Transavia Europe

Piloten Air France-KLM: stop met plan Transavia

16 december 2015 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Piloten van Air France-KLM willen dat de top van de onderneming afziet van plannen om het zeggenschap over Transavia onder te brengen in een aparte holding. Dat schrijven ze in een brief aan topman Alexandre de Juniac van de Frans-Nederlandse luchtvaartonderneming.

'Air France moet vakbond 10.000 euro betalen'

24 december 2014

PARIJS - Air France moet van een Franse rechter 10.000 euro overmaken aan de pilotenvakbond SNPL omdat de luchtvaartmaatschappij zich rond een dreigende staking in mei niet aan de wet heeft gehouden.

'Air France-KLM wilde fors aandeel in easyJet'

17 december 2014 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Air France-KLM is nu met horten en stoten bezig de low cost activiteiten onder de vlag van Transavia uit te breiden. Maar zes jaar geleden heeft de Frans-Nederlandse luchtvaartonderneming serieus overwogen om een aandeel te nemen in easyJet. Dat meldt de Franse krant La Tribune op basis van verschillende anonieme bronnen.

Air France-KLM: Transavia kan groeien, bijna break-even

11 december 2014

PARIJS - Air France-KLM verwacht dat budgetdochter Transavia in 2017 quitte draait en het jaar daarop een operationele winst behaalt. Dat liet de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep donderdag weten, naar aanleiding van een definitief akkoord met de pilotenbonden over de groeiplannen voor de prijsvechter.

Piloten Air France akkoord met nieuw Transavia-plan

16 oktober 2014

PARIJS - De piloten van Air France staan achter de plannen die het luchtvaartbedrijf heeft voor Transavia in Frankrijk. Dat maakte de zustermaatschappij van KLM donderdag bekend. Air France en pilotenvakbond SNPL zullen de plannen vrijdag 17 oktober presenteren. Het luchtvaartconcern gaf al wel de belangrijkste punten aan.

Aanbod Transavia Frankrijk groeit flink

13 oktober 2014

PARIJS - Air France-KLM blijft ook het komende winterseizoen fors snijden in de capaciteit op korte tot middellange routes, terwijl budgetdochter Transavia flink groeit. Dat blijkt uit de winterdienstregeling die het luchtvaartconcern maandag heeft gepubliceerd.

Air France-KLM zet plannen low cost dochter door

12 oktober 2014 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Air France-KLM gaat door met het opzetten van een prijsvechter-tak. Daarnaast heeft de maatschappij een back-up plan voor het geval er opnieuw problemen ontstaan met de piloten. Dat meldt voorzitter en CEO Alexandre de Juniac zondag aan het Franse weekblad Le Journal du Dimanche.

Groter verlies Air France-KLM door stakingen

8 oktober 2014

DRIEBERGEN – Stakingen in september bij Air France hebben grote financiële consequenties voor de fusiemaatschappij. Het brutoresultaat van Air France-KLM zal dit jaar met maximaal 500 miljoen euro worden gedrukt. Dit is meer dan de 300 tot 400 miljoen euro waar men vooraf vanuit was gegaan. 

'Air France-KLM komt met nieuwe prijsvechter'

7 oktober 2014

PARIJS - Air France-KLM maakt mogelijk dinsdag de oprichting van een nieuwe prijsvechter bekend. Dat meldde de Franse krant Le Parisien op basis van een secretaris bij vakbond CFDT. Het luchtvaartconcern stond de afgelopen weken flink onder druk door strubbelingen met piloten, die zich hevig verzetten tegen de oprichting van een nieuwe Europese tak van prijsvechter Transavia

'Grotere schade door staking bij Air France'

6 oktober 2014

PARIJS - De kosten voor luchtvaartmaatschappij Air France als gevolg van de twee weken durende staking van haar piloten kunnen aanzienlijk hoger uitvallen dan het Franse bedrijf tot dusver zelf heeft aangegeven. Dat meldde een bron bij Air France aan persbureau Reuters. De pilotenstaking bij Air France eindigde vorige week zondag, nadat een groot deel van de piloten twee weken niet had gewerkt.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen