Vlucht JT610

Boeing komt met software-update voor 737 MAX

12 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SEATTLE - Boeing komt met een software-update voor de 737 MAX. Het gaat om aanpassingen aan het Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS), displays, handleidingen en trainingen voor bemanningen. Dat gebeurt naar aanleiding van de crash met Lion Air-vlucht 610 in oktober.

Cockpit voice recorder Lion Air-toestel gevonden

14 januari 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

JAKARTA - De Indonesische autoriteiten hebben tweeënhalve maand na de crash van een toestel van Lion Air de tweede zwarte doos gevonden. De vrijwel nieuwe Boeing 737 MAX 8 stortte in oktober kort na vertrek uit Jakarta in de Javazee. Alle 189 mensen in het toestel kwamen om het leven.

Lion Air eindigt zoekactie naar cockpit voice recorder

3 januari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

JAKARTA – Lion Air heeft de zoektocht naar de cockpit voice recorder van de op 29 oktober in de Javazee neergestorte Boeing 737 MAX 8 gestaakt. De inzet van een gespecialiseerd schip om de zwarte doos met cockpitgesprekken te vinden heeft geen resultaat opgeleverd.

Slecht weer vertraagt zoektocht zwarte doos Lion Air

17 december 2018 | Door: 
Niek Vernooij

JAKARTA - De nieuwe zoekactie die maandag zou starten naar de cockpit voice recorder van het eind oktober neergestorte vliegtuig van Lion Air is met twee dagen vertraagd. Vanwege slecht weer kan een speciaal schip nog niet vanuit Maleisië naar het zoekgebied varen, meldt Reuters.

'Lion Air overweegt om Boeing-orders te schrappen'

4 december 2018 | Door: 
Niek Vernooij

JAKARTA - Lion Air overweegt om orders die het nog heeft uitstaan bij Boeing te annuleren. Dat hebben bronnen aan Reuters gemeld. De relatie tussen de Indonesische luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse vliegtuigbouwer is bekoeld na het verongelukken van een Boeing 737 MAX 8.

Onderzoek: toestel Lion Air niet luchtwaardig

28 november 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

JAKARTA - De Indonesische commissie die voor transportveiligheid (KNKT) stelt woensdag in een voorlopig onderzoeksrapport over de ramp met Lion Air-vlucht 610 dat de Boeing 737 MAX tijdens een vlucht de dag ervoor al "niet luchtwaardig" was geweest. Ook op drie andere vluchten was sprake van problemen. Bij de crash met het Indonesische passagiersvliegtuig kwamen alle 189 inzittenden om het leven.

Nabestaanden vliegtuigramp Lion Air klagen Boeing aan

16 november 2018 | Door: 
ANP

CHICAGO - De familie van een passagier van het vorige maand gecrashte toestel van het Indonesische Lion Air heeft Boeing aangeklaagd. Volgens de nabestaanden zit er een fout in het automatische besturingssysteem van de Boeing 737 Max, meldt de BBC.

Boeing waarschuwt gebruikers 737 MAX voor sensor

7 november 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SEATTLE - Boeing heeft een veiligheidswaarschuwing uitgevaardigd voor luchtvaartmaatschappijen die de 737 MAX gebruiken. De waarschuwing heeft betrekking op wat piloten moeten doen in het geval een bepaalde sensor niet goed functioneert. De aanleiding voor de waarschuwing is de crash met een Boeing 737 MAX 8 van Lion Air, vorige week in de Javazee.

Nog geen actie toezichthouder FAA bij Boeing

6 november 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

CHICAGO - De Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart FAA heeft nog geen extra controles bij vliegtuigbouwer Boeing in de planning staan naar aanleiding van het verongelukken van een Boeing 737 MAX 8 in Indonesië.

Toestel Lion Air had kapotte snelheidsmeter

5 november 2018 | Door: 
ANP

JAKARTA - Bij het neergestorte toestel van Lion Air functioneerde een snelheidsmeter niet. Dat hebben de onderzoekers van de National Transportation Safety Committee (KNKT) in Indonesië bekendgemaakt.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen