele clip van het nummer 'Toxic' speelt Spears een stewardess. Enkele vrouwelijke cabin crewleden van de luchtvaartmaatschappij namen hun versie van de clip op in een leeg vliegtuig.

Air Asia X toestel keert al schuddend terug naar Perth

25 juni 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Een AirAsia X-vlucht van Perth in Australië naar Kuala Lumpur in Maleisië moest zondagochtend (lokale tijd) terugkeren naar de luchthaven van Perth omdat de Airbus A330-300 heftig begon te schudden als gevolg van technische problemen.

FBI: steekincident op vliegveld Michigan is terroristische daad

22 juni 2017 | Door: 
Reismedia / AFP

Chicago - De Amerikaanse FBI doet onderzoek naar een steekincident op de luchthaven Bishop International Airport in Flint in de staat Michigan. De FBI zegt dat het incident van woensdag wordt behandeld als een terroristische daad. Bij het incident raakte een agent ernstig gewond.

Boeing lanceert grootste 737 ooit: de 737 MAX 10

19 juni 2017 | Door: 
Niek Vernooij

LE BOURGET - Boeing heeft maandagochtend bij de start van de Paris Air Show een nieuwe versie van de 737-serie gelanceerd: de 737 MAX 10. Dit is een verlengde variant van de 737 MAX 9 en het antwoord van Boeing op de succesvolle A321neo van Airbus.

Boeing lanceert 737 MAX 9 en 787-10 Dreamliner video

17 juni 2017 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een video gelanceerd van de nieuwe 737 MAX 9 en de 787-10 Dreamliner in aanloop naar de Paris Air Show die maandag 19 juni van start gaat.

Ryanair in verlegenheid om seksend stel

13 juni 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Ryanair is in verlegenheid gebracht door een Brits stel dat ongestoord seks kond hebben aan boord van een vlucht. Op videobeelden die door een medepassagier zijn gemaakt is te zien dat een man en een vrouw open en bloot de liefde bedrijven op een krappe vliegtuigstoel. De Ryanair-crew zou niet hebben ingegrepen.

EL AL geeft interieurbeelden vrij van Boeing 787 Dreamliner

13 juni 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TEL AVIV - De Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij EL AL ontvangt, zoals eerder gemeld, dit jaar de eerste van zestien bestelde Boeing 787 Dreamliners. Passagiers kunnen daarin een luxe reis verwachten, zo is te zien op de eerste beelden van het interieur.

Video: Airbus geeft glimp vrij van unieke 'family flight'

12 juni 2017 | Door: 
onze redactie

BLAGNAC - Zoals bekend bouwt Airbus niet alleen grote verkeersvliegtuigen, maar ook helikopters, militaire transportvliegtuigen en gevechtsvliegtuigen. Voor het eerst heeft de Europese vliegtuigbouwer al deze toestellen in formatie laten vliegen voor een unieke 'family flight'. Daarvan is nu een eerste glimp vrijgegeven.

Airbus van China Eastern landt met gat in motorgondel

12 juni 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

SYDNEY - Een Airbus A330-200 van China Eastern Airlines is zondagavond laat met een gapend gat in een motorgondel teruggekeerd naar de luchthaven van Sydney in Australië. Het toestel was net onderweg naar Shanghai toen passagiers een knal hoorden en een brandlucht roken.

Spitfire crasht tijdens Franse vliegshow

12 juni 2017 | Door: 
onze redactie

LONGUYON - Een Spitfire uit 1945 is zondag verongelukt tijdens een vliegshow op het vliegveld Longuyon-Villette in Noord-Frankrijk. Het ongeluk gebeurde tijdens de start, onder het toeziend oog van duizenden toeschouwers. De crash werd gefilmd.

Eerste Afro-Amerikaanse gezagvoerder met pensioen

10 juni 2017 | Door: 
onze redactie

DALLAS - De eerste Afro-Amerikaanse gezagvoerder met pensioen. Louis Freeman was in 1980 de eerste zwarte piloot in dienst van Southwest Airlines. In 1992 werd hij de eerste zwarte chief pilot bij een grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

KLM maakt telefoonhoesjes van oude kranten

8 juni 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM is gestopt met het uitdelen van kranten en magazine aan boord. Passagiers kunnen in plaats daarvan gratis kranten en bladen lezen via de KLM Media App. Wie de app downloadt ontvangt een telefoonhoesje die is gemaakt van oude kranten.

Aangezicht Helsinki Airport ondergaat metamorfose

8 juni 2017 | Door: 
onze redactie

HELSINKI - Met de uitbreiding van Terminal 2 ondergaat Helsinki Airport tussen nu en 2020 een grote metamorfose. Naast het vergroten van het luchthavengebouw wordt ook de bestaande infrastructuur onderworpen aan een grootschalige vernieuwing.

Emirates koopt vloot nieuwe BMW's voor passagiersvervoer

8 juni 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Naast een groeiende vloot Airbus A380’s en Boeing 777’s investeert Emirates ook flink in grondvervoer. Passagiers met een ticket voor Business of First Class kunnen in Dubai gebruik maken van een vloot splinternieuwe BMW’s.

Beelden opgedoken van vliegtuigcrash Nepal

8 juni 2017 | Door: 
onze redactie

LUKLA - Er zijn videobeelden opgedoken van het vliegongeluk op de luchthaven van Lukla in Nepal. Te zien is hoe het toestel van Summit Air bij de nadering te laag vliegt, waardoor het tegen de bergwand botst waarop de landingsbaan is gebouwd.

Emirates gaat vieze vliegtuigen milieuvriendelijk te lijf

7 juni 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Jaarlijks gebruiken luchtvaartmaatschappijen miljoenen liters water om hun vliegtuigen een wasbeurt te geven. Emirates stopt daar nu mee en gebruikt nu een andere manier om de toestellen glimmend door het luchtruim te laten vliegen.

SkyTeam opent nieuwe business lounge in Vancouver

5 juni 2017 | Door: 
Rob Somsen

CANCUN - Luchtvaartalliantie SkyTeam opent een nieuwe business lounge voor de zakelijke en frequente reizigers in Vancouver in Canada. Het is de zevende lounge voor de luchtvaartalliantie. Passagiers van de SkyTeam-leden die van en naar Vancouver reizen en voldoen aan de toegangsvoorwaarden hebben er een plek bij om te werken, te eten en drinken en/of ontspannen.

Foto/video: nog één keertje binnen kijken in regeringsvliegtuig PH-KBX

3 juni 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WOENSDRECHT - Bijna vierduizend geïnteresseerden togen zaterdag naar vliegbasis Woensdrecht voor een laatste blik op de PH-KBX. Het regeringsvliegtuig is verkocht en was nog één keer in volle glorie te bewonderen. Luchtvaartnieuws Magazine nam nog één een kijkje binnen in de markante Fokker 70.

AELS gestart met ontmanteling A340 in Twente

1 juni 2017 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE – De ontmanteling van de Airbus A340-300 op Twente Airport is deze week echt begonnen. Sinds maandag is het viermotorige vliegtuig officieel eigendom van Aircraft End-of-Life Solutions (AELS). Het door SWISS uitgefaseerde toestel landde eind april voor demontage op Twente Airport.

NH Airtime: Deklandingen met de NH90-helikopter van de luchtmacht

31 mei 2017 | Door: 
Doron Sajet

DEN HELDER - Ze moeten in staat zijn om tijdens alle denkbare weersomstandigheden op een varend schip te kunnen landen. Vlieger worden van een NH90-gevechtshelikopter word je niet zomaar: "Na zes jaar ben je volleerd boordvlieger en kun je in iedere situatie de helikopter op het dek neerzetten."

Russisch passagierstoestel MS-21-300 maakt eerste vlucht

28 mei 2017 | Door: 
onze redactie

IRKUTSK - Het nieuw ontwikkelde Russische passagierstoestel MS-21-300 heeft zondag de eerste vlucht gemaakt. Het toestel vloog een half uur, op een hoogte van 1.000 meter met een snelheid van 300 kilometer per uur.

Parkeergarage P1 Eindhoven Airport ingestort

27 mei 2017 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Op de luchthaven Eindhoven Airport is zaterdag rond 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort. Dat bevestigt de directie van de luchthaven. "Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er slachtoffers zijn. De oorzaak van de instorting is momenteel nog niet bekend en wordt verder onderzocht", aldus de luchthaven in een verklaring.

Video: vertrek Ajax-charters vanaf Schiphol

24 mei 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Vanaf Schiphol vertrokken woensdag in totaal 21 extra chartervluchten om zo'n vijfduizend Ajax-supporters naar de Europa League Finale in Stockholm te brengen. NH Airtime legde het vertrek van diverse bijzondere vliegtuigen vast, waaronder Boeing 747's van Corsair en Wamos Air, een MD-83 van DAT, een Fokker 100 van Carpatair, een Boeing 737 van SmartWings en Airbus A320's van Titan en Aigle Azur. 

Achtste Embraer 175 afgeleverd aan KLM Cityhopper

24 mei 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Opnieuw is woensdag een nieuwe Embraer 175 van KLM Cityhopper aangekomen op Schiphol. Het is al het achtste toestel van dit type in de vloot van de regionale KLM-dochter. Het toestel met de registratie PH-EXN arriveerde na een ferryvlucht met drie tankstops vanuit Sao Jose dos Campos (Brazilië).

A380 Qantas keert terug naar LAX na vonken in motor

21 mei 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Een Airbus A380 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas, onderweg van Los Angeles naar Melbourne, moest afgelopen weekend terugkeren nadat er vonken werden waargenomen bij een van de motoren. De gezagvoerder schakelde de motor uit en maakte rechtsomkeert. Dat schrijft de Sydney Morning Herald.

F-22's begeleiden toestel American Airlines naar Honolulu

20 mei 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Een tweetal F-22 gevechtsvliegtuigen van de Hawaii Air National Guard hebben vrijdag een Airbus A321 van American Airlines begeleid naar de luchthaven van Honolulu. Vlucht 31 was onderweg van Los Angeles naar Honolulu toen er een 'onregelmatigheid' aan boord werd gerapporteerd.

Vatnajökull-vliegtuig in actie boven IJsland

17 mei 2017 | Door: 
onze redactie

REYKJAVIK - Eerder deze maand meldde Luchtvaartnieuws.nl al dat Icelandair een van haar Boeing 757's heeft voorzien van een speciale livery om het tachtigjarig bestaan te vieren. De IJslandse luchtvaartmaatschappij heeft dit bijzondere 'gletsjervliegtuig' met de naam Vatnajökull nu officieel gepresenteerd.

Aandeelhoudersvergadering Air France-KLM vooral een 'Frans feestje'

16 mei 2017 | Door: 
Rob Somsen

PARIJS - Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM bleek het vooral te draaien om Air France. De maatschappij binnen de holding die het beduidend minder doet dan de kleine zus KLM. Niet alleen qua financiële resultaten en stoelbezetting doen de Nederlanders het beter, maar ook op het gebied van innovatie trekt KLM de kar.

Copyright Reismedia BV 2017