Barry Madlener

De nieuwe verkeersminister Barry Madlener (PVV) gaat een zware dobber krijgen aan zijn pro-luchtvaartbeleid, waarin nog nauwelijks Schipholkrimp voorkomt (maar ook geen groei). Er zijn donderdag bij de meeste politieke partijen erg kritische geluiden te horen tijdens een commissiedebat in de Tweede Kamer met de minister.

Qatar-Airways-Boeing-787(c)Qatar-Airways-1200

Qatar Airways schrapt per direct alle vluchten naar Irak, Iran en Libanon en vliegt voortaan alleen nog bij daglicht naar Jordanië. Als reden wordt de ‘situatie in het Midden-Oosten’ genoemd, zonder in detail te treden, maar het lijkt erop dat de luchtvaartmaatschappij vermoedt of weet dat een Israëlische vergeldingsaanval op Iran nu niet lang meer op zich laat wachten. Voor de luchtvaartsector staat er - net als voor de hele regio - veel op het spel.

Southwest Airlines Boeing 737 MAX

Southwest Airlines heeft tien extra Boeing 737 MAX 7’s besteld. Tegelijk wijzigde de Amerikaanse prijsvechter een bestaande order: negen nog te leveren MAX 7’s worden verruild voor evenzoveel MAX 8’s. Dat meldde het bedrijf bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

SunExpress Boeing 737

Het Turkse SunExpress komt met een nieuwe tarievenstructuur. Reizigers die voor het goedkoopste ticket gaan moeten daardoor bijbetalen voor zaken als stoelselectie en het meenemen van ruimbagage. SunExpress volgt met de wijziging het voorbeeld van een groeiend aantal prijsvechters, vakantievliegers en traditionele luchtvaartmaatschappijen.

Boeing 737 MAX fabriek

Een meerderheid van ruim 30.000 Boeing-medewerkers in de Verenigde Staten heeft tegen een nieuw loonbod gestemd. Daardoor gaan de stakingen bij Boeing-fabrieken in de regio Seattle de komende tijd door. Al weken ligt de productie in de fabrieken stil, omdat werknemers en Boeing het niet eens worden.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Pilotenbond VNV in actie tegen onnodig werkverbod piloten en luchtverkeersleiders met diabetes

24 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) roept in aanloop naar het luchtvaartdebat van donderdag (24 oktober) de overheid op de, in hun ogen, onnodige beperkingen voor piloten en luchtverkeersleiders met diabetes op te heffen. Een oproep die door een brede coalitie uit de medische wereld en de luchtvaart wordt gedeeld.

EY: banken behaalden voordeel bij coronasteun voor KLM

23 oktober 2024 | Door: 
ANP

De Nederlandse staat heeft tijdens de coronapandemie banken mogelijk een te groot voordeel gegeven tijdens de redding van KLM. Dat stellen onderzoekers van consultancybureau EY in een evaluatie van het steunpakket ter waarde van 3,4 miljard euro voor de luchtvaartmaatschappij.

Boeing-topman wil tij keren: 'het vertrouwen in ons bedrijf is weg'

23 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Boeing moet het roer omgooien om uit de negatieve spiraal te komen waarin de vliegtuigbouwer is beland. “Het vertrouwen is weg, we gaan gebukt onder een zware schuldenlast en door productieproblemen stellen we onze klanten teleur”, aldus topman Kelly Ortberg bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal. Hij is voorstander van de ontwikkeling van een nieuwe narrowbody, maar eerst moeten er andere zaken worden aangepakt.

Overig nieuws

Overig nieuws

Qantas komende winter met Airbus A220 naar Singapore

24 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Qantas start een nieuwe lijndienst naar Singapore. De Australische luchtvaartmaatschappij gebruikt die stad op dit moment al als tussenstop tussen Londen en Sydney, maar verbindt de Aziatische metropool vanaf december ook met Darwin. Op de intercontinentale route zetten de Australiërs de relatief kleine Airbus A220-300 in.

Miljoenenboete voor American Airlines wegens slechte service aan reizigers met een beperking

24 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

American Airlines heeft een boete gekregen van 50 miljoen dollar wegens het schenden van rechten van reizigers met een beperking. Het Amerikaanse ministerie van Transport wil daarmee een krachtig signaal afgeven richting de luchtvaartsector: iedereen verdient een correcte behandeling.

Ryanair roept Denemarken op om af te zien van invoering vliegtaks

24 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Ryanair roept de Deense regering op om af te zien van de invoering van een vliegtaks per 1 januari 2025. Volgens de prijsvechter vertraagt die klimaatmaatregel het herstel van de luchtvaartsector en het toerisme na de pandemie. In plaats daarvan zouden de Denen een voorbeeld aan buurland Zweden moeten nemen, dat de vliegtaks juist afschaft.

Verdacht voertuig legt luchthaven Birmingham plat

23 oktober 2024 | Door: 
ANP / Reismedia

Het vliegverkeer op de luchthaven van de Engelse stad Birmingham zijn tijdelijk stilgelegd om een verdacht voertuig. Het luchthavengebouw moest uit voorzorg worden ontruimd, meldde de politie. Alle vluchten werden opgeschort.

Doden en gewonden door aanslag op fabriek Turkish Aerospace Industries

23 oktober 2024 | Door: 
ANP

Bij de terreuraanslag op een Turks defensiebedrijf in de buurt van de Turkse hoofdstad Ankara zijn zeker vier doden en veertien gewonden gevallen. President Erdogan heeft dat meegedeeld. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken meldde dat ook twee aanslagplegers, een man en een vrouw, zijn gedood. Het is onduidelijk of dat alle daders zijn. Drie gewonden zijn er volgens hem ernstig aan toe.

Elon Musk helpt passagiers Qatar Airways aan snellere internetverbinding

23 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Passagiers van Qatar Airways krijgen aan boord een nog snellere internetverbinding. Dat is mogelijk door een samenwerking met Starlink, dat onderdeel is van ruimtevaartbedrijf SpaceX van multimiljardair Elon Musk. De eerste vlucht met snelle WiFi, uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, ging deze week van Doha naar Londen. 

Topvacatures

Video

In beeld: vrachtcontainer vermorzeld in draaiende motor van American Airlines 787

21 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Een lege vrachtcontainer is afgelopen donderdag in de draaiende motor van een American Airlines Boeing 787 terechtgekomen op de luchthaven van Chicago. Dat veroorzaakte zowel aan de motor als aan de container grote schade. De Boeing staat sindsdien aan de grond.

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Loopbanden en roltrappen
38% (69 stemmen)
Bagagebanden
16% (29 stemmen)
Zonwering en airco
15% (28 stemmen)
Zitgelegenheid
11% (20 stemmen)
Anders
8% (15 stemmen)
Toiletten
5% (10 stemmen)
Winkels
2% (4 stemmen)
Horeca-aanbod
1% (3 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 178

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen