Airbus en Boeing vechten om orders in mei

13 juni 2018 - 10:10 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Boeing

SEATTLE - Airbus staat dit jaar op een aanzienlijke achterstand op Boeing als het gaat om netto orders. De Europese vliegtuigbouwer noteerde in mei bestellingen voor zestien vliegtuigen, waar Boeing 43 nieuwe toestellen verkocht.

De A350-900 was bij Airbus verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de verkopen: in totaal werden er vijftien exemplaren besteld. Daarnaast ontving Airbus een order voor een A330 van een militaire klant.

Boeing deed het een stuk beter, en kon 43 bestellingen bijschrijven. De Boeing 737 is nog steeds het paradepaardje, met 24 bestelde exemplaren. Van de Boeing 777 en de 787 Dreamliner werden er respectievelijk vier en vijftien besteld.

Netto komt Boeing, inclusief afbestellingen, tot dusver in 2018 op 306 orders. De teller bij Airbus staat nu op 111.

Hoewel Boeing een grote voorsprong heeft, is het in dit stadium nog niet te zeggen wie er eind dit jaar met de eer mag strijken. Traditioneel worden tijdens de Farnborough Air Show, die in juli plaatsvindt, nieuwe orders aangekondigd. De afgelopen twintig jaar ‘won’ Airbus vijftien keer van Boeing, gerekend naar het aantal nieuwe bestellingen.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen