Videos

Sukhoi blaast grondpersoneel weg op Belgische airshow

18 september 2019 | Door: 
Onze redactie

LEOPOLDSBURG - De International Sanicole Airshow 2019 zal niet snel worden vergeten door een aantal grondmedewerkers op luchtmachtbasis Kleine Brogel. Een vertrekkende Sukhoi Su-27 van de Oekraïense luchtmacht blies enkelen van hen ondersteboven.

Kijktip: KLM en Embraer demonstreren E195-E2

13 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Embraer vloog deze week een prototype van de E195-E2 naar Schiphol, om KLM Cityhopper alle facetten van het type te leren kennen. We vlogen exclusief mee op een demonstratievlucht met het stille toestel, dat in 2021 bij KLM Cityhopper in dienst komt.

Air Antwerp voert eerste lijnvlucht uit

9 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ANTWERPEN - Air Antwerp heeft maandagochtend haar eerste lijnvlucht uitgevoerd van Antwerpen naar London City Airport. Daardoor is er, een jaar na het faillissement van VLM, weer een directe verbinding tussen beide luchthavens.

Twee slachtoffers bij vliegtuigcrash Las Vegas

8 september 2019 | Door: 
onze redactie

LAS VEGAS - Bij een crash met een eenmotorig vliegtuig in de buurt van de Amerikaanse stad Las Vegas zijn zaterdagavond (lokale tijd) twee mensen omgekomen . Twee andere passagiers raakten gewond. Dat melden lokale media.

In beeld: TAP A320 moet start afbreken door kapotte motor

5 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LISSABON - De piloten van een TAP Airbus A320 hebben woensdag op Lissabon Airport hun start moeten afbreken omdat de linkermotor uitviel. Op beelden van het incident is te zien hoe er met een knal een steekvlam uit de motor schiet, waarna het toestel tot stilstand komt.

Volotea stapt in ontwikkeling hybride passagiersvliegtuig

5 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BARCELONA - De Spaanse luchtvaartmaatschappij Volotea stapt in de ontwikkeling van een hybride vliegtuig, bedoeld voor relatief korte afstanden. Het project, DANTE, moet leiden tot een toestel dat routes kan bedienen die voor conventionele vliegtuigen economisch niet interessant zijn.

LVNL neemt verbouwde verkeerstoren Schiphol in gebruik

4 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft afgelopen weekend de verbouwde verkeerstoren op Schiphol in gebruik genomen. Tijdens de renovatie werd het aantal werkplekken bijna verdubbeld, zodat de toren is berekend op de verdere groei van de luchthaven.

Botsinkje tussen Airbus A330 en Boeing 777 in Moskou

3 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - Op de luchthaven Moskou Sjeremetjevo zijn dinsdag een Boeing 777 van chartermaatschappij Royal Flight en een Airbus A330 van Aeroflot met elkaar in aanraking gekomen. Daarbij liepen beide toestellen schade aan de vleugel op.

Vrouw neemt paard mee in vliegtuigcabine

3 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

OMAHA - Passagiers op twee binnenlandse American Airlines-vluchten keken vorige week vreemd op toen er bij het boarden een vrouw met een minipaard de cabine in kwam. Dat is in de Verenigde Staten toegestaan als het een hulpdier betreft.

Singapore Airlines maakt Airbus A350-lied

3 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SINGAPORE - Om de nieuwe non-stop lijndienst van Singapore naar Seattle onder de aandacht te brengen, heeft Singapore Airlines een speciaal Airbus A350-lied laten componeren. Dat lied is gemaakt van geluiden uit de A350.

Betogers belegeren luchthaven Hongkong

1 september 2019 | Door: 
ANP

HONGKONG - Duizenden demonstranten hebben het vliegveld van Hongkong zondag enkele uren belegerd. Ze verzamelden zich op een parkeerplaats voor de luchthaven en wierpen barricades op. Toen de politie speciale eenheden liet komen, beëindigden de betogers hun actie en vertrokken zij.

Airbus A320, A340 en A380 naar Aeroscopia gereden

29 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE - Een Airbus A320, A340 en A380 zijn deze week van de Airbus-fabriek in Toulouse naar het naastgelegen museum Aeroscopia gereden. Daar kunnen ze vanaf november door het grote publiek bewonderd worden.

In beeld: MC-21 maakt airshowdebuut

29 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MOSKOU - De Irkut MC-21-300 heeft deze week op de luchtvaarttentoonstelling MAKS op Zhukovsky Airport bij Moskou het airshowdebuut gemaakt. Het toestel neemt deel aan de flying display op het evenement. De MC-21, met een capaciteit van zo'n 150 passagiers, is het nieuwe paradepaardje van de Russische burgerluchtvaart.

Brand in Airbus A330 van Air China

27 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BEIJING - Op de internationale luchthaven van Beijing is er dinsdag brand ontstaan in een Airbus A330-300 van Air China. De Airbus stond op dat moment aan de gate; alle inzittenden konden het vliegtuig veilig verlaten.

In beeld: gecrashte Ural Airlines Airbus A321 afgebroken

26 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - De A321 van Ural Airlines die op 15 augustus na een birdstrike een crashlanding maakte in een Russisch maïsveld, is in de afgelopen dagen opgebroken en afgevoerd. Het vijftien jaar oude toestel was zodanig beschadigd dat er niets meer aan te redden viel.

Boeing 747 Supertanker komt Amazone redden

23 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SANTA CRUZ - Om de gigantische branden in de Amazone te blussen, heeft de Boliviaanse overheid de Boeing 747-400 Supertanker ingehuurd van Global SuperTanker Services. Het toestel arriveerde donderdagnacht in Santa Cruz na een vlucht uit Sacramento, Californië.

Qantas simuleert ultralange lijndiensten naar Sydney

22 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SYDNEY - Qantas is van plan om binnen enkele jaren rechtstreekse lijndiensten van Oost-Australië naar Londen en New York te openen. Om te weten wat de effecten van deze ultralange vluchten zijn op het welzijn van crew en passagiers heeft de Australische airline drie testvluchten in de planning staan, die worden uitgevoerd met fabrieksnieuwe Boeing 787-9 Dreamliners.

In beeld: parkeergarage op Tampa Airport opgeblazen

21 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

TAMPA - Om ruimte te maken voor een uitbreiding van de passagiersfaciliteiten, heeft Tampa Airport maandagnacht de oude parkeergarage voor huurauto’s laten opblazen. Dat leverde spectaculaire beelden op.

Boeing onthult bijzondere 787 Dreamliner

21 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - Nadat er maandag al beelden van spotters opdoken, heeft Boeing de Dreams Take Flight-787 nu officieel onthuld. Met een speciaal kleurenschema eert de fabrikant het Employees Community Fund (ECF).

Vliegtuigbouwer Embraer viert vijftigjarig bestaan

20 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SAO JOSE DOS CAMPOS - Vliegtuigbouwer Embraer vierde maandag zijn vijftigste verjaardag. Dat gebeurde met een ceremonie op de hoofdvestiging in in Braziliaanse São José dos Campos, waarbij diverse belangrijks vliegtuigen uit de Embraer-geschiedenis werden voorgevlogen. Te gast waren belangrijke kopstukken uit de historie van de onderneming.

Brussels Airlines Airbus A330 geland op Twente

19 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ENSCHEDE - Brussels Airlines heeft maandagochtend in alle stilte een Airbus A330-200 overgevlogen naar Twente Airport. Zoals onlangs aangekondigd wist ontmantelingsbedrijf AELS de hand te leggen op het toestel, dat op de luchthaven wordt gesloopt.

In beeld: Antonov An-74 brengt tegenstander AZ naar huis

16 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler & Niek Vernooij

EELDE - De bijzondere Antonov An-74 die de voetballers van FC Mariupol eerder deze week naar Nederland vloog, heeft hen vrijdag weer naar huis gebracht. Het vertrek vanaf Groningen Airport Eelde is op video vastgelegd.

Russisch passagiersvliegtuig maakt noodlanding in weiland

15 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MOSKOU - Een Airbus A321 van Ural Airlines heeft donderdagochtend een noodlanding gemaakt in een maisveld. Het vliegtuig, met aan boord 234 passagiers, was net opgestegen vanaf luchthaven Zhukovsky toen beide motoren door een vogelaanvaring uitvielen.

Video over lege passagiersvlucht gaat viraal

14 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ASPEN - Een video van regisseur en schrijver Vincent Peone over zijn laatste lijnvlucht gaat viraal. De Amerikaan vloog deze week als enige passagier mee op een lijnvlucht tussen Aspen en Salt Lake City. Zowel op de grond als aan boord kreeg hij een VIP-behandeling, zoals hij vastlegde op beeld.

Regionale omroep op bezoek bij KLM-fan Rien Moerland

11 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Hij is voor de redactie van Luchtvaartnieuws.nl een bekende KLM-fan. Rien Moerland liet zich, in eerste instantie, vooral zien bij het afscheid van KLM's MD-11. Hij was zelfs aanwezig op de laatste MD-11 passagiersvlucht van Montreal naar Schiphol. RTV Rijnmond bezocht hem in zijn huis dat dienst doet als KLM-museum.

In beeld: Boeing 777X vouwt wingtip

9 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - Er is al veel over gezegd en geschreven: de opvouwbare wingtips van de nieuwe Boeing 777X. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? De Amerikaanse vliegtuigbouwer demonstreerde het systeem donderdag tijdens een grondtest.

S7 Boeing 737 stijgt op allerlaatste moment op en sloopt baanverlichting

8 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - Een Boeing 737-800 van S7 Airlines heeft er maandag veel te lang over gedaan om op te stijgen van luchthaven Domodedovo in Moskou. Hoogstens enkele meters voor het einde van de startbaan kwam het toestel van de grond, waardoor vijf lampen sneuvelden en er een wolk van stof achterbleef.

Vleermuis fladdert rond in vliegtuig

3 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK - Passagiers van een Spirit Airlines-vlucht van Charlotte naar Newark keken woensdag raar op toen ineens een vleermuis door de cabine fladderde. Op videobeelden is te zien dat het beestje rakelings boven de hoofden van de verschrikt gillende passagiers scheert.

Copyright Reismedia BV 2019