Videos

President Ecuador: KLM is brenger van hoop

22 januari 2021 | Door: 
onze redactie

GUAYAQUIL - KLM heeft deze week de eerste coronavaccins naar Ecuador gebracht. De belangrijke lading werd afgeleverd in achtereenvolgens Quito en Guayaquil. In laatstgenoemde stad, die tijdens de eerste coronagolf zwaar werd getroffen door het virus, kreeg de Boeing 777 een heldenonthaal met een ereboog van de brandweer.

Concorde 45 jaar geleden in dienst

22 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Donderdag was het precies 45 jaar geleden dat de Concorde in dienst werd gesteld. Op 21 januari 1976 maakten zowel British Airways als Air France de eerste commerciële vluchten met het supersonische passagiersvliegtuig.

Laatste Boeing 777-300ER voor KLM nadert voltooiing

21 januari 2021 | Door: 
onze redactie

PORTLAND - De laatste Boeing 777-300ER voor KLM, met de toekomstige registratie PH-BVW, nadert voltooiing. Op beelden uit de Verenigde Staten is te zien hoe het nog ‘naakte’ toestel deze week tests onderging en naar Portland vloog om geschilderd te worden.

Prototype MC-21 vast in sneeuw na mislukte test

18 januari 2021 | Door: 
onze redactie

ZHKOVSKY - Een Irkut MC-21-300 testvliegtuig is maandag op Zhukovsky International Airport bij Moskou van de baan geraakt. De inzittenden bleven ongedeerd en de schade aan het toestel bleef ogenschijnlijk beperkt, maar de wielen kwamen vast te zitten in de sneeuw naast de baan.

Succesvolle raketlancering Virgin Orbit vanaf Boeing 747

18 januari 2021 | Door: 
onze redactie

MOJAVE - Virgin Orbit heeft zondag met succes een raketlancering uitgevoerd vanaf een Boeing 747. De 21 LauncherOne-raket, gemonteerd onder de vleugel van het voormalige passagiersvliegtuig, werd hoog boven de Stille Oceaan losgekoppeld. De raket bracht daarop tien kleine satellieten van NASA in een baan rond de aarde.

Drugsgebruikende automobilist rijdt op luchthaven langs KLM-toestel

15 januari 2021 | Door: 
onze redactie

BANGKOK - Een bijzonder incident op de internationale luchthaven van Bangkok: een man reed daar deze week met zijn auto het luchthaventerrein op en kwam daarbij vlak langs een taxiënde Boeing van KLM. Nadat de security er melding van kreeg, werd hij gearresteerd.

JetBlue onthult moderne interieur van eerste Airbus A220

12 januari 2021 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - JetBlue heeft de eerste beelden vrijgegeven van het interieur van de nieuwe Airbus A220-300. De Amerikaanse prijsvechter ontving op Oudjaarsdag de eerste van in totaal zeventig bestelde exemplaren. De A220 wordt in eerste instantie ingezet op vluchten binnen de VS.

Piloot tegen Trump-fans: als het moet dump ik jullie in Kansas

9 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een piloot van een American Airlines-vlucht van Washington naar Phoenix heeft gewaarschuwd Trump-aanhangers te dumpen in Kansas als ze zich niet gedragen aan boord. Dat blijkt uit beelden die de New York Post op zijn website heeft geplaatst. De demonstranten zouden voor onrust hebben gezorgd aan boord.

Airbus leverde 566 vliegtuigen en ontving 383 orders in 2020; dit zijn ze

8 januari 2021 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - Airbus heeft in 2020 566 nieuwe commerciële vliegtuigen geleverd. Dat is een daling van 34 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar wel in lijn met de bijgestelde verwachting die kort na de start van de coronacrisis werd uitgesproken. Er kwamen 383 nieuwe orders binnen. Door annuleringen groeide het aantal orders netto met 268.

Trump-aanhangers zorgen voor amok in vliegtuigen

8 januari 2021 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Aanhangers van de Amerikaanse president Trump hebben in de afgelopen dagen voor onrust gezorgd op diverse vluchten van en naar Washington. Fox News maakt melding van incidenten aan boord van vliegtuigen van American Airlines en Alaska Airlines. Laatstgenoemde maatschappij wil passagiers op een zwarte lijst zetten.

WestJet hoopt 737 MAX op 21 januari weer in dienst te nemen

6 januari 2021 | Door: 
onze redactie

CALGARY - WestJet wil de 737 MAX op 21 januari weer in dienst nemen, mits de Canadese luchtvaartautoriteit dan haar definitieve goedkeuring heeft gegeven. De eerste route waarop het type ingepland staat is Calgary-Toronto, met drie retourvluchten per week.

In beeld: Aeromexico-toestel breekt start af na birdstrike

5 januari 2021 | Door: 
onze redactie

CANCUN - Een Boeing 787-8 van Aeromexico heeft zondag de start moeten afbreken na een birdstrike. Op videobeelden die aan boord van het vliegtuig zijn gemaakt is te zien dat een grote steekvlam uit de linkermotor komt. Het incident vond zondag plaats op de luchthaven van Cancun.

In beeld: omhelzing voor Airbus A340 markeert einde van luchtblokkade Qatar

5 januari 2021 | Door: 
Neal Luitwieler

AL-ULA - Bijzondere beelden uit Saudi-Arabië: bij aankomst in Al-Ula, voor de 41ste bijeenkomst van de Gulf Cooperation Council, hebben de emir van Qatar en de kroonprins van Saudi-Arabië met elkaar geknuffeld. Daarmee is de vrede tussen beide landen zo goed als zeker een feit, en komt er een einde aan de luchtblokkade waar met name Qatar Airways veel last van had.

In beeld: het jaar 2020 op Schiphol

4 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het was door de coronacrisis een buitengewoon roerig jaar voor Schiphol. Ter gelegenheid van de online nieuwjaarsreceptie heeft de luchthaven een video-jaaroverzicht gemaakt, met daarin een overzicht van een aantal hoogte- en dieptepunten.

In beeld: birdstrike voor Airbus A300 op Schiphol

4 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Op Schiphol heeft zondag een Airbus A300 (D-AEAC) van pakketjesvervoerder DHL bij vertrek met een birdstrike te maken gekregen, zo blijkt uit beelden die door een spotter zijn vastgelegd. Het toestel kon echter doorvliegen naar eindbestemming Leipzig-Halle.

In beeld: pushback truck vliegt in brand naast Lufthansa 747

4 januari 2021 | Door: 
onze redactie

BUENOS AIRES - Op de internationale luchthaven van Buenos Aires is zaterdag de pushback truck van een Lufthansa Boeing 747-8 in brand gevlogen. Daarbij raakte niemand gewond.

Docu: zo wordt de nieuwe Air Force One gemaakt

4 januari 2021 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Het duurt nog enkele jaren, maar dan krijgt de VS de beschikking over een nieuwe Air Force One. Twee Boeing 747-8’s worden onder handen genomen om de komende decennia het presidentiële vervoer te verzorgen. Een nieuwe docu toont hoe dat proces in z’n werk gaat.

KLM-toestel keert boven Rusland om na technisch probleem

31 december 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Een Boeing 777-300ER van KLM, die een vlucht uitvoerde van Shanghai naar Schiphol, heeft donderdag boven Rusland rechtsomkeert gemaakt. Het toestel, dat rondvliegt in de opvallende Orange Pride-beschildering, heeft een technisch mankement, zo bevestigt een woordvoerder.

Boeing 737 MAX begonnen aan eerste commerciële vlucht in VS sinds maart 2019

29 december 2020 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Voor het eerst sinds de invoering van het vliegverbod in maart 2019 wordt de Boeing 737 MAX weer commercieel ingezet in de Verenigde Staten. Vanmiddag om kwart voor vijf Nederlandse tijd vertrok American Airlines-vlucht 718 van Miami naar New York LaGuardia.

Voormalige Airbus A380 van Air France ontmanteld

29 december 2020 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De eerste A380 die Air France met pensioen stuurde, de van Dr. Peters geleasde F-HPJB, is inmiddels voor een groot deel ontmanteld op de luchthaven van Knock, Ierland. Het lukte niet om een nieuwe gebruiker voor de tien jaar oude dubbeldekker te vinden.

Emirates onthult Premium Economy

29 december 2020 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates heeft dinsdag onthuld hoe haar Premium Economy-cabine eruitziet. Als één van de laatste grote airlines introduceert de luchtvaartmaatschappij deze reisklasse, die het gat tussen Economy Class en Business Class opvult.

Belgische luchtmacht zwaait laatste Embraers uit

24 december 2020 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - De Belgische luchtmacht heeft definitief afscheid genomen van haar Embraer-vloot. De laatste twee toestellen werden deze week uitgezwaaid op vliegbasis Melsbroek, het militaire deel van Brussels Airport. De VIP-vliegtuigen zijn verkocht aan het Franse Regourd Aviation.

Airbus levert eerste A400M aan Belgische luchtmacht

22 december 2020 | Door: 
onze redactie

SEVILLA - Airbus heeft de eerste van zeven bestelde A400M-transportvliegtuigen geleverd aan de Belgische luchtmacht. Het type vervangt de oude Lockheed C-130 Hercules, die geleidelijk buiten gebruik wordt gesteld. De A400M’s krijgen Melsbroek, het militaire deel van Brussels Airport, als thuisbasis.

In beeld: hoe bereidt KLM zich voor op het vaccintransport?

22 december 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM (of beter gezegd Air France KLM Martinair Cargo) verwacht het komende jaar vele miljoenen coronavaccins te vervoeren. Hoe bereidt de luchtvaartmaatschappij zich daarop voor? In een nieuwe aflevering van KLM’s Intern on a Mission wordt dat uitgelegd.

Transavia-personeel maakt samen een kerstvideo

22 december 2020 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Door de reisrestricties vliegt Transavia veel minder dan gehoopt. Om alle trouwe klanten toch een fijne kerstmis en een gelukkig nieuwjaar te kunnen wensen, heeft het personeel van de luchtvaartmaatschappij een speciale kerstvideo gemaakt.

Uganda Airlines neemt eerste Airbus A330-800 in ontvangst

21 december 2020 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - Uganda Airlines heeft maandag haar eerste Airbus A330-800 in ontvangst genomen bij de fabriek in Toulouse. De kleine Afrikaanse maatschappij, die in 2018 door de Oegandese regering heropgericht werd, gaat met dit type longhaul-vluchten opstarten.

SLM voert eerste passagiersvlucht met 777 uit vanaf Schiphol

21 december 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Surinam Airways (de SLM) heeft zondag voor het eerst een passagiersvlucht uitgevoerd met de Boeing 777-200ER, nu deze eindelijk ETOPS-gecertificeerd is. Het toestel vertrok zondag om half elf ’s ochtends als vlucht PY993 van Schiphol naar Paramaribo.

Rotterdam Airport neemt nieuwe vertrekhal in gebruik

18 december 2020 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport heeft vrijdag de nieuwe vertrekhal in gebruik genomen. De terminal is air side met tien meter uitgebouwd, zodat er meer ruimte is voor passagiers en horeca. In het voorjaar van 2021 vindt de officiële opening plaats.

Copyright Reismedia BV 2021